Wikipédia-vita:Labdarúgásműhely/Archív05

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bulwersator 12 évvel ezelőtt a(z) Images témában

Kérés

Sziasztok! Jártamban-keltemben belebotlottam ebbe és elszörnyedtem: ekkora kuplerájt! Nem volna kedvetek valahogy rendet vágni benne? Én még attól is félek, hogy egyáltalán olvassam... :) (Nehogy kritikaként fogjátok fel, de tényleg szörnyű a kuszaság ebben a kat-ban.) Előre is köszönettel, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. augusztus 21., 06:57 (CEST)

Játékvezetők szócikkei

Légyszi szóljatok hozzá: [1] Köszi :) – Timish levélboksz 2009. augusztus 23., 21:07 (CEST)

Ez foci?

Bocs, hogy minden szemetet idehordok, amit járőrözés közben találok, de nem akarom szó nélkül törlésre jelölni: Ligue 1 2009-2010 foci akarna lenni? Szövege nincs, a linkek nem a csapatokra, hanem a városokra mutatnak... – Hkoala 2009. augusztus 25., 09:57 (CEST)

Nem, Timish jól tette 18-án, h szubcsonkolta, de a srác levette. Reverteltem, és sikerült felhúznia. Rolka sem lesz a kedvenceim között. - CFC vita 2009. augusztus 25., 10:03 (CEST)

2009–2010-es UEFA-bajnokok ligája

Elkészült a 2009–2010-es UEFA-bajnokok ligája selejtezőinek szócikke. Nagyon kérlek titeket, a frissítést hagyjátok rám (innen már gyerekjáték lesz megoldani). A csoportkör cikke is készülőben van már (de a sorsolást meg kell várnom), hétvégén feltöltöm azt is. – Warmuz ¤ vita 2009. augusztus 25., 13:30 (CEST)

Hali. A csoportkört megcsináltam. Remélem nem gond... – Simy vita 2009. augusztus 26., 15:04 (CEST)

Végülis mindegy. Azért a selejtezők frissítését szívesen befejezném, ha már az alapcikkel jó pár napot güriztem. – Warmuz ¤ vita 2009. augusztus 26., 15:10 (CEST)

Mosolygok ... - CFC vita 2009. augusztus 26., 17:35 (CEST)

Uefa.com megint hülye

Hogyan lett a Honvédből BVSC (az más kérdés, hogy a Vidi sem Fehérvár már...) Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 27., 12:39 (CEST)

Vannak kapitális hibáik a nem hivatalos jegyzőkönyveken túlmenően. :-) A Videotont gondolom csak és kizárólag azért nem javították még, mert FC Fehérvár nemzetközi néven jelentkezett a Vidi, és még nem szóltak, hogy új a név.
Egyébként a szezonok előtt (azt hiszem vagy a hivatalos nemzeti bajnokság kezdete előtt 1 héttel, de legkésőbb július közepéig) le kell adniuk a csapatoknak a nemzetközi nevüket. Amennyiben ezt nem teszik, úgy a korábban használtat viszi az UEFA tovább. Így fordulhat elő az, hogy számos csapat még a szovjet–orosz nevén indul, mert az ottaniak lusták szólni. Az ukránoknál ezt egy füst alatt lenyomta a szüvetség, azóta is az a nevük.
Gondolom megfigyeltétek, hogy UEFA-nal nincs DVSC-TEVA és hasonszőrű társaik. Ennek egy oka van: nem engedik a nemzetközi nevekbe a nem százszázalékos tulajdonosi viszonyban lévő szponzorok neveit. :) - CFC vita 2009. augusztus 27., 12:46 (CEST)
Ez nem magyarázza meg, hogy a Honvéd hogyan lett BVSC. Vigyor Amúgy szerencse, hogy a névadó szponzorok nem szerepelnek UEFA-s nevekben, pl. az osztrákoknál szinte állandóan frissíteni kellene... Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 27., 12:55 (CEST)

Járőrt kérünk!

