Wikipédia-vita:Vasútműhely

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Archive

Archívum (?)


Szob-Nagybörzsöny[szerkesztés]

Sziasztok! Úgy látom nincs nagy élet, de azért teszek egy próbát. Van a Nagybörzsönyi Erdei Vasút és a Börzsöny Kisvasút, amelyek most az új szakasz átadásával összeértek. A kérdés, amit utóbbi vitalapján kb. fél éve feltettem, most még aktuálisabb: hogyan kezeljük ezt? Amennyire látom, ez most három különböző tulajdonú vonalszakasz két üzemeltetővel - de a fejekben azért hamar össze fog forrni egésszé. A szócikkekben már el is kezdődött az összefolyás, ha külön akarjuk tartani az sok munkát fog jelenteni. Közös neve, arculata (honlapja) stb. persze nincs. A vonalszám hogy működik, az közös lesz? Ki dönti ezt el és mikor? Legyen egy szócikke a vonalnak (egészében), és két nyúlfarknyi a két üzemeltetőnek? Vélemény? - Antissimo

OSM, Vasutuzem.hu együtt hozza, Szob-Nagybörzsöny Erdei Vasút néven 318-as számon (bár előbbinél megvan külön is[1]), van ahol a kisvasut.hu is. -Antissimo vita 2016. június 3., 23:03 (CEST)

Mivel nem tiltakozott senki (sem itt, sem az érintett szócikkek vitalapján), összevontam. – Antissimo vita 2016. június 21., 11:10 (CEST)

Felmérés[szerkesztés]

Kedves Műhelytagok!

Annak felmérésére, hogy melyik műhely aktív és melyik nem, egy üzenetet hagyok itt nektek. A felmérés célja annak a megállapítása, hogy egy ide érkező kérdésre kap-e belátható időn belül választ a kérdező. Amennyiben aktív a műhely, kérlek reagáljatok rá. Kérem, hogy olyan válaszoljon, aki rendszeresen figyeli ezt az oldalt és ne olyan, aki véletlenül vette észre az FV-ben. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. december 20., 20:11 (CET)

A Figyelőlistámon van. misibacsi*üzenet 2016. december 21., 08:07 (CET)
Üdv! Én is figyelem a lapot. – Exxaghost vita 2016. december 21., 10:08 (CET)

köszönöm :D Zastava S. Jugoslavije.png Szajci pošta 2016. december 22., 13:36 (CET)

Én is! – B.Zsolt vita 2016. december 22., 22:53 (CET)

Készülés a menetrend változásra[szerkesztés]

Az idei évi menetrendváltozás is hoz bőven újdonságokat, ezért sok szócikket át kell majd írni. Elkezdtem gyűjteni a figyelmet igénylő, frissítést igénylő szócikkeket. Ha valakinek van még ötlete, bátran bővítse a listát.

– B.Zsolt vita 2017. november 28., 15:31 (CET)

Modul:BS-daten[szerkesztés]

Budapest–Esztergom-vasútvonal
Desiro motorvonat a régi Újpesti vasúti hídon
Desiro motorvonat a régi Újpesti vasúti hídon
A Budapest–Esztergom-vasútvonal útvonala
Vonal:2
Hossz:53 km
Nyomtávolság:1 435 mm
Feszültség:25 kV ~
Üzemeltető:MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Budapest–Esztergom-vasútvonal témájú médiaállományokat.

Elkészítettem a {{BS-daten}}(?) Lua-változatát, ez több újdonságot is tartalmaz:

  • Magyar paraméternevek – mivel a paraméterek egy jelentős része már a Wikidatából jön, elérkezettnek éreztem az időt arra, hogy a megmaradók végre magyarul legyenek, egyelőre a német után, másodlagosként, de természetesen minimum az elsődlegessé, esetleg az egyetlenné tétel a cél.
  • Wikidata még széleskörűbb használata – a Lua nyelv használata lehetővé tette olyan dolgok megvalósítását, amiket hagyományos wikiszöveggel nem vagy csak rendkívül körülményesen lehetett volna: képaláírás a Wikidatából, villamosítási rendszer és legnagyobb emelkedés. (A villamosítási rendszer egyelőre kizárólag a 25 kV-ot dolgozza fel, ezen még megpróbálok fejleszteni…)
  • Wikidata akárhonnan – mivel Luában egyetlen változóban tárolhatom a Wikidata-azonosítót, nem okozott problémát annak megvalósítása, hogy tetszőleges Wikidata-elem adatait be lehessen tölteni. (Élő példa jobbra.)

Még nem cseréltem le a sablont, egyrészt a villamosítással még nagyon kéne kezdeni valamit előbb, másrészt még nem teszteltem alaposan. Bármelyikben elfogadok segítséget! :-) – Tacsipacsi vita 2017. december 30., 00:31 (CET)

Jó lett nagyon, köszönjük a fáradozást! – B.Zsolt vita 2017. december 30., 12:00 (CET)