Wikipédia:Linkek egy adott lapon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Mire hivatkozik ez? kérdés felmerülhet, ha szeretnénk tudni egy cikkről vagy egy sablonról, hogy milyen linkek találhatóak rajta. Bár a Wikipédia szoftvere közvetlenül ezt a funkciót nem támogatja, egy API hívással lekérdezhető bármely szócikk linkjeinek a neve az előfordulásuk szerinti sorrendben és névterek szerint rendezve.

Példa[szerkesztés]

A következő példa az ICE lapon használt linkeket adja vissza egy XML listában: Mire Hivatkozik az ICE cikk?

Amennyiben más lapokról szeretnénk kigyűjteni a linkeket, a link végén lévő ICE szót cseréljük ki bármely tetszőleges cikk címére. Figyelem! Néhány böngészőn esetleg szükséges lehet az ékezetes karakterek és egyéb jelek kódolása, az „és” jel (%26) mindig, mindenhol kötelező (a PHP sajátosságai miatt)!

Normál felhasználóként bejelentkezve maximum 500, bot- vagy adminisztrátorfiókkal bejelentkezve (apihighlimits jog) maximum 5000 találatot ad egyszerre, ezek számát az URL &pllimits= része után álló szám adja meg.

Más megoldás[szerkesztés]

A Wikipédia:AutoWikiBrowser is képes a linkek kigyűjtésére, ráadásul ott még választhatunk, hogy már működő ("kék színű"), vagy létre sem hozott ("piros színű") linkeket szeretnénk visszakapni. Ehhez a listakészítő mezőbe csak írjuk be a feldolgozandó szócikk címét, a legördülő listából válasszuk ki a "Links on page" lehetőséget, végül kattintsunk a "Make list" gombra, végül az alsó mezőben a linkeket már láthatjuk is.