Wikipédia:Javaslatok kiemelt képekre/Archívum 2014

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Csontváry Kosztka, Tivadar - Pilgrimage to the Cedars of Lebanon - Google Art Project.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. szeptember 28.)

Kezdete: 2014. augusztus 23., vége: 2014. szeptember 23.

A szavazás eredménye: 1  támogatom | 2  ellenzem | arány: 33,3%

Csontváry Kosztka Tivadar: Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban

IGEN klasszikus festmények is jelölhetőek. Ez standard procedura a Wikipédia:Javaslatok kiemelt képeken.

Ezt már évek óta csinálják - a Commonson és az Angol Wikipédián... és más Wikipédiákon is. Itt láthatóak a például azok a festmények amelyek megkapták a kiemelt státuszt. Wikipedia:Featured pictures Artwork/Paintings (Featured_pictures (Kiemelt képek) /Artwork (Művészet) /Paintings (Festmények) és kérem szépen megnézni itt a Commonson - itt, a Magyar nyelvű változaton: Tessék kérem megnézni, a tízest - 10 Statikai, nem fényképezett média,- Mások kategóriát igen már 2009 óta jelölnek Kiemelt képnek festményt, grafikát és rajzot a Commonson. Nem én találtam ki, hanem már réges rég folyamatban van.

Tessék kérem megnézni, rákattintani - ime ez egy Kiemelt kép - festmény! Itt lehet olvasni a Jelölését 2012-ből

Csontváry Kosztka Tivadar egy fontos magyar festőművész. Ez a kép az egyik legjobb képe. A forrás az a Magyar Nemzeti Galéria meg a Google Art Project szkenner, mint majdnem minden kiemelt festményé a Kiemelt festmények között.

Itt olvasható hogy mi az a Google Art Project itt <-magyarul, és bővebben elmagyarázva itt angolul, ->(esetleg valami Bing vagy Google forditással?) Google Art Project' is an online platform through which the public can access high-resolution images of artworks housed in the initiative’s partner museums. The project was launched on 1 February 2011 by Google, in cooperation with 17 international museums, including the Tate Gallery, London; the Metropolitan Museum of Art, New York City; and the Uffizi, Florence.[1]

‎Ha a kiemelt képekkel szemben támasztott minimális pixeles méret az 1000 akkor ennek rendben kéne lennie, Csigabi - (1,653 × 1,656 pixels)

--Hafspajen vita 2014. augusztus 23., 00:28 (CEST)

 támogatom. misibacsi*üzenet 2014. augusztus 23., 07:27 (CEST)

 megjegyzés:De OsvátA, mivel a festményeknek a helyes színét nagyon nehéz visszadni és ezért a leginkább direkt a múzeumokbtól szolgáltatott szkennert szokták használni. Ez szinte minden festményre érvényes. A legtöbb művészettel kapcsolatos képnek leginkább inkább direkt a múzeumból jövő képet részesik elönyben. Ha lehetőleg a legpontosabb képet szeretnénk használni - és persze hogy fontos hogy a szinek korrektek legyenek. Borzasztó nehéz egy bonyorult képet mint egy festményt jól visszaadni. Ezért alakult meg a Google Art Project.-

--Hafspajen vita 2014. augusztus 23., 16:02 (CEST)

Miért lenne eltévedt? Íme egy kiemelt kép a Spanyol Kiemelt képek közül, Dürer (festmény). Szerintem nagyon fontos hogy egy nép vigyáz a saját és jellemző, sajátos kulturájára. a fotók nagyon szépek, de a festmények is része a magyar (és -szerintem meglepően gazdag - kultúrának. --Hafspajen vita 2014. augusztus 26., 02:35 (CEST)
Albrecht Dürer: A fiatal Jézus a tudósok között, spanyol wikin kiemelt kép


  •  megjegyzés: Azt hiszem, az utóbbi néhány jelölésnél egyáltalán nem a jelölt műről szólt szavazás, hanem egy olyan kérdésről, hogy van-e helye a festmények digitalizált változatának a magyar Wikipédia kiemelt képekről szóló eljárásában. A válasz véleményem szerint egyértelműen igen. A Wikimédia-mozgalomnak egy igen fontos és jelentős részét képezi a GLAM, aminek célja, hogy a különböző memóriaintézmények (galériák, könyvtárak, archívumok, múzeumok és egyéb gyűjtemények) szabad licenc alatt publikálják műveik digitális változatát, majd ezeket feltöltsék a Wikimédia Commonsra vagy a Wikiforrásra. Ez esetenként úgy valósul meg, hogy a memóriaintézmény a már saját intézményi keretei között digitalizált műveket tölti fel metaadatokkal együtt, más esetekben wikipédisták vagy más Wikimédia-önkéntesek segítenek nekik a digitalizálásban és az ezt követő feltöltési, metaadatokkal ellátási folyamatban. Vannak olyan országok, ahol ehhez meg kell keresni az intézményeket, meg kell győzni őket arról, hogy ez jó nekik is és az alapcéljaikkal egyező (Németország, Svédország, Anglia), más országok esetében (Hollandia, Egyesület Államok) több gyűjtemény a Wikimédiát kereste meg, hogy szeretné feltölteni a műveit. Utóbbi hátterében pl. az áll, hogy az interneten elérhető számos gyenge minőségű digitális változat helyett szeretnék, ha az emberek az internet segítségével azok nagyfelbontású, színhelyes változatait ismernék meg, hogy a Wikipédia és a Wikimédia Commons segítségével a keresőkben az ő műveik jelennének meg a legelső helyeken, ráadásul az ilyen ismertség nem csak a gyűjtemények és a Wikipédia közös célját, az ismeretterjesztést és a kulturális örökség bemutatását segíti, hanem a gyűjtemény ismertségét és végső soron az intézmény látogatottságát is segítheti. Magyarország ebből a szempontból elmaradott mind a jogi környezetet, mind a gyűjtemények és a kormányzat hozzáállását, mind a rendelkezésre álló, bevonható önkéntesek számát tekintve, de ettől még ez a cél létezik. Az ilyen műveknek igenis helye van egy ilyen eljárásban, de itt nem az eredeti, digitalizált művet kell értékelni, hanem a digitalizálás módját, illetve azt, hogy a mű milyen szerepet játszik a kulturális örökségünkben. Mert az ilyenek történhetnek egy félhomályos teremben ferdén, bemozdult és kisfelbontású változatban, vagy jelenthetnek profi felszereléssel, stúdiómegvilágítás mellett készített nagyfelbontású, torzulásmentes, tűéles képeket, amik olyan részleteket is felfednek a művekről, amiket előtte állva, szabad szemmel nem is lehet észrevenni. Emiatt az utóbbi néhány eljárás során többször elhangzott érvet, miszerint reprodukció, ezért nincs helye a Wikipédiában, nincs helye a kiemelt képek eljárásában, és ezért ellenezni kell, egy alapvetően hibás megközelítésnek tartom. Itt az eredeti művek magyar Wikipédia és magyar örökség szempontjából való fontosságát és a digitálizálás megvalósításának színvonalát kell(ene) értékelni. Samat üzenetrögzítő 2014. szeptember 20., 18:50 (CEST)

  1. Waters, Florence. „The best online culture archives”, The Telegraph , 2011. február 1. (Hozzáférés ideje: 2011. február 2.) 

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Cskt-maganyos cedrus (1907).jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. szeptember 22.)

Kezdete: 2014. augusztus 15., vége: 2014. szeptember 15.

