Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Tádé orra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: A sorozat egyes elemei önállósan nem nevezetesek, ezért az összeset töröltem a megbeszélés és Pkunk javaslata alapján.– Szilas vita 2018. április 25., 07:38 (CEST)

Tádé orra[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

A cikkben megadott adatok a teljes bábfilmsorozatra is igazak, nem kell külön cikkben szerepelniük. RuIsZa Blue old car.svgfeedback 2018. április 10., 07:33 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő, és az összes többi epizódcikk is. Gabest rengeteg ilyen cikket létrehozott, régi magyar rajzfilmsorozatok epizódjairól, amikben nagyrészt ugyanazok az adatok szerepelnek. A Mazsola és Tádé epizódjainak listája cikkbe be lehetne dolgozni ha esetleg van mit, de ezeknek önálló cikk felesleges. – XXLVenom999 vita 2018. április 10., 13:48 (CEST)

Az összes többi epizód szócikkel együtt Symbol delete vote.svg törlendő. – Ary vita 2018. április 11., 22:08 (CEST)

Ha esetleg törölve lesz, akkor is Symbol redirect vote.svg átirányítás legyen a listára. Zerind üzenőlap 2018. április 13., 08:47 (CEST)

Symbol oppose vote.svg ellenzem az epizódcikkek – az összes ilyen epizódcikk – törlését, a következők miatt:

 1. Gabest sokat dolgozott rajta.
 2. Más rajzfilmsorozatok epizódjainak is vannak külön szócikkei.
 3. Ezek ellenőrzött lapok, 1 vagy több ellenőrzés is van rajtuk.
 4. Nem rontják a minőséget, nem zavaróak.
 5. Növelik a WP szócikkeinek számát.
 6. Ha valaki bővíteni akarja a tartalmat, már készen ott van a keret, nem kell újra létrehozni.
 7. 2 'törlendő' indítvány kevés ehhez; Gabest és mentorai véleményét is meg kell hallgatni.

Egyelőre ennyi. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. április 14., 18:05 (CEST)

@Pkunk: Sorban:

 1. Ha bedolgozzuk őket epizódlistacikkekbe, nem veszik el a munkája.
 2. Néhányban azért van pár szó a cselekményről is, ezek a keretet kivéve egyformák.
 3. Az (általam írt) demonstratív, provokatív (sértő?), nem ideillő kritikát a tartalmi ellenőrzés hiányáról kommentbe tettem, csak az olvassa el, akinek nagyon muszáj.RuIsZa vita 2018. április 21., 11:54 (CEST)
 4. Nem zavaróak, de feleslegesek, ha van egy epizódlista, ahol ez a sok redundáns információ mind megtalálható.
 5. Én könnyen tudnám növelni cikkeim számát, ha százával gyártanék ilyeneket, mint a Toyota Yaris, de nem teszem.
 6. Szerintem nem kell nekik külön cikk, ezért aki bővíteni akarja, tegye ezt az epizódlistában.
 7. Senki nem mondta, hogy azonnal zárjuk le. Értékesnek tartom a Te véleményedet is.

RuIsZa Blue old car.svgfeedback 2018. április 14., 19:04 (CEST)

@Pkunk: a tételes cáfolataim:

1. Na ne vicceljünk, ezeket a falatnyi cikkeket két perc alatt létre lehet hozni, a Csuriz FC-n "kicsit" többet dolgoztak, mégis törölve lett nevezetesség hiányában.
2. Pokémon-teszt.
3. Ellenőrzöttségtől semmi nem lesz nevezetes.
4. De rontja a minőséget, ha gyakorlatilag ugyanaz a kevés tartalom van 10-20-30-100 cikkben.
5. És akkor örüljünk, hogy van X százezer semmire se jó "szócikkünk"? Én inkább a minőséget helyezném előtérbe a mennyiséggel szemben. Én továbbá szeretem, ha minél "kompaktabb" a tartalom, tehát nincs szétszedve kismillió szócikkbe az, ami egyben is elfér.
6. Nem hiszem, hogy érdemben bővíteni lehetne még ezeket a cikkeket, a rövid cselekményleírást leszámítva, ami elfér egy epizódlistában is.
7. Azt majd eldönti a lezáró admin, hogy mi kevés és mi nem, de ezen szerintem nincs sok megvitatni való: nevezetesség hiányában minden ilyen cikk törlendő. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. április 15., 12:51 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő az összes ilyen nem nevezetes epizódcikk és bedolgozandó az epizódlistákba. Sorozatok epizódjai csak kivételes esetben érik el a nevezetességi küszöböt, miszerint legalább két független forrás foglalkozik velük nemtriviális szinten. – Sasuke88 Anime eye.svg vita 2018. április 15., 12:34 (CEST)

@RuIsZa: – az 5. ponthoz: ne tartsd vissza magad: nem érveket kell keresni, hogy miért nem írunk cikkeket, hanem megírni, és ha annyira rossz, majd törlik. A 3. ponthoz: tudjuk, mennyit ér az ellenőrzés, de nem helyes ezt hamis adatokkal való kísérletezgetéssel bizonyítani (WP:ZAVAR) – szóval érvként nem hoznám fel.
@Sasuke88: – a minőség nem azonnal jelenik meg a cikkekben. Ha megvan az alap, akkor valaki beleírhat, bővítheti.
Továbbá, korábban volt egy ilyen irányelv, hogy 'Ne törölj!' – ezt mostanára eltűnt, de a továbbra is aktuális WP:TI egyetlen pontja sem alkalmazható ezekre a cikkekre. A sorozat nevezetessége nem kérdéses: az epizódok ugyanolyan nevezetesek. Kevés bennük a tartalom? Majd kibővítik. Továbbra is azt mondom: Symbol keep vote.svg maradjon. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. április 15., 20:27 (CEST)
Később: Pokémon-teszt? Ugyan, ugyan. Itt van hozzá az ellenesszé: Wikipédia:Felejtsük el a Pokémon-tesztet! (Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. április 20., 23:49 (CEST))

Symbol delete vote.svg törlendő, és az összes többi hasonló cikk is. A nevezetesség nem öröklődik; ha egy sorozat nevezetes, akkor nem biztos, hogy egyes epizódjai is azok. A WP_NEV-nek, WP_FIKCIÓnak nem felelnek meg (legalább két nemtriviális említés megbízható forrásokban stb). Akinek fontos, hogy cikkek legyenek minden rajzfilmepizódról, az inkább a wikia.com platformot kellene használja; az pont erre való. Whitepixels vita 2018. április 16., 08:12 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Mint Sasuke: az összes ilyen nem nevezetes epizódcikk és bedolgozandó az epizódlistákba. Sorozatok epizódjai csak kivételes esetben érik el a nevezetességi küszöböt, miszerint legalább két független forrás foglalkozik velük nemtriviális szinten– Szilas vita 2018. április 16., 09:13 (CEST)

@Whitepixels:, @Szilas: No, akkor számotokra meg is van a gyakorlati program: nekiálltok ellátni az 'összes ilyen' szócikket a 'törlés' sablonnal + az indoklással. Ezzel biztos ellesztek egy darabig. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. április 20., 21:56 (CEST)

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!