Sziasztok! Csak szólok, hogy az elavult ellenőrzött lapok tele vannak foci témájú cikkel. Több járőr is úgy gondolja (köztük én is), hogy kívülállóként nem tudjuk eldönteni, hogy ha egy anon átjavítja a cikkben, hogy XY nem 12 gólt rúgott, hanem 11-et vagy 13-at, akkor az vandalizmus-e vagy korrekt frissítés. Szóval jó lenne, ha besegítenétek. – Hkoala 2009. szeptember 1., 22:47 (CEST)

Görög csapatok

A profizmus elérte a helléneket is, nemcsak a pályán, hanem az íróasztal mögött is. Az összes professzionális görög labdarúgócsapat új nevet volt köteles felvenni, illetve neveiket pontosítani kellett. Az Olimbiakósz már elég régóta PAE Olimbiakósz SZFP néven szerepel (ezzel különbözteti meg magát az összes többi alszakosztálytól is). A PAE Labdarúgó Nyrt.-t jelent (köszi, Bennó), és magyar mintára gazdasági társulatok állnak a csapatok mögött. Annyi a különbség, hogy a görögök PAE-s névvel hivatkoznak a csapatra (vagy a labdarúgó-szakosztályra), míg mi csak a klubot jelöljük (nem azt írjuk, hogy FTC Zrt.) Az angolok ezt is ez laza csuklómozdulattal elintézték, azaz megtartották a jól bevált FC-s formát, pedig ez nem is igaz! Mindegy.

Annyit sikerült kiderítenem az elmúlt hetekben, hogy a görögök mélyen tisztelik a latinbetűs országokat és nyelveket, ezért maguk adnak meg saját csapatukra BETŰRŐL-BETŰRE történő átírást. Ez lett az úm. nemzetközi nevük, mint pl. az Olympiakos, Panathinaikos, és a többiek. A nemzetközi átírás pedig nem hangkövető (ráadásul a görög átírási szabályzat később született meg, mint a nemzetközi), így ezen változat szépen beszűrődött a magyar sajtómunkatársak és sportrajongók agyába, végül megszokássá vált (olyan formában, amilyenben szájról-szájra terjed).

A fentiek miatt tömeges átnevezés indul majd, de csinálom bottal/kézzel/lábbal. - CFC vita 2009. szeptember 2., 15:27 (CEST)

állapotfelmérés

Ismét eltelt egy félév és szeretném felmérni, hogy ebben a műhelyben van-e 3 aktív szerkesztő, ami az aktív műhelyek feltétele, ill. hogy rendszeresen olvassa-e valaki a műhely vitalapját. Ha nincs 3 aktív műhelytag, akkor inaktívvá nyilvánítom a műhelyt. Kérem írjátok ide, ha van, a min. 3 aktív műhelytag nevét. Szajci reci 2009. szeptember 4., 07:48 (CEST)

Szajci, te most hülyéskedsz, ugye? Ehhez nem kell IQ-fighternek lenni, egyértelmű, hogy itt munka folyik. Mi ez a baromság? Azért ez már mégiscsak… - CFC vita 2009. szeptember 4., 10:31 (CEST)
CFC Látom, hogy folyik a munka, de mindegyik műhelyvitában elhelyeztem ezt az üzit. Írd te is alá és kész. Szajci reci 2009. szeptember 4., 10:34 (CEST)
Nyugi Tomi, ez a Magyarországon jól bevett hülye adminisztráció (Szajci, ez nem a személyed ellen szól, szóval ne vedd fel). Így hivatalos a dolog, azt' kész. – Warmuz ¤ vita 2009. szeptember 4., 10:57 (CEST)
  1. Bár nem vagyok műhelytag, de rendszeresen látogatom a vitalapot (amúgy a bejegyzések dátumából látható, hogy nagyon is él a dolog :-)) – Warmuz ¤ vita 2009. szeptember 4., 08:29 (CEST)
  2. Csurla vita 2009. szeptember 4., 09:19 (CEST)
  3. Bár teljesen egyértelmű. – Madridista Ideírjad 2009. szeptember 4., 15:44 (CEST)
  4. Kovalchuk vita 2009. szeptember 5., 10:26 (CEST)
    4,25. Annyit járok ide kérésekkel nyaggatni a focisokat, hogy az is ér egy negyedet :-)Hkoala 2009. szeptember 6., 10:16 (CEST)
  5. Cassandro Ħelyi vita 2009. szeptember 6., 13:24 (CEST)

