Wikipédia:Javaslatok jó szócikkekre/Miskolc egykori vízimalmai

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Miskolc egykori vízimalmai[szerkesztés]

„Én, a jelölő igazolom, hogy a jelölt szócikk megfelel a „jó szócikk” kritériumainak”. … szalax üzenő 2020. október 4., 17:44 (CEST)

Miskolc vízimalmai évszázadokon keresztül, legalább a 14. századtól a 19. század végéig voltak fontos részei a város gazdaságának és nem kevésbé városképének. A szócikk ezek történetéről szól.  … szalax üzenő 2020. október 4., 17:44 (CEST)

Kezdete: 2020. október 4., vége: 2020. október 18.

Állásfoglalások[szerkesztés]

Bővebb információ a Wikipédia:Jószócikk-státusz elnyerésének folyamata oldalon.

  • Symbol support vote.svg A kritériumokat ellenőriztem és a teljesülésüket tanúsítom. – *feridiák vita 2020. október 16., 14:15 (CEST)
  • Symbol support vote.svg A kritériumokat ellenőriztem és a teljesülésüket tanúsítom. Cvbncv Vince(érveljünk) 2020. október 17., 08:47 (CEST)
  • Symbol support vote.svg A kritériumokat ellenőriztem és a teljesülésüket tanúsítom.Kesere György vita 2020. október 17., 15:08 (CEST)
  • Symbol support vote.svg A kritériumokat ellenőriztem és a teljesülésüket tanúsítom.– Történelem pWas gibt's Neues? 2020. október 17., 20:17 (CEST)

Megjegyzések és kérdések[szerkesztés]

Forma és stílus[szerkesztés]
  • Kezdem a kritikával. :) Csak egy WP:FELÉP-pel kapcsolatos észrevétel: nekem olyan, mintha a mostani Bevezető tartalma pl. egy "Történetük" szakaszba helyezve jobb lenne, hiszen ez most nem a szócikk összefoglalója; már a bevezetőben is csomó olyan infó van, ami csak ott szerepel. Ha átrendeznéd, akkor az így felszabaduló bevezetőben pedig lehetne a szokásos "miniszócikk", azaz a cikk kivonata.
A galéria a másik, amit megemlítenék. Jobb lenne a képeket a cikk megfelelő részéhez beilleszteni. A saját meglátásom az, hogy csak a kontextushoz kötött ábrákat nézik végig az olvasók, a galériát nem - bár oké, ezzel talán nem mindenki van így. A be nem illesztetteket pedig commons kategóriára mutató sablonnal lehetne jelölni.
Ezektől eltekintve (és ezekkel együtt is) nekem nagyon tetszik a téma és a feldolgozás is. Látszik például, hogy a felhasznált monográfiákból származó infókat milyen igényesen fésülted össze. Megvárom a választ, mielőtt tanúsítok, de részemről nincs lényegi akadálya a "jóvátételnek". :) Üdv: Cvbncv Vince(érveljünk) 2020. október 6., 22:14 (CEST)
A bevezetővel kapcsolatban teljesen igazad van, a szócikk pontosan úgy készült pár hónappal ezelőtt, ahogy írtad, csak a bevezető elmaradt (feledékenység, meg kórházi ügyek miatt). Allapon dolgozom rajta. A galéria használatára – olvastam – nem régen egy szerkesztő hívta fel a figyelmét egy másik szerkesztőnek, szóval ki így látja, ki úgy. Néhány képet, amelyek elférnek, beillesztek a szöveg közé, a maradékot – egyelőre – csak meghagynám a galériában (aztán lehet, hogy tényleg a javaslatod szerint fogom megcsinálni), de tervezek a jövőben újabb illusztráló fotókat készíteni a szócikkhez. Azok elhelyezése még kérdéses, lehet, hogy a táblázatba fognak kerülni. Üdv  … szalax üzenő 2020. október 7., 10:38 (CEST)
Megcsináltam.  … szalax üzenő 2020. október 7., 12:52 (CEST)
Tartalom[szerkesztés]
Források[szerkesztés]