Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/10 Legnagyobb Magyar

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Cadenas-ferme-rouge.svg Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Vettem a bátorságot, hogy igen rövid idő alatt lezárjam törléssel: a forrás teljes hiánya és ebből fakadóan a lista szubjektív volta, valamint a szerző hosszas, hazafias, ám a Wikipédia szerkesztési alapelveivel kapcsolatos tájékozatlanságáról tanúskodó hozzászólása szerintem elég ok rá. Palotabarát vita 2019. május 7., 00:34 (CEST)

10 Legnagyobb Magyar[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztéselistamunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)
Ez egy törlési javaslat megbeszélése. A cél nem feltétlenül a cikk törlése, hanem – ha lehetséges – a hibák kijavítása. Kérjük, ha hozzászólsz, kerüld a hibás érvelést és tartsd szem előtt a Wikipédia idevágó szabályait (nevezetesség, mi nem való a Wikipédiába?).

Kedves szerkesztőtársak! Erre a felsorolásra szükség van vagy lehet törölni? Apród vita 2019. május 6., 21:13 (CEST)

  • Symbol delete vote.svg törlendő Szubjektív. Almát körtével? Széchenyit Puskással? Egy táblázat, én azonnaliztam volna. Gerry89 vita 2019. május 6., 21:38 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg törlendő Saját kutatás? :) – Pagony foxhole 2019. május 6., 21:58 (CEST)
  • Symbol move vote.svg átnevezendő Véleményem szerint ez a cikk viszonylag hibásnak tűnik, de ha visszatekintünk a magyar történelemre akkor szemügyre vehető az, hogy a magyar ember évszázadokon át nyomorban élt miközben kibontakozott a magyar ember tehetsége. Kossuth Lajos! Ő harcolt a legelszántabban hazája érdekében, mikor a kiegyezés megtörtént, ő még akkor is küzdött a magyarok érdekében! Puskás Ferenc! Ő a Föld valaha volt legnagyobb focistája és leghíresebb magyarja, mindezt nem ok nélkül. Széchenyi István! Őt nevezte meg Kossuth a legnagyobb magyarnak, ám azért lett Széchenyi harmadik helyezett, mert ő tett sokat hazája érdekében, ám Habsburg párti volt. Így ő nem a független Magyarországban gondolkodott, hanem az Osztrákok által irányított Magyarországban. Arany János! Ő a magyar költészet királya, ki nem érdemtelenül vált azzá. Tehetsége határtalan, ám ő abban különbözik Petőfitől, hogy Petőfi önző volt. Petőfi magának akarta a hírnevet, mint a nagy hazafi, így Petőfi észszerűtlenül gondolkodott, míg Arany tudta mikor kell szólni. Hunyadi Mátyás! Ő a valaha volt legnagyobb magyar uralkodó. Ő tette kiemelkedővé Magyarországot, ő hozta be a kultúrát amire később építkezhettek a nagy zeneszerzők és költők. Bartók Béla! Ő a legkiemelkedőbb magyar zeneszerző, ki megcsillogtatta tehetségét világszerte. Vitéz nagybányai Horthy Miklós! A magyar történelem legsötétebb pillanata az volt amikor aláírták a Trianoni békeszerződést. Horthy mégis működőképessé pofozta az országot. Horthyt vádolják, hogy antiszemita volt, de Horthy nem kezdte el irtani a zsidókat. Horthy annyira volt antiszemita, hogy egyszerűen nem kereste a zsidók társaságát. Emellett Horthy volt az aki visszaszerezte az ország egy elszakított részét. Görgei Artúr! Ő a magyarok napóleonja, ő a legkiemelkedőbb magyar tábornok. Mindenki vádolja azért, mert áruló de később bebizonyították, hogy a fegyverletétel volt a legideálisabb és legokosabb döntés abban a helyzetben. Illetve Görgei az oroszok előtt tette le a fegyvert jelezve, hogy a túlerő miatt megadják magukat, de a Habsburgoknak sose! Árpád Fejedelem! Ő mutatta meg a hazát, ahol a magyarok átestek a csillogáson és a sötétségen. Bethlen Gábor! Ő volt az aki leginkább segíteni próbált Magyarországnak abban, hogy Erdély és Magyarország újra összeálljon a török idők alatt. Ha valaki rossz helyen van, kérem jelezzék és kijavítom! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Johnny T Good (vitalap | szerkesztései) 2019. május 6., 22:07‎ (CEST)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés-- Ekkora tájékozatlanság (pl. "Horthy nem kezdte el irtani a zsidókat") sem menti azt, akinek a fejében így állt össze a magyar történelem. Sajnos, nem ő az egyetlen. A szomorú az, hogy egy ilyen valaki kioktatni akar másokat, ahelyett, hogy szerényen és szorgalmasan elolvasná a Wikipédiában legalább a fenti személyekről szóló írásokat.--Linkoman vita 2019. május 6., 22:21 (CEST)

  • Symbol delete vote.svg törlendő, teljesen szubjektív, ahány magyart megkérdezel, annyi ilyen listát állítana össze, nyilván lenne köztük átfedés, de akkor sem lehet 100%-ban pontosan meghatározni (amikor megnyitottam a linket, azt hittem, egy ilyen című könyvről lesz szó, mert könyvet lehet írni bármilyen szubjektív témában, ide cikket viszont nem). Alensha 2019. május 6., 22:33 (CEST)

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!