Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Shannon.hu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: A szócikk a nevezetességet igazoló több független forrással nem rendelkezik. Törölve. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2021. február 27., 23:07 (CET)[válasz]

Shannon.hu[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Nevezetes? GhostDestroyer100 vita 2021. február 23., 21:04 (CET)[válasz]

Magyar világzenei együttes cikke {{nincs forrás}}(?) és {{rajongó}}(?) sablonokkal. Biztos színvonalas együttes, de őszintén szólva kételkedek a nevezetességükben. Keresés során több találat is felbukkant a zenekarról, legtöbbjük arról szólt, hogy 2005-ben felléptek a PeCsában. Igaz, hogy nevezetes oldalakon szerepelt ez a hír, de ez tipikusan olyan, hogy az egyik leközölte, a többi ismételgette, ennyi. Találtam még írásokat a zenekarról, amelyek elsőre jónak tűnnek, de a végén a koncert hirdetés és a zenekar honlapjára mutató link már nem jó. Ezeken kívül pedig csak triviális említéseket, youtube-ot, adatlapokat (zene.hu, songbook, zeneszoveg.hu, mymusic), még több koncert oldalt és magát a cikket találtam. Ahogy láttam, a tagok közül egyedül Karácsony Jánosról van cikkünk, az ő cikkébe be lehet dolgozni ezt a szöveget (lerövidítve persze, és nem rajongói stílusban), utána a cím átirányításként maradhat. Hacsak valaki esetleg nem talál offline forrásokat, fenntartom, hogy Symbol delete vote.svg törlendő. Rákerestem a Hungaricanán és Arcanumban is, ott is leginkább csak koncert hirdetéseket és triviális említéseket találtam. (Mellékesen megjegyezném, hogy a legtöbb oldalon a zenekar biográfiája is copy-paste-tel szerepel.) Amikor Kult-huwikit értesítettem a törlésről, ezt olvastam a vitalapján:

"Köszönöm a figyelmeztetést, de a weblapon lévő szöveget és a Wikipedia szócikkben (Shannon.hu) szereplőt egy és ugyanaz a személy írta: Péter János, azaz én. Van valami, amire nem figyeltem esetleg, és be kellett volna jelölnöm? Ha igen, kérlek segíts ebben. Üdvözöl: Péter János"

Ez mindent megmagyaráz. Nem csoda, hogy szerkesztései nagy része a Shannon.hu körül forgott. Feltételezem, ő küldte el az együttes biográfiáját is mindenhova. GhostDestroyer100 vita 2021. február 23., 21:04 (CET)[válasz]

  • Symbol delete vote.svg törlendő Önállóan nem wikiképes.– Szilas vita 2021. február 24., 06:00 (CET)[válasz]
  • Symbol delete vote.svg törlendő Nem nevezetes. – Ary vita 2021. február 24., 12:32 (CET)[válasz]

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!