Wikipédia:Bevezetés a szerkesztésbe Wiki jelölőnyelvvel/4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiábólCikkek szerkesztése
Nézzünk bele egy kis forráskódba


Formázás
Szép és rendezett


Linkek és wikilinkek
Kapcsolj össze oldalakatÚj cikkek létrehozása
Oldal felépítése az elejétől


Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastál
Ha úgy érzed, készen állsz, hogy elmentsd a szerkesztésed, a kattintás előtt van még néhány teendő.


Az Előnézet megtekintése gombra kattintva megtekintheted az előnézetet, hogy ellenőrizd, úgy néznek ki a változtatásaid, mint amilyennek szántad őket. Mindannyian ejtünk hibákat, de ezzel kiszűrhetsz néhányat, mielőtt feltöltöd a cikket.


Egy rövid szerkesztési összefoglaló írásával az "Összefoglaló" dobozban segíthetsz más szerkesztőknek megérteni, mit és miért változtattál a cikken. Nyugodtan lehet rövid ez a magyarázat. Például, ha egy elírást javítottál, akkor elég, ha annyit írsz: "elírás javítása".


Ha a szerkesztésed csak egy apró változtatás, például elírás vagy nyelvhelyesség javítása, bepipálhatod az "☑ Apró változtatás" opciót.


Ha szeretnél értesítéseket kapni, amikor valaki megváltoztatja az adott oldalt, hozzáadhatod a figyelőlistádhoz a "☑ lap figyelése" opció kipipálásával.


Megírtad a szerkesztési összefoglalót? Rendben van a lap előnézete? Akkor már csak egy dolog van hátra: kattints a Változtatások közzététele gombra, és a szerkesztéseid egyből feltöltődnek a Wikipédiára!Következő >>