Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Sablon:Kedvenc magyar ételek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Átnevezve {{Ismert magyar ételek}} névre. – CsGábormegbeszélés 2010. augusztus 9., 19:44 (CEST)

Sablon:Kedvenc magyar ételek[szerkesztés]

Semmi különösebb értelmét nem látom. eLVe kedvesS(z)avak 2010. augusztus 2., 17:31 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg törlendő Semmi haszna. A forrásként használt szavazás eredménye távolról sem mondható hiteles statisztikai felmérésnek, szóval félrevezető. → Raziel szóbuborék 2010. augusztus 2., 17:59 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Szubjektív szempontok (Ki kedvence?) alapján összeválogatott és emiatt nem informatív. – Silvio Üzenj! 2010. augusztus 2., 20:42 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg maradjon Ettől még mint magyar ételek navigációs sablon maradhatna. Vegyük ki a "kedvenc" szót belőle, és készen vagyunk. – CsGábormegbeszélés 2010. augusztus 2., 20:47 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Ezer és egy magyar étel van, amiből a sablon felsorol vagy tízet. A maradék 990-el mi lesz? – PerfectmissHorse chestnut flowers.JPGide írj! 2010. augusztus 2., 20:57 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő mint Perfectmiss Tambo vita 2010. augusztus 2., 21:32 (CEST)
 • Symbol opinion vote.svg megjegyzés mondjuk a nokedli nélkül tényleg semmit nem ér a sablon :-)CsGábormegbeszélés 2010. augusztus 2., 21:35 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után)

