Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Ellenőrzőműhely

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Ellenőrzőműhely célja a különböző, wikikód használata során ejtett hibák felderítése és javítása.

Jelenleg a folyamat középpontjában a Stefan Kühn által írt szkript áll. Ez a program bizonyos időközönként ellenőrzi az adatbázist, és minden hibás oldalt kilistáz. A szkript egyre több különböző nyelvű Wikipédiát támogat, és a műhelyek száma is folyamatosan növekszik.

Hogyan segíthetsz?

[szerkesztés]

A hibák javítása

[szerkesztés]

A hibákat egy könnyedén kezelhető internetes oldalról, ún. interfészről lehet elérni. Itt kategóriákba sorolva megtalálod a hibás cikkek listáját.

Fontos: A szkript még fejlesztés alatt áll, tehát nem biztos, hogy mindig tökéletesen működik. Ügyelj rá, hogy nem feltétlenül rejt minden listázott találat valós hibát.


Az interfész elérése


Fent találsz egy "Priorities" szöveget és mellette linkeket. Ezzel a hibák fontosságát választhatod meg, tehát hogy mégis mennyire sürgős a hiba javítása.

A linkek all high middle low
Magyarul összes legfontosabbak közepesen fontosak kevésbé fontosak

Ha egy hibát kijavítottál, akkor klikkelj a hiba sorában a jobb oldalon lévő "Done" (Kész) feliratra. Ezáltal a hiba kikerül a listából és a "Show all done articles" (Mutassa a javított hibákat) feliratra kattintva lesz csak elérhető.

Csak kézzel javítható hibák

[szerkesztés]

Fordítás

[szerkesztés]

Itt érhető el: Wikipédia:Ellenőrzőműhely/Fordítás

További hibák

[szerkesztés]
  • Olyan lapok javítása, melyekben valami gond van a forráshivatkozásokkal. Ezt az alábbi Google-kereséssel lehet kimutatni:
"Forráshivatkozás-hiba" site:hu.wikipedia.org -intitle:"Szerkesztő:" -intitle:"Szerkesztővita:"

Link a keresésre
A megoldáshoz ajánlott megtekinteni a laptörténetet és esetleg azt a Wikipédia projektet, amiből a fordítás készülhetett.

Hasonlóan:

"Hiba a forráshivatkozásban: <ref> -ek vannak a lapon, de nincsen <references/>" site:hu.wikipedia.org -intitle:"Szerkesztő:" -intitle:"Szerkesztővita:"

Link a keresésre

  • Érvénytelen idő cite sablonokban
"Hiba: érvénytelen idő" site:hu.wikipedia.org -intitle:"Szerkesztő:" -intitle:"Szerkesztővita:"

Link a keresésre

Hasznos segédeszközök

[szerkesztés]

A Szerkesztő:BinBot/checkwiki.py egy olyan Python (nem Pywikibot!)-program, amellyel letöltheted az adott hibához tartozó lapok listáját, és ezt a listát feltöltheted egy allapra is, így bármilyen bottal végigmehetsz a lapokon.