A szavazás eredménye: 2  támogatom | 4  ellenzem | arány: 33,3%

Csontváry Kosztka Tivadar: Magányos cédrus (1907)

Csontváry Kosztka Tivadar magyar festőművész. Magyarországon csekély elismerésben, inkább értetlenségben vagy gúnyban volt része – noha európai kritikusok az általa kiállított képek értékes voltát már életében fel- és elismerték. A libanoni hegyekben festette két nagy művét, a Magányos cédrus-t és a Zarándoklás a cédrusfához című festményét (1907). --Hafspajen vita 2014. augusztus 15., 23:38 (CEST)

 támogatom. misibacsi*üzenet 2014. augusztus 16., 07:13 (CEST)

 ellenzem Kit36a vita 2014. augusztus 18., 00:41 (CEST) Misibacsi, teljesen el vagyok hülve Tőled ! Hogyan tudsz bedőlni ezeknek a reprodukció- gyűjtögetőknek ! Ilyen alapon az összes múzeum összes képéből csinálhatnátok magyar kiemelt wikiképet ! Ha megnézed a kiemelt képek galériáját, az első kiemelt jelölést az én fotóm kapta (Istenanya), de nem azért, mert az Istenanya szép, vagy mert a műemléktemplom falát díszíti, hanem azért, mert mint fotó-alkottás jó, a kép tartalma, technikája, prezentációja a helyén van. De ezt én (mármint fotográfus és wikista) csináltam (pontosabban és szerénytelenül fogalmazva: alkottam. Hasonló elbírálást kapott a kiemelt épületek kategóriában az Angyalvár fotóm, de nem azért, mert az angyalvár szép, hanem mert ilyen a fotó (mint alkotás).

Ismételten "ellenzem" a Csontváry-repró minősítését is. Mindaddig, amíg nem a képről készített (fotó..)alkotásról lenne szó. Beleolvasva az előző képvita szövegébe, kétségbeejtő, hogy a minősíteni merészelők (szakmabeliek?) zöme minő járatlanok az alkotás, a szerzői jog világában. Egyébként most utólag megnéztem az Anna-királyné reprodukciót is (mint kiemelt klikkelt alkotást. Az a minősítés is a Magyar Wikitábor szégyene. Hm... Azt hiszem újra visszavonulok nyugdíjas odumba !! Adios Wikitábor !!!vita 2014. augusztus 18., 00:41 (CEST)

 megjegyzés: Ha elolvastad volna a fejlécet: Javaslatok kiemelt képekre, láthatod, hogy nem az van oda írva: ...fényképekre, hanem ...képekre. A fenti kép fotós reprodukciójáról van szó, természetesen, amivel szemben a szokásos technikai kifogások azért felmerülhetnek (felbontás, hamis színek, stb). Szerencsére kompozíciós kifogás nem, mert azt a festő alkotta meg így Vigyor. Úgyhogy nem értem ezt a műfelháborodást (aminek amúgy sincs itt a helye, főleg nem önmagad reklámozásának). misibacsi*üzenet 2014. augusztus 18., 18:00 (CEST)

 megjegyzés: Mert elolvastam a fejlécet. Ezért született az előző "műfelháborodás", amit fenntartok.

Ime: Cskt-maganyos cedrus (1907).jpg

  • >>> de ha: Váradi Zsolt 2005.08.23.00.36-kor készített- ismeretlen fájlhivatkozású - fotóját értékeled, akkor ez teljesen más tészta. De akkor miért nem ezt írjátok !!!

Ez egy Tőled szokatlan mellélövés ! Különben tudod, hogy magamat nem a Wikiben népszerűsítem, hanem itt:

  • Építészeti-, régészeti és más szakmai fotók galériája: [1]].(mintegy ezer fotó, közülük félezer a GOOGLE.EARTH-ban.)

További nagyrabecsüléssel:Kit36a vita 2014. augusztus 19., 21:20 (CEST)

 megjegyzés: Te jo ég, hát nem értitek??? IGEN :a világ minden klasszikus festménye jelölhető!!!! Ezt már ÈVEK ÒTA csinálják - a Commonson ÈS az Angol Wikipédián... és más Wikipédiákon is. CSAK A MAGYAR NEM CSINÀLJA - de miért az nekem magas.

IME a kiemelt képek a FESTMÈNY kategóriában: Voilá. -> tessék kérem rákattintani Wikipedia:Featured pictures Artwork/Paintings

OsvátA, nem értem hogy hogy gondolod - ugyanis te szavaztál itt ni az angol Wikipédián az angol Javaslatok kiemelt képekre - oldalon - akkor most miért mondasz ilyeneket? Láthattad nagyon jól hogy szinte minden negyedik kép az festmény amit ott jelőlnek. Miért kell ilyen konzervatívnak lenni?

Remek magyar művészek vannak magyar múzeumokban - és pontosan ezt kell csinálni - magyar kiemelt wikiképet belőlle! --Hafspajen vita 2014. augusztus 22., 21:37 (CEST)

1.) Az a kép a Commonson nem festmény. 2.) Ellene szavaztam. 3.) Hogy mennyire vagyok konzervatív – az az én dolgom. Egyébként pont ennyire. 4.) Máskor viszont kifejezetten avantgardista vagyok. OsvátA Palackposta 2014. augusztus 22., 21:57 (CEST)
Persze hogy igen, - de ez a project - ezt a Wikipédia úgy inditotta hogy képek is benne lehesenek. Nen látok igazán egy rendes értelmes érvet miért NE lehetnének benne képek. Még szobrok is vannak jelölve, és rajzok, illusztrációk - med grafikák. Még kompjuter rajzok is. --Hafspajen vita 2014. augusztus 22., 23:44 (CEST)

 megjegyzés Azért az általad megadott linken szereplő képek mind megütik a kiemelt képekkel szemben támasztott minimális 1000 pixeles méretet. Csigabiitt a házam 2014. augusztus 22., 21:46 (CEST)

? Hogy megüti? --Hafspajen vita 2014. augusztus 22., 21:50 (CEST)

Ez a kép 884 × 692 képpontból áll. A kiemelt képpel szemben támasztott egyik elvárás (4. pont), hogy elegendően nagy legyen a felbontása, legalább 1000 képpont legyen egyik irányban. Csigabiitt a házam 2014. augusztus 22., 21:54 (CEST)

Hűha, Csigabi - igazad van. Összekevertem a cédrusokat! A másikra gondoltam, az elég nagy. --Hafspajen vita 2014. augusztus 22., 23:38 (CEST)
  •  ellenzem: a kép alacsony felbontású, a forrása gyakorlatilag ismeretlen (Source/Photographer: Fine Arts in Hungary – nohiszen...). Csináljanak jobbat, majd arra rászavazok. Pkunkpalackpošta 2014. augusztus 22., 21:57 (CEST)
OK; megpróbálom... :-). :--Hafspajen vita 2014. augusztus 22., 23:57 (CEST)

 támogatom, az előző válaszok olvasása mellett (PA-PA-PA-PA-PA!) elsuhanva. Csakis azért mert egy magyar festőművész, Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb, és legszebb alkotása. Csak a kultúráért. -- Zenei szerkesztő Üzenj! 2014. augusztus 26., 22:05 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Szinyei Merse, Pál - Picnic in May - Google Art Project.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. szeptember 22.)

Kezdete: 2014. augusztus 12., vége: 2014. szeptember 12.

A szavazás eredménye: 0  támogatom | 4  ellenzem | arány: 0,0%

Szinyei Merse Pál Majális (1873) című festménye, Budapest, Magyar Nemzeti Galéria.

