Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója

Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.

 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.

06. 06. 06. · 06. 12. 27. · 07. 02. 25. · 07. 08. 11. · 08. 02. 25. · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha a harmadik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostul.

Próbalap publikálása[szerkesztés]

T. Olvasó!

Kérnék tapasztalt segítséget. Készítettem egy próbalapot, feltöltöttem szöveggel, fotókkal, linkekkel és késznek érzem a publikálásra, de sehogy nem jöttem rá miképp lehet ezt "kilőni" a világhálóra:)

Totál kezdő vagyok egy lépésről lépésre navigálást kérnék szépen:)

Köszönettel! Péter – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Custozza (vitalap | szerkesztései)

Miután bejelentkeztél, felül megjelenik egy sor, ott kattints a próbalap linkre, a megnyíló lapra másold be a szöveget, majd mentsd el. Ez a te személyes próbalapod. A szöveg úgy fog kinézni, mintha kész cikk lenne, de ott nyugodtan módosíthatod, az olvasók azt a változatot nem látják a cikkek között. misibacsi*üzenet 2018. március 5., 17:50 (CET)

Web hivatkozás kattintható linkre átszerkesztése[szerkesztés]

Kedves Szerkesztő!

Kérlek segíts miképp alakíthatom át a cikk végén (Kovács Kálmán festőművész) megtett web hivatkozásokat, h kattintható weblinkek legyenek, a "klasszikus" kék aláhúzott verzióra, amennyiben ez engedélyezett Wikipédia szabályzata szerint.

Köszönettel: Péter

Custozza üzenőlapja  2018. március 6., 09:44‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

@Custozza: A Kovács Kálmán (festőművész) cikk végén lévő hivatkozásokban és azok „kattinthatóságában” nem látok kivetnivalót. A külső hivatkozásokról itt olvashatsz: Wikipédia:Az első lépések (külső hivatkozások) -- ato vita 2018. március 6., 10:19 (CET)

Mentorkeresés: Therealpetshop vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Batman (Kingpin), Kingpin kiadó
 • Néhány szó a hátteremről: Kingpin alkalmazott, frissíteni, naprakészen tartani szeretném a bejegyzéseket, újat létrehozni.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Új lap létrehozása közben felmerülő problémákba ütköztem Batman (Kingpin). A beillesztett képet egyszer törölték "(A(z) B01-00.jpg nevű fájlt Túrelio törölte a Commonsból: „Copyright violation: cover artwork”)", aztán Commonsba feltöltve szépen látszódott, de most csak a linkje látszódik, és nem találja a képet (gondolom onnan is törölték). Nem tudom mit kellene tennem ahhoz, hogy ez működjön, mert nem egy képregényes oldal létezik, amire ugyanígy fel vannak töltve olyan címlapok, amiknek nem a bejegyzés létrehozója a készítője, jogbirtokosa.

Illetve ennek megoldása után szeretném, ha "élesítve" lenne a szócikk, de nem tudom, hogy ehhez mit kellene tenni. Létező szócikkeket kiegészíteni, változtatni, bővíteni tudok, azt jóvá is hagyták az adminisztrátorok többször is. Ha bármit rosszul csináltam volna, hiányzik valami, át kellene alakítani, változtatni, bővíteni ahhoz, hogy jóváhagyják, azt kérem jelezzék. Előre is köszönöm!

Therealpetshop vita 2018. március 7., 11:58 (CET)

Mentorkeresés: Anita cciu vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Samu Zsolt vita nyílt
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: sziasztok, jó napot! Többen összeállítottuk azt az anyagot, amit egy kedves hölgy feltöltött a Wikire. Csalódottan láttuk, hogy hiába dolgoztunk egy csomót az anyaggal és fordítottuk le angolra is, hogy az információk rendelkezésre állhassanak azok részére, akiknek ez fontos lehet, most valamiért törlésre jelölődött a cikk. Azt szeretném kérni, hogy jelezzetek vissza, milyen részeket töröljünk ki, vagy írjunk át, ahhoz, hogy ez megfelelő legyen a CC és a Wiki elvének, elveinek. Mi készséggel átírjuk, de segítségre van szükségünk hozzá, még nem szerkesztettünk semmit sem a Wikin. :( Kérlek Benneteket, hogy mérlegeljetek a törlés előtt, 15-20 ember dolgozott ezen az anyagon önkéntesen, és a közös célunk az volt és most is az, hogy Zsoltról elérhető legyen az információ itt is. Önreklámról nincs itt szó, ehhez felhasználta Zsolt a megfelelő honlapokat, mint FB illetve saját honlapja is van. Természetesen, jelöljétek meg azt, hogy mely részt véltek önreklámnak, és azokat töröljük. Várom, várjuk szíves visszajelzéseteket, amit Editnek is tolmácsolok, hogy a javítás, módosítás, mielőbb megtörténhessen. Előre is köszönöm a választ és szép estét kívánok, Anita

Anita cciu vita 2018. március 8., 19:50 (CET)

Kedves Anita! Elég sok kifogás merült fel a cikkel kapcsolatban, a törlési lapon olvashatsz erről. Sajnos nem elég, ha valakinek fb profilja van, illetve saját blogja, sőt még az sem biztosíték, ha valaki más az ő saját blogjában ír az illetőről, független forrásokra van szükség, különben a cikk alanya nem éri el a nevezetességhez szükséges követelményt. A cikkben rengeteg olyan ezoterikus, spirituális utalás és fogalom van, ami csak hittel és spirituális tapasztalatokkal magyarázható, mégis a cikk ezeket tényszerűen kezeli. pl. „behúzás a természetes állapotodba” „jelenlét-energia” „felébredett jelenlét”, „csendülések”, „lélekérintés” stb. A Wikipédia sajnos nem tud mit kezdeni ezekkel a fogalmakkal, sem azzal a személlyel, aki ezeket gyógyításra használja. Egy spirituális tanítóról szóló cikk valahogy így nézne ki (bár a semlegességről még mindig vita folyik a cikk vitalapján), rengeteg forrással, esetleg szkeptikus cáfolattal a semleges nézőpont érdekében. Jelenlegi állapotában a cikk csakugyan nem maradhat. Ogodej Mal 0.png vitalap 2018. március 8., 21:19 (CET)

Rendben, nagyon szépen köszönöm a válaszod, törlöm akkor az adatokat, Zsolt kérésére. szép estét, Anita

Mentorkeresés: Andronikosz[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Genealógia
 • Néhány szó a hátteremről: Elég sokoldalúnak tartom magam
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Sajnos a számítógépes szövegszerkesztés mint olyan kimaradt az életemből, ezzel van a gondom. Simán megirok egy cikket, de Wiki formátumban nem jön össze...

Andronikosz 2018. március 9., 00:29 (CET)