Wikipédia:Bevezetés a szerkesztésbe VisualEditorral/1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából



A szerkesztő megnyitása
Hogyan kezdd el a szerkesztést


Eszköztár alapok
A rendelkezésedre álló eszközök


Linkek és wikilinkek
Kapcsolj össze oldalakat



Új cikkek létrehozása
Oldal felépítése az elejétől


Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastál




A VisualEditor eszköztára

A VisualEditor (vizuális szerkesztő) a Wikipédia WYSIWYG (what you see is what you get, „amit látsz, azt kapod”) típusú szerkesztőfelülete. Könnyű megtanulni a használatát, de ugyanúgy választhatod a forráskód szerkesztését a wiki jelölőnyelvvel, amely az elsődleges szerkesztőfelület.

Ez a tananyag bemutatja a VisualEditor használatának alapjait. Ha most regisztráltál a Wikipédiára, akkor alapértelmezettként ezt a felületet fogod látni, ha régebben regisztráltál, akkor a Beállításoknál a Szerkesztés fül alatt tudod engedélyezni.

A VisualEditor még fejlesztés alatt van, így vannak korlátai és lehetnek benne hibák. Például sokkal lassabban tölt be, mint a forráskódszerkesztő, illetve csak szócikkek szerkesztésére tudod használni, vitalapokon nem. Amennyiben észrevételed van a felülettel kapcsolatban, angolul írhatsz visszajelzést a fejlesztőknek a Feedback oldalon.

A VisualEditor megnyitása

A VisualEditor megnyitásához kattints az oldal tetején található „Szerkesztés” fülre. (Hosszabb szócikk betöltése pár másodpercet igénybe vehet.)

Úgy is megnyithatod a szerkesztőfelületet, ha a szócikkek fejezetcímei mellett található „szerkesztés” linkre kattintasz.



Következő >>