Egy fontos magyar festőművész, Szinyei Merse Pál jelentős képe. Szinyei mondta a képről 1896-ban: "… nem akart mást ábrázolni, mint amit világosan kifejez: egy szép tavaszi napot, melyet a városból kirándult víg társaság élvez."[1] A kép Szinyeit és barátait ábrázolja, köztük sógornőjét, Probstner Máriát. A festő háttal nekünk fekszik a fűben. A szereplőket Szinyei modellekről festette, a tájat emlékezetből. A kép a bécsi világkiállításon szerepelt is. Hafspajen vita 2014. augusztus 12., 03:04 (CEST)

 tartózkodom azért helyezkedtem tartózkodó álláspontra, mert Kit36a színekre vonatkozó kritikája után úgy döntöttem, hogy utánajárok, mivel az emlékezetem simán elfogadta volna ezt a képet... de most már megnéztem a Képzőművészeti kiadó Végvári Lajos: Szinnyei c.-ű könyvben és az után tényleg azt kell mondanom, hogy a google projektben átment valamiféle kékes szűrőn ez a kép... persze az sem az eredeti... Így nem merek véleményt mondani, elbizonytalanodtam. (Mondjuk mivel szabad licenc alatt van, valaki hozzáértő helyre is pakolhatná a színeket...) Fauvirt vita 2014. augusztus 15., 22:19 (CEST)
  •  ellenzem Bár nem tudom, a cimkét hogyan kell ide biggyeszteni, de kiemeltként ellenzem, mert: 1. Nem fotó, hanem másolat (Lásd az EXIF-nél), 2. Mert életlen 3. mert tompa, a színei nem Szinnyeyek. Ilyen mű hogyan kerülhet ide ? Kit36a vita 2014. augusztus 14., 16:37 (CEST)
Itt olvashatod hogy mi az a Google Art Project itt <-magyarul, és bővebben itt angolul, ->(esetleg valami Bing vagy Google forditásval?) Google Art Project' is an online platform through which the public can access high-resolution images of artworks housed in the initiative’s partner museums. The project was launched on 1 February 2011 by Google, in cooperation with 17 international museums, including the Tate Gallery, London; the Metropolitan Museum of Art, New York City; and the Uffizi, Florence.[2]
The platform enables users to virtually tour partner museums’ galleries, explore physical and contextual information about artworks, and compile their own virtual collection. The "walk-through" feature of the project uses Google's Street View technology.[3] The images of many of the artworks were reproduced with very high quality, and each partner museum selected one artwork to be captured as a gigapixel image (with over 1 billion pixels).Hafspajen vita 2014. augusztus 15., 01:46 (CEST)

Kit36a: ezen már túl vagyunk (nem kép, reprodukció): Wikipédia:Javaslatok kiemelt képekre/Archívum 2014#Mary (1505–1558), Queen of Hungary.jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. február 5.). Jó lenne, ha figyelmesebben lennétek a jelölési kritériumokra (bár tudom, a megfogalmazás elég rossz, de a többedik kísérletemre (a legutóbbi) sem reagált senki a kocsmafalon, hogy megváltoztassuk, és több panasz érkezett már itt, a kiemeléseken és a kocsmafalakon is... szóval ha így szeretnétek, legalább ezt tartsátok be). Ettől persze még lehet ellenezni. Fauvirt vita 2014. augusztus 15., 14:08 (CEST)

Jaja, - @OsvátA:, de nem kellene mégis elkezdeni valamit nagy magyar művészek kiemelt képeit, vagy valami? Csontvári, Szinnyei, Rippl-Rónai, Vasarelli, stb, stb? Hafspajen vita 2014. augusztus 15., 21:06 (CEST)
Nem hinném. Lehet, hogy más másképp gondolja. Én úgy gondolom, hogy jó wikipényképészek jó fényképeit értékeljük. OsvátA Palackposta 2014. augusztus 15., 21:47 (CEST)
Igen, igen - de kiemelt kép az lehet művészet, szobrok, stb, pont úgy mint a Commons- on, például... Miért csak a fényképeket kellene kiemelni? Mert láttam amikor szavaztál az angol vikipédián - a kiemelt képekre - és láthattad hogy ott kiemelnek festményeket is. Miért ne lehetne it is? A probléma az hogyha a magyarok nem kezdik kiemelni a saját művészeik képeit - akkor ki fogja azt tenni? Az angolok? Nem hiszem. De igy elindul egy folyamat ahol a magyarok megmutatnák hogy igenis - nekünk is vannak jó müvészeink - és mi is értékeljük őket. És tényleg van sok nagyszerű magyar művész aki szinte teljesen ismeretlen nemzetközileg. Namármost a kiemelt képek - ez egy lehetőség volna ezt szélesebb körben is megismertetni. Hafspajen vita 2014. augusztus 15., 22:43 (CEST)
Ahogy gondoljátok, - de - ez nem az egyedüli kép - amit egy jó magyar festő festett. Szerintem meg kellene gondolni hogy a kiemelt képeknél a magyar művészek képeit is lehessen jelölni. Hafspajen vita 2014. augusztus 15., 23:17 (CEST)
  •  ellenzem. Véleményem megegyezik OsvátA-val. --VargaA vita 2014. augusztus 16., 12:59 (CEST)
  •  megjegyzés Kétségbeejtő az az indokolás, amivel a festmények reprodukcióit kiemelt alkotásként szándékoznak - úgy látszik sikeresen - eladni !!! Ilyen módon az összes képaukciós reklámanyagot is felbiggyerszthetnék ! A kiemelt kép minősítés nem arról szól, amit másolnak, fotóznak, stb, hanem arról, ahogy ezt a fotót megtették (pontoabban megalkották). Kifejezetten dilettáns és hibás minősítést kapott már korábban az Anna magyar királyné képe is és lám-lám, máris, mint követendő és elfogadott aktisra hivatkoznak ezek a Klikk-művészek !!! Ismételten bebizonyosodott, hogy a magyar wikipédia-tábor legnagyobb betegsége az esetenkénti adott inkompetens-demokatikus, szavazattöbbséges minősítés. Kit36a vita 2014. augusztus 18., 01:05 (CEST)

  1. Szinyei 1989, 268. levél
  2. Waters, Florence. „The best online culture archives”, The Telegraph , 2011. február 1. (Hozzáférés ideje: 2011. február 2.) 
  3. Kennicott, Philip. „National Treasures: Google Art Project unlocks riches of world's galleries”, The Washington Post , 2011. február 1. (Hozzáférés ideje: 2011. február 2.) 

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Vay-kastély és parkja5.JPG (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. szeptember 1.)

Kezdete: 2014. július 28., vége: 2014. augusztus 28.

A szavazás eredménye: 0  támogatom | 5  ellenzem | arány: 0,0%

Vaja várkastélya

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. július 28., 13:39 (CEST)

 ellenzem Harmadiki kísérletem a beírásra, valahogy valaki kilövi !!! Mert semmi kiemelkedő jellegét nem látom. Kit36a vita 2014. augusztus 18., 15:59 (CEST)

Saját véleményem Fauvirtnek: Felhívom a figyelmedet arra, hogy egy korábbi zsüri minősítése egyáltalán nem jelenthet automatikusakceptálást ebben a minősítési rendszerben. Mert pl az említettben szereplők minősítési elve eltérhet az itteniektől (remélem). Ez a zsüri úgy fog dönteni, amilyen önmaga és saját minősítési szempontjai (ezek lehetnek jók és lehetnek rosszak is). A wikipedia-közösség érdeke lenne, hogy azokat engedje minősíteni, akik értenek hozzá. Szerintem ezzel jelenleg baj van.Kit36a vita 2014. augusztus 18., 15:59 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Éjjeli pompa.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. szeptember 1.)

Kezdete: 2014. július 28., vége: 2014. augusztus 28.

A szavazás eredménye: 4  támogatom | 3  ellenzem | arány: 57,1%

Vajdahunyad vára

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. július 28., 13:39 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


A füzéri vár távolról.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. augusztus 12.)

Kezdete: 2014. július 28., vége: 2014. augusztus 11.

