Wikipédia:Szavazás törlésről/Archív 2005.11.30

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2005. november 30.

Metcalfe-törvény

Tartalma: 'A hálózat értéke a csomópontok számának függvényében exponenciálisan nő.'

Eredmény: 11 törlendő, 0 maradjon - törlendő - Serinde üzenet 2005. december 10., 20:08 (CET)

2005. november 29.

Joseph Maria Olbrich

törlendő :Nikita 2005. december 1., 20:57 (CET)

Eredmény: 11 törlendő, 0 maradjon - törlendő - Serinde üzenet 2005. december 8., 15:24 (CET)

2005. november 28.

Prospero Színkör

ez volt a probléma vele. Érdemes a szavazáskor megnézni a laptörténetet is, mert a szavazás alatt átírhatják a lapot, s ha valakinek egy leadott szavazata után nem volt módja a módosított állapotot is megnézni, addig nem fog megváltozni az itteni bejegyzése sem. Ezért van percre pontos dátum a szavazatoknál, meg részletes laptörténet. °°°°°°°° 2005. november 29., 12:04 (CET)
Amikor atirtam a szocikket, küldtem rola ertesitest azoknak, akik törlendo-t szavaztak, s ennek megfeleloen döntöttek ismet. Mivel kedves Leicester, Te nem szavaztal, nem ismered a megjegyzesem hatteret, ezert kukacoskodasod abszolut felesleges. --[[User:Dr. Steller|Dr. Steller <sup><font color="lightgreen">[[User vita:Dr. Steller|e-mail]]</font></sup>]] 2005. november 30., 10:50 (CET)
mivaan? °°°°°°°°° 2005. december 1., 22:35 (CET)
maradjon--Linkoman 2005. november 29., 12:49 (CET)
Eredmény: 1 törlendő, 12 maradjon - marad. - Serinde üzenet 2005. december 8., 14:05 (CET)

Ótestamentum

Erről kéne szócikk, ez viszont nem az egyelőre.

Eredmény: 11 törlendő, 2 maradjon - törlendő - Serinde üzenet 2005. december 8., 14:05 (CET)

Ábrázolás

Tartalma: "Az ábrázolás tilalma az ún. ábrahámita vallásokban Isten ábrázolásáé."

Eredmény: 11 törlendő, 0 maradjon - törlendő - Serinde üzenet 2005. december 8., 14:05 (CET)

2005. november 27.

Hortikultura

Eredmény: 9 törlendő, 0 maradjon - törlendő. - Serinde üzenet 2005. december 8., 14:00 (CET)

