Wikipédia:Kocsmafal (hírek)/Archív34

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Egész évben lehet jelölni Az év szócikke versenyre!

A Wikipédia:Szavazás/Az év szócikke verseny kiírásának módosítása, 2018 szavazás eredménye alapján új, módosított kiírással mától már egész évben lehet jelölni Az év szócikke/2018 versenyre. – Dodi123 vita 2018. március 24., 00:27 (CET)

Visszavonták a kínai Wikipédiában az IP-ellenőrök megbízását

Az alapítvány biztonsági okokból (amelyeket nem részleteznek) elvette a bitet a kínai Wikipédia összes IP-ellenőrétől. Mától a kis wikikhez hasonlóan a kínaiban is a stewardok végzik az IP-ellenőrzést, amit a kínai wiki szerkesztői a Metán kérhetnek. Minden további csak tippelés és találgatás... Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. március 30., 10:35 (CEST)

Karbantartóverseny 2018 – utolsó heti különdíj

Az idei karbantartóverseny utolsó hetét a régóta függő problémák megoldásának szenteljük. A hét végén a három kategória (csonkmentés, forrásolás és lektorálás) győztesei értékes különdíjban részesülnek. A különdíjba nem számítanak bele az eddig elért eredmények, ezért bárki lehet a befutó. –  OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2018. április 2., 21:50 (CEST)

WMF álláshidetés

A Wikimédia Alapítvány projektmenedzsert és tudásmenedzsert keres határozott időre a stratégia második fázisának kidolgozásához. Ha van gyakorlatotok hasonló területen, érdemes lehet megpróbálni, igen kiváló munkahely :-) --Tgrvita 2018. április 7., 22:47 (CEST)

Megtörtént a jelölt változatok részleges kikapcsolása

Egy kis késéssel, de végrehajtották azt a változtatást, amit itt kértünk: mostantól a be nem jelentkezett olvasóknak is a szócikkek legfrissebb változata jelenik meg. Adminisztrátorok egyes lapokra ezt meg tudják változtatni (lapvédelem -> A lap közzétételének beállításait itt módosíthatod -> A közzétett változat; ha nincs, akkor a jelenlegi legutolsó). A módosítást fél éves próbaidőre kértük. --Tgrvita 2018. április 9., 16:39 (CEST)

A javaslatot támogatók szerint az ilyen szerkesztések növelik majd a WP hírnevét az olvasók szemében és az igényes, névtelen szerkesztők szerkesztési kedvét? https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Asztenoszf%C3%A9ra&diff=19825788&oldid=16429946 Alig hiszem. Kipróbálási időnek elég lett volna 1 hónap, vagy legfeljebb 3 hónap. Remélem valaki majd elemezni fogja, hogy ennek milyen hatásai lesznek, és talán már 1 vagy 3 hónap múlva is látszik a hatás. misibacsi*üzenet 2018. április 9., 17:46 (CEST)

Elszédültem, amikor olvastam a szakaszcímet. Én elsősorban nem a Misi bácsi által említett példát tartom figyelemreméltónak, mert azt ígyis hamar kiszúrja egy FV-huszár. Sokkal inkább emiatt nem kellene "demokratizálni" a Wikipédiát. Lehet, hogy hosszú ideig nem ítélte volna el senki, hogy a cikkben a nagyon védett faj kifejezés jelent meg, ami nem jelent semmit.

Olyan ez, mintha minden szerkesztőnek megerősítettet adnánk. A megerősített szerkesztői jog ezután mit jelentene? Azt, hogy még ellenőrzöttebbek, mint az ellenőrzöttek. Eddig a Wikipédiát éppen az mentette meg a "Nem hiszek a wikinek, mindenki azt ír oda, amit csak óhajt" jellegű beszólásoktól, hogy mondhattuk: "igaz, dehát ott vannak a járőrök". Most már igazuk lesz. RuIsZa Blue old car.svgfeedback 2018. április 9., 18:37 (CEST)

Érdemes még járőrözni és megerősíteni a szerkesztéseket? Oké, hogy mindenki a legutolsót látja, de ha mégis visszakapcsoljuk, jó lenne ha nem fél éves elmaradás lenne egyik napról a másikra! – B.Zsolt vita 2018. április 9., 19:54 (CEST)