A szavazás eredménye: 6  támogatom | 4  ellenzem | arány: 60,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. július 28., 13:40 (CEST)

 támogatom. Közelről kissé életlen, de elmegy. A kompozíció jó. misibacsi*üzenet 2014. július 28., 14:41 (CEST)

 támogatom Valóban szép kép, nekem is tetszik az egész kompozíció. --XXLVenom999 vita 2014. július 28., 14:49 (CEST)

 támogatom per Misibácsi. Igen, közelről kissé életlen, de a kompozíció jó, és van hangulata. Hafspajen vita 2014. július 31., 17:43 (CEST)

 támogatom Az tetszik benne, hogy a szikla ferde, míg a vár függőleges. Ezt a természet intézte el, de a fényképező(gép) látta meg. OsvátA Palackposta 2014. augusztus 8., 10:52 (CEST)

 támogatom Tetszik, hangulatos, nem muszáj annyira közelről nézni. Oliv0 vita 2014. augusztus 8., 20:18 (CEST)

 ellenzem Lehet, hogy a kompozíció jó, de szerintem élettelen és kissé unalmas is. --BotlikIrodám 2014. augusztus 9., 10:19 (CEST)

 ellenzem kicsit unalmas, de ez alapján még lehetne kiemelt. Az életlenséget nehezebben tudom elnézni, pláne az bosszant fel, hogy a fotós a legkisebb figyelmet sem fordította a fényképező rendeltetésszerű használatára: ISO100, 1/125 záridő, 285mm fókusz. Eléglett volna ISO200-ra állítani, és tökéletes lesz a kép. Vagy a gépet állványra... --BáthoryPéter vita 2014. augusztus 9., 20:58 (CEST)

 ellenzem Súlyos technikai hiba: életlen. Nem kiemelt szint. --VargaA vita 2014. augusztus 10., 15:19 (CEST)

 ellenzem Mivel én már láttam saját szemeimmel is a füzéri várat, egyetértek a fentebbi hozzászólóval: életlen. Apród vita 2014. augusztus 11., 00:40 (CEST)

 támogatom Nekem tetszik. Bencemac A Holtak Szószólója 2014. augusztus 11., 08:56 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


FiumeiP1010587.Deák.JPG (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. augusztus 12.)

Kezdete: 2014. július 28., vége: 2014. augusztus 11.

A szavazás eredménye: 3  támogatom | 5  ellenzem | arány: 37,5%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. július 28., 13:40 (CEST)

 ellenzem. Bizonyára van valami rejtett jelentése annak, hogy a szobor elé homályos ágak, száraz falevelek nyúlnak be. De nem tudok rájönni, mi az. Mondhatom úgy is: a kép rossz. Egyes alá. misibacsi*üzenet 2014. július 28., 14:38 (CEST)

 ellenzem. Sok a zavaró tényező. Akoska66

 támogatom Nem tudom, hogy mit jelent, de jelenthet valamit, hogy a szobor előtt hadonásznak a száraz ágak, levelek. Mindenkinek lehet saját megfejtése erre, ami jó dolog. OsvátA Palackposta 2014. augusztus 8., 10:54 (CEST)

 támogatom Biztos van jelentése, azon felül nagyon jó kép. --BotlikIrodám 2014. augusztus 9., 10:20 (CEST)

 ellenzem kifejezetten zavaróak a belógó ágak és túl szűk a képkivágás. --Rlevente üzenet 2014. augusztus 10., 12:50 (CEST)

 ellenzem Kompozíciós zűrzavar. Inkább tragikus, mint kiemelésre alkalmas. --VargaA vita 2014. augusztus 10., 15:20 (CEST)

 támogatom, engemet valamiért megfogott.-Történelem pWas gibt's Neues? 2014. augusztus 10., 19:57 (CEST)

 ellenzem zavaros, zsúfolt. Ogodej vitalap 2014. augusztus 11., 09:11 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Military park, Zamárdi.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. július 28.)

Kezdete: 2014. június 26., vége: 2014. július 24.

A szavazás eredménye: 4  támogatom | 4  ellenzem | arány: 50,0%

Mig 17-es vadászgép a Zamárdi Military parkban

A képre a National Geographic magazinban figyeltem fel, majd onnan nyomoztam ki a szerzőt. A kép nekem nagyon tetszik, remélem másnak is (áttöltené valaki a Commonsba, még nem csináltam ilyet)! Bencemac A Holtak Szószólója 2014. június 26., 08:45 (CEST)

  •  megjegyzés Feltölteném, csak a forrás nem világos. E-mail? Web? Ha web, akkor mi az URL? A NG honlapja? (Amúgy szerintem a Commonsba egyszerűbb a feltöltés, mint a magyar Wikipédiába.) --Tacsipacsi vita 2014. július 7., 12:02 (CEST)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Eger patak kőhíd, Hegyesd.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. július 28.)

Kezdete: 2014. június 4., vége: 2014. július 4.

A szavazás eredménye: 0  támogatom | 1  ellenzem | arány: 0,0%

1. változat

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. június 4., 15:26 (CEST)

  •  megjegyzés. Határeset, egyelőre nem tudok dönteni. Jó kép, de a kép jobb oldali harmada nagyon zavar. --VargaA vita 2014. június 4., 15:56 (CEST)
  •  ellenzem. A jobb oldalon lévő bokrot félig le lehetne vágni, de engem jobban zavar a bal oldalon a kőhíd elején lévő árnyék, ami mintha a fotós árnyéka lenne... Ilyennek kiemelt képen nem szabad lennie. misibacsi*üzenet 2014. június 4., 19:51 (CEST)
  •  megjegyzés: egyetértek Misibácsival. Elő az ollót! (A mai – magyar – kereskedelmi televíziózásban meg operatőr-árnyékok sétálnak idegesen; de előttem szólónak ebben is igaza van.) OsvátA Palackposta 2014. június 15., 13:36 (CEST)

2. változat

Kezdete: 2014. június 22., vége: 2014. július 22.

A szavazás eredménye: 2  támogatom | 2  ellenzem | arány: 50,0%

2. változat: vágott, viszonylag árnyékmentesített

Nem vagyok egy "PS-guru", de hátha nagyobb lesz a szavazási kedv (persze a jobb megoldás pl. egy lépés (kicsit hátra) jobbra és egy kis fordulat balra lehetett volna)... Annyit még hozzátennék, hogy a wlm által jelölt képek szerzői általában nem aktív szerkesztők, vagyis saját maguk kevéssé tudnak fellépni saját érdekükben. Fauvirt vita 2014. június 22., 14:31 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


A sümegi vár kékórában.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. július 21.)

Kezdete: 2014. június 19., vége: 2014. július 19.

A szavazás eredménye: 0  támogatom | 1  ellenzem | arány: 0,0%

A sümegi vár esti kivilágításban

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. június 19., 15:58 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Dég, Festetics-kastély.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. július 21.)

Kezdete: 2014. június 19., vége: 2014. július 19.

A szavazás eredménye: 1  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. június 19., 15:56 (CEST)

Ez is egy szempont. Jó szempont lexikonügyileg. Erről szól ez a kiemelés-dolog? Fogalmam sincs. OsvátA Palackposta 2014. július 7., 18:20 (CEST)
Legalábbis ez is egy szempont :) Samat üzenetrögzítő 2014. július 8., 23:44 (CEST)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Dömösi kolostor altemploma.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. július 6.)

Kezdete: 2014. június 4., vége: 2014. július 4.

A szavazás eredménye: 0  támogatom | 3  ellenzem | arány: 0,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. június 4., 15:27 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Várhegy napfelkelte.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. július 6.)

Kezdete: 2014. június 4., vége: 2014. július 4.

A szavazás eredménye: 1  támogatom | 3  ellenzem | arány: 25,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. június 4., 15:27 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Világítótorony Lindauban.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. július 6.)

