Wikipédia-vita:Szócikkek a kezdőlapon/Macska

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 85.195.119.14 16 évvel ezelőtt
  •  megjegyzés "A lovakhoz és más háziállatokhoz hasonlóan a macskák is képesek vadon élve fennmaradni." mondat így önmagában félrevezető és azt a téves nézetet igazolja, miszerint a megunt macskák gond nélkül kitehetők az út szélére vagy éppen magukra hagyhatók egy költözésnél, azzal az indoklással, hogy "Majd gondoskodik magáról.". A szócikk bevezetőjében a bekezdés ezért is lett kiegészítve ezzel:

"Az állatvédők beszámolói szerint azonban hosszú távon csak igen kevés példány képes gazdátlanul életben maradni, többségüket elpusztítják a járművek, a ragadozók, az éhség, az időjárás viszontagságai és a betegségek. Ezért számos országban, köztük hazánkban is a macskák és más háziállatok elhagyása, illetve otthonukból való szándékos eltávolítása (bántalmazásukhoz hasonlóan) büntetendő."

Szerencsésebb lenne ha a főoldalon is így jelenne meg ez a bekezdés (vagy ha ez így túl hosszú, akkor jobb lenne a két utolsó mondatát kihagyni), mert nem mindenki fog a "tovább a szócikkhez..." linkre kattintani. 85.195.119.14 (vita) 2008. február 22., 11:05 (CET)Válasz