Miért ne lenne érdemes járőrözni ezentúl? Most érdemes csak igazán, mert mostantól nagyobb a tét: ami marhaságot nem szűrnek ki a járőrök, az egyenest megy az olvasók szeme elé. Malatinszky vita 2018. április 10., 00:18 (CEST)

@Malatinszky: Zsolt nem erre gondolt, az FV-t járőrözni (visszaállítani nem) minden szerkesztő tudja, még anonok is. Arra gondolt, hogy a jó változtatásokat érdemes-e jóváhagyni, miután egyébként is megjelennek. RuIsZa Blue old car.svgfeedback 2018. április 10., 07:10 (CEST)
Érdemes, mert így lehet biztosítani, hogy minden változtatást ellenőrizzenek, illetve hogy senki ne pazarolja az idejét olyan változtatások ellenőrzésével, amiket valaki más már átnézett. --Tgrvita 2018. április 10., 11:37 (CEST)

Wikidata előadás a Szabad Szoftver Konferencián 2018 május 12. 10:00.

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy 2018 május 12-én 10:00 órai kezdettel a a Szabad Szoftver Konferencián előadást tartok a Wikidatáról. Várok mindenkit azokat is akikben még van Wikdata-para azokat is akiket csak érdekel a Wikidata és azokat is akik szeretnének kicsit többet hallani a szemantikus webről. Texaner vita 2018. április 20., 17:27 (CEST)

Előadás a Wikipédiáról és a Wikidatáról

A KSH Könyvtárának szervezésében április 16-án könyvtárlátogatással egybekötött előadás volt a Wikipédiáról és a Wikidatáról. Texaner vita 2018. április 27., 07:25 (CEST)

Új admin javaslat

Gg. Any-t adminisztrátornak jelöltem. Kérlek, szavazzatok. – Burumbátor Súgd ide! 2018. április 27., 20:15 (CEST)

Mai hír rólunk

Szeretni fogja a Wikipédia új funkcióját, sok felesleges kattintástól kíméli majd meg. – Vadaro vita 2018. április 25., 13:26 (CEST)

Kicsit csökkenti a hír újdonságértékét, hogy a magyar Wikipédián éppen egy éve működik ez a funkció… – Tacsipacsi vita 2018. április 28., 12:09 (CEST)

Sorbarendezett "Mi hivatkozik erre" eszköz.

Sziasztok, Gyimhu sporttárs jóvoltából bővült a wikipédiás eszköztárunk: ezen a linken bármelyik létező, vagy még meg nem írt szócikkre, a magyar Wikiből mutató linkek csoportosítva megmutatkoznak. Külön vannak a fő névtérből, a lista szócikkekből, és az egyéb névterekből odamutogató hivatkozások. Eredetileg azért vetődött fel a gondolat, mert a halálozási oldalra került nevek (vagyis az elhunytak) életrajzi adatai több lista szócikkben is megjelenhetnek, ott is javítani, kiegészíteni szükséges az információkat, de ha valakinek a nevére sok link mutatott, nehézkes volt leválogatni az ilyen típusú cikkeket. Aztán kiderült, hoyg más szerkesztési feladatokhoz is jól jön, szóval egy jópofa featúrával gazdagodott a wiki. Bepingelem azokat, akik a leggyakrabban szerkesztik a halálozási oldalt, hátha még nem tudnak erről az eszközről: @XXLVenom999, Apród, Csurla, Cassandro, Hungarikusz Firkász:. A műszaki kocsmafalon folyik a megbeszélés, még tesztfázisban van, ha észrevételetek van, legyetek kedvesek oda írni. Ja, és most könyvjelzőzd el, mert később nem fogod megtalálni! :) a link még egyszer Palotabarát vita 2018. május 3., 00:27 (CEST)

Kipróbáltam, szerintem is hasznos, a későbbiekben sok segítséget nyújthat majd, @Gyimhu: köszönjük! – XXLVenom999 vita 2018. május 3., 00:36 (CEST)
Igen, tényleg jó. Apród vita 2018. május 3., 02:43 (CEST)

Jelentkezés a Wikitanácsba

Lehet jelentkezni a Wikitanács soraiba. Az előjelentkezési lap itt található, de a szavazás ideje alatt is lehet jelentkezni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. május 5., 21:28 (CEST)

