Wikipédia-vita:Wikitalálkozók/Wikitábor/2018

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Előadások[szerkesztés]

Mit szólnátok hozzá, ha kihasználnánk az alkalmat, és lenne egy kis oktatás/tanulás jellege is a tábornak? Arra gondoltam, hogy pl. az egyik délutánt ki lehetne nevezni erre, és akit érdekel, az részt vehetne előadásokon, tréningeken. A témákat a résztvevők érdeklődése és rendelkezésre álló oktatók függvényében lehetne meghatározni. Javaslatom, hogy egy-egy ilyen téma mondjuk 20 vagy 30 percben legyen maximálva (hogy ne legyen túl hosszú esetleg unalmas; több témára is legyen idő; akit nem érdekel, az se érezze, hogy nem neki szól a tábor). Ez segíthetne abban is, hogy az új szerkesztők/leendő szerkesztők is kedvet kapjanak a résztvételre, ne csak a régi törzsszerkesztők baráti összejövetele legyen. Én szívesen részt vennék ilyesmiben, akár szervezőként, akár bemutatóként. Mit szóltok? Samat üzenetrögzítő 2017. szeptember 30., 10:23 (CEST)

Persze, jó lenne, ha van elég jelentkező előadást tartani. Eddig is voltak ilyenek. A végleges program egyébként sincs még összeállítva, azt tervezem, hogy amikor az időpontról szavazunk, akkor mindenki odaírja majd, hogy mik azok, amik mindenképpen érdeklik, mert olyat nem rakok bele, ami esetleg senkit. Aztán összerakom a végleges tervet, ami függ majd nyitvatartási időktől meg minden. Alensha 2017. szeptember 30., 22:49 (CEST)

És akkor ez olyan tábor lesz, hogy a csoport egyik fele Kőszegen lesz, a másik Szombathelyen? Vigyor Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. október 25., 20:45 (CEST)

Teee, ha beszólogatsz, te Esztergomban leszel. (ez most nagyon ijesztő fenyegetésnek volt szánva) Alensha 2017. november 13., 13:35 (CET)

Szervezés, kiírás véglegesítése[szerkesztés]

Szia Alensha! Most láttam csak, hogy némi csüggedés jelét mutattad a válaszok korlátozottsága miatt. Én ellenben pozitívan látom: több mint fél évvel az esemény előtt már közel 30 fő jelezte, hogy szeretne részt venni, és a kérdéseidre is egy tucat válasz érkezett. Ez a szokásos aránynál és válaszszámnál sokkal jobb. B_jonasnak nagyon hasznos ötletei, javaslatai voltak, Will bnct is meg lehet kérdezni helyi dolgokban. Ha konkrét dologban van szükséged segítségre, biztosan lesz olyan, aki segít. Én éppen biztatónak gondolom a helyzetet, ne hagyjuk elsüllyedni az ügyet! :)

Amire most szükség lenne szerintem:

 • azoknak a dolgoknak a lefoglalása, amik elfogyhatnak, pl. szállás. Szerintem az lenne a jó, ha a társaság (vagy legalábbis azok, akiknek ez ellen nincs kifogása) ugyanott szálljon meg, ne pedig szétszórva a város különböző pontjain. A kollégium és a panzió is jó lehetőség, de nézzük meg, melyikben férnénk el, hol mik a lehetőségek. Plusz hol van esetleg olyan tér, ahol az előadásokat lehet tartani, hol van étkezés (közel). Ha a szálláshoz le kell tenni foglalót vagy hivatalosabb levelet kell írni valakinek, szólj!
 • A tábor lapjának véglegesítése, valódi jelentkezés megindítása (eddig az érdeklődés felmérése volt, ha jól értem).