Nos meg lett beszélve, és be is építettük a műhelyek működését a Wikipédia:Műhely oldalon megtalálható. Köszönöm az aláírókat, hogy feltüntették a nevüket. További jó munkát kívánok. (Ha esetleg van kiemeltre jelölt cikk, kérem jelezzétek :)) Szajci reci 2009. szeptember 17., 19:57 (CEST)

Elavult szerkesztések

Sziasztok!! Megkérlek nézzetek rá az elavult szerkesztésekre, mert rengeteg közöttük focis. Köszönöm – Istvánka posta 2009. szeptember 10., 09:43 (CEST)

Istvánka, nyakamra a bökőt, hogy 80%-át senki sem nézi meg. :-) - CFC vita 2009. szeptember 10., 10:11 (CEST)

Statisztikák, a magyar válogatott labdarúgók és a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései

Nos, összefoglalom, mi böki a bögyömet.

Frissítés közben majd szétverte a szemem, ami a magyar válogatott játékosok adatlapján zajlik. Azt most hagyjuk, hogy 90%-uk hemzseg a helyesírási hibától, pontatlan, csonk stb. (ez majd egy másik fórum kérdése lesz), engem kifejezetten a válogatott mérkőzéseik, és az azokat körüllengő tömkeleg hiba, pontatlanság, és összevisszaság dühített fel (már Csurla is belefutott Dárdainál).

A lényeg a következő: ezt ha így folytatjuk, holnapután még a legszakavatottabb Wikipédia-szerkesztő sem fogja tudni átlátni azt a kuszaságot, ami a statisztikai táblázatokat és a mérkőzések felsorolását illeti. A Warmuz-féle táblázat nagyon szép, nagyon jó, de sok hibája van:

  1. csak FF alatt nem esik szét, minden más böngésző megkínlódik a megjeleníttetésével
  2. a kódja annyira bonyolult, hogy még én is fél napig tudok rajta agyalni, mire rájövök, mit hol nem frissítettem
  3. olyan adatokat tartalmaz, amit még a legprofibb focistatisztikusok is csak féltve mernek jelezni (kupamérkőzések, ligakupa-mérkőzések). Ők pedig – erre a tűzbe teszem a kezem – toronymagasan verik az egész Wikipédiát.

Mit javaslok? A statisztikáknál mindenféleképpen az egyszerűsítést, a komplex megoldások kivonását, a webbönggésző-kompatibilitást és a pontosság megkövetelését. Értsd: a nemzetközikupa-mérkőzések, és a bajnoki mérkőzések statisztikái visszaellenőrizhető, számolható adatok, míg a kupamérkőzések, ligakupa-mérkőzések olyan számok halmaza, amelyre nincs hiteles forrás, ha van is, megbízhatatlan. (Ezt az angol, német, és orosz focistatisztikusok véleménye alapján jelentettem ki. Romario, Pelé, SHilton összesített statisztikáját közel 10 000 forrásból merítették, és legalább 20-an dolgoztak rajta. A mai napig jelölik, hogy vagy 20-30 mérkőzés kérdőjeles, mivel ahány forrás, annyiféle változata volt annak, hogy játszottak-e azon a bizonyos kupameccsen vagy sem.)