Híres zsidó magyarok

A cigányzenészbe belekezdhetünk, a cigány zenészbe ne! ;) ˘˛˘ 2005. november 27., 22:53 (CET) egyetért, User:OsvátA
  • maradjon - Egyrész mert az angol részeket fordítottam fél óráig, másrészt nem kell rasszizmust keresni ott, ahol nincsen. Különben meg átnevezhetnénk Híres zsídó származású magyarok szócikkre. -- Puncsos 2005. november 27., 22:51 (CET)
  • törlendő Nem rasszizmus miatt, hanem mert értelmetlen egzakt módon nem elkészíthető.
    Ki a zsidó? Ki a magyar? Remete 2005. november 27., 22:56 (CET)(Miért került a vége ebbe a keretbe?)
  • maradjon egzakt módon elkészíthető, (zsidó az, aki annak mondja magát, magyar meg aki magyarul beszél, ennyit illene tudni); megdöbbentő (sajnos nem egyedi azonban), hogy a rasszizmus rémétől való félelem egyeseket hogyan tesz rasszistává és egyes emberek büszkén vállalt identitásának eltörlőjévé. : Gubb   2005. november 27., 23:27 (CET)
  • No akkor húzzuk ki Radnótit (nem tartotta magát zsidónak, hanem magyar költőnek, mellesleg ha jól emlékszem ki is keresztelkedett) Balázs Bélát, Kun Bélát, Rákosit (nem tartották magukat sem zsidónak, sem kereszténynek, hanem magyar kommunistának) , Miltom Friedmant, Tony Curtiss (egyik sem beszélt magyarul)
  • Horthy 1919-ben csak törte a magyart -- Georghe Funar például viszont - úgy tudom - például beszél magyarul.
  • Hova tesszük Arthur Koestlert, aki magyar is, zsidó is - beszélt is magyarul, egy ideig cionista is volt - de csak németül, franciául és angolul írt. Remete 2005. november 27., 23:51 (CET)
  • törlendő, ha ez marad, csinálok listákat híres református magyarokról, híres vöröshajú románokról, híres balkezes operaénekesekről és híres színészekről, akiknek az apja rendőr volt. Tudom, hogy a neten minden elfér, de túlzásba nem kéne esni. Alensha  2005. november 27., 23:56 (CET)
    • híres református magyarok lista az kell, talán csinálok is, és senkinek nem ajánlom, hogy a törlését felvesse. : Gubb  
a balkezes rendőrös apásat csináld meg!!! léciléci:) ˘˛˘ 2005. november 27., 23:59 (CET)
azt nem mondtam, hogy az apja balkezes rendőr, azt mondtam, hogy híres színészek, akiknek az apja rendőr volt... pl. a Schwarzenegger :) Alensha  2005. november 28., 00:43 (CET)
Kedves Alesha! Most akkor mondj példát olyan irodalmi házidolgozatra, aminél szükség lenne a balkezes rendőrökre? Mert például "Milyen szerepet vállaltak a zsidó származású művészek a magyar irodaltörténetben" című esszére itt lenne a lista, amiből lehetne látni ki volt zsidó származású, és ez nagy segítség. Szerinted nem lehet ilyen?? -- Puncsos 2005. november 28., 01:12 (CET)
Evidens, hogy érdekes is, releváns is, és rengeteg dolgozat, esszé foglalkozik ezzel a témával, a magyar zsidóság tudományos, stb. szerepével. : Gubb  
Nekem ilyen címmel sose kellett esszét írnom, és nem értem, miért adna ki bárki nagyobb eséllyel ilyen feladatot, mint olyat, hogy „milyen szerepet vállaltak a balkezesek a művészetben.” Mi irodalomórán sose azzal foglalkoztunk, kinek mi volt a vallása, hanem a műveivel, az irodalomban betöltött szerepével, stb. Radnótinál is csak azért említették, mert a származása meghatározó szerepet játszott az életében, de milyen szerepet játszik a vallás a matematikusok, sakkozók tb. életében? Alensha  2005. november 28., 01:20 (CET)
Nem tudom, én már láttam pár műsort, ami kifejezetten a zsidók művészetben játszott szerepéről szólt, miért ne lehetne ez esszében? -- Puncsos 2005. november 28., 02:35 (CET)
  • törlendő - hagyományos, papír-alapú lexikonban nem hiszem, hogy előfordulna ilyen szócikk. - Totya 2005. november 28., 00:03 (CET)
  • törlendő - nem a témája, inkább a pontatlansága/hiányosságai okán Data Destroyer 2005. november 28., 00:11 (CET)
  • maradjon - feltételekkel - amely feltételek abból állnának, hogy 1) további felvilágosító szócikkeket kell hozzáfűzni ehhez az igenis fontos és érdekes témához a magyar zsidóság történetéről, aminek az alapját már el is kezdtem a lista alatt Megjegyzés a listához címen. 2) Pontosítások kellenek a listán - pl. különválasztottam a magyar írókat a külföldi íróktól (Radnótit pl. a Max Simon Nordau nevű cionista vezető követte a sorban), valamint a két "hírhedt" személyt is elkülönítettem azoktól a történelmi személyektől, akikre az eredeti előszó szerint Magyarország büszke lehet; 3) a ma élő magyar személyeket nem kellene beletenni ebbe a listába - hacsak nem saját magukat írják bele, vagy felhatalmaznak erre valakit (a nemzetiséggel, vallási hovatartozással kapcsolatos személyiségi jogok miatt).
    Egy javaslat: Mi lenne ha a jelenlegi helyett készülne majd két másik lista. Az egyik a magyar származású külföldi világhírességeket tartalmazhatná, amelyen belül lehetne egy olyan rész, hogy híres izraeli és cionista személyiségek, (de ide sportolók, írók, tudósok persze nem kerülnének), és a mostani vitatott listából a nevek egy részét máris át lehetne emelni az új, nemzetközibb jellegű listába. A másik listajavaslatom a magyar történelem híres íróit, tudósait, sportolóit tartalmazná származás szerinti csoportosításban, de akkor nemcsak a zsidó származásúak lennének benne, hanem a sváb, szlovák, stb., de akár a nemesi származás, vagy a magyar paraszti, zselléri, stb is belekerülhetne külön csoportként - szerintem ez nagyon érdekes volna, hiszen igaz hogy tabutémák, de végül is ezek vagyunk, ezen különböző kultúrák gyökereiből táplálkozunk titokban ma is, ami miatt sokszor nehéz egymás elfogadása. Adapa 2005. november 28., 02:22 (CET)
    • Szerintem egyik sem tabutéma. Tabutémái annak vannak, akinek rejtegetnivalója van (mióta tabutéma, hogy Dózsa György parasztvezér volt?). : Gubb   2005. november 28., 10:43 (CET)
  • törlendő - a lenti anonim olvasónk véleményével értek egyet. Van elég konfliktusunk így is. NCurse üzenet 2005. november 28., 07:57 (CET)
  • törlendő - --Minarik Ede 2005. november 28., 09:26 (CET)

