Wikipédia:Szavazás törlésről/Archív 2004.09

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2004. szeptember 8.

Krixkrax

Anonim barátunk krixraxos cikkei. Ha valakinek van kedve javítani...

Bocsánat, én kovettem el egy w3m-es karakteres böngészővel tegnap, csak nem volt ott grafikus felület, ahol ellenőrizhettem volna. Meg akartam nézni azalatt is, csak áramszünet lett a Főiskolán. Felesleges törölni, javítom. --- Árpi (Harp) 2004. szeptember 8., 10:37 (CEST)
Egyszer mindenre fény derül, kedves Harp. amúgy én már hozzákezdtem a Lengyelország angolból fordításához, nehogy töröljük. A Görögországot meg "áramszünet-mentesítsd" te, kérlek.

--Millisits

2004. szeptember 6.

Átmozgatva a Wikipédia:Azonnali törlés oldalra, mert oda valók: Västergotland tartomány, USA állam - Gaja 2004. szeptember 6., 11:18 (CEST)


szeptember 5.

Amerikai Egyesült Államok

az Amerikai Egyesült Államok szócikket törölni kellene, vagy pedig az USA állam szócikkben található infót átrakni az Amerikai Egyesült Államok szócikkbe!

Kedves Peda, Én kezdem egyre jobban furcsállni, hogy miért alakult ki a magyar (nem az angol, csak a magyar) Wikiben, hogy rögtön elkezdünk szavazgatni egy üresnek látszó szócikk törléséről, ahelyett, hogy a Lap megbeszélése segítségével először közölnénk a véleményünket a szerzővel, aki szinte még le sem vette a kezét a klaviatúráről, máris szavazni kényszerül, hogy iménti munkáját ne tagadja meg a magyar Wiki. A törlés ugyanis beleszólás a szerző szerkesztői munkájába, aki szegény éppen csak átmozgatott, majd kérdést tett fel - nem itt, hanem a Lap megbeszélésénél. Én jobban tisztelem mások munkáját, mint hogy azonnal a "süllyesztőbe" küldjem. Remélem, megértesz. --Millisits

Áthelyezve a törlendők közül, Nyenyec kolléga most írja éppen. Gábor 2004. szeptember 6., 08:50 (CEST)

szeptember 4.

Adam Smith

Adam Smith ez egy nagyon érdekes cikk, nem üres, mint a többi, hanem "mellébeszél", egyetlen aspektusból tárgyalja Adam Smith-t. Sajna számos adat hiányzik még belőle ahhoz, hogy csonk legyen.

Kedves Friends of Cancellation! Jelentem,2004. szeptember 5-én 2:41-kor befejeztem e cikk megírását. Most már csináltok, amit akartok, akár el is olvashatjátok. Lectori salutem.

--Millisits

Kedves Tépéscsinálók, most szösszentem az Amerikai Egyesült Államok speedy deletion ügyében. erre is vonatkozik.

--Millisits

Áthelyezve a törlendőkból, Millisits megírta. Gábor 2004. szeptember 6., 08:46 (CEST)

Gárdonyi Géza

Gárdonyi Géza: emiatt fáj a szívem leginkább: kb egy hónapja tologatom magam előtt, hogy majd megírom, majd megírom, de nem írtam meg, és nem is akartam újabb csonkkal gyarapítani a Wikiplédiát. Hátha valakinek kedve lesz és megírja rendesen, vagy ha nem, töröljük, aztán majd megírjuk később.

Áttettem a készek közé, Millisits írt belőle egy csonkot. Gábor 2004. szeptember 8., 16:42 (CEST)


szeptember 1.

Jean-Pierre Léaud

Mára az utolsó: Jean-Pierre Léaud. Ez szerintem kevesebb, mint egy csonk, Ti mit gondoltok? Én nem írom meg, úgyhogy szerintem

Kedves Szavazók, Szerintem az ilyen szócikk-csonk törlése elhamarkodott, hacsak nem gondolja valaki, hogy erről a színészről pedig a magyar Wikiben egy sor sem jelenhet meg...

A
Ez a lap sajnos még nagyon rövid („csonk”). Segíts te is, hogy igazi szócikk lehessen belőle!

bővített szövege nem számít? --Millisits

Szó (nyelvészet)

Szó (nyelvészet)

Lexikális ismeretek

Lexikális ismeretek


2004. aug. 02.

Web böngésző

2004. július 31.

Magyar helyesírás


(lefordítandó, ellenőrizendő)

Deletion guidelines for administrators -- deletion log -- archived delete debates -- undeletion -- blankpages -- shortpages -- move to Wiktionary -- Bad jokes -- pages needing attention -- m:deletionism -- m:deletion management redesign -- Wikipedia:Cleanup

Lexikális ismeretek

Lexikális ismeretek

Más lexikonszerkesztők

Más lexikonszerkesztők ennek viszont szerintem a címét meg kelle változtatni, ha valaki elvállalja

2004. augusztus 30.

Fizika, Fizikus, Fizikusok

Van egy pár hasonló kategórianév, ill. szócikk. Törlésre javaslom az alábbiakat:

Kategória:Fizikus - van mellette egy Kategória:Fizikusok is, kettőre nincs szükség, ráadásul a Kategória:Fizikus-ban nincs semmi, csak egy szem szócikk


Fizikus - ebben nincs tényleges tartalom, a fizikusok felsorolása a Kategória:Fizikusok-ban is olvasható. Ami enélkül marad, az egy triviális meghatározása annak, hogy kik a fizikusok (akik fizikával foglalkoznak), szeritnem ezt vagy bővíteni kellene (nevek felsorolása nélkül), vagy ha ez nem lehetséges, akkor törölhető. Ha ez törlődik, akkor a Kategória:Fizikusban sem marad semmi.