Kezdete: 2014. május 25., vége: 2014. június 25.

A szavazás eredménye: 2  támogatom | 2  ellenzem | arány: 50,0%

Világítótorony Lindauban

Bajorország egyetlen világítotornya Lindau kikötőjében, a Bóden-tó partján. Szerintem jól sikerült kép, remélem másoknak is tetszik majd. --B.Zsolt vita 2014. május 25., 16:28 (CEST)

  •  támogatom - Tulajdonképpen egész jó kép. Nekem úgy tűnik, hogy kissé balra dől benne a víz (legalábbis úgy látszik), tehát jobbra kellene forgatni néhány fokkal. Én egyúttal alul és felül vágnék belőle egy nagyon kicsit, mert túl nagy a vízfelület a kép előterében. De ezzel együtt ügyes munka! misibacsi*üzenet 2014. május 25., 20:35 (CEST)
Köszönöm, tőled ez a dícséret két szavazattal is felér, mivel eléggé szigorúan nézed a képeket mindig! :) A forgatáson és a vágáson szerencsére még lehet javítani, a kép kellően nagy felbontású. --B.Zsolt vita 2014. május 25., 22:35 (CEST)

Egyelőre nem támogatom

a következők miatt

  • Formailag: kommersz, unalmas képmérete nem illeszkedik az ábrázolt témához, melyre az előző hozzászóló is felhívta a figyelmet. Javaslom a képet átalakítani egy erősebb horizontális méretre, mondjuk 9/16-osra (ha mindenképpen fotográfiai gépméretre gondol).
  • Kiváló képfelbontása mellett (amely a fényképezőgép érdeme) túlzottan kék és sötét, a fényképezőgépre bízott és nem korrigált.
  • A kép némi beavatkozással felkerülhetne a kiemeltek közé. Erős megvágásra javaslom a vízfelületnél,kissé kevésbé az égnél. Javaslom a kékség visszafogását világosítással és kontrasztállítással(kontrasztcsökkentés egyúttal a színharsogás visszafogását is eredményezi) Ezzel a két vertikális motívum is élet-telibbé válhat a felhős ég előtt. A két javaslatommal a fotó jelenlegi plakátszerűsége emberibbé változna. Kit36a vita 2014. május 30., 21:37 (CEST)
  •  támogatom - A vízből szerintem sokat kéne vágni, az égből kevesebbet, egyébként jó kép. Ja, és a forgatás is jó ötlet lenne. --BotlikIrodám 2014. június 3., 17:46 (CEST)
  •  ellenzem. Rossz arányok, rossz kompozíció. A fő téma elveszik a képen. Emellett túl sötét. Még csak jó képnek sem nevezném, nem hogy kiemel szintnek. --VargaA vita 2014. június 4., 15:38 (CEST)
  •  ellenzem, mert a képből hiányzik az a bizonyos plusz, ami megkülönbözteti az átlagos turistafotókat a kiemeltektől. Ráadásul a kompozíció sem az igazi és technikailag is vannak hiányosságai. (Az f18-as érték miért kellett? Ennél már azért eléggé kilágyul a kép, ahogyan látszik is. A D3100-ban ennél több van.) Samat üzenetrögzítő 2014. június 14., 22:39 (CEST)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Nyugati pályaudvar, Budapest.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. június 19.)

Kezdete: 2014. június 4., vége: 2014. június 18.

A szavazás eredménye: 1  támogatom | 4  ellenzem | arány: 20,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. június 4., 15:27 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Budapesti rakpart panorama.jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. június 19.)

Kezdete: 2014. június 4., vége: 2014. június 18.

A szavazás eredménye: 6  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. június 4., 15:27 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Szélmalmok.JPG (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. május 25.)

Kezdete: 2014. május 8., vége: 2014. május 22.

A szavazás eredménye: 3  támogatom | 3  ellenzem | arány: 50,0%

Tési szélmalom

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. május 8., 00:11 (CEST)

Igen, van neki egy testvére, csak lemaradt erről a képről. --Rlevente üzenet 2014. május 8., 11:40 (CEST)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Oliverhuber budavari palota.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. május 25.)

Kezdete: 2014. május 8., vége: 2014. május 22.

A szavazás eredménye: 1  támogatom | 4  ellenzem | arány: 20,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. május 8., 00:10 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Hortobágyi híd.JPG (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. május 25.)

Kezdete: 2014. május 8., vége: 2014. május 22.

A szavazás eredménye: 2  támogatom | 5  ellenzem | arány: 28,6%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. május 8., 00:08 (CEST)

  •  támogatom Jól megkomponált kép, az ég és a hó szépen kiegészíti egymást.--Rlevente üzenet 2014. május 8., 08:42 (CEST)
  •  támogatom Nagyon hangulatos, jó hogy nem törekedett az egész híd ábrázolására.--Szilas vita 2014. május 8., 10:04 (CEST)
  •  ellenzem: nekem kusza, szétszalad a szemem a sok száraz kórón. Fényben lapos a kép, a főfény közel a kamera mögött van. Talán még korábban kellett volna lefényképezni, de még inkább jó késő délután. (Na jó, mondhatod, de akkor ez a szép nagy árnyék itt balelől nem lenne, a helye meg üres lenne. Tudom.) Kár érte, mert a megfigyelés, a kompozició remek. OsvátA Palackposta 2014. május 8., 10:19 (CEST)
  •  ellenzem: Kompozíciója zavaros. Persze úgy látszik ez alatt mindenki mást ért. Részletezve: a nád, a nád árnyéka, a hó, a jég(?) nagyon zavaró, mindebből túl sok van. A nád a fő témát (ami állítólag a híd lenne?) takarja, ami megengedhetetlen. A kép annyira rossz, hogy az ilyenhez is tehetség kell. misibacsi*üzenet 2014. május 8., 16:50 (CEST)
 megjegyzés Nem értem miért kell valakit személyében sértegetni? Végiggondolod néha, mit is írsz? Csigabiitt a házam 2014. május 18., 22:21 (CEST)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély.jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. május 25.)

Kezdete: 2014. május 8., vége: 2014. május 22.

A szavazás eredménye: 5  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. május 8., 00:02 (CEST)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Vajdahunyad vára, Budapest.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. április 19.)

Kezdete: 2014. március 14., vége: 2014. április 14.

A szavazás eredménye: 1  támogatom | 3  ellenzem | arány: 25,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. március 14., 14:55 (CET)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Taliándörögd Templomrom.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. április 19.)

Kezdete: 2014. március 14., vége: 2014. április 14.

A szavazás eredménye: 1  támogatom | 2  ellenzem | arány: 33,3%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. március 14., 14:55 (CET)

Retusált változat



A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Lánchíd hajnalban.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. április 19.)

Kezdete: 2014. március 14., vége: 2014. április 14.

A szavazás eredménye: 3  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. március 14., 14:55 (CET)



A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Ébredő város.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. április 19.)

Kezdete: 2014. március 14., vége: 2014. április 14.

A szavazás eredménye: 2  támogatom | 1  ellenzem | arány: 66,7%

A kocsmafali javaslat alapján folytatom a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép is a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntőse volt. Fauvirt vita 2014. március 14., 14:55 (CET)



A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Középkori csendélet.JPG (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. március 8.)

Kezdete: 2014. február 22., vége: 2014. március 8.

A szavazás eredménye: 4  támogatom | 1  ellenzem | arány: 80,0%

A sümegi vár

A kocsmafali javaslat alapján megkezdem a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntő 4. helyezettje volt. Méltán lehetünk rá büszkék. :o) Fauvirt vita 2014. február 22., 16:57 (CET)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Margit híd éjszaka.jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. március 8.)