Nem tudom, számít-e egy nem szerkesztő véleménye, de ezt a szócikket szerintem töröljétek. Az, aki ezt kitalálta/fordította, nem vette figyelembe, hogy a magyar társadalomban (és még néhány zsidóságát vesztett európai országban) ez egy überkényes téma. Ezek az emberek nem zsidóságukkal, hanem tudósi, színészi, irodalmi stb. munkásságukkal érdemelték ki azt a hírnevet, amit a szócikk létrehozója itt kizárolagosan vallási alapokon emleget. Nem tudom, a német Wikipédiában van-e ilyen szócikk, nem lennék meglepve, ha nem lenne: ott még mindig nagy érzékenységgel közelítik meg ezt a kérdést - azon, hogy az eredeti angolul lett megírva, nem csodálkozom, hiszen angol nyelvterületen nem veszett oda annyi zsidó, mint itt a kontinentális Európában. Ha legalább ekkora igyekezet lenne a szerb, német, szlovák, szlovén, román stb. származású magyarok összegyűjtésére, talán lenne egy érv e szócikk megtartása mellett, de még az sem lenne elfogadható, hiszen az nacionálé, nem pedig vallás alapján gyűjtene össze embereket. Ráadásul - már elnézést - rém igénytelen ez a listázás: semmit nem lehet megtudni ezekről az emberekről csk két szót. Nem derül ki, mikor éltek, _mit csináltak_, csak azt, hogy mi volt a foglalkozásuk. Értelme sincs sok az ilyen listázásnak, és - mint utaltam rá - nagyon rosszízű. Kérlek töröljétek. - Egy névtelenséget kérő, zsidó származású olvasótok.

Ha valaki nem tudná: létezik Zsidó lexikon, ők maguk készítették, telve van híres emberekkel, megjelent több kiadásban cc1900 és 2005 között többször is, és senkit nem zavar, sőt. Üdv, --jJDM 2005. november 28., 08:48 (CET)
törlendő - tartalmat adjunk, az embert mutassuk be, ne kartotékozzunk (Levegőt!); a keresésre ott a Google. jJDM, az előző hozzászólást nem olvastad el! --Rodrigó 2005. november 28., 09:54 (CET)
Én elolvastam, méghozzá figyelmesen. És akkor a Zsidó lexikont bezúzatjátok? --jJDM 2005. november 28., 11:28 (CET)
Az előző anonim hozzászólás nem számít hitelesnek, bárki írhatta, te is. : Gubb   2005. november 28., 10:43 (CET)
Miért hitelesebb, ha kirakok 4 tildét? Valószínűleg egy ember írta, akinek van véleménye. Hiteles. Szerintem. – Váradi Zsolt 2005. november 28., 10:47 (CET)
törlendő--Linkoman 2005. november 28., 10:56 (CET)