A magyar válogatott labdarúgók esetében egyértelmű, hogy a válogatott mérkőzések számozott rendszere nem fogja megállni a helyét, erre még a legprecízebb angol, német és orosz statisztikusok sem vállalkoztak saját nemzetüknél, illetve az is bizonyos, hogy közel 900 mérkőzést külön-külön a jó Isten sem fog megírni, mivel:

  1. az egyes mérkőzések adatlapjainak minősége és pontossága a korabeli források pontatlansága és HIÁNYA(!, mivel nem hiszem, hogy bárki az OSZK-ban kívánja tölteni a 2010-es esztendőt azért, hogy néhány szavas tudósítást írjon a mérkőzésről), az állandóan változó hivatalos–nemhivatalos státusz, és a „Mi való a Wikipédiába?”-irányelv mind-mind megkérdőjelezik ezek létjogosultságát.
  2. évekre bontva is max. 20 mérkőzést játszott a válogatott egy évben, 20 meccs adatlapja pedig ÁTLÁTHATÓAN belefér egy szócikkbe.

A játékosok adatlapjain történő válogatott mérkőzések felsorolása a fentiek tükrében gyors megoldást kíván. Én először Bodor Boldizsárnál próbálgattam egy olyasfajta rendszert, ami egyöntetű, átlátható, pontos képet ad a mérkőzésről. Az analóg és digitális technika között az a legnagyobb különbség, hogy egy sort, ha más-más színnel jelölsz előbb érti meg az agyad, hogy ott bezony vereség volt, mint akkor, amikor az eredményt el kell olvasnod, majd értelmezned kell azt. Magyarul: célszerűnek látom egy egységes sablon bevezetését, amely a magyar válogatott szemszögéből nézett eredményből automatikusan generál egy „vizuális” képet, azaz ha nyertünk zöld, ha x volt, sárga, ha kikaptunk piros háttérrel jelöli a válogatott mérkőzés sorát. A Bodornál, illetve sok más magyar labdarúgónál jelölt alapadatok (időpont, helyszín, eredmény, kiírás, esemény) szerintem elegendőek.

Szóval, beszéljük át a következőket:

  1. a statisztikai táblázatok egyszerűsítése
  2. a válogatott mérkőzések ne külön adatlapra utaljanak, hanem évszám szerint csoportosítva
  3. a válogatott mérkőzések új, egységes (sablonnal) listázása.

Egyelőre ennyi. - CFC vita 2009. szeptember 10., 10:08 (CEST)

A 2. és 3. pontra ennyi a javaslatom:

# Időpont Helyszín Ellenfél Eredmény Kiírás Esemény
1. 2008. november 19. Belfast  Észak-Írország 2–0 barátságos  
2. 2009. szeptember 9. Budapest  Portugália 0–1 vb-selejtező  

Oszlop adatok: sorszám, időpont, helyszín, ellenfél, (vég)eredmény kíírás, esemény

Az eredmény minden esetben a mi szemszögünkből van, nincs szükség félidei eredményre. Az eredmény linkje a konkrét mérkőzés lapjára mutat. pl. A magyar labdarúgó-válogatott 2009. szeptember 9-i mérkőzése, tehát nincs sorszám! Amennyiben az adott mérkőzésről még nincs külön szócikk, akkor átirányítás az éves szócikkre. A kiírás tartalma pl. barátságos, vb-selejtező (kis kezdőbetű) vagy Eb-selejtező stb. A döntetlenre nem találtam szín mintát. Az egységesítés miatti munkában szívesen részt veszek! - Csurla vita 2009. szeptember 10., 13:17 (CEST)