Samat üzenetrögzítő 2018. április 14., 10:11 (CEST)

Szia, Sam :)

Köszi a biztatást :) A szállást mindenképpen egy helyre gondoltam, a panzió azért is jó, mert kertje van (valami tábortüzes program mindenképp kellene) és abszolút nincs messze a belvárostól. A belvárosban lenne kaja is meg terem az előadáshoz. Az „érdeklődők” szakaszt én már jelentkezettek listájának szántam, most akkor írjam ki még egyszer, hogy ez már tényleg a végleges? Alensha 2018. április 14., 15:42 (CEST)

Igen, lehet, hogy igazad van, és éppen zaklatásnak vennék a jelentkezők, ha most meg kellene erősíteniük a jelentkezést. Samat üzenetrögzítő 2018. április 15., 19:51 (CEST)
Nem veszem zaklatásnak. Még mindig érdekel a tábor, de mivel most munkát keresek, nem tudom teljesen biztosan igérni, hogy hétköznap is el tudok jönni. Amúgy a majdnem végleges programhoz légy szíves, írd ki a pontos dátumot. Jól értem, hogy az első nap 2018-07-05? – b_jonas (üzenj) 2018. április 16., 03:53 (CEST)

@Samat: összeraktam egy programfélét, megnéznéd, légyszi? :) Alensha 2018. április 14., 17:05 (CEST)

Nekem tetszik! Ha úgy látod, hogy az előzetes jelentkezések alapján van elég hely a panzióban, akkor foglaljuk le a kinézett időpontra. Beszélsz velük? Szükség van foglalóra? Samat üzenetrögzítő 2018. április 15., 19:51 (CEST)

@Alensha: az étkezést meg lehetne érdeklődni? Ha nincsenek felkészülve ételérzékenységre, akkor vinnem kell magammal kaját. Esetleg van lehetőség ott főzni, vagy használni külön a konyhát (sütőt)? Xia Üzenő 2018. június 4., 23:03 (CEST)

Félek tőle, hogy nem nagyon készülnek ételérzékenységekre (kicsit olyan menzás hangulatú), de megkérdezem. A konyhát szerintem lehet használni, de akkor ezt is. Samat üzenetrögzítő 2018. június 5., 00:30 (CEST)

A honlapon elvileg meg van adva, hogy gluténmentes is van. Alensha 2018. június 5., 05:26 (CEST)

@Teemeah: milyen érzékenységre kérdezzek rá? Samat üzenetrögzítő 2018. június 5., 09:17 (CEST)
@Samat: gluténra, köszönöm :) Lehet, hogy ki van írva, de gondolom jelezni kell előre. Xia Üzenő 2018. június 5., 11:19 (CEST)

@Samat, Alensha: lehet hogy meg kéne pingelni azokat, akik jelentkeztek, nem biztos, hogy mindenki figyeli a lapot. Én is csak véletlenül láto most, hogy van jelentkezési lap. A szállás költségét meddig kell befizetni? Köszi! Xia Üzenő 2018. június 12., 19:05 (CEST)

@Samat: ha megmondod, hogy eddig ki jelzett vissza, akkor írhatok a többi érdeklődőnek üzenetet a szerk. vitalapjára. – b_jonas (üzenj) 2018. június 12., 22:23 (CEST)
@B jonas: az a kellemetlenség van, hogy elfelejtettem megkérdezni a kérdőíven, hogy ki töltötte ki :( Eddig őt fő töltötte ki, amiből az egyik tippem szerint Timi. A másik négy főt nem tudom. Most vagy kitaláljuk önkéntes jelentkezés alapján, ki az, aki mostanáig már kitöltötte, vagy megkérek mindenkit, hogy újra töltse ki. Egyik sem szép megoldás. (Szerintem nyugodtan pingelheted azokat, akik jelezték, hogy érdekli őket.) Samat üzenetrögzítő 2018. június 13., 19:01 (CEST)
@Samat: A kérdőívröl eleve azt nem értem, hol nézhetem meg a táblázatot, amit kitölt? Vagy direkt van elrejtve? Szerintem praktikusabb lenne az infót itt a Wikin gyűjteni, ahol már be vannak jelentkezve az emberek (tehát nem tud senki a más nevében kitölteni), és lehetne látni, hogy ki jelzett vissza és mit. És valószínűleg mindenki szeretné tudni, hogy végül is ki mikor jön. – b_jonas (üzenj) 2018. június 13., 21:53 (CEST)
Az öt kitöltő közül az egyik én vagyok. – KoBeAt Nuvola apps agent.svg üzenet 2018. június 13., 22:00 (CEST)
Általában nem szoktam az ilyen felméréseket teljes mértékben nyilvánossá tenni, mert lehet benne olyan információ, amit az érintettek nem szeretnének nyilvánosságra hozni. Ebben az esetben viszont legfeljebb az ételérzékenység lehet ilyen. Remélem nem érzi senki problémának, hogy nyilvános lesz: ezen a linken követhető a kitöltés. (Az eddigi információk alapján kiegészítettem a táblázatot a kitöltők azonosítójával: még két kitöltő nem ismert). Samat üzenetrögzítő 2018. június 13., 23:11 (CEST)
Köszi. – b_jonas (üzenj) 2018. június 13., 23:58 (CEST)