A kedves szerző feladta a leckét... Egyrészről látom a megalapozottságát a listának, én roppant büszke lennék, ha a német, vagy az angol wikipédiában lenne cikk a magyar származású amerikai v. német tudósokról, politikusokról, stb. Másrészt mélységesen megértem az anonim hozzászólót is, és magaménak érzem azt a véleményt is, hogy ezek az emberek nem vallásuk, származásuk, hanem saját teljesítményeik alapján jutottak oda, ahova. Ezek miatt hosszú rágódás után végül a lexikonból való törlés mellett szavazok, mert egyrészt egy ilyen lista készítésétől elég rossz emlékek ébrednek bennem (a sok félig tudatattalan asszociáció...), másrészt lexikontechnikailag a jelenlegi lista bőven hagy kivetnivalót maga után, és korrekt összeállítása elé súlyos elvi akadályok gördülnek (nem ez a fő ok).--Mihalyia 2005. november 28., 12:33 (CET)

maradjon--Kope 2005. november 28., 16:52 (CET) Ha mindenáron törölni akartok, akkor lehetne csökkenteni a már nem élő magyarokra, esetleg egy rövid szócikket lehet csinalni arról, hogy sok zs. származású magyar szinész, stb van, példaszerű, de nem kimeritő felsorolásokkal. Kope 2005. november 28., 16:52 (CET)

Én annak se örülnék, ha lenne lista a külföldi wikikben magyar származású tudósokról vagy politikusokról (ez utóbbit ugye te se gondoltad komolyan? A politikusainkat én inkább titkolnám... :) Szerintem egyetlen népnek, népcsoportnak vagy kisebbségnek sem kell(ene) úgy éreznie, hogy ilyesmivel kell igazolnia a létjogosultságát, mert elvileg mindenkinek kijár a tisztelet... Ebben a listában annyi a jó, hogy a sok zsidó híresség felsorolása felbosszantja az antiszemita bunkókat, de szerintem a WP-nek nem ez a célja. Tiszteljük őket azért, amit elértek, ne a magánügyeik miatt, mert a vallás végül is éppolyan magánügy, mint a nemi beállítottság (épp ezért nagyon nem tetszik az angol wikipédia „meleg zenészek” vagy ilyesmi nevű kategóriája sem.)

Ami meg a „híres/hírhedt” megkülönböztetést illeti, ezt már lejátszottuk, ha jól emlékszem, az Adolf név vitalapján, nem nekünk kellene megítélni, hogy Rákosi, Kun Béla, stb. milyen ember volt, hanem úgy megírni a cikket, hogy el tudja dönteni az olvasó a tények alapján.

Alensha  2005. november 28., 17:07 (CET)

Jó, de az azért mégiscsak túlzás, hogy tömeggyilkosok is szerepeljenek azoknak a listáján, akikre "büszke lehet Magyarország"! Adapa 2005. november 28., 18:05 (CET)

Kedves Mihalyia: "...látom a megalapozottságát a listának, én roppant büszke lennék, ha a német, vagy az angol wikipédiában lenne cikk a magyar származású amerikai v. német tudósokról, politikusokról, stb."

Az angol nyelvű Wikipédiában a "Hungarian-American" címszó alatt a következő nevezetes magyar származásúakat találod: Eva Gabor ,Zsa Zsa Gabor, Mickey Hargitay ,Mariska Hargitay ,Joe Namath ,George Pataki

Látható, hogy az idegen nyelvű Wikipédiában is lenne mit szerkesztenünk, helyretennünk.

Kezdem felfogni, hogy esetleg a francia, szlovák, vagy román wikipediában hasonló vitát válthat(na) ki a "magyar franciák", "magyar szlovákok" vagy " magyar románok" felsorolása ?

