Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója

Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.

 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.

06. 06. 06. · 06. 12. 27. · 07. 02. 25. · 07. 08. 11. · 08. 02. 25. · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha a harmadik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostul.

Új szócikk: Könnyű Közmű Program Tiborosz[szerkesztés]

Kedves Mentorok, Wikipédia olvasók!

Új szócikket szeretnék létrehozni "Könnyű Közmű Program" néven. A próbalapomon/ szerkesztői oldalamon ezt meg is tettem. A témát illetően szeretném kikérni a véleményeteket, rendben van-e tartalmilag, formailag. Továbbá ha igen, átemelhetem-e valóságos új szócikknek. Ennek menete szimplán új szócikk létrehozása és bemásolás? Tartalmilag véleményem szerint egy közérdekre számot tartó szócikkről van szó, amelyről éppen tanulmányt írok. Hasonló pl. a Széchenyi Programhoz, fontosnak tartanám, hogy az emberek tájékozódhassanak róla. Leírtam a célját, elemeit, eredményeit. Hivatkozásokkal megfelelően elláttam.

A cikk itt érhető el: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Tiborosz/pr%C3%B3balap#5.1._K%C3%A9sz%C3%BCl%C3%A9kcsere_%C3%BAjraszab%C3%A1lyoz%C3%A1sa

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv. Tiborosz

Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Jászszentandrás[szerkesztés]

A Kunráth Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2007. augusztus 1-től Jászszentandrás és Jászivány Közoktatási Intézményfenntartó Társulás összetett intézménye volt. A hármas intézmény együttesünk 8 évfolyamos általános iskolából, alapfokú művészetoktatási intézményből, valamint óvodából állt, részben önálló gazdálkodással. Iskolánk 2007-ben felvette Kunráth Sándor, egykori pedagógus kollégánk nevét. Sportcsarnokunkban lehetőség van tanulóink számára a rendszeres sportfoglalkozásokon való részvételre. A sportcsarnok – szintén 2007-ben – Jámbor Lajos nevét vette fel, aki pedagógusként sokat tett az iskolai sportélet színvonalas megszervezésért. 2013. január 1-jétől az iskola fenntartója a Klebelsberg Intézmény Fenntartó Központ. A fenntartóváltással egy időben az intézményből kivált az óvoda önálló egységgé. Az átszervezést követően az iskolánk neve: Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. A 8 évfolyamos iskola legfőbb feladatának tekinti valamennyi idejáró gyermek felkészítését a képességeinek megfelelő továbbtanulásra. Ezt szolgálja a tanulásszervezési eljárások sokszínűsége. A következetes nevelés és oktatás eredményeként tanulóink képesek lesznek az egész életen át tartó tanulásra, a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodásra. Jól felkészült pedagógusaink nagy figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra, a felzárkóztatásra egyaránt. Az alapfokú művészetoktatási intézmény néptánc tanszakkal működik. Itt folyó munkánkat az a cél vezérli, hogy a jelentkezőket szeretnénk megismertetni a néptánccal, néphagyományokkal, és szeretnénk, hogy tanítványaink a műfajt értő, ismerő, s hozzá kötődő fiatalokká, majd felnőttekké váljanak. Az óvodánk három csoporttal működik tevékenységközpontú program alapján. Családias légkörben, sokszínű foglalkozási lehetőségekkel készítik fel a pedagógusok az óvodásainkat az iskolai életre. Partnereinkkel együttműködésben megteremtjük a sokszínű programkínálatot. A Szülői Szervezettel, a községi Művelődési Házzal valamint a településen működő civil szervezetekkel együttműködve gazdag programot biztosítunk a szabadidő hasznos eltöltésére, a tehetséggondozásra. Intézményünk tanulóinak-gyermekeinek igényeit figyelembe véve, a nevelési hatásrendszer tudatos alkalmazásával egyensúlyt teremtünk a nevelés és oktatás között. Legfőbb szellemi tőkénknek az itt dolgozók kompetenciáját, gyermekek iránti szeretetét, elkötelezettségét, innovatív hajlandóságát tartjuk, ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk ezen értékek szinten tartására, továbbfejlesztésére.

