Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/MASCO Security and Gate Automation Trade Kft. - Hungary

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

MASCO Security and Gate Automation Trade Kft. - Hungary[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

WP:NEM /5. Reklám. Bővebben: nincs független forrás és saját kutatásnak tűnik. A "Célja" című fejezetet a vásárlásra ösztönző szövegezés miatt már kivettem a cikkből.Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2020. november 21., 04:00 (CET)[válasz]

Symbol delete vote.svg törlendő - reklám. GhostDestroyer100 vita 2020. november 21., 09:45 (CET)[válasz]

Sziasztok! Rengeteg munka van benne, ha még gyenge is, hiszen Ti is tudjátok. Kérlek ne töröljétek a lapot, mutassatok rá, melyik részt javítsuk, hogy megmagyarodjon információnak a wikin a többi olyan magyar vállalkozáshoz hasonlóan, akiket nem töröltetek a wikiről. Köszönettel Masco-huwiki – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Masco~huwiki (vitalap | szerkesztései)

@Masco~huwiki::Üdv! Az egyik probléma, hogy a cikk nagyrésze nincs forrásolva. Az utólag belinkelt partnercontrol oldal maximum az adatokat tudja alátámasztani (bár ehhez nem fogok regisztrálni, nem ismerem az oldalt). Ami még a kiírásból kimaradt, hogy a cég valószínűleg nem teljesíti a nevezetesség követelményét, azaz független (nem a céghez kötődő weboldalak, újságok, stb.), megbízható források nem dolgozták fel a témát, azaz a céget (történetét, tevékenységét, vagy a nevének eredete, ha már a cikkben van). A cég történetét sehol máshol nem lehet megtalálni, az ezzel kapcsolatban írottak nem ellenőrizhetőek. A cég alapítójának élettörténete nem való a cikkbe és az elérhetőség fejezetre semmi szükség. Tomcsy Soccerball shade.svg üzenet 2020. november 22., 16:30 (CET)[válasz]

@Tomcsy:: Köszönöm a válaszod. A magyar cégek csoportban böngésztem a cégeket, volt sok, akik nem tudnak felmutatni külső média feldolgozást a wiki "nevezetesség" követelményének teljesitésére. Nem adnék példákat, felhívva az esetleges hiányosságokra a figyelmet, aztán azokat is törlésre jelölnétek :(

Szerinten álljunk hozzá konstruktivan, mi lehet az oldalon, és mi nem egy cég esetében, és így lesz akkor.

1. Vannak NAV dokumentumok, amikre mások hivatkoznak. Ezek lehetnek a partnerkontrolban is, itt az alapadatok megtekeintéséhez nem kell regisztrálni, probáld ki, ez szerintem külsö hivatkoznak jó.

2.Who is who, Ki kicsoda hivatkozás tulajdonoshoz megfelel-e? Ez szokta az embereket érdekelni, és nem vásárlásra ösztönzö.

3. Név eredete más cégeknél is van, de nem feltétlenül mindenkinél éri el a média érdeklődési szintjét külső hivatkozáshoz, annál inkább a vevőkét, beszállitóékét. Ez szerintem nem ösztönöz vásárlásra, hagy maradjon.

4. Elérhetöséget, Telefont, emailt kiveszem. Weboldalt a további információk alá teszem, ahogy mások is. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Masco~huwiki (vitalap | szerkesztései)

@Tomcsy:: Nem tudok még jegyzetet csinálni hivatkozásokhoz. Segitesz egy linkkel? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Masco~huwiki (vitalap | szerkesztései)

Symbol delete vote.svg törlendő Egyértelműen nem nevezetes cég. A Wikipédia nem ingyenes reklámfelület. Ez nem "gonoszság", hanem Wikipéida-szabály. Ilyen esetben nincs olyan, hogy "konstruktív megoldás", mert nincs megoldás. Ha egy cég nevezetes, akkor lehet róla cikk (megfelelő minőségben), ha nem nevezetes, akkor nem lehet. És igen, amint megtaláljuk, a többi nem nevezetes céget is töröljük törlési megbeszélés után. Csak idő kérdése. :) - Tündi vita 2020. november 22., 18:04 (CET)[válasz]

@Hujber Tünde, Tündi:: Szerintem kell, hogy legyen konstruktív megoldás. Ez a hiba kijavítását célozza, ahogy a wiki is jelzi több helyen, a cél a javítás, nem a törlés.
Ingyenes reklámfelület: a wikipedia adományokból tartja fenn magát, gondolom sejti, hogy nem a wikiket használó tanulók adományaiból, hanem esetleg a cégtuajdonosok, vállalkozók adományaiból, esetleg...
A "nevezetesség" definícióját fentebb egyik szerkesztő körülírta, ami a média megjelenéseket és egyéb dokumentumokat takarja, mint sem azt, ami nem is elvárható, hogy a wiki szerkesztők minden specializált területen ismerjék az ott nevezetes cégeket. A MASCO Kft. 28 éve működik, és ad minden hónapban fizetést 40 embernek, ami önmagában is ritkaság és nevezetes. A biztonságtechnika és kaputechnika területén kevés olyan telepítőt, kereskedőt, importőrt találna, aki nem ismeri a MASCO-t. Ezen területen a forgalom alapján benne van az első 3 között. Üdvözlettel, Masco~huwiki vita 2020. november 23., 14:19 (CET)[válasz]