Talán az a zavaró, hogy akikre eddig simán büszkék voltunk, mint magyarokra, most látjuk, hogy nem "csak" magyarok ? ~~anonim kérdező~~

  1. Nekem nem tetszik, hogy egyáltalán van ilyen, hogy Hungarian-American, mert úgy tűnik, mintha bizonygatni akarnánk vele valamit („hiába vagyunk kis ország, azért mi is érünk valamit, mert innen származik a George Pataki!”)
  2. Mit értesz az alatt, hogy nem „csak” magyarok? Valahogy mindig összekeveredik a vallás és a nemzetiség fogalma. Akkor Szent István sem „csak” magyar, mert egyben keresztény is?
Alensha  2005. november 28., 17:42 (CET)

Kedves Emberek! Mivel úgy tűnik, a törlendő vélemény nincs abszolút fölényben, ugyanakkor megvan a veszélye a lista célvesztésének, pl. ha az olvasók elkezdik berakosgatni ide a horrorszereplőket (a következő szerintem Gerő Ernő lesz), ezért felvetem a kompromisszumos javaslatom: legyen inkább egy olyan lista, hogy Híres magyar származású személyek a világban. Ebben Amerika és más országok között lehetne egy külön Izraeli politikai és vallási vezetők rész, és ide kerülhetnének egyes rabbik, cionisták, így Herzl Tivadar és mások. Ez a lista azért lenne jó, mert jócskán tovább lehetne bővíteni minden magyar származású hírességgel vallási vagy bármilyen különbségtétel nélkül. Így megoldódnának a jelenlegi lista miatti rossz érzések, illetve megvalósulhatna, hogy a teljesítményük és nem a származásuk alapján kerülnének be a híres színészek, tudósok, sportolók. Mi a véleményetek? Adapa 2005. november 28., 18:05 (CET)

  • egy aprócska fokkal talán jobb, de igazán egy ilyen szócikknek sem látom különösebb értelmét/hasznát. Ez az emigráció/emigráns szócikk aljára illene, oda kifejezetten kívántos. - Totya 2005. november 28., 19:20 (CET)
Igen elegendő. szerintemVáradi Zsolt 2005. november 29., 08:28 (CET)
  • A kategória nem ugyanaz mint a szócikkben szereplő lista. Az utóbbi a teljesebb áttekintést szolgálja, beleférnek mindazok, akikről még nincs vagy esetleg nem is lesz szócikk, illetve segít kedvet csinálni a hiányzó szócikkek írásához. Nyilvánvaló előnye, hogy szerkeszthető, bevezetéssel és kiegészítő szöveggekkel párosítható, és ha már van a témának megfelelő igazi szócikk, akkor abba beilleszthető. Szerintem hasznos. A kompromisszumot segítendő átvittem a nevek jó részét a Híres magyar származású személyek a világban új szócikkbe. Most akkor ezt is törölnünk kellene szerintetek? Adapa 2005. november 29., 09:58 (CET)
    U.i.: A magyar származású külföldiek egyébként nem teljesen azonos a magyar emigránsokkal, bár a két csoport között részben tényleg átfedés lehet. Adapa 2005. november 29., 10:09 (CET)
  • Bocsanat, a cikket csak atfutottam, a vitalapjanak csak az elso bevezeteset olvastam el, az itteni megjegyzesekre sem volt idom - de az a velemenyem, hogy maradjon, egy feltetellel: ne tegyünk hozza semmit, legyen az angol Wiki 1:1 forditasa. De legyen ez felül, jol lathatoan. Vegre ra kene mar jönni, milyen fontos, mi jelenik meg (attetelesen) Magyarorszagrol a vilagban. Sokan nem olvasnak angolul, de erdekelheti oket, mi olvashato. Hogy is volt nehany (kb. 10) evvel ezelott? A zsidosag nelkul a magyar kultura "csak fütyülos barack meg bo gatya lenne" - csak emlekezetbol idezem. Fontos adalek ez a cikk ehhez a kerdeshez. Igy kellene hagyni (1:1 forditasban), mert ez adja meg az erdekesseget. --[[User:Dr. Steller|Dr. Steller <sup><font color="lightgreen">[[User vita:Dr. Steller|e-mail]]</font></sup>]] 2005. november 29., 12:11 (CET)
Nade az angol wikit is szerkeszthetik magyarok (sőt, szokták is szerkeszteni) tehát az ottani cikk sem (feltétlenül) valami külső nézőpont. Vagyis a javaslatot nem érzem indokoltnak. °°°°°°°° 2005. november 29., 12:14 (CET)
Eredmény: 15 törlendő, 6 maradjon, 1 tartózkodás - törlendő (71,4 %) - Serinde üzenet 2005. december 8., 14:00 (CET)

2005. november 26.

