Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Fedezd fel a világot

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Fedezd fel a világot[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

21. századi könyvsorozat, amelyet az interneten kizárólag kereskedelmi oldalakon találtam meg, független említés egy sem. A forrásként megjelölt moly.hu szerintem nem alapozza meg a nevezetességet. Ha mégis nevezetes, akkor feljavítóba kellene áthelyezni, mert címlistaként is hiányos. Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2020. október 17., 09:42 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Újabb nem nevezetes könyvsorozat 12akd tollából. Semmi megbízható forrást nem találtam én sem, csak könyvesboltok és antikváriumok honlapjait, illetve egy-két adatlapot. A moly.hu nem támaszt alá nevezetességet. Mivel nincs Arcanum előfizetésem, rákerestem Hungaricanán, de ott sem találtam semmit a könyvről. Kár érte, de nem találtam független forrásokat. GhostDestroyer100 vita 2020. október 17., 10:13 (CEST)

  • Symbol opinion vote.svg megjegyzés: A Köznevelés, 2010 66. évfolyam 22. számában írnak a 2. oldalon egy ilyent a Szép Magyar Könyv-díj cím alatt: A „Fedezd fel a világot” sorozat a természettudományok, a nyertes tankönyv a fizika szépségeit és hasznosságát igyekszik számos példa és feladat segítségével érdekesen, színesen, sok képpel illusztrálva a diákok számára meggyőzően bemutatni. – Viszont ez egy 2010-es cikk, nyilvánvalóan nem a 2011-től megjelenő sorozatról írnak. Továbbá a tematikája leírása sem passzol. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2020. október 17., 10:35 (CEST)
    A Szép Magyar Könyv-díj már lehetne nevezetességi alap, de ezek szerint akkor nem erről a könyvsorozatról van szó, hanem egy korábbiról. Xia Üzenő 2020. október 17., 12:17 (CEST)
    Úgy látom, 2005-ben is és 2007-ben is indult ilyen címmel sorozat. Vadaro vita 2020. október 17., 12:02 (CEST)
Amit belinkeltél, az halott link, ezért nem látom. Én úgy tudom, hogy a fentin kívül több ilyen "Fedezd fel a világot" sorozat is van. Az egyik például iskolai tankönyvek formájában létezik, itt egy példa a borítóról: klikk (logo a bal felső sarokban). De most rákeresve látom, hogy van ilyen is: klikk. - Assaiki vita 2020. október 18., 01:39 (CEST)
Megismétlem a linket másképp, hátha így feljön:
[1] Vadaro vita 2020. október 18., 09:21 (CEST)
Fedezd fel a világot! [Budapest] : Graph-Art, 2005 + Fedezd fel a világot! [Pécs] : Alexandra, 2007 Vadaro vita 2020. október 18., 09:22 (CEST)

Symbol delete vote.svg törlendő Az egyes könyvekről csakis a kereskedelmi honlapok írnak, azonos szövegeket (antikvárium, könyvesbolt, moly, stb.), illetve egy bizonyos Szalay Könyvek, ami azonos a Pannon Literatúra Kft.-vel, vagy a kapcsolt válalkozása.[2]. Más forrásból sem a sorozatról (ha az), sem az egyes könyvekről nem találtam érdemi információt. És itt is megismétlem, amit A Magyar és Világirodalom Kincsestára TMB-megbeszélésén írtam: egy címjegyzék önmagában, mint ez is, nem való a Wikipédiába; a cikkszöveg a mostani alakjában – akárcsak egy sült krumpli recept –, nem elegendő ahhoz, hogy elfogadott szócikk legyen. Hozzáteszem: az előbb említett sorozat könyveinek legalább volt szerzője, itt még az sincs; a könyvek szövegének eredete ismeretlen, – ami persze nem a cikk hibája. De szerintem egyáltalán nem kellene olyan kortárs kiadású sorozatokról cikket készíteni (elfogdni), ahol írót vagy szerkesztőt egyáltalán nem tüntettek fel. – Vadaro vita 2020. október 19., 20:07 (CEST)