Kezdete: 2014. február 22., vége: 2014. március 8.

A szavazás eredménye: 5  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

A kocsmafali javaslat alapján megkezdem a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntő 1. helyezettje volt. Méltán lehetünk rá büszkék. :o) Fauvirt vita 2014. február 22., 16:57 (CET)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Freedom bridge.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. március 8.)

Kezdete: 2014. február 22., vége: 2014. március 8.

A szavazás eredménye: 1  támogatom | 5  ellenzem | arány: 16,7%

Szabadság híd

A kocsmafali javaslat alapján megkezdem a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép a 2013-as Wiki Loves Monuments Magyarország Nemzeti döntő 3. helyezettje volt. Méltán lehetünk rá büszkék. :o) Fauvirt vita 2014. február 22., 16:57 (CET)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Ruttkay Laura portre ff.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. március 8.)

Kezdete: 2014. február 6., vége: 2014. március 6.

A szavazás eredménye: 5  támogatom | 4  ellenzem | arány: 55,6%

A kép Ruttkay Laura színésznőt ábrázolja, a kép véleményem szerint kiemelkedő, megérdemli a kiemelést. Fauvirt vita 2014. február 6., 00:41 (CET)

  •  támogatom, remek kép. --Regasterios vita 2014. február 6., 00:46 (CET)
  •  ellenzem - Nagyításban szemcsésnek látom, és az nem tűnik szándékosnak. misibacsi*üzenet 2014. február 6., 08:34 (CET)
  •  támogatom, szép (bár szokványosan profi). OsvátA Palackposta 2014. február 6., 11:32 (CET)
  •  tartózkodom ellenzem. Bár a kép profi és technikailag szinte tökéletes, nekem nem indokolt ilyen mértékű aszimmetria, a kékes szín pedig nem tetszik (cikkillusztrációként való használhatósága is kérdéses így számomra). Samat üzenetrögzítő 2014. február 8., 19:25 (CET)
  •  ellenzem, A kép kékje túlságosan is sok, és ez nem várt benyomásokat is kelthet emberekben. --Zenei szerkesztő Üzenj! 2014. február 16., 10:22 (CET)
  •  támogatom Egyetértek a kiírással, viszont nem értek egyet Samat véleményével. Miért ne lenne alkalmas cikkillusztrációnak? Egy személyt ábrázol, akiről van szócikkünk. Az ő szócikkében miért lenne alkalmatlan illusztrációnak? Sőt, láthatóan használva is van a Ruttkay Laura szócikkben, és nem lehet azt mondani, hogy rontaná a szócikket. Nem kiemelt képek (már olyanok, amelyek a jelölésre sem alkalmasak) is alkalmasak szócikket illusztrálni. Klánbázis véleményét meg nem értem. Mi az, hogy a kép kékje nem várt benyomásokat kelthet? Hirtelen lefagynak tőle? Vagy mire gondolsz? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. február 17., 11:49 (CET)
  •  megjegyzés (mivel nem egy futtában, véletlenül készült, hanem egy gondosan megtervezett, majd utómunkával átalakított kép), nyilván megvolt a művészi szándéka mind annak, hogy a kép tartalma erősen balra tolódott, és a kép kapott egy kékes árnyalatot. Csak az a baj, hogy az illusztrációnak inkább a valósághoz kellene közelítenie, mint valamilyen abból levezetett képzőművészeti műhöz (felteszem, nem ilyen kék a bőre). Szerkesztek neked ebből a képből olyan egyébként jól kinéző képet, ahol a művésznőt nem is lehet már felismerni, de azzal mégsem kéne őt illusztrálni. Ez valahol félúton van afelé. Samat üzenetrögzítő 2014. február 17., 13:31 (CET)
Szerintem így is tökéletesen megfelel a szócikkben, ahol most van. Elhiszem, hogy tudsz olyan képet csinálni. Marc Alaimot is sikerült úgy kimaszkírozni, hogy nem lehet felismerni: [2], de attól még ő van a képen. Vigyor Ez a kép, ami Ruttkay Lauráról készült, azonban nincs úgy elváltoztatva, hogy azzal ne lehetne illusztrálni őt a szócikkében. Ha mondjuk egy szerepe közben lett volna lefényképezve, ahol be van öltözve mondjuk parasztasszonynak, azzal is lehetne illusztrálni, pedig hát a valóságban nem parasztasszony. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. február 17., 13:37 (CET)
Egyébként lehet, hogy épp egy andoriai szerepre készül. Vigyor Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. február 17., 13:41 (CET)
  •  megjegyzés Akkor lehet, hogy csak számomra irreálisan kék. A „nem várt benyomások” alatt a röhögőgörcsöt értem, és minden olyat amit nem várnál egy odalátogató olvasótól. Gondolom, te sem akarod, hogy (ahogy te is tituláltad) andoriainak vagy navinak higyjék szegény Laurát. Vigyor --Zenei szerkesztő Üzenj! 2014. február 17., 15:37 (CET)
Nem tituláltam andoriainak, és ebből a színárnyalatból sem gondolom természetesen, hogy komolyan kéne venni, hogy andoriai szerepre készül (Jeffrey Combsról sem hiszem azt, hogy valóban andoriai, pedig itt pont úgy néz ki). Továbbá nem hinném, hogy emiatt a kép miatt bárki is naivnak gondolná őt. Egyelőre röhögőgörcsöt is csak te kaptál a képtől, ami viszont – szerintem – nem a kép hibája. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. február 17., 15:51 (CET)
Itt viszont elnézést kérek a félreolvasásból adódó téves hozzászólásomért, ahol is a navi szót naivnak olvastam, és ennek megfelelően reagáltam. Nem mentségként, de nem találkoztam ezzel a kifejezéssel, hogy navi (mint megtudtam, egy film szereplőit nevezik így), ebből adódott, hogy nem tűnt fel a félreolvasás. Úgyhogy ezúton elnézést kérek. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. február 18., 21:07 (CET)
Akkor egy kis fotózás-ismeret, mielőtt elszabadulnak az indulatok és a képzettársítások, amik helyett, inkább a fotóról beszélnénk:
 információ: kék szűrő használata: "a kék sötétíti a bőr tónusait, erősíti az ajkakat." (Eifert János sorozata az ember fényképezéséről, emberközelből 1. rész); "az erőteljesen csökkentett színhőmérséklettel hangsúlyosabbá lehet tenni az árnyékokat és részletgazdagabbá a fényeket, mivel így tovább erősítjük a képen egyébként is kékesen megjelenő tónusokat" (megj: jelen esetben a szemek)(Vajda János: Photoshop trükkök, Sajátos elképzelések, Digitális fekete-fehér technikák 5.) - az a fura, hogy bár nem vagyok szakértő, de nekem ezek egyből lejöttek... de különbözőek vagyunk - tehát emberek. Fauvirt vita 2014. február 17., 16:35 (CET)
Néhány példa máshonnan: The Willits News - illusztráció, Everybody's Got A Little​.​.​. Soul - Camel lemezborító, Carátula Trasera de Suavemente - Elvis Crespo lemezborító Johanna (Jojo) Van-Lierop, modell. Fauvirt vita 2014. február 18., 14:10 (CET)