@Samat: A táblázat első kitöltője én vagyok.  … szalax üzenő 2018. június 14., 10:00 (CEST)

Köszi, remek, akkor már csak egy sor kérdéses a táblázatban. – b_jonas (üzenj) 2018. június 14., 21:51 (CEST)
Én is köszönöm, hogy jelezted! Beírtam a neved a táblázatba. (A hiányzó egy név szervezésileg nem probléma, mert nem kér szállást, sem étkezést.) Samat üzenetrögzítő 2018. június 14., 22:23 (CEST)

@B jonas: felajánlásod alapján megtennéd, hogy szólsz annak a közel 30 előjelentkezőnek (érdeklődőnek) a vitalapján a végleges jelentkezésről, aki az alábbi szakaszban feliratkozott? Ez alapján kell ugyanis néhány napon belül lemondanunk a lefoglalt szállásokat. Aki addig nem foglal, annak nem lesz szállása. Esetleges kérdéseket itt tudnak feltenni. Samat üzenetrögzítő 2018. június 15., 18:17 (CEST)

@B jonas: számíthatok erre a segítségre? Esetleg más felvállalná? Fontos lenne, mert eddig mindössze 7 jelentkező van, ami nagyon szomorú az eredetileg 30+-os érdeklődéshez képest. Meg amúgy is. Samat üzenetrögzítő 2018. június 17., 18:04 (CEST)
Kérdezgetek én akkor. Xia Üzenő 2018. június 18., 10:31 (CEST)
@Teemeah: nagyon köszi, ez már jobban működik. De még legalább 15 további választ várok… Samat üzenetrögzítő 2018. június 18., 22:05 (CEST)

Látnivalók, programok kedvcsinálónak[szerkesztés]

Kőszeg-vár3.JPG
Ezek biztosan beleférnek egy 3 napos programba
 • Kőszegi vár, Jurisics Miklós Vármúzeum, Marcipánmúzeum
 • Kőszeg belvárosa. Ha máshonnan nem is, de képről biztosan mindenki ismeri, eszméletlen szép, a Jurisics téren csupa középkori épület (a főtéren már egy kis neogótika is). Városi Múzeum, Hősök tornya (ez az a jellegzetes épület, ami a város jelképe, a kilátás is szép róla), továbbá két patikamúzeum is megtekinthető.
 • Csónakázótó
 • Chernel-kert Arborétum és Bechtold István természetvédelmi látogatóközpont: ezekben őszintén szólva én is csak egyszer voltam még régen, de ha természetrajongók is jönnek, biztos tetszeni fog nekik
 • Szombathelyi kirándulás: Vasi Skanzen (itt még én se voltam, de jónak néz ki), Ízisz-templom (Egyiptomot nem ússzátok meg, ha a közelemben vagytok...), Romkert (avagy mit tettek értünk a rómaiak).
Hetforras02.jpg
Körülményektől függő programok
 • Túra az országos Kéktúra útvonalán: Kőszeg, Kálvária, Hétforrás, Óház kilátó, Írottkő kilátó – ezt csak akkor, ha jön olyan is, aki ért a túravezetéshez.[1]) Írottkő az a kilátó, ami pont a magyar-osztrák határon áll, többször is átléped a határt, miközben mész föl benne :-)
 • Léka vára (célszerűbb akkor beletenni a programba, ha hoztok annyi autót, amiben elférünk, mert az alternatíva az, hogy alkalmazkodunk a buszmenetrendhez, de rendkívül látványos várról van szó, még inkább középkor-hangulattal, mint a kőszegi).
 • Kőszegi Ostromnapok: ebből igazán a várostrom az érdekes, ami augusztus első hétvégéjén szokott lenni.