Mihics Attila László intézményvezető

Mentorkeresés: Vcsa vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről: 14 éve dolgozom egy cégnél, így hiteles és naprakész információim vannak az adott cég szócikkéhez
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: szeretnék egy meglévő szócikket frissíteni, de mivel teljesen kezdő vagyok szeretnék segítséget kérni, hogyan is kell ezt helyesen tenni...

Vcsa vita 2018. július 2., 13:53 (CEST)

@Vcsa: Írtam a vitalapodra. Üdv: Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. július 2., 14:30 (CEST)

Mentorkeresés: Camnjoy vita[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaCvbncv Vince(érveljünk) 2018. július 13., 13:15 (CEST)
 • Témáim a Wikipédiában: Cam n' Joy
 • Néhány szó a hátteremről: Egyik tulajdonosa vagyok a Cam n' Joy-nak
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: mindig törlik amit szerkesztettem ,de nem értem a hibát  :(

Köszönöm!

Camnjoy vita 2018. július 3., 08:31 (CEST)

Láttam, létrehoztad megint a szócikket. A baj az, hogy ez a magyar Wikipédia, nem az angol, és ide magyar nyelvű cikkek kellenének. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. július 3., 08:34 (CEST)

Szia Camnjoy! Írtam a vitalapodra egy kicsit bővebben. Cvbncv Vince(érveljünk) 2018. július 3., 08:48 (CEST)

Mentorkeresés: ~~[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Biológia
 • Néhány szó a hátteremről: nincs.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Lap csinálása

TidepoolMadárka vita 2018. július 4., 12:06 (CEST)

Mágusképzés[szerkesztés]

A Mágia egy konkrét tudomány mely elsajátítható. Jelenleg nem találok senkit aki ezt magas szinten művelné, oktatná. Keresek olyan személyt személyeket akik a Mágia , az igazi mágia művelői , és segítséget nyújtanának nekem abban, hogy a nemsokára létrehozásra kerülő Akadémiában magas szinten oktassák, megtanítsák, gyakoroltassák eme tudományt, az arra érdemes kiválasztottaknak. Ha létezik ember aki Mágus magyarul beszél és nem a média által felkapott csaló, kokler, akkor kérem jelentkezzen és segítsen nekem. Nagy szüksége van a világnak igazi Mágusokra! Stewe113 üzenőlapja  2018. július 8., 13:25 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Talán rossz helyen keresel. Az enciklopédia nem erre való. És ez az oldal sem. Wikizoli vita 2018. július 8., 16:37 (CEST)

Egyre nagyobb betűk[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldvamisibacsi*üzenet 2018. július 16., 17:36 (CEST)

Sziasztok! A szerkesztői oldalamon elbaszódott valami: a felsorolásaim egyre nagyobb betűkkel jelennek meg, a végén már alig férnek ki a monitoron. Ha van időtök, kukkantsatok rá! Köszönöm, Dudva Skull and crossbones.svg vitalap 2018. július 16., 15:04 (CET)

Lezáratlan <big> utasítások okozhatják, esetleg? Akela vita 2018. július 16., 17:09 (CEST)

Lezáratlan <big> utasítás van benne. Szxúrj be egy </big> tagot valahova, ahova illik. Egyébként: 1. tök jól néz ki így a szöveg, 2. Minek használni a "big" utasítást? HTML-tag, tehát ellenjavallt. Itt az elrettentő példa arra, aki alkalmazza. Vigyor misibacsi*üzenet 2018. július 16., 17:34 (CEST)

Ha jól számoltam, akkor 22 big utasításod van, és egyik sincs lezárva (hiányzik a </big>), tehát mindig az előző nagysághoz képest nagyít. Wikizoli vita 2018. július 16., 18:23 (CEST)