Én nem láttam a fenti vitában, beszélgetésben, hogy elszabadultak volna az indulatok (legfeljebb HuFi sértegette Klanbazist, de ő ezt szerencsére nem vette fel). Ha arra gondolsz, hogy nem értünk teljesen egyet egymással vagy veled, az még nem ilyen súlyos :) Mint írtam, „megvolt a művészi szándéka […] annak, hogy […] a kép kapott egy kékes árnyalatot”. Minden fentiekben leírt szavamat továbbra is fenntartok, amiket mindenféle képzettársítás nélkül a konkrét képről írtam. Samat üzenetrögzítő 2014. február 18., 19:56 (CET)
Samat: Talán azért nem vette fel, mert nem volt mit felvennie, ugyanis senkit nem sértegettem. Jó lenne, ha nem állítanál alaptalan dolgokat. Igazán megtisztelő lenne. Köszönöm. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. február 18., 20:17 (CET)
Mivel ez nem tartozik a kép értékeléséhez, más felületen reagálok. Samat üzenetrögzítő 2014. február 18., 20:39 (CET)
Reakció ugyanott. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. február 18., 20:57 (CET)
Kedves Samat. Az, hogy nem tetszik, az egy dolog, ahogy akár bármi más miatti ellenző, vagy nem támogató (de akár még a támogató) szavazat is, amik egyikét sem kifogásoltam. Információként leírtam az alkalmazott technika (monokróm fotózás) néhány témába vágó jellemzőjét, mint információ és hoztam rá példákat, hogy ne csak maszkírozott arcok álljanak ezen a lapon, hátha érdekel valakit (és én is odaírtam, hogy "különbözőek vagyunk - tehát emberek")... nem tudom, ez miért ördögtől való... szerintem te félreértettél valamit, ami nem is rád és nem is konkrétan másra vonatkozott (felhívnám a figyelmedet a "mielőtt" szócskára). Mondjuk nem tagadom, hogy az "ez nem várt benyomásokat is kelthet" megfogalmazás és hogy ez alatt a szerk.trás "röhögőgörcsöt ért", megrökönyödéssel töltött el (persze nem tudhatja, de a színésznő maga választotta ezeket a képeket és nem hiszem, hogy "szegény Laurát"-nak érezné miatta magát..). Azt hiszem túltárgyaltuk... Várom a támogató, ellenző, vagy tartózkodó szavazatokat egyaránt. Fauvirt vita 2014. február 18., 23:07 (CET)
  •  támogatom – nekem tetszik, annak ellenére, hogy a kép jobb oldalán tényleg felesleges az a nagy űr, ellenben a portré kifejező. Ogodej vitalap 2014. február 20., 20:13 (CET)
  •  megjegyzés: szócikk-illusztrációnak csináltam egy „semlegesebb”, kevésbé művészi változatot. Mindenki eldöntheti, a wikipédiás felhasználáshoz a fenti vagy ez (vagy egy ehhez hasonló) alkalmasabb. Ha utóbbi, akkor a fenti változat kiemelése megfontolandó.
    fekete-fehér változat, megvágva
    Samat üzenetrögzítő 2014. február 21., 00:00 (CET)
Részemről, ha a kettő közül kell választani, akkor az eredeti kompozíció. Így túlhangsúlyozódik az arcon a csillogás, tompul az élesség, iszonyú hangsúlyos lett a fölkontyolt frizura... vagyis pont azt veszi el ez a más szín, amit ez a technika - amit leírtam feljebb - hoz ki a képből (máshova pozicionálja a hangsúlyokat). Tudom, hogy jó a szándékod, de ez a kép nem hagyományos fekete-fehérnek, hanem kék tónusú monokómként készült. Nem értek hozzá, lehet, hogy lehetne belőle valami profi programmal mást - pl. fekete tónusú monokrómot - varázsolni. (De az én véleményem úgysem számít - a szavazatokba legalábbis. ;o) ) Fauvirt vita 2014. február 21., 00:44 (CET)
Még valami... szintén lábjegyzetként... de nem látom a kritériumok között, hogy kizáró ok lenne, vagy feltétel a "cikkillusztrációként való használhatóság", a "„semlegesebb”, kevésbé művészi"-ség... bocsi, nem kötekedni akarok! Fauvirt vita 2014. február 21., 00:50 (CET)
Igazad van abban, hogy az általam készített változat nem igazi fekete-fehér kép, hanem a kék kép szürkeárnyalatos változata, de hozott anyagból dolgoztam, azt is gyorsan. :) Részben egyet is értek a kritikáddal, de ez a kékítés nekem akkor is idegenül hat. A kritériumokkal kapcsolatos nemkötekedő kérdésedben is igazat kell adjak, legalábbis technikailag, jogilag (egyébként nem, de ez ennél hosszabb vitát igényelne, nem most, nem itt). Samat üzenetrögzítő 2014. március 4., 23:02 (CET)
Oké, nem akarom, hogy az izlésed változzon... :oD Csak ami a cikkillusztrációt, cikkillusztrációságot illeti, figyelmedbe ajánlok 2 en.wiki szócikket: en:Cyanotype#Toning és en:Fred Holland Day, vagy hozható Dallos-Nyers Boglárka képe: a lengyel wiki a High-kay technika, a svéd, magyar wiki a személy szócikkében illusztrál a fotóval. Azzal viszont egyet ertek,, hogy meg kéne fogalmazni, mire is való, mit jelent a kiemelt("büszkék lehetünk")ség a hu.wikin. Fauvirt vita 2014. március 5., 10:00 (CET)
  •  megjegyzés: javaslom az eljárás nyitottan hagyását az egy hónapos határidő lejártáig, mivel a hozzászólásokban két markánsan különböző felfogás és vélemény jelent meg, azonban abban mindenki egyetértett, hogy a kép jó. Addig mások is elmondhatnák a véleményüket, vagy akár meg lehetne versenyeztetni (akár a fenti) két változatot. Amelyik a nagyobb támogatást nyeri el, az lehetne a kiemelt. Samat üzenetrögzítő 2014. február 21., 16:56 (CET)
  •  megjegyzés: mindenképpen a kék. Ez a megvágott fekete-fehér változat kiöli azt, ami a szerző által ki volt találva. Ezzel a fekete-fehérrel sok probléma van. A kompozició elromlott, Laura meg lett skalpolva. Érdekes módon az eredeti képen a jobb oldali nagyobb sötétség ezt ellensúlyozza, nem gond, hanem szándék, itt viszont már nem. (Mellesleg a ff. változat is technikailag hibátlan). A kékség: ízlés kérdése. Kétségtelenül van benne valami csináltság, képes magazin-szerűség, divatlap-jelleg. Ami pedig a mi illik a Wikipédiába kérdést illeti, az tökmindegy. Valamikor tíz évvel ezelőtt elfelejtődött ezt meghatározni. A Wikipédia portré-anyaga – vegyes saláta. Másfelöl nézve: abból főzünk, amink van. Akihez csak bérletigazolvány-kép kerül, az olyan, akinek műtermi profi csinál és adja át nekünk a képet, az ragyog. Akiről csak egy 85 éves, szemcsés újságkivágás hozzáférhető – annak is örülünk. Több a semminél. OsvátA Palackposta 2014. február 21., 19:22 (CET)
  •  megjegyzés A kékkel nem vagyok kibékülve, de igaza van OsvátA-nak, a ff-változatnak nem szerencsés a kompozíciója. Most hogy ez leírtam, megnéztem ilyen szemmel is: az eredetin az arc középpontja (gyak. az orrnyereg) pont a bal felső harmadolókra esik, ezek szerint nem véletlenül. --BáthoryPéter vita 2014. február 24., 14:33 (CET)
  •  ellenzem. A kékes szív zavaró és a kompozíció sem szerencsés. --VargaA vita 2014. február 24., 14:40 (CET)
  •  támogatom Nekem tetszik – méghozzá a kék színű változat a jobb szerintem, de...
 megjegyzés...oldalt az ollózás valóban javítana rajta. --Holdkóros vita 2014. március 5., 23:47 (CET)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Keleti fények ....jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. február 24.)

Kezdete: 2014. január 24., vége: 2014. február 24.