Szállás[szerkesztés]

A Gyöngyvirág panzióra gondoltam, többször jártam ott, kipróbált hely. Nem pont a belvárosban van, de egyrészt Kőszegen nincs olyan, hogy „messze”, másrészt szép, csendes hely. Árak nem durvák, a legegyszerűbb négyágyas szoba van 11 000-ért (összesen, tehát fejenként 2750), kicsivel drágábban kérhető erkélyes szoba, fürdőszobás szoba, de még a legszebb apartman se több fejenként 5500-nál). Sátrazni 700 Ft-ért lehet a kertben. A házban wifi, szauna, kint parkolási lehetőség, szalonnasütő, játszótér, hintaágy, patak, macskák.

Megközelítés[szerkesztés]

Szombathelyről kb. óránként jár vonat, az út 20 perc körül van, a vasútállomásról még vagy 2 km a panzió (asszem, van valami busz a belvárosig, még kiderítem). A busz szintén Szombathelyről valamivel gyakrabban jár, úgy fél óra az út és a belvároshoz közelebb tesz le.

Árak[szerkesztés]

Iseum (9446. számú műemlék) 6.jpg
Lockenhaus-Léka-Rundgang-05.jpg
 • Szállás: lásd fentebb
 • Kőszegi napi múzeumbérlet (Vármúzeum, Városi múzeum, Arany Egyszarvú patikamúzeum): 2000 Ft (teljes ár), 1300 (kedvezményes)
 • Várostrom: azt hiszem, elég egy várbelépőt venni hozzá, 1200 Ft (valamennyire kintről is látszik ingyen, de az nem az igazi)
 • Arborétum és látogatóközpont: 850 Ft (teljes), 500 Ft (kedvezményes)
 • Kőszeg-Szombathely busz: ~900 Ft oda-vissza
 • Skanzen: 1200 Ft / 600 Ft
 • Iseum: 1600 Ft / 800 Ft
 • Romkert: 1000 Ft / 500 Ft
 • Lékai vár: 8 EUR / 6 EUR

összesen 23 000 körül,[2] plusz kaja.

 • Vonatjegy Budapestről Szombathelyig helyjegyes IC-vel és onnan Kőszegig és vissza ugyanígy: 11200 Ft (teljesárú), vagy 9540 Ft (visszafele hétvégi ifjúsági kedvezménnyel), vagy 6160 Ft (50%-os kedvezménnyel); Miskolcról és vissza ugyanez kb. 17200 Ft (teljesárú). – b_jonas (üzenj) 2018. március 18., 14:14 (CET)

Érdeklődők[szerkesztés]

Ide iratkozz fel, ha érdekelne 2018 nyarán egy ilyen tábor.