A félidei eredmény teljesen szükségtelen, ebben maximálisan egyetértünk. Viszont én mindenhol kerülöm a rendezési lehetőséget, mert nem úgy működik, ahogy elvárnám (mondjuk nem csodálom, ehhez azért dinamikusabb helyzet kellene). Talán az időpont helyett a dátum megfelelőbb szó, de ennyire nem vagyok nyelvész szaki.
A többivel kapcsolatban egyetértünk, ha nincs szócikk a meccsről, akkor évesre mutasson – ez így nekem is megfelel a fenti formában.
Többiek? - CFC vita 2009. szeptember 10., 13:23 (CEST)
A semlegesség „nemzetközi” színe a sárga, azért azt javasoltam fentebb (döntetlen esetén). Még annyit lehetne az ellenfél hozzátenni, hogy hazai, idegenbeli, vagy semleges pályán rendezett mérkőzésről van-e szó. - CFC vita 2009. szeptember 10., 13:25 (CEST)
A dátum jó lesz az időpont helyett. Rendezési lehetőség, helyszínt pontosan miért kerülöd? Én a következők miatt használom:
  1. Az s, o, i rövídítések helyett kifejezőbb - Ez a rövídítés kinézettre sem tetszik
  2. Egyértelműen kiderül, hogy a mérkőzés melyik városban volt
  3. s esetén, pedig egyáltalán nem ad információt, hogy hol volt a mérkőzés pl. Cipruson, Miamiban. - Csurla vita 2009. szeptember 10., 14:15 (CEST)
A helyszínnél még pontosabb lenne, ha stadiont adnánk, meg, de ebben a mai állapotok szerint nem hiszek.
Másik ötlet: Van-e lehetőség arra, hogy a táblázat sorai (mérkőzések) egy helyen kerüljenek eltárolsára (pl. sablon) és minden játékoshoz ez a sablon adódna hozzá. Így ha valamit módosítani kell eléh egy sablonban és nem kell 11-15 helyen. - Csurla vita 2009. szeptember 10., 14:19 (CEST)
Azért, mert nem jól rendez sorba (ennek technikai okai vannak), a táblázat fejléceit feleslegesen töri, nem szép, rondítja az összképet. Próbálj egy rendezés után az alapállapotra visszaállni. :-) Nem lehet. Ez pedig egy 200 soros táblázatnál öreg hiba.
Ez az egyértelmű dolog csak azért sántít, mert Monterrey nem mindenki számára jelenti egyből Mexikót (pedig elég nagy és híres stadionja van). Persze, Budapest, Pécs, stb evidens, de vannak komplikáltabb esetek is. Talán annyival lehetne kiegészíteni, hogy ha nem rakjuk, hogy idegenbeli vagy semleges, a város neve mellé bökjük oda zárójelben az országot is. Így talán még a földrajzi analfabéták is kielégítőnek találhatják. A stadiont szerintem is mellőzzük, még az alapvető helyesírással is problémák vannak, nemhogy az ötvenféle elnevezéssel :-)
Alapvetően én is úgy akartam/akarom, hogy az alapadatok sablon-alapadatok legyenek, de ehhez készíteni kell majd egy listát (pl. itt használni lehet a sorszámozást a meccsekre, és pl. annyit írsz, hogy {{vm |id=153 |esemény={{csere be|53}} erre betolja mondjuk a Bohémia elleni 1913-as meccs adatait. Sajna az eseményekre nem tudok megfelelő megoldást, de sztem már az id-zés is nagy segítség (pl. a belső linkhez). - CFC vita 2009. szeptember 10., 14:38 (CEST)
Szerintem a helyszínek a labdarűgést értőknek egyértelmű, de ha valakinek kétsége van ezért van a link. Klikk és kész. De he elkerülhetetlen, mehet az ország hárombetűs kódja zárójelbe). A rendezés nekem sem működött. - Csurla vita 2009. szeptember 10., 15:07 (CEST)
Ez újabb kérdést vetne fel, mégpedig hogy van-e a városról szócikk? A labdarúgás iránt érdeklődők számára is tudok kapásból 10 olyan várost, amit nem tudna, hogy melyik országban van, pedig nagy és híres stadionja van. :-) Mindenesetre én azt látom célszerűnek, hogy a semleges pályán rendezett mérkőzéseknél (ezt korábban már valahol így is csináltuk), város (ország) formátumot használjunk. Így tényleg minden eshetőség, a magyar szaksajtóra is ez a megoldás jellemző. Hazai/idegenbelinél elég a város. - CFC vita 2009. szeptember 10., 15:22 (CEST)
OK. Id-nak nem lenne jó, pl: HUNPOR20090909 vagy HUN_POR_20090909? Csurla vita 2009. szeptember 10., 15:47 (CEST)
A sablon allapján mindegy, hogy milyen névvel futnak a mérkőzések. Csak az határozza meg, hogy melyiket töltse be. - CFC vita 2009. szeptember 10., 15:49 (CEST)

