Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Designizmus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Nem wikiképes, törölve.– Szilas vita 2018. március 16., 09:56 (CET)

Designizmus[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Mint fogalom nem létezik, csupán cégnév, védjegy, illetve az ahhoz kapcsolódó marketingszöveg. Vépi vita 2018. március 11., 07:32 (CET)

  • Symbol delete vote.svg törlendő: wikibe nem való neologizmus. OsvátA Palackposta 2018. március 11., 07:36 (CET)
  • Symbol delete vote.svg törlendő mihamarabb a reklámjellege miatt Palotabarát vita 2018. március 11., 07:46 (CET)
  • Symbol delete vote.svg törlendő. Úgy vélem, kellő mennyiségű idő volt a törlési megbeszélés indítása előtt is a bővítésre, a nevezetesség megindoklására, de a szerző nem reagált a korábbi megkeresésemre. Emellett ez a saját szóalkotás elsőközlés-szerű, és reklámnak is tekinthető, így nem enciklopédiába való. Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. március 11., 07:57 (CET)
  • Symbol delete vote.svg törlendő nem wikiképes. – Rosszkornyifog vita 2018. március 11., 12:17 (CET)
  • Symbol delete vote.svg törlendő, maga a fogalom érdekes lehet (van róla épp elég), de a cikk így elég nagy semmi és nem is erről szól. Alensha 2018. március 13., 02:30 (CET)
Az első nem is tartalmazza a kifejezést, a második kettő pedig akár független is lehet a cikk témájától? Nem tűnik annyira egyedinek, hogy egy random szóhoz, amit fontosnak tartunk, hozzátesszük, hogy -izmus. Talán egymástól függetlenül több helyen is megtörténhetett. Nem elemeztem részletekbe menően, de ha maradna a cikk, kellene. Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. március 13., 09:16 (CET)
Tartalmazza, designismként. Amúgy pont ez a lényeg, hogy annyira nem egyedi, hogy G.N. már sokadik lehet, aki „feltalálta”, és ahogy elnézem, eredeti szerzői a design és politika kapcsolatára használják (ahogy az -izmus általában is politikát sejtet), nem az arculattervezésre (amire jóval célszerűbb lett volna, ha az „arculattervezés” szót találja fel…) Szóval a cikk jelenlegi állapotában nem életképes, de maga az eredeti fogalom cikkre érdemes lenne. Alensha 2018. március 13., 19:42 (CET)
  • Symbol delete vote.svg törlendő Reklámot érzek benne. – LaSza 🚍🚊🚎🚇 miben segíthetek? 2018. március 15., 15:35 (CET)

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!