Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Gyakori válaszok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Hiába biztatják a szerkesztőtársak, a létrehozó nem hajlandó végigolvasni a nevezetességi irányelvünket. A Wikipédia nem "nyilvántartási" médium. Nevezetesség hiányában törölve. – Pagony foxhole 2018. október 11., 12:36 (CEST)

Gyakori válaszok[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Van erre a szócikk alanyától független forrás? Apród vita 2018. október 11., 00:56 (CEST)

  • Symbol delete vote.svg törlendő Nem látom a nevezetességét. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. október 11., 01:02 (CEST)
Symbol opinion vote.svg megjegyzés Symbol keep vote.svg maradjon Kedves EniPort! Indoklást szeretnénk kérni, mert ilyen formában nem lehet "vitatkozni" (beböfögünk valamit), esély sincs megadva arra, hogy változtassunk rajta. Ebből arra következtetünk, hogy rosszindulatú módon szándékos törlést kezdeményeztél. Gyakorivalaszok 2018. október 11., 01:45 (CEST)
@Gyakorivalaszok: nem "beböfögésről" van szó, hanem hogy a szócikk nem felel meg a WP:N útmutatónak. Az esély adott: több független forrásban már érdemben feldolgozott témáról a WP szabályainak megfelelő, független forrásokkal alátámasztott, nem másolt szócikket kell írni. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. október 11., 02:00 (CEST)
Symbol keep vote.svg maradjon Sablon:EniPort Miért lenne feltétel a több független forrás? Mivel alig több mint egy éve indult az oldal, kevesen írnak róla, ettől még létezik. - Gyakorivalaszok 2018. október 11., 8:42 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg törlendő (még ha a Gyakorikérdésekről lenne, az még híres is...) Alensha 2018. október 11., 01:09 (CEST)
Symbol opinion vote.svg megjegyzés Symbol keep vote.svg maradjon Kedves felhasználó! Számtalan engedélyezett weboldal megtalálható a Wikipédia nyilvántartásaiban, nem gondolnánk azt, hogy a miénk kilógna a sorból. "Gyakorikérdésekről lenne, az még híres is.." ---> ez hülyeség mert: ilyen alapon akkor az összes különböző domain neveken futó fórumokat szüntessük be és helyettük csak egy üzemeljen. Gyakorivalaszok 2018. október 11., 01:33 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg törlendő nagyon egyetértek, ez nem nevezetes, saját magáról is alig tud valamit írni (és pláne nem független források alapján) Palotabarát vita 2018. október 11., 01:18 (CEST)
Symbol opinion vote.svg megjegyzés Symbol keep vote.svg maradjon Kedves felhasználó! Honlapunkon publikált bemutatkozószöveget másoltuk be valóban, hivatkozásokkal ellátva annak érdekében, hogy megfeleljünk a Wikipédia szabályzatinak. Nem hiszem, hogy regényeket kellene írnunk, ez nem egy novella amit elemezni kell, összefoglalja az oldal működésének lényegét. Gyakorivalaszok 2018. október 11., 01:37 (CEST)
@Gyakorivalaszok: Úgy érzed, hogy a Wikipédia:Nevezetesség (weblapok) feltételeinek megfelelsz? Apród vita 2018. október 11., 01:45 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg törlendő: egy válasz van: törlendő. OsvátA Palackposta 2018. október 11., 06:52 (CEST)
Symbol opinion vote.svg megjegyzés Symbol keep vote.svg maradjon Kérünk indoklást miért szeretnéd kezdeményezni az oldal törlését. Gyakorivalaszok 2018. október 11., 01:33 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg törlendő Nem nevezetes. Nincs független forrás. @Gyakorivalaszok: felesleges többször kiírnod, hogy maradjon, a többit kihúztam. Ne zavarja a lezárót. – Gerry89 vita 2018. október 11., 09:11 (CEST)
Symbol opinion vote.svg megjegyzés Symbol keep vote.svg maradjon @Gerry89: Kedves Gerry89! Ne húzzuk ki, azt szeretnénk ha látszódna mi nyitottak vagyunk a változtatásra, mindent megpróbálunk elkövetni annak érdekében, hogy ez a Wikipédia bejegyzés maradhasson. Gyakorivalaszok 2018. október 11., 9:48 (CEST)
Lásd: Wikipédia:Nevezetesség. Eltart egy darabig nevezetessé válni. OsvátA Palackposta 2018. október 11., 10:26 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Kedves @Gyakoriválaszok: Már többször is megadtuk az indoklást linken, csak úgy néz ki egyszer se kattintottál rá. Biztos, ami biztos leírom mi van ott. Valami akkor nevezetes a Wikipédián-tehát a mi szakzsargonunkban nem általában-, ha van kettő tőle független cikk, könyv, tévés, rádiós szereplés ilyesmi volt róla, az részletes, nem csak megemlíti az oldal nevét és független, vagyis honlapok esetében nem lehet az illető honlap. Kiss Pista esetében nem lehet Kiss Pista blogja, facebook oldala. Szerkesztőtársaim ezt nagyon unják ismételgetni ezért van róla külön cikk,amit egyébként akkor is megtalálsz, ha ide írsz választ az írásjelek felett kék i betű mellett. felbukkan egyébként minden szerkesztés előtt is hogy "a Wikipédia nem reklámfelület és nem ingyen tárhely, ha cégedről stb. fogsz írni nagy valószínűséggel törölni fogjuk!" és még más helyeken is. Ha tényleg nyitott vagy az jó, ha írtak róla eleget nyugodtan bővítsd. Még a szavazás közepén vagyunk.Balfülü2 vita 2018. október 11., 11:22 (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzésSymbol keep vote.svg maradjon Kedves @Balfülü2: Nem reklámozási céllal hoztuk létre ezt a bejegyzést, többi honlaphoz hasonlóképpen nyilvántartásba szerettünk volna vetetni magunkat. Ha már így szóba került a reklámozás, Wikipédiának nem az a jó, ha minél többen látogatják az oldalaikat? Nem kamu tartalmat töltöttünk fel, hivatkozni pedig (remélhetőleg) idővel egyre többen fognak ránk. Gyakorivalaszok 2018. október 11., 11:48 (CEST)
Teljesen rossz úton jársz. A Wikipédia célja az emberi tudásanyag terjesztése. Ennek egyik ismérve a nevezetesség. És még egy csomó van. Cikked megmentése – reménytelen cél. Majd évek múlva – ha létezik még az ügy. Reklámcél itt nincs. Soha nem is lesz. Törődj bele! OsvátA Palackposta 2018. október 11., 12:20 (CEST)
ahogy OsvátA írja. Hiába írod még ide 100-szor, hogy maradjon, jelenleg nem nevezetes a téma. – Gerry89 vita 2018. október 11., 12:23 (CEST)

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!