Szarvaspatak

Tartalma: "Szarvaspatak egy kedves kis falu Erdélyben az Aranynégyszög völgyben. Egy kanadai cég - Gabriel Resources - szeretne cián-tót faragni a faluból."

De a lap nem akkor lett törlésre jelölve, amikor ez volt a tartalma. Nézd meg a laptörténetben az elejét. Közben meg lett írva rendesen °°°°°°°° 2005. november 29., 08:42 (CET)
Eredmény: 4 törlendő, 10 maradjon - marad - Serinde üzenet 2005. december 6., 09:08 (CET)

2005. november 25.

Zeneszerzők

Kar Mester létrehozott egy halom szubcsonkot, amik lényegileg különböznek a településcsonkoktól: a legtöbben még a pontos születési/halálozási dátum sincs meg, csak a felzetek. Ebben a formában én az összeset törlésre javaslom. Amelyik az elkövetkezendő 10 napban kibővül legalább csonk szintre, azt meg lehet tartani, de a mindenféle belső tartalom nélküli szócikkgyártást nem támogatnám. Tehát Bogár István, Demény Attila, Horváth Barnabás, Petrovics Emil, Madarász Iván, Láng István, Bánkövi Gyula, Kondor Ádám, Károlyi Pál, Csemiczky Miklós, Hidas Frigyes, Kocsár Miklós, Sáry László, Hollós Máté, Soproni József, Bozay Attila, Sári József, Jeney Zoltán, Vavrinecz Béla, Ránki György, Szőnyi Erzsébet

Ez nem lesz jó így, nem tudunk en bloc 20 cikkre szavazni. Mi van, ha egy időközben elkészül. Szedd szét egyedi javaslatokká, így nem használható, sajnos. – Váradi Zsolt 2005. november 25., 09:14 (CET)
mondjuk úgy, hogy pillanatnyilag az azonnali törlésbe is beleférnek, és csak azért szavaztatom meg, hátha valamelyiket kibővítik. Amennyiben ez bekövetkezik, kiszedem a felsorolásból, hisz az törlési kérelem indoka az adathiány, mert a "téma" fontosságát nem vonom kétségbe - Serinde üzenet 2005. november 25., 09:24 (CET)
én pedig a tartalmatlan cikk törlésének jogosságát nem vonom kétségbe, csupán a maradjon/törlendő technikai kivitelezése nem megoldott, szvsz – Váradi Zsolt 2005. november 25., 09:44 (CET)
  • Nagyon nem jó igy Kar Mesternek meg kellene magyarázni, valahogy diplomatikusan, hogy nem kell egyszerre ennyi csonkkal agyonvágni a wikit Ez értelmetlen és nagyon káros! A magyar települések szorgalmas felvitelét illetöen is komoly kétségeim vannak. De ott azért van minimális információ! Ugyanis, ha mint felhasználó betévedek a Wiki-be és beírom pl.:Kondor Ádám nevét akkor azt azért teszem, mert szeretnék valami információt kapni. Több mint hogy zeneszerző. És mivel ezt nem kapom meg lesz egy igen lehangoló véleményem az egészről! Ez pedig nem lehet cél! Csak szépen lassan lépésről lépésre kell felvinni zeneszerzőinket!
Bár a település-csonkokat kezdem elfogadni, véleményem még mindig fenntartom a csonkokról. -- Puncsos 2005. november 27., 02:15 (CET)
Visszavonom a javaslatomat, a bővítések miatt - azért kérem, hogy ilyeneket legközelebb inkább ne, ilyen célra igénybe vehetők user allapok. - Serinde üzenet 2005. december 3., 16:12 (CET)

Életrajzok listája

A vitalapon leírtam, szerintem miért nincs szükség erre a cikkre (zavaró, mert nem teljes és fölösleges, mert a kategórialisták eleve tartalmazzák az információkat) de lehet másként is gondolni. Ezért van a szavazás. Szerintem