Sablon:Kompakt tartalom

A Portán folyó vita alapján minden ide mutató sablont átírtam Sablon:Abc-re. --- Árpi (Harp) 2004. augusztus 30., 12:39 (CEST)

  • törölhető - Na végre!!! :-) - Gaja 2004. augusztus 30., 15:00 (CEST)
  • maradjon, amíg van, ami rá hivatkozik, utána törölhető valóban. Van egy átirányítás, amit nem tudok javítani, a MediaWiki:Kompakt tartalom-ról - Harp Grinnek szólj légyszi. A filmes szócikkben átírtam, a Wikipédia:Hogyan használd a sablonokat-ban pedig törlés után, ill. azzal egyidőben kellene kijavítani. Addig szerintem ne javasoljunk törlésre sablont, amíg még van olyan oldal, amelyik használja... Egyébként az abc-s sablon is javításra szorult: hiányzott belőle számos betű, azokat is pótoltam. Gábor 2004. augusztus 31., 03:27 (CEST)
  • törölhető - nem hivatkozik rá senki. --grin 2004. augusztus 31., 19:38 (CEST)
  • mehet a kukába -- Peda 2004. augusztus 31., 22:24 (CEST)

Rózsadomb

Budapest II. kerülete cikket átmozgattam Rózsadombról, a redirekt felesleges (majd valakinek meg kell írnia a Rózsadomb címszót.)

Üdv --Millisits

Millisits azt kérdi, hogy a Rózsadomb törölhető-e: :-)

Hi Grin, A Rózsadombbal nekem most az a bajom, hogy egyszerűen "visszamutat" a Bp. II. kerületre. Lehet, hogy butaságot kérdezek (de őszintén teszem és senkit sem szeretnék bosszantani vele), de a redirect-eket hogyan lehet törölni? (Egyébként, ha ezzel segítek, akkor mindjárt írok a Rózsadombról egy fejleszthető csonkot).

--Millisits

Bocs,de nem tudom megírni a szócikket a redirect miatt.

--Millisits

Amikor átjutsz az új (átirányított) cikkre, felül látod azt, ahonnan jöttél: ha ott ráklikkelsz, akkor rá tudsz lépni! --grin 2004. szeptember 2., 22:56 (CEST)

2004. augusztus 27.

Norvégia

norvégia csak baromságokat tartalmaz, Net Média Rt. (1132 Budapest Victor Hugo utca 11-12.) alkotása. Én most nem írom meg a cikket...

Teheran 43

A Teheran 43 jellegzetes határeset, szerintem ahhoz kevés, hogy még akár a csonk jelzést is megérdemelje (az sem derül ki, hogy milyen nemzetiségű, a tartalomról és a mondanivalóról nem is beszélve). Mi legyen vele, ha nem írja meg valaki, akkor szerintem

2004. augusztus 25.

Igazi programozó

Az Igazi programozót törlésre javaslom, hacsak valaki meg nem írja...

Prospero Színkör

A Prospero Színkör csak egy reklamot tartalmaz.

2004. augusztus 22.

Disztribúció

Nincs rendes megfogalmazás, gagyi az egész.. az angol ilyen: Linux distribution ráadásul még a disztribúciónak is van külön megfogalmazása: Distribution - nem mondom kéne egy hasonló szócikk - már-már szükséges -, de akkor legalább legyen rendes

TLD

Eleve mozaikszó, a teljes címszó a Top Level Domain lenne, de a TLD-ben is annyira kevés infó van, hogy - hacsak valaki meg nem írja - szerintem törölhető ratonyi 2004. augusztus 4., 07:48 (CEST)

Úgy látom, időközben helyes kis cikk lett belőle..., én nem törölném - Gaja 2004. augusztus 27., 11:17 (CEST)
  • maradjon - Peda(kijavították)

Család és egyén

Család és egyén, üres. Akarja valaki rendesen megírni?

Kategória:Microsoft-szoftverek

A Kategória:Microsoft-szoftverek értelmét nem látom, mert vagy ez, vagy a Kategória:Microsoft Windows szükségtelen: minden m$ software egyben windows software... Vagy az egyik, vagy a másik szerintem fölösleges. Mellesleg jó lenne látni egy megtevezett struktúrát e téren, hogy milyen kategóriák vannak (vagy tervezettek), és melyik van a másik alá rendelve. Lásd még Wikipédia:Hogyan használd a kategóriákat.

  • valószínűleg törlendő: szerintem minden bemehet a "microsoft windows" kategóriába, de érdekelné mások véleménye is, mert nem vagyok teljesen meggyőződve róla. --grin
  • Maradjon. Rengetegféle Microshaft-szoftver létezik, ami nem része a Weendowsnak. Például Szajd és én elkezdtük az Office programcsomagok kidolgozását (remélem, folytatja, mert az eddigiek jól alakultak). Ezen kívül más Micro-shift szoftverek is léteznek, pl. talán az egyetlen jól sikerült, egy játék, az Age of Empires, vagy videoszerkesztő alkalmazások meg mások. Gubbubu 2004. augusztus 2., 22:17 (CEST)
  • törölhető - Gaja 2004. augusztus 9., 15:40 (CEST)
  • tartózkodom Gábor

2 törl, 1 marad, 1 tartózkodik. Akkor ez most mi? Kellene egy cikk a szavazásokról... :-) --grin 2004. augusztus 27., 13:29 (CEST) Várjuk meg Pedát és a többieket, számítok a szavazatukra. Gubb 2004. augusztus 31., 20:40 (CEST) €_€

2004. aug. 02.

Web böngésző

2004. július 31.

Magyar helyesírás