Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Nyílt forráskódú szoftver

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: azonnali törlés. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. július 28., 21:40 (CEST)[válasz]

Nyílt forráskódú szoftver[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

Indoklás fektom vita 2015. július 25., 17:51 (CEST) Üdv Mindenkinek![válasz]

Nekiláttam a szabad szoftver szócikk felújításának, és most hogy készen vagyok szeretném elhelyezni azt a megfelelő helyre. A probléma az, hogy a szabad szoftver szócikk számos elemében a nyílt forráskódú szoftverre vonatkozó megállapításokat tesz. Mivel a két fogalom nem azonos, ezeknek a tartalmaknak a nyílt forráskódú szoftverek szócikkben kellene lennie.

Ezeket gondoltam hogy áthelyezem a szabad szoftveres szócikk átnevezésével nyílt forráskódú szoftverre. Ez után feltöltöttem volna a saját szerkesztésemet a https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Fektom/pr%C3%B3balap nevű oldalról a szabad szoftver szócikkbe.

Így az új nyílt forráskódú szoftver szócikk tartalmazta volna az összes korábbi szerkesztést laptörténetileg is, főleg azokat amik a nyílt forráskódról szólnak. Feltételezem az átnevezett oldal is megőrizte volna laptörténetében a korábbi szerkesztők neveit, tehát ez lett volna a legjobb megoldás.

A gond az lett ennek a megvalósítása során, hogy a nyílt forráskódú szoftver lap már létezik a szabad szoftver lapra való átirányító tartalommal, ezért az átnevezést a wikipedia nem tudta végrehajtani. Azért szeretném tehát töröltetni a nyílt forráskódú szoftver lapot, mert a fentebb leírtak átnevezést végre szeretném hajtani, és ahhoz az kell hogy a lap ne létezzen (egyébként meg a szabad szoftver lapra való átirányítás is alapvetően megtévesztő, hiszen a két fogalom (úgy mint szabad szoftver és nyílt forrású szoftver) nem azonos.fektom vita 2015. július 25., 17:51 (CEST)[válasz]

Töröltem, de máskor légy szíves, figyelmesebben járj el. Először is az ilyen technikai jellegű törlés egy érdemi laptörténettel nem rendelkező átirányítás esetén az azonnali törlések közé tartozik, mert nem igényel tartalmi vitát, az {{azonnali}}(?) sablon kihelyezésével vagy a WP:AÜ-n lehet kérni. Másodszor átirányító lapon minden sablont az átirányítás alá, nem fölé kell írni, hogy értelmes maradjon az oldal; harmadszor pedig két példányban hoztad létre az egyébként is felesleges törlési megbeszélést, rossz és jó néven, átnevezés helyett, és a rosszat linkelted be a WP:T-re, így te is sokkal többet dolgoztál, mint kellett volna, meg én is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2015. július 28., 21:40 (CEST)[válasz]


A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!