Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Liberty City

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Liberty City[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Bár fájó szívvel jelölöm törlésre a szócikket, mert a GTA közel áll a szívemhez, és szépen ki van dolgozva a cikk (bár a szöveg nagyrészt inkább rajongói oldalra vagy fandom wikire való - sőt, a GTA fandom wikiben jó hosszú cikk van a városról), mégis törlésre jelölöm, mert egyetlen forrás sincs feltüntetve. Lehetne pótolni, persze - de úgy tűnik, hogy nem nagyon vannak független források. Több wikin is van szócikke Liberty Citynek, de a forrásolás mindegyikben probléma, ahogy láttam. Jó pár társwikiben szintén egyáltalán nincs forrás, míg más esetekben csak rajongói oldalak vagy hasonlók vannak forrásnak megjelölve. A GTA iránti szeretetemet félretéve azt mondom, hogy Liberty City nem nevezetes önálló szócikkhez. Szerintem bedolgozni sem kell, mert a GTA III/GTA LCS/GTA IV cikkekben már mind írnak Liberty Cityről. GhostDestroyer100 vita 2020. május 24., 19:17 (CEST)

Symbol oppose vote.svg ellenzem Szinte az összes játék-témájú szócikkre rá lehetne fogni, hogy "nincs forrás". A forrás nyilvánvalóan maga a játék (illetve ebben az esetben: játékok), bárki, bármikor megnézheti a játékban, és ellenőrizheti bármelyik állítást. Feltéve azt is, hogy veszi a fáradságot és végigjátssza a játékot. Tehát kérem szépen, a forrás ott van: maga a játék. Bárki számára ellenőrizhető.

Mi az igazi ok, amiért törlésre jelölöd? Meg "nem nevezetes". Nevetséges indok, amikor nem tudom hány millióan játszottak vagy játszanak a mai napig ezekkel a játékokkal. Olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy Harry Potter nem nevezetes, mert ő nem tudja ki az.

Ha meg egy játékokkal foglalkozó magazin (mi más) kritikát ír róla, és ismerteti, akkor az bizonyára "rajongói", és "elfogult".

Ez az egész "törlésre jelölöm" dolog egyfajta perverzió, amikor valaki információt és mások munkáját akarja megsemmisíteni. (Bocs, ez más esetekben is gyakran így van.) misibacsi*üzenet 2020. május 24., 20:29 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon 24 másik wikipédián van szócikke, nem vagyok egy nagy játékguru, de még én is játszottam vele annó, egyértelműen nevezetes. – Gerry89 vita 2020. május 24., 22:54 (CEST)

Az biztos, hogy ami úgy kezdődik, hogy '*=(ezeket inkább jegyzetekbe tettem.)

azok a szócikk jegyzetei akartak lenni. Akár nevezetes, akár nem. Apród vita 2020. május 24., 23:03 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon -- Ne essünk már át a ló másik oldalára! Misibacsi +1.--Linkoman vita 2020. május 24., 23:10 (CEST)

Symbol keep vote.svg maradjon Szerintem is nevezetes. Worrida sánc 2020. május 25., 11:36 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés - Írtam, hogy én is nagy GTA fanboy vagyok, én is játszottam a játékokkal, ettől függetlenül források nélkül hogy lenne nevezetes? Az, hogy más wikiken van, nem érv. Az okokat pedig leírtam fent. De ha prezentáltok nekem független forrásokat, akkor marad. GhostDestroyer100 vita 2020. május 25., 17:22 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés - Rákerestem a Liberty City kifejezésre, az összes oldal mind csak a GTA játékokról szólt (tehát magáról a játékról, amelynek benne van a címében a "Liberty City": GTA Liberty City Stories, Episodes from Liberty City). De magáról a városról semmit nem találtam, amely független, megbízható forrás lenne. Maguk a játékok nevezetesek, tudom. Van is róluk szócikk, nem is jelölöm törlésre. De magáról Liberty Cityről, tehát a városról csak fandom wikiket találtam, illetve Miami ugyanilyen nevű városrészéről. Lehet, hogy vannak offline források vagy valamilyen könyvben részletesebben írnak róla, nem tudom. A Gugli legalábbis nem adott ki nagyon értékelhető forrásokat. GhostDestroyer100 vita 2020. május 25., 17:31 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Tessék, itt van néhány forrás, ahogy kérted. Látom, már előre hárítasz, ahogy ez várható is volt. Észszerűtlen és irreális elvárás, hogy egy játék egy részéről (mondjuk a helyszínéről, ami a játék szempontjából nélkülözhetetlen és egyáltalán nem mellékes, hogyan néz ki, kik a lakói és mit lehet benne csinálni), tehát hogy erről mondjuk egy akadémiai disszertációt fogsz találni. Remélem nem ez az elvárásod, de efelé haladsz.

A lenti linkek ismertetik a várost is, azaz Liberty Cityt, tehát egy csomó infó van itt-is-ott-is elszórva, ezért neked kell az összeset elolvasnod és összeszedned belőle ezeket az infókat. Nem baj, hogy valaki ezt már megtette helyetted, és megírta a róla szóló cikket, ez most ne zavarjon. Olvasd el a lenti írásokat, és jelezd konkrétan, hogy a szócikkben lévő melyik infóhoz szükséges még forrás, mert akkor keresek hozzá.

Egyébként miért érdekes, ha egy fandom oldal ír róla? Az ugyanúgy működik, mint a WP, azaz ha valaki téves infót ír be, azt előbb-utóbb észreveszi és kijavítja valaki. Ugyanúgy használható, mint bármilyen más oldal, fenntartással. Akadémiai kiadványokban, lexikonokban is vannak tévedések és nyomdahibák, amiket mindenféle szerkesztő, főszerkesztő, szakértő és hasonló, a szöveg ellenőrzésével megbízott személy átnézett és jóváhagyott.

Ezek például nem fandom oldalak, hanem néhány nevesebb oldal:

misibacsi*üzenet 2020. május 25., 17:55 (CEST)

@Misibacsi:: Azt vágom, hogy a PC Gamer, GameSpot és hasonlók híres oldalak. De ezek a beszámolók mind a játékról szólnak, nem magáról a városról. Pont ezt mondtam előbb is. De mindegy, nem kardoskodok tovább, beszúrom ezeket a cikkbe, bent vannak. Felőlem maradhat, nekem nyolc. De hát ti is tudjátok, hogy a törlési megbeszélés nem feltétlenül a törlés miatt van, hanem azért, hogy megvitassuk, hogy nevezetes-e egy cikk vagy sem. GhostDestroyer100 vita 2020. május 25., 18:34 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés - Szerintem le lehet ezt zárni. GhostDestroyer100 vita 2020. június 25., 10:43 (CEST)