 • Symbol delete vote.svg törlendő A sablon létével egyetértenék, ha szabadon hozzáférhető szavazás eredménye lenne, függetlenül attól, hogy reprezentatív-e, vagy sem. Ámde az Index cikke szerint valami internetes kajarendelési honlapon házhoz szállítás megrendelése után lehetett kitölteni a kérdőívet, ami már csak azért sem tisztességes mert 1) fizetni kell, hogy a szavazatod leadd - bár gyanítom, nem sok ember volt aki azért rendelt tőlük kaját, hogy szavazhasson :-) - 2) ha el is tekintünk az anyagiaktól, az ország jelentős részének a rendelés és a házhoz szállítás en bloc elérhetetlen (nekem pl.: ez jön be). Az ötlet tehát, hogy lefolytassunk valamilyen szavazást a kedvenc magyar ételekről, és azt sablonban is jelezzük jó, de a szavazás morálisan és megvalósításban igencsak kritizálható. Ennek ellenére a magyar gasztronómia, Magyar ételek listája, vagy valami hasonló szócikkbe be lehet ékelni a dologról 2-3 mondatot forrással (anno a szavazás eredményét ismertette a Sláger Rádiótól kezdve az M1 Híradóig elég sok orgánum), felsorolva a kajákat, de kiemelve, hogy szavazni csak néhány városból, rendelés után lehetett. – Burrows vita 2010. augusztus 2., 21:39 (CEST)
  • Hú, kösz a linket, felfedeztem egy házhoz szállítós kínait, amit nem ismertem eddig :) [1] :) Alensha 2010. augusztus 2., 23:09 (CEST)
   • Vigyor No igen, nálunk a kínaiak csak ruhát árulnak, kajáldájuk nincs, lehet ez lehet a baja ennek a Netpincérnek... – Burrows vita 2010. augusztus 2., 23:14 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg maradjon Átnevezve "Kedvelt magyar ételek" vagy hasonló, ami abszolútum helyett azt sugallaná, hogy ezek a magyar konyha népszerű fogásai. Peligro (vita) 2010. augusztus 2., 22:01 (CEST)
 • Symbol opinion vote.svg megjegyzés A népszerűség mi alapján lenne meghatározva? Miről nyújtana információt a népszerű fogások sablonja? (pl. Valahol hallottam, hogy egy felmérés során a németeknél a döner lett az egyik legnépszerűbb étel, de az nem igazán hagyományos német étel.) – Silvio Üzenj! 2010. augusztus 2., 22:48 (CEST)
Nem feltétlenül információszolgálás az ilyen sablonok célja, hanem az összefüggő lapok közötti könnyebb navigálás. Ha nagyon kell rá forrás, biztos találunk egy könyvben rá, hogy ezek a népszerűek itthon. Vagy "Jellegzetes magyar ételek" címen is mehetne. Peligro (vita) 2010. augusztus 3., 09:39 (CEST)
A navigálással nincs is gond, bár ahogy Hkoala írta, egy navbox a kisebb témákhoz hasznos, de a nagy, átfogókhoz nem feltétlen. Rengeteg hagyományos és jellegzetes magyar étel van. Mind elfér egy navboxban? Magam részéről a navigálási lehetőségen kívül várnék plusz információt: pl. valóban ezek a jellegzetes a magyar gasztronómiát reprezentáló fogások. – Silvio Üzenj! 2010. augusztus 3., 10:22 (CEST)
  • Ez lehet, hogy azt bizonyítja, hogy a török bevándorlók ráérnek ilyenekre szavazgatni, a németek meg dolgoznak és nincs idejük hülyeségekre… :D Alensha 2010. augusztus 2., 23:09 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő Navigációs sablont akkor célszerű használni, ha jól meghatározható (kis) számú elem van benne. Ez a válogatás esetleges; miért pont ezek között a szócikkek között lehet navigálni és a többi között miért nem? A csoportosítást listával és kategóriával jobban meg lehet oldani, mindkettő tetszőlegesen bővíthető. – Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2010. augusztus 2., 23:26 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg törlendő, semmi értelme. OsvátA Palackposta 2010. augusztus 3., 13:42 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg maradjon ez a semmi értelme nevű hülye szöveg a kedvencem... Mondják ezt olyanok, akik átengedtek már számos gáz szócikket. A felmérés egyáltalán nem esetleges (miért esetleges?)? Ki szerint esetleges, aki itt olyan óriási chef, vagy szakértő? Mert nem ő csinálta, azért esetleges? Vagy mondjon jobb felmérést... Igenis hasznos sablon. – Tobi Üzi :) 2010. augusztus 3., 18:25 (CEST)
  • Amit a hülye szövegekről mindenképpen tudni kell: az egyik szavazat annyit ér, mint a másik. Az enyém annyit mint a tiéd. Ha mindenképpen gorombáskodni akarsz, írj a vitalapomra. Emailt ne küldj. De küldd el a slambuc receptjét. Kösz. OsvátA Palackposta 2010. augusztus 4., 07:42 (CEST)
Ajánlom: Horváth Ilona: Szakácskönyv. Ott még a slambucot is megtalálod. – Tobi Üzi :) 2010. augusztus 5., 14:47 (CEST)

Slambuc
A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük.
A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát megdinszteljük,
majd hozzáteszünk némi tésztát, és aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a meghámozott, karikára vágott krumplit,
felhevítjük, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük annyi vízzel,
hogy a krumplit épp csak ellepje.
Beletesszük a szalonnabőrt, paradicsomot, ha el nem felejtjük: megsózzuk.
Lassú tűzön megfőzzük. Ráhintjük a félretett tepertőt.
Megesszük.

 • Symbol delete vote.svg törlendő szubjektív tartalom egy reklámcélból készült felmérés eredményének felhasználásával. Az én kedvenceim nincsenek is benne, látszik, hogy engem meg se kérdeztek :-(Istvánka Gnome-face-cool.svg posta 2010. augusztus 5., 21:40 (CEST)
 • Symbol opinion vote.svg megjegyzés Peligróval egyetértve: a címmel van gond. Ezek nem kedvenc ételek, hanem ismert magyar ételek. Ilyen névvel semmi gond nincs egy navboxszal. L AndrásMagyar-horvát.jpgpankuš→ 2010. augusztus 5., 23:05 (CEST)
 • Symbol move vote.svg átnevezendő {{Ismert magyar ételek}} névre. – Einstein2 Einstein2 Góóól! 2010. augusztus 9., 17:19 (CEST)

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!