Wikipédia:TemplateData

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A TemplateData egy MediaWiki-kiterjesztés, mely a korábbi XML-leírásokat váltja ki a sablonokhoz. Többek között a VisualEditor, a TemplateWizard és – XML-leírás hiányában – a Sablonmester is használja arra, hogy a szerkesztőt helyben segítse a sablon helyes kitöltésében, ne kelljen külön fülön megnyitnia a sablondokumentációt (ami egy VisualEditorhöz szokott kezdőnek ráadásul valószínűleg nem is segít a függőleges vonalakkal és kapcsos zárójelekkel teli kóddal)r.

TemplateData-leírás készítése[szerkesztés]

Grafikus felület

Megnyitod a dokumentációs allapot, rákattintasz a Sablondokumentáció kezelése gombra (felül, a szerkesztőeszköztár fölött), és akkor ott meg vannak adva a mezők, ahova be kell írni/ki kell választani a megfelelő opciót. Sablonparaméter (amit be kell írni a wikiszövegbe, ami a sablonban is megjelenik), esetleges alternatívái, címke (különösen névtelen paramétereknél jó), leírás, adattípus (szöveg, szám, fájlnév stb.), alapértelmezett érték (sablon által megadott), alapértelmezetten kitöltött érték (pl. nem szubsztolt sablonok aláírják magukat), kötelező-e, ajánlott-e, leokézod és elmented. (Több paraméterrel rendelkező sablonoknál érdemes másik allapot használni, pl. sablonnév/doc/TemplateData, az a lényeg, hogy megjelenjen konkrétan a sablon főlapján.)

Haladóknak[szerkesztés]

A TemplateData JSON adatformátumot használ, ami kézzel is szerkeszthető. A lap mentését megakadályozza, ha formai hiba van a kódban, tehát hibás kódot nem lehet elmenteni.

Lásd még[szerkesztés]