Hetek óta töröm az agyam rajta, de ehhez Dani kell majd. Ő most éppen egy projekten dolgozik, amint lesz, megcsináljuk a sablonokat. - CFC vita 2009. október 13., 08:54 (CEST)

irányelv

Sziasztok srácok. ezt nem akarnátok megírni teljesre, és aztán esetleg még wikipédia-névtérbe is kikerülhetne. Illetve ki kellene dolgozni a sportműhellyel összedolgozva a sportolók/klubok nevezetességi irányelvét. Hm? Mit gondoltok? --Timish levélboksz 2009. szeptember 18., 23:26 (CEST)

Nem volt időm befejezni, ami kész volt, az pedig instabil lábakon állt. Ezek után? :-) - CFC vita 2009. szeptember 18., 23:31 (CEST)
Un plus, Wikipédia:Szavazás/Labdarúgócsapatok egységes elnevezése, 2009. 09. 10.. Carlos, Warmuz, most lehet csak szavazni :-) - CFC vita 2009. szeptember 22., 09:39 (CEST)

A magyar labdarúgó-válogatott 1. mérkőzése

Először is örülök, hogy Fociguru kivővítette a fenti cikket.

A következő teendőket látom:

  1. Szükség lenne egy labdarúgó-mérkőzés infobox-ra. A cikkben szereplő táblázat jó kiindulási alap, de lehet igény más adatokra is.
    1. Jellege: hivatalos / nem hivatalos
    2. Kiírás: barátságos, vb-selejtező stb
    3. Sorszám: Hivatalos mérkőzés esetén 1-től 840 valameddig a mai adatok szerint
    4. Megjegyzés: pl. mikortól számít hivatalos meccsnek, vagy a másik fél nem tartja hivatalos meccsnek stb.
  2. A korábbi megbeszélések alapján a szócikk címét módosítanám A magyar labdarúgó-válogatott 1902. október 12-i mérkőzése címre. Illetve ehhez kapcsolódva az összes linket, feleslesges átirányítás, hasonló cikket stb. rendbe tenném. Ehhez kérem a beleegyezéseteket, mert nagy munka. - Csurla vita 2009. szeptember 24., 11:07 (CEST)

Maximálisan egyetértünk. - CFC vita 2009. szeptember 24., 12:46 (CEST)

A sablont legyártom, a posztok rövidítéseit kell tisztázni, mert a kapust amióta világ a világ magyarul K-nak rövidítjük (legalábbis én még sosem láttam KA-t). Alább felsorolom az általam, vagy történelmileg fontosnak tartott pozíciókat.
Javaslataim:
  1. Kapus = K;
  2. Hátvéd = H, bal oldali felfutó szélsőhátvéd (bal oldali szárnyhátvéd/futó) = BSZH, bal oldali hátvéd = BH, középhátvéd = KH, söprögető = S, jobb oldali hátvéd = JH, jobb oldali felfutó szélsőhátvéd (jobb oldali szárnyhátvéd/futó) = JSZH.
  3. Középpályás = KP, bal oldali középpályás = BKP, védekező középpályás/beállós = VKP, jobb oldali középpályás = JKP, támadó középpályás = TKP, fedezet = F, balfedezet = BF, középfedezet = KF, jobbfedezet = JF;
  4. Csatár = CS, hátravont ék = HÉ, bal oldali csatár = BCS, balösszekötő = BÖ, középcsatár = KCS, jobbösszekötő =JÖ, jobb oldali csatár = JCS
Manapság a jobbszélső = JSZ (ma: RW - jobb oldali támadó szellemű középpályás), balszélső = BSZ (ma: LW – bal oldali támadó szellemű középpályás) nagyon összevont fogalom és poszt. Korábban a szélsők csatárt játszottak, ma támadó/védekező szellemű középpályást (is) játszhatnak (egyszerre), ezért nem tettem őket egyik kategóriába sem.
Jó így? - CFC vita 2009. október 13., 12:51 (CEST)

Bajnokságfrissítő webes alkalmazás

Nos, tegnap óta megoldott minden alapvető probléma, ami a csapatok rangsorolását nehezítette, ezért felmérés szintjén érdeklődnék, hogy ki tart igényt erre?