Előadás a Wikidatáról a Szabad Szoftver Konferencián

A Szabad Szoftver Konferencián tartott előadásom Commons:File:SzabadSzoftverKonferencia 2018 előadás.pdf feltöltöttem a Commonsba. Texaner vita 2018. május 13., 15:04 (CEST)

Wiki4MediaFreedom szócikkíró verseny

Kicsit megkésett hír (a verseny épp félidőnél van), de hátha így is érdekel valakit: az OBC szócikkíró versenyt tart médiaszabadság témakörben, főként kelet-európai témákra koncentrálva. Bővebben itt: m:Wiki4MediaFreedom contest

Magyar szócikkekkel sajnos nem lehet pályázni, mert az elbírálók között nincs magyarul beszélő, de magyar témájú enwikis szócikkekkel lehet (pl. Media of Hungary), és természetesen a magyar szócikkeket is örömmel veszik a szervezők, még ha pontozni nem is tudják őket (és ez egy fontos és manapság elég aktuális téma). --Tgrvita 2018. május 15., 12:45 (CEST)

WT-választás

A 2018-as WT-választás lapon lehet szavazni az idei indulókra. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. május 17., 00:00 (CEST)

Köszi a lebonyolítást! – Malatinszky vita 2018. május 17., 01:24 (CEST)

Lexeme

Elindult a Lexeme, a Wikiszótár Wikidata-alapú újragondolása! Bővebb információ:

A fejlesztők várják a visszajelzéseket. --Tgrvita 2018. május 30., 10:29 (CEST)

A példák alapján hasznosnak érzem megemlíteni, hogy a magyaros átírás (P2719) tulajdonság is létezik. – Máté (vitalap) 2018. május 30., 11:35 (CEST)

A вода linkelt oldalán majdnem végig elütést látok: Állatások. Nem merek belenyúlni javítani. – Vadaro vita 2018. május 30., 11:54 (CEST)

@Vadaro: Javítva. Köszi a jelzést. Idővel a felületre is átkerül a javítás. – Máté (vitalap) 2018. május 30., 12:02 (CEST)

Lehet, én vagyok a buta, vagy csak nem látok valamit, de ehhez fog valami jelentés is kapcsolódni a különböző nyelveken? Mert ugye, ha a wikiszótárt akarja kiváltani, akkor kéne ilyen is. A fenti példáknál nem látok ilyent. - Gaja  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2018. május 30., 12:40 (CEST)

Fog. Az adatmodellben ez a Senses. A Wikidatához hasonlóan ezt is lépésekben vezetik be, a jelentések a következő lépésben lesznek. --Tgrvita 2018. május 30., 13:00 (CEST)

Wiki Loves Pride

A Budapest Pride keretében szervezett, LMBTQ-témájú Wikipédia-szerkesztési maraton 2018. június 17-én, 15 órától kerül megrendezésre az Aurórában.

Sokak számára a Wikipédia az elsődleges információforrás a neten, LMBTQ-témákban mégis sok a hiányosság. Nem csak a cikkekben, de a szerkesztők között is fontos a sokszínűség. Minél többen szerkesztjük az enciklopédiát, annál több nézőpont és tudás jelenhet meg benne, és annál jobban képezi le a valóságot.

Wikipédisták: Ha szívesen segítenél a kezdő szerkesztőknek a helyszínen, dobj egy e-mailt az adamhrngzo@gmail.com címre.

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Adam Harangozó (vitalap | szerkesztései) 2018. június 1., 17:54 (CEST)

Fizetett adminok (a vég kezdete?)

Wikimédia körökben komoly diszkusszió folyik a fizetett adminok bevezetéséről.

„ For the model now being discussed I see it as comparable to "Wikipedian in Residence", perhaps like "Admins (patrollers) financially supported by a Community".”