Akkor legyen inkább egy Hiányzó életrajzok listája szócikk? Szerinted? °°°°°°°° 2005. november 29., 10:32 (CET)
  • Javasolom, hogys függesszük fel a törlési javaslat vitáját, és vitassuk meg külön az életrajzi listák kérdését, mivel
    • minden szakmai lista is életrajzokat tartalmaz (fizikusok, festők, zeneszerzők, akadémikusok), de a történelmiek is (bánok, uralkodók, miniszterelnökök) és sajnos a Magyarország szócikk is, tehát ugyanarra az életrajzra - szerintem - túl sok helyen van hivatkozás, ha az életrajzi, híres magyar stb. listákat is hozzáteszük.--Linkoman 2005. november 29., 15:25 (CET)2005. november 29., 15:12 (CET)
  • Javaslom, hogy válasszuk külön a két vitát, mivelhogy az a lista, amiről épp szavazunk pont azért is került szavazásra, mert duplázza a listás hivatkozásokat, vagyis elvileg az életrajz-listákat összesíti (gyakorlatilag pedig még azt sem) más funkciója nincs. Vagy a javaslatod szerint a többi listát kéne megszűntetni, és csak ezt meghagyni? Mert ha nem, akkor ez a szavazás folytatódhat a vitával párhuzamosan. °°°°°°°°° 2005. november 29., 15:37 (CET)
Kedves Előttem Szóló User, én természetesen nem a többi listát szeretném törölni, hanem ezt itten la, de látom, hogy nem mindegyik userünk érti, hogy miért támogatjuk néhányan, hogy törlendő.--Linkoman 2005. november 29., 15:41 (CET)
Jajaja. Én kérek elnézést. °°°°°°°°° 2005. november 29., 15:43 (CET)
Bocs, hogy ismét szólok: egyetlen más lista ellen nem érveltem itt.--2005. november 29., 21:06 (CET)
  • törlendő. Mivel értékesnek találtam a lista készítőjének munkáját (a nevek kiegészítése évszámokkal és foglalkozással), hogy ne vesszen el teljesen, beillesztettem az Életrajz szócikkbe. Adapa 2005. december 5., 10:37 (CET)
Eredmény: 6 törlendő, 1 maradjon - törlendő - Serinde üzenet 2005. december 5., 17:30 (CET)

Német nyelvtan

Van egy Német nyelvtan c. cikk, amely alapjában véve német nyelvű, valami táblázatszerűség lenne, de jelen állapotában - szerintem - használhatatlan. Láttam, már Serindének is "megtetszett"...

Eredmény: 9 törlendő, 0 maradjon - törlendő - Serinde üzenet 2005. december 5., 17:30 (CET)

2005. november 24.

I. Károly

Ez a két mondat IV. Károlyról szól, akiről már van szócikk. I. Károly Magyarországon hivatalosan Károly Róbert címe, de amúgy is jó néhány király viselte, úgyhogy erre a cikkre ebben a formában nincs szükség, megtévesztő és a tartalma sem olyan, amit érdemes lenne bedolgozni a IV. Károlyról szóló cikkbe.

Texaner 2005. november 25., 11:16 (CET)

Látjátok, nem hallgattatok rám. Szerintem a Károly lapon van helye az egyértelműsítésnek, mivel I. Károly más szempontból IV. Károly is stb. stb. Ez most törlendő.--Linkoman 2005. november 25., 20:27 (CET)
Eredmény: 4 törlendő. 0 maradjon - törlendő valószínűleg szükség lesz egyértelműsítő lap létrehozására- Serinde üzenet 2005. december 5., 17:28 (CET)

2005. november 23.

Kurnik

(azonnali törlésre is jelölt)

K3b, Sodipodi,... ezeket ismered? Kár lenne törölni, ha már vette a fáradságot valaki, hogy wikicikké tegye. – Váradi Zsolt 2005. november 24., 11:36 (CET)
Eredmény: 1 törlendő, 5 maradjon - marad. - Serinde üzenet 2005. december 3., 16:13 (CET)

2005. november 18.

Mongol Birodalom

Jogvédett anyag, ill. nincs feltüntve, hogy szabadon használható-e. Az eredeti itt megtekinthető.

Jogsértő anyagokról nem szavazunk, át kell tenni a szerzői jogok valószínű megsértéséről szóló oldalra. - Serinde üzenet 2005. november 18., 09:46 (CET)