Alapvetően csak a wikipédia-frissítésére írtam, ezért semmi csicsát nem terveztem hozzá, kissé butuska is szegény. Teljes CMS-rendszert (portál) nincs sem időm, sem kedvem hozzá kreálni, ezért egyelőre kérés szintjén veszek fel egy-egy bajnokságot/csapatot.

Mit tud, mit fog tudni?

Azt mindenkinek tudnia kell, hogy CSAK a tabella, és a kereszttábla generálható/frissíthető vele, a szócikket nem fogja megírni, a góllövőlistát nem fogja frissíteni (tuti, hogy az igénylések 99%-ban – ha meg is csinálnám, hogy a gólszerzőket is felvegye – a tizedénél elfogyna a türelem, hogy felvegyétek a meccsekhez a gólszerzőket, ezért nem is töröm magam érte).

Vázlatosan, pontokban:

  • A szerkesztés külön joghoz kötött, mivel annyi idióta, infantilis barom él ebben az országban, hogy muszáj levédeni;
  • A bajnokságok idény-, és nemzetfüggők. Az első tesztelési időszakban én fogom elindítgatni a igényelteket, én veszem fel hozzá a csapatokat, a meccsek felvételét azonban az igénylő végzi;
  • A mérkőzéseket a hazai_gól:vendég_gól formában kell beírni, másképp nem fog működni.
  • Nem képes frissíteni a szócikkeket automatikusan, ezért copy-paste-olni kell.

Aki kér bajnoksághoz jogot, az itt írja pls, hogy melyiket szeretné + állítsa be, hogy e-mailt tudjon fogadni wikin keresztül (itt küldöm az elérhetőséget és a jelszót).

Köszi. - CFC vita 2009. október 13., 09:07 (CEST)

Még egyszer felteszem a kérdést: Kell egyáltalán valakinek? Jelenleg a wikis megjelenítés elég béna (tesztje, de működik és fejlődik. Amit MÉG NEM TUD, az a normál oda-visszavágós rendszerektől eltérő, 3., illetve 4. fordulós bajnokságok. (Ezen még töröm az agyam.) - CFC vita 2009. október 22., 13:47 (CEST)
Két screen: A kereszttábla, ahova beviszed az adatokat, és a wikikódja. - CFC vita 2009. október 22., 14:00 (CEST)
KÖSZI!! És a csehekhez kéne :-) - Peti610 vita 2009. október 22., 14:35 (CEST)
naná hogy kell, a törökökhöz is jól jönne, úúútálom kézzel frissítgetni, másolgatni brr – Timish levélboksz 2009. október 22., 15:08 (CEST)
A cseh és a török már eszerint megy a jövőben, tesztüzemben. Az adott cikkek lapjain ki fog derülni, hogy érdemes-e tovább fejleszteni, vagy sem. - CFC vita 2009. október 26., 00:27 (CET)
Nekem nagyon tetszik az alkalmazás, rengeteg időt megspórol. Éshiba nélkül működött nálam. Köszönjük, CFC!!! – Timish levélboksz 2009. október 27., 11:41 (CET)
Ezer és ezer hibája van még, ami engem zavar és még nagyon csúnya is :S Az a lényeg, h időt spóroljon, a többivel majd még foglalkozom. - CFC vita 2009. október 27., 11:56 (CET)

A bajnokságfrissítővel naprakészen tartott bajnokságok

Összesítő oldal

Készül:

illetve a 3, vagy 4 körös bajnokságok kezelése (pl. macedón, szlovén).