– Anders Wennersten

Érdekes ötlet ami elsősorban az angol Wikipédiát érinti. Szerintetek ez a megújulás lehetősége vagy a vég kezdete? Texaner vita 2018. június 2., 14:34 (CEST)

Inkább a fizetett járőrökben kellene gondolkodni, nálunk ebben van hiány. Adminokkal Dunát lehet rekeszteni, igaz, hogy többségük nem végez hasznos tevékenységet, de nem értem ez pénz hatására miért változna meg? Talán külsősök felvételéről lenne szó, akik a könnyű pénz reményében bevállalnak mindent, bár fogalmuk sincs róla, mit is kellene csinálniuk? Én is vállalhatok ilyet? Pár hónapig el tudnék lébecolni úgy, hogy nagy kárt nem csinálok, addig nem veszik észre, hogy nem csinálok semmit, és közben felvenném az érte járó pénzt. Tiszta üzlet szélhámosoknak, kockázat nélkül. misibacsi*üzenet 2018. június 2., 19:55 (CEST)

De ki csináln ezután ingyen, ha mások pénzt kapnak érte? – Hollófernyiges vita 2018. június 4., 08:09 (CEST)

Magyarított térképek

Sziasztok!

Magyarítottam majdnem 100 térképet. Kérlek jelezzétek, ha hibáztam valahol, és javítom. commons:Category:SVG maps showing history in Hungarian Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2018. június 7., 20:43 (CEST)

Köszönjük. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2018. június 9., 07:18 (CEST)

@Szajci: Tök jó, néhány megjegyzés.
File:1914 Albania hu.svg: Nem a te hibád, az alaptérkép teljesen nonszensz, szerintem az lesz, hogy ha odajutok, források és az ismert tényeket alapján újra kellene rajzolni. Eleve 1914–1916 három évet tesz ki, amikor rengeteg változás történt, ebben az időszakban még volt Albán Fejedelemség, Észak-epiróta Autonóm Köztársaság, közép-albániai albán állam stb. A Monarchia csak 1916 januárjában lépett albán területre és májusig Elbasan vonaláig nyomult előre, de akkor még voltak görögök által megszállt területek, a Maliqi-tó vidéke bolgár kézen volt, az olaszok késő őszre szorították ki a görögöket stb., stb., egyszóval elképzelésem sincs, mit és melyik pillanatot akarja ábrázolni a térkép. Több városnév felírása rossz nem csak az albán, de a görög nyelv felől nézve is (ezeket itt lent kilistázom), a Shkumbintól délre lévő folyó nem a Seman, ahogy felírtad, hanem a Devoll (a Seman a Devoll és az Osum összefolyásából keletkezett alsó szakasz).
Albán városnevek helyesen: Peshkopia, Këlcyra, Përmet, Himara, Delvina
Montenegró: Tivat nincs, Tivar volt a mai Bar albán neve, gondolom, Bart helyesebb volna feltüntetni
Görögország: Kónitsza, Joánina, Filiátesz
Folyók és tavak: helyesen Vjosa (nem *Vjose), Devoll (*Seman), Fekete-Drin (*Crn Drim), Drin (*Drim), Buna (*Bojana), Shkodrai-tó (*Skadar Lake), talán a Jón-tengert sem ártana felírni a Karaburun-félszigettől délre, hogy a szemlélő ne hihesse, az egész Adria.
File:AncientGreekDialects (Woodard) hu.svg, településnevek helyes magyar átírással: Dódóné (*Dodona), Ambrakia (*Ambracia), Korküra (*Korfu = modern kori név), Kephallénia (*Cephallonia), Zakünthosz (*Zakhintosz), Akhaia (*Akhája), Messzénia (*Messzenia), Élisz (*Elia), Thébai (*Théba), Euboia (*Euboea), Khalkidiké (Chalcidice), Szkürosz (*Szkirosz), Kósz (*Kos), Aiolia (*Aeolia). Hirtelen ennyi, lehet, hogy van még.
File:Diaspora synagogues in Antiquity-hu.svg, itt is át kellene nézni a névalakokat, most nem fogom tudni, de még spanyol neveket is látok, pl. Halicarnaso a magyar Halikarnasszosz helyett.
Pasztilla 2018. június 9., 09:59 (CEST)

köszönöm, javítottam a hibákat - – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Szajci (vitalap | szerkesztései)

CrossCats

A z eddig megbízhatóan működő CrossCats elkezdett hülyéskedni velem, mi lehet az oka? Például erre a keresőkérdésre (meg egy tucatnyi másikra, amit próbáltam), hibaüzenetet dob.

