Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Bedő Imre (második jelölés)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Törölve, nem wikiképes. – Puskás Zoli vita 2018. november 9., 22:33 (CET)

Bedő Imre[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéserégi munkalaplistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezár)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Circle-information.svg
Az előző törlési megbeszélés(ek): Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Bedő Imre

A szócikk írója kérte a visszaállítást, aki forrásokkal próbálja igazolni a wikiképességet. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 29., 21:14 (CET)

A szerző levele:

Ladányi Norbert vagyok, a Férfiak Klubja szerkesztője. Kérlek, állítsátok vissza a törölt Bedő Imre szócikket, mert használni szeretnénk, fontos lenne. Ezt Ön írta róla: „Az eredmény: A Wikipédia számára nem nevezetes, a szócikk független forrásokkal nem rendelkezik. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. október 8., 21:12 (CEST)”

Ennek alapján törölte kollégája, Ary: „Öt éve létező szócikk, tavaly januárban a szócikk alanya telepakolta a linkjeivel. Szerintem korábban sem volt nevezetes személy. – Ary vita 2018. szeptember 28., 09:42 (CEST)

Bedő Imre ismert nemcsak Magyarországon, hanem többek között Felvidéken és Erdélyben is. Mutatok néhány hivatkozást, amellyel miután visszaállították a szócikket, kiegészítjük azt:

WMN.hu: https://wmn.hu/ugy/48680-es-mi-lesz-a-ferfiakkal-a-noi-emancipacio-utan--ha-a-valtozas-elindul-nincs-mese-lepni-kell RTL Klub: http://rtl.hu/rtlklub/reggeli/milyen-egy-modern-ferfi-most-kiderul

ATV Start plusz: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=qRds3cbOx9M Mandiner: http://mandiner.hu/cikk/20171219_cseko_imre_bedo_imre_a_ferfiassag_nem_egyenlo_a_macsosaggal Echo TV, Asztaltársaság: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=trbtGc9Of1A Echo TV, Hídemberek, portré: https://www.youtube.com/watch?list=PL_UEwLwbrYc6u7MjEpG8MsU-YI6sPouTM&v=A0NDsoRamoM Nők lapja: http://ferfiakklubja.hu/images/content/article_leads/171118/Nok%20lapja/Interju%20Bedo%20Imrevel%20-%20Ferfiak%20Klubjarol%20a%20Nok%20Lapjaban.pdf Mercedes Magazin: http://ferfiakklubja.hu/images/content/article_leads/170825/Mercedes/Mercedes%20magazin.pdf Új Nő: https://www.ujno.sk/egy-ferfi-legyen-ferfi Erdélyi Magyar Televízió: https://www.youtube.com/watch?list=PL_UEwLwbrYc6u7MjEpG8MsU-YI6sPouTM&v=Mp3opALCMJ0 Magyar Nemzet: http://ferfiakklubja.hu/images/content/pdf/Magyar-Nemzet-16-01-27.pdf Transindex: http://eletmod.transindex.ro/?cikk=24987 Kisalföld.hu: http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/uj_mozgalom_magyarorszagon_-_kampany_a_ferfias_ferfiakert/2357810/ Pannon Presztízs: http://ferfiakklubja.hu/images/content/pdf/pannon-presztizs-magazin.pdf

Üdvözlettel, Norbert

@L. Norbi:

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Én továbbra sem látom wikiértelemben nevezetesnek. – Pagony foxhole 2018. október 29., 23:09 (CET)

  • Symbol delete vote.svg törlendő, nem nevezetes, a lezárt törlési megbeszélés óta nem merültek fel olyan új tények, melyeknek fényében a törlés nem volt indokolt. A citált cikkek továbbra sem a szócikk alany munkásságát életét tárgyalják. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. október 30., 10:35 (CET)
  • Symbol delete vote.svg törlendő, sajnos egyre több olyan személy kerül fel a Wikipédiára, akik nem nevezetesek. Őt sem látom nevezetesnek. – Burumbátor Súgd ide! 2018. október 30., 10:38 (CET)
  • Symbol delete vote.svg törlendő Továbbra is. A legtöbb megadott hivatkozás nem Bedő Imréről szól, hanem erről a klubnak nevezett valamiről. Néhány interjúban szerepelnek életrajzi adatok a saját szájából, de nem gondolom, hogy ettől ő nevezetes ember lenne. Nem az interjúalany számít, hanem a téma, amiről a cikkekben szó van, és ő csak példákat hoz a saját életéből a "férfi klub" (micsoda hülyeség ez) kapcsán. – Ary vita 2018. október 30., 11:05 (CET)
  • A „férfiklub” kifejezés talán az angolszász gentlemen's clubra akar rájátszani. Maga Bedő Imre ellenben nem nevezetes, a cikk reklám, ezért Symbol delete vote.svg törlendő. Ami különösen feltűnő, az az, hogy egyre több Wikipédián feltűnő önjelölt híresség lesz nemesi származású. Forrás persze nincs. – Rosszkornyifog vita 2018. október 30., 15:17 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés: nyítottam egy További információk szakaszt, ami alá elhelyeztem olyan cikkeket (Hvg, Index, Lokál, Mandiner, Hiradó), ahol nyilatkozott, tett-vett. Tessék, itt van.

Egyébként nem volt nehéz, mivel a Google Hírek szakaszában bőségesen találtam olyan sajtóhíreket, ahol említve van a neve - elsősorban azért, mert a Férfiak Klubját testesítette meg saját személyében a sajtónyilvánosság előtt. Apród vita 2018. október 30., 16:32 (CET)

A bajom nem a nevezetességével-nem nevezetességével van, hanem 1. A szócikk formai értelemben szedett-vedett 2. Tartalmi értelemben pedig nem igazán lehet tudni, hogy ebből mennyi a valóság (ebből is mennyi az, ami a szócikk alanyától független forrás(ok)ból is elérhető) és mennyi a mese. Apród vita 2018. október 30., 16:50 (CET)

Ma is nyilatkozott Bedő Imre a Magyar időknek: A pedagógusoknak másként kell viszonyulniuk fiú diákjaikhoz. Apród vita 2018. november 8., 14:22 (CET)

Attól, hogy minden marhaságról nyilatkozgat, nem lesz nevezetes. – Ary vita 2018. november 8., 17:18 (CET)

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!