A szavazás eredménye: 8  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

Keleti pályaudvar felvételi épülete

A kocsmafali javaslat alapján megkezdem a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép a 2013-as nemzetközi versenyen 7., a magyaron 2. helyezést ért el. Méltán lehetünk rá büszkék. :o) Fauvirt vita 2014. január 24., 00:00 (CET)

Igen, az galamb nagy valószínűséggel elhunyt a kép készítése előtt. A mögötte álló társa láthatóan gyászolja. :-D Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. február 8., 00:32 (CET)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Dallos-Nyers Boglárka 2013.jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. február 21.)

Kezdete: 2014. február 6., vége: 2014. február 20.

A szavazás eredménye: 7  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

A fotón Dallos-Nyers Boglárka, fiatal énekes látható. Azt gondolom, főleg portrék terén ritka az ilyen - minden szempontból - jó minőségű kép a Wikipédiában, ezért ott a helye a kiemelt képek között. Fauvirt vita 2014. február 6., 00:52 (CET)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


P Szabo Istvan-portre.jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. február 21.)

Kezdete: 2014. február 6., vége: 2014. február 20.

A szavazás eredménye: 7  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

A képen P. Szabó István rendező látható, a fotó véleményem szerint kiemelkedő, megérdemli a kiemelést. Fauvirt vita 2014. február 6., 00:47 (CET)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Egyetemi Könyvtár4.JPG (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. február 8.)

Kezdete: 2014. január 24., vége: 2014. február 7.

A szavazás eredménye: 5  támogatom | 1  ellenzem | arány: 83,3%

A kocsmafali javaslat alapján megkezdem a wlm döntős képeinek kiemeltté jelölését. Ez a kép a 2013-as nemzetközi versenyen 3., a magyaron 5. helyezést ért el. Méltán lehetünk rá büszkék. :o) Fauvirt vita 2014. január 24., 00:00 (CET)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Eger Stream in Balaton-felvidek Monostorapati-02.jpg (A kiemelt státuszt nem kapta meg. Lezárva: 2014. február 5.)

Kezdete: 2014. január 22., vége: 2014. február 5.

A szavazás eredménye: 3  támogatom | 3  ellenzem | arány: 50,0%

Véleményem szerint megfelel a kiemelt képekre vonatkozó elvárásoknak. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. január 22., 09:46 (CET)

 támogatom, a kiemelt kép kritériumnak megfelel. Fauvirt vita 2014. január 22., 11:03 (CET)

 ellenzem Technikailag még csak-csak megfelel, de a kompozíciója túlhangsúlyozza a bal oldalon lévő zöld növényeket és szikladarabokat, másrészt mi a kép mondanivalója? "Csordogál a víz"? Ezt nagyon gyengének érzem. misibacsi*üzenet 2014. január 22., 19:32 (CET)

 kérdés: A kritériumok közül melyik az, amely mondanivalót követel meg,és annak hiányában leszavazandó a kép? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. január 22., 20:22 (CET)
Hozzáteszem az egyetlen bajom nekem is ez a képpel. Ha mindenképpen mondanivalót keresünk, akkor az, hogy bár az Eger-patak vize jelentősen megcsappant, de még élő és igen, folyik... ahogy ez a foglaló szócikkből is kiderül. Fauvirt vita 2014. január 22., 21:36 (CET)
A kiemelt képek kritériumai egyben minimumkövetelmények és elbírálási iránymutatók, még ha nincsenek is így különválasztva. Mint a Wikipédia legtöbb irányelvére, erre is igaz, hogy ha betű szerint próbálod értelmezni, csúnyán mellé foghatsz. --BáthoryPéter vita 2014. január 22., 23:15 (CET)

 támogatom, még ha nem is teljes meggyőződéssel. Nem rossz, csak olyan semmilyen. A színei viszont szépek. --BáthoryPéter vita 2014. január 22., 23:15 (CET)

re: HuFi
 megjegyzés a) Tarthatnék kiselőadást arról, hogy miért fontos egy képnél a mondanivaló, de ha nem érted, hogy fontos, akkor a magyarázatot sem értenéd meg. b) A józan ész "követeli meg", hogy legyen mondanivalója a képnek. c) a kritériumok között: "olyan fénykép, ... amelyre büszkék lehetünk." - Ez egy átlagos, jó kép, de nem olyan, amit mutogatni lehetne azzal, hogy "ez a legjobb képeink egyike". misibacsi*üzenet 2014. január 23., 13:52 (CET)
A személyeskedést mellőzhetted volna. Ennyi erővel én is írhatnám, hogy attól, mert nem érted a mondanivalóját, még van neki, és hiába magyaráznánk, hogy mi az, úgyse, értenéd. De nem mondtam és nem is mondok ilyet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. január 23., 14:00 (CET)

 ellenzem Technikailag biztosan kitűnő, nekem is tetszik, de ahogy fentebb is írták, nincs mondanivalója. Igazából pont a csordogáló patakot hiányolom róla. Ebből a szögből inkább egy méretes pocsolyának látszik, pláne, ha valaki csak bélyegképként látja, és nem kattint rá. - Tündi vita 2014. január 23., 20:01 (CET)

 ellenzem. Osztom Misibácsi véleményét. --VargaA vita 2014. január 28., 20:32 (CET)


A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Mary (1505–1558), Queen of Hungary.jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. február 5.)

Kezdete: 2014. január 18., vége: 2014. február 1.

A szavazás eredménye: 6  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

Habsburg Mária, magyar királyné

Kitűnő minőségű kép magas felbontásban. Az összes kritériumnak megfelel. Armbrust (vita on en.Wikipedia) 2014. január 18., 16:04 (CET)

A grafikon/ábra sem fotó például... Sztem megfelelne a kritériumoknak (esetleg a repro felvehető lenne a felsorolásba, megnyugtatás végett), csak ha jól láttam, nem commons...tévedtem. Fauvirt vita 2014. január 22., 18:12 (CET)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!

Az alábbi megbeszélést/szavazást/vitát lezártuk. Kérjük, ne módosítsd!
A további hozzászólásokat a témának megfelelő fórumra vagy vitalapra írhatod. Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!


Szénrakodó-esztergom.jpg (A kiemelt státuszt megkapta. Lezárva: 2014. január 8.)

Kezdete: 2013. december 11., vége: 2013. december 25.

A szavazás eredménye: 12  támogatom | 0  ellenzem | arány: 100,0%

Igen átgondolt, gondosan szerkesztett, különös, manapság már ritkán látható építményt ábrázoló kép. Örvendetes, hogy a nap képeként előkerült. Szóval szavazzatok. OsvátA Palackposta 2013. december 11., 13:08 (CET)

  •  támogatom – Ipartörténeti érdekesség. Lehet rajta nézelődni, mi hogy van a képen, miért is ilyen magas, hogyan rakodják be a szenet ennek segítségével, miért kell fedettnek lennie, ilyesmik. A színek is tetszenek, a kompozíció is megfelelő, még az sem zavar, hogy bizonyos részletek nem láthatók az ellenfény miatt. Arra való maga a cikk, hogy ezeket tisztázza. Ogodej vitalap 2013. december 11., 15:01 (CET)
  •  támogatom --Mathias vita 2013. december 11., 16:59 (CET)
  •  támogatom - Kitűnő alkotás, érdekes, lexikonba illő téma.--Szilas vita 2013. december 11., 17:09 (CET)
  •  megjegyzés Erre a cikkre gondolsz? Szénrakodó (Esztergom), ez egyelőre megíratlan, de talán egy általános Szénrakodó szócikk jobb lenne, mivel szárazföldön is lehet ilyen. A kép egyébként elég jó,
 támogatom. misibacsi*üzenet 2013. december 11., 22:02 (CET)

A fenti megbeszélést lezártuk, kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a szakaszt többet ne szerkeszd!