Fatal error: Call to a member function options() on boolean in /data/project/catscan2/public_html/omniscan.inc on line 508

Pasztilla 2018. június 10., 16:47 (CEST)

Nem sikerült kapcsolódni az adatbázishoz. Valószínűleg tranziens hiba. --Tgrvita 2018. június 10., 18:35 (CEST)

Nem tudom, az mit jelent. Egyes kategóriákkal működik, másokkal meg mindig ezt csinálja. Pasztilla 2018. június 10., 18:48 (CEST)

Foci vb

Valahonnan nagyon ismerős nekem ez az oldal:

https://index.hu/sport/futball/2018/vb/menetrend

Vigyor Vigyor – Burumbátor Súgd ide! 2018. június 14., 11:54 (CEST)

Vigyor Most hasonlítsd össze, van mit fejlődniük. Texaner vita 2018. június 14., 19:44 (CEST)

Wiki Loves Yerevan International edit-a-thon

Wikimedia Armenia logo.svg

For the purpose of increasing the number of Yerevan related content in the Internet, Wikimedia Armenia announces international one-month edit-a-thon from June 15 – July 15, 2018. You are kindly invited to get involved and start editing and improving articles about Yerevan.

Hope you'll enjoy editing and have fun during this interesting process.

One participant from the first 15 most written language Wikipedias with the most points will be invited to Yerevan to join the events organized in the frames of Yerevan 2800th anniversary. For more details please visit the edit-a-thon page on Meta.

See you soon in sunny Yerevan!– Lilit (WM AM) vita 2018. június 14., 13:55 (CEST)


@Cassandro:, eljött az alkotás ideje. :-) Pasztilla 2018. június 15., 11:58 (CEST)

A Hold veszi el a Wikipédia olvasóit

Nemrég egy közösségben megemlítettem, hogy írtam egy-két autós cikket a Wikipédián. Erre egyikük megkérdezte: "Amúgy ki olvas Wikipédiát?". Megkérdeztem, mi baja vele. Arra számítottam, hogy a szokásos "mindenki azt ír oda, amit akar" szöveget fogom hallani, de ő egy konkrét példát említett. Azt mondta, azért nem olvas Wikipédiát, mert elvesztette benne a bizalmát, amikor azt olvasta benne, hogy a Holdnak nincs önálló légköre, ami nem igaz. A többi személy egyetértett vele, ők is azért nem olvassák a Wikipédiát, mert azt írta egyszer, hogy a Holdnak nincs önálló légköre. Nos, én megnéztem a Hold cikket, ami egyébként kiemelt cikk, és éppen azt propagálja, hogy tévhit, hogy nincs a Holdnak légköre, tehát az igazságot. Akkor vajon mi ez az egész? Legalább 5 ember ezért nem olvassa a Wikipédiát, ezért azt gondoltam, erről az internet más részén cikk jelent meg, hogy a Wikipédiában rosszul szerepel a Hold légköre (elvégre állandóan jelennek meg Wikipédia-degradáló cikkek), de nem találtam ilyet. Tudtok valami Holddal kapcsolatos ügyet? – RuIsZa vita 2018. június 15., 12:30 (CEST)

Csak a szócikk 11. soráig olvastak: A légkör hiánya miatt égboltja nappal is teljesen fekete. Wikizoli vita 2018. június 15., 12:37 (CEST)

Ezt láttam én is, de annál okosabb volt az illető, minthogy ebből arra következtessen, hogy a wiki szerint semmilyen légköre sincs a Holdnak.– RuIsZa vita 2018. június 15., 12:39 (CEST)

A A holdi "légkör" adatairól itt lehet olvasni. – Creert vita 2018. június 15., 13:08 (CEST)

@RuIsZa: esetleg meg is kérdezhetnéd az ismerősödet, hogy mi alapján állítja, hogy a Wikipédia ilyet írt. És akkor kiderülhet, hogy pl. akárhány éve (a kiemelés előtt) még tényleg ez volt a Hold cikkben, vagy látott egy lejárató írást valahol, vagy csak szóbeszéd alapján állítja, vagy valami egyéb. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2018. június 15., 13:35 (CEST)

Az ilyeneket helyükön kell kezelni. Annyi okból ócsárolják a Wikipédiát. Nekem pl. van egy ismerősöm, aki minden lehető alkalommal leszólja, igazából persze azért, mert róla még mindig nincs szócikk. Ez van, meg se próbálják megérteni a Wikipédia lényegét. – Pagony foxhole 2018. június 15., 13:56 (CEST)

