Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia:Bevezetés az irányelvekbe és útmutatókba/1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom
A cikkírás szabályai


Viselkedés
Együttműködés a többiekkel


Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastál
A Wikipédiának valójában kevés szigorú szabálya van, az oldal inkább az úgynevezett öt pilléren alapszik. A Wikipédia irányelveit és útmutatóit a közösség alakítja ki annak érdekében, hogy tisztázza az alapelveket, és leírja a legjobb módszereket az alkalmazásukra, a viták elrendezésére – és úgy általában, hogy elősegítse a közös célt, egy ingyenes és megbízható enciklopédia szerkesztését.


Lényegében az irányelvek részletesebben kifejtik a Wikipédia alapvető elveit, az útmutatók pedig megmutatják, hogyan alkalmazd ezeket az elveket, és hogyan garantáld a szócikkek egységességét és következetességét. Az irányelvek és útmutatók oldalain egy kiemelt megjegyzést láthatsz legfelül, és az ilyen oldalak címe a "Wikipédia:" vagy a "WP:" előtaggal kezdődik.


Bár valószínűleg minden elképzelhető kérdésre van egy irányelv vagy útmutató, senkitől sem elvárt, hogy mindet ismerje! Szerencsére van néhány, amin az összes többi alapszik. A következő oldalak leírják a legfontosabbakat ezek közül, amelyek a Wikipédia 'szabályainak' általános szellemiségét képviselik. Ha ismered ezeket az alapvetéseket, könnyebben és eredményesebben fog menni a szerkesztés és a párbeszéd.Következő >>


Rövid hivatkozás erre az oldalra: WP:BEVIRÁNY