 1. Alensha 2017. szeptember 20., 17:14 (CEST)
 2. – Texaner vita 2017. szeptember 20., 17:52 (CEST)
 3. – Burumbátor Súgd ide! 2017. szeptember 20., 18:58 (CEST)
 4. OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2017. szeptember 21., 17:38 (CEST)
 5.  … szalax üzenő 2017. szeptember 21., 12:58 (CEST)
 6. nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2017. szeptember 21., 17:44 (CEST)
 7. (Életem első mobilszerkesztése, úgy becsüld meg!) Samat üzenetrögzítő 2017. szeptember 21., 20:27 (CEST) életem első mobilon írt ékezetes levelét neked írtam, addig a saját anyám is csak ékezet nélkülit kapott :) örülök, hogy valamiben én is az első lehetek neked :D Alensha 2017. szeptember 21., 21:00 (CEST)
 8. (ha éppen Magyarországon vagyok) --Tgrvita 2017. szeptember 22., 00:36 (CEST)
 9. (ha még lesz munkahelyem... ;->) -- Slemi vita 2017. szeptember 22., 08:30 (CEST)
 10. Kevés a szabim, úgyhogy majd meglátjuk, de érdekelni érdekel. - Hirannor Postaláda 2017. szeptember 22., 14:46 (CEST)
 11. SyP 2017. szeptember 23., 20:29 (CEST)
 12. megkértem az élhető időjárást Winterrose havas tüskebokor 2017. szeptember 23., 21:48 (CEST)
 13. Már hogy ne érdekelne, de sajnos fogalmam sincs, mi lesz a jövő nyáron éppen. Mindenesetre ide írom magam, mert már egy hét múlva sem biztos hogy emlékezni fogok rá, így viszont majd úgyis szóltok, ha oda jutunk :) – Peyerk vita 2017. szeptember 24., 19:30 (CEST)
 14. Gabi + ~ Glanthor üzenet 2017. szeptember 24., 20:27 (CEST)
 15. Még nem voltam Kőszegen! SL vita 2017. szeptember 24., 21:17 (CEST)
 16. Mindkét városra régen kíváncsi vagyok. Xia Üzenő 2017. szeptember 25., 22:39 (CEST) Sajnos úgy alakult az élet, hogy a mai napon kénytelen vagyok lemondani :( Én sajnálom a legjobban. Xia Üzenő 2018. június 19., 21:23 (CEST)
 17. Mindenképp érdekelne. Szervezésben, idegenvezetésben is segíthetek, rengetegszer voltam mindkét városban, lévén sok rokon, barát él arrafele. Az Ostromnapok Kőszegen pl. szuper :) Gerry89 vita 2017. szeptember 25., 22:44 (CEST)
 18. – *feridiák vita 2017. szeptember 30., 08:40 (CEST)
 19. Laci.d vita 2017. október 11., 02:08 (CEST)
 20. Villy Itt tessék beszólni 2017. november 4., 23:14 (CET) Kaptam egy privát üzenetet, hogy tudjak róla, hogy érdeklődő vagyok.
 21. Mindenképp. [frissítés]: Change of plan, vélelmezhetően csak csütörtökön és pénteken tudok ott lenni, péntek éjjel el kell menekülnöm. --grin 2017. november 25., 13:57 (CET)
 22. Érdekelne, érdekelne, de attól tartok, Esztergomba lennék száműzve... :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2017. november 26., 15:14 (CET)
 23. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. február 7., 21:37 (CET)
 24. – KoBeAt Let’s discuss it! 2018. február 7., 21:38 (CET)
 25. Érdekel, de minél hamarabb tudnom kellene a pontos dátumot, hogy ott tudjak lenni! – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2018. február 9., 19:52 (CET)
 26. Meg kell tudnom, hogy kicsoda Hungarikusz Firkász. :) Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. február 26., 14:43 (CET)Köszönöm az érdeklődést, de mégsem megyek. Heart-beat.gif Vadszederke' 2018. április 28., 23:42 (CEST)
 27. Érdekel, minden, ami ide esik :) – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. március 12., 23:18 (CET)
 28. Érdekel, Kőszeg és környéke kellemes hely, voltam már ott párszor. – b_jonas (üzenj) 2018. március 18., 13:30 (CET)

Szervezés megkezdése[szerkesztés]

Előadások[szerkesztés]

Mivel viszonylag olcsón tudnánk szerezni termet, várunk olyanokat is, akik 20-30 percben előadnának valami wikihez kapcsolódó témáról. (Termek leírása itt, végleges létszámtól függően döntünk, hogy az Angol szalon vagy az Írottkő terem kell. Mondjuk csak az utóbbi légkondis, a júliusi melegben lehet, hogy ez el is dönti a kérdést...) Alensha 2018. február 7., 23:05 (CET) Ha szeretnél előadni, jelezd. – b_jonas (üzenj) 2018. június 12., 20:43 (CEST)

Egyéb[szerkesztés]

 • Helyi lakos vagyok, bármi infó kell kérdezzetek nyugodtan <3 :)– Will bnc vita 2018. március 13., 15:45 (CET)


Jegyzetek[szerkesztés]

Találkozó hol?[szerkesztés]

Jó lenne beleírni, hogy hol találkozunk megérkezés után? Jó lenne szálláson is lecuccolni. :) Xia Üzenő 2018. június 15., 10:41 (CEST)

Állomásról igyekszünk összeszedni mindenkit, természetesen lecuccolás után jön a városnézés. Alensha 2018. június 19., 14:16 (CEST)

 1. Én még csak kocsival jártam arra, és nem emlékszem, legutóbb merre mentünk, mert közben a mobilomon kerestem, mennyi a bírság, ha behajtunk a természetvédelmi területre. Sorry.
 2. Egyesület támogatná, Samat mondta.