Wikipédia-vita:Pozíciós térképek készítése

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt B.Zsolt 3 évvel ezelőtt

Szögezzük le, térképkészítéshez nem árt ha van némi alapvető ismeret arról, hogy mi is egy térkép. A lapon nem térképkészítési tanácsadó van hanem valami térképészeti szempontból értelmezhetetlen szöveg, amivel móricka térképet- vagy szebben fogalmazva micimackó térképeket lehet rajzolni. Természetesen, ha a közösség úgy gondolja hogy mi a magyar Wikipédián nem kívánjuk a nemzetközi Wikipédia közösség által elfogadott szabványokhoz alkalmazkodni és ez is jó akkor hajrá. Ha valaki komolyabban úgy gondolja, hogy valóban szeretne pozíciós térképet létrehozni itt talál információkat a Wikipédián elfogadott szabványokról: németül:de:Wikipedia:Kartenwerkstatt/Positionskarten; angolul:Commons:Commons talk:Project Mapmaking Wiki Standards; franciául:fr:Wikipédia:Atelier graphique/Cartes. Egyébként nem a magyar Wikipédia az egyetlen amely nem fogadja el a közösségi szabványokat, a következő lapon fel vannak sorolva azok az országok akik hajlandók megfelelni a szabványoknak.

Texaner vita 2021. március 4., 17:54 (CET)Válasz

Kértem segítséget a térképek rajzolásához, konkrét kérdéseket tettem fel, de ezekre nem kaptam választ, úgyhogy ne handabandázz itt. Tipikus trollkodás, amit csinálsz.
Ahogy már próbáltam neked elmagyarázni, de úgy látszik, nem fogtad fel, a WP-t amatőrök szerkesztik.
Érdekelne, hogy mik azok "a nemzetközi Wikipédia közösség által elfogadott szabványok", amik a térképkészítésre vonatkoznak.
A francia leírásban a színeket meg vonalvastagságokat taglalják elég részletesen, ezt nevezed "szabványnak", vagy valami másra gondoltál? misibacsi*üzenet 2021. március 4., 19:33 (CET)Válasz

Megjegyzések:

  • én ragaszkodnék a Sevilla példához a Szentendre helyett, ugyanis a fenti példában is Sevilla van. Vagy legyen mind Szentendre, azt se bánom, bár annak lehet nem lesz az angolon pozíciós térképe. Továbbá az XYZ példa helyett is jobb lenne egy valós vagy fiktív példát írni, így számomra a leírás nagyon pongyola. – B.Zsolt vita 2021. március 9., 14:52 (CET)Válasz