Megjegyzés: van olyan ismerősöm is, aki szerkeszti.– RuIsZa vita 2018. június 15., 15:17 (CEST)

Nem feltétlenül azért terjed valami, mert az intenet más részén cikk jelent meg róla. Elég lehet az is, ha valaki úgy olvas el egy mondatot, hogy magát a mondatot rosszul értelmezi, felét jegyzi meg annak, amit elolvasott. Rejtélyes dolog az agy, hogy az elolvasott szöveget mi szerint szelektálja, hogy mit fogad be és mit felejt el akár néhány perc múlva is, hogy mit olvasott még benne.

Vagy esetleg mit ugrik át a szem olvasás közben, hogy gyorsabban haladjon az olvasásban - ami viszont egy másikfajta olvasási szelektálás, az viszont nem az agyi képességen, hanem az olvasási türelmen nyugszik. Apród vita 2018. június 15., 15:35 (CEST)

Szerintem felesleges az ilyen embereken fennakadni! Persze, sokan leszólják, szidják... de mégis benne van a 10 leglátogatottabb weboldal listájában. Rengetegen másolják, idézik vagy csak linkelik a szócikkeket, még azok is, akik szerint hülyeség. Ha ennyire rossz, miért olvassák mégis? És a legfontosabb: ha a Wiki a legrosszabb, akkor mely oldalak, enciklopédiák vannak előtte pontosság, terjedelem, objektivitás szempontjából? Valahogy erre a kérdésre egy megkérdezett nyafogó ismerősöm sem tudott értelmes választ adni. – B.Zsolt vita 2018. június 15., 15:54 (CEST)

Azért érdemes vele foglalkozni, mert lexikonszerű kezdemények már most is vannak. Persze a wiki a legismertebb közülük, de ugyanakkor az online lexikon jelensége sem évszázadokban, hanem évtizedekben mérhető.

Egyébként most belenéztem a Hold nevű szócikkbe és tényleg vannak olyan megjegyzések benne, amit úgy is "lefordíthat" valaki az agyában, hogy a szócikk azt állítja, hogy nincs légköre a Holdnak. Pl. ha valaki azt írja, hogy A Holdnak gyakorlatilag nincsen légköre vagy olyat ír, hogy Égboltja a légkörhiány miatt teljesen fekete nappal is, akkor az könnyen értelmezhető a légkör tagadásának. Hiszen ha gyakorlatilag nincsen légköre a Holdnak, akkor miként van? Akkor elméletileg van légköre? Hiszen a gyakorlatilag szópárja az elméletileg, nem? Apród vita 2018. június 15., 16:33 (CEST)

Elég kényes ez a gyakorlati értelmezési kérdés elméletileg, hiszen az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium és Multidiszciplináris Kutatóközpont oldalán is úgy fogalmaznk, hogy „a Holdnak nincsen légköre, ezért a felszínén igen szélsőségesek a viszonyok”.http://www.gothard.hu/astronomy/astroteaching/solar-system/water-in-ss/water-in-ss.php – Creert vita 2018. június 15., 17:49 (CEST)

Az év képe pályázat a Commonson

Most indul 25 kategóriában az év képe pályázat a Commonson: Picture_of_the_Year/2017 a szabályok itt olvashatók. Érdemes nézegetné és lehet szavazni. Texaner vita 2018. június 15., 22:22 (CEST)

WP:MONGOL

Aki esetleg nem követné a nyelvi kocsmafalon történteket, elkészült a cirillbetűs mongol nevek átírását segítő „irányelv”! - Gaja  Posthorn Logo Dt Bundespost.svg 2018. június 22., 20:39 (CEST)

wp.pt 1000000

Megszületett a portugál Wikipédia milliomodik szócikke: Wikipédia:Um milhão de artigos --Tgrvita 2018. június 27., 01:18 (CEST)

Gratula a portugáloknak. Egyébként kis érdekesség, hogy az összes nemzeti wiki közül amit megnéztem messze nálunk a legmagasabb a kiemelt cikkek aránya. – Hollófernyiges vita 2018. június 27., 08:20 (CEST)