Egyelőre. :-) Akinek kell jog, vagy bajnokság, szóljon. - CFC vita 2009. október 27., 11:34 (CET)

Debreceni VSC

Szép dolog a lelkesedés, de a Fiorentina meccs perc részletességű taglalása enciklopédia helyett inkább a Népsportba illene. Az anonok feladták a leckét. --Bitman vita 2009. október 22., 07:29 (CEST)

Nem győztem már eleget javítani. Már gondoltam rá, hogy lapvédelmet kérek és törlöm. - CFC vita 2009. október 22., 08:15 (CEST)

2010-es VB

Sziasztok! Resetellem, milyen régen nem jártam erre. A 2010-es labdarúgó-világbajnokság azonban közeledik, és a cikkben van 3 város és hét stadion, amik még nincsenek megírva, a 2010-es labdarúgó-világbajnokság#Helyszínek alatt lévő táblázatban vannak. Annak ellenére, hogy Durban kivételével jelentéktelen, ismeretlen városok, stadionjaikkal együtt, nagyon szép eredmény lenne, ha a VB előtt elkészülnénk ezekkel a cikkekkel. Nem kellenek nagy cikkek, de valami azért jó volna, hogy a verseny alatt már legyen meg a minimálisan elfogadható infó mind a városokról, mind a stadionokról. Még van 7,5 hónap, ezalatt bőven elkészülhetünk vele. Szívesen beszállok fordítással, lektorálással, hibajavítással. Na és persze tanácsokkal, mert abból mindig van bőven... Vigyor. Mit gondoltok? – Burumbátor Speakers’ Corner 2009. november 27., 12:12 (CET)

Én már több várost elkészítettem.– Beni8 vita 2010. június 17., 22:46 (CEST)

ajánlfigy

Sziasztok! Nézzetek rá erre az oldalra: filmhiradok.nava.hu Szajci reci 2009. november 30., 08:48 (CET)

Keretsablonok interwikijei

Sziasztok! Akinek van járőrjoga köztetek, az lécci át tudja nézni az elavult ellenőrzési naplóban jelzett keretsablonok interwikijeit? Előre is köszi! Cassandro Ħelyi vita 2009. november 30., 18:19 (CET)

Kategóriák rendezése

Sziasztok! Most vettem észre, hogy a Kategória:Labdarúgó-bajnokságok alatt az egyes alkategóriák neve nem következetes: van egyes szám meg többes szám is. Nem akarjátok egységesíteni? – Hkoala 2009. december 9., 19:57 (CET)

Obafemi Martins

Hellotok!

Azt szeretném tőletek kérni,hogy át néznétek a Obafemi Martins-os nevű cikkemet? és ha gond van,vagy valami nemjó rajta kérlek jelezéttek a vitalapmonon!Link: http://hu.wikipedia.org/wiki/Obafemi_Martins . Köszönöm előre is.Szevasztok!

Gery42 vita 2009. december 14., 16:11 (CET)Gery42

A Liverpool FC Európában

Sziasztok! Szerintetek szükség van erre a cikkre ezzel a címmel? Nekem kicsit furcsa a címe. Lehetne valami statisztika a neve talán. Szajci reci 2009. december 15., 11:57 (CET)

Hello! Szerintem a cikk hasznos, a cím fura, de szerintem megfelel. Fociguru vita 2009. december 16., 14:51 (CET)

Értem és mi lehetne a neve? Gery42-nek is írj légyszi, mert várja a segítségeteket. Szajci reci 2009. december 16., 14:54 (CET)

Járőrre van szükség

Kedves Focis Járőrök! Úgy alakult, hogy az elavult lapok legrégibb 15-20 lapja jelenleg éppen labdarúgás témájú, az ilyenolyan év labdarúgó bajnokságai (első osztály). Már 38 napja várnak megtekintésre, kérlek benneteket, hogy amennyiben időtök engedi, járjatok már arra, és egy kicsit nyomogassatok. – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. január 30., 08:42 (CET)

Szükségetek van rá?

Sziasztok, kell Nektek ez a három lap valamire? Használjátok?

Azért kérdem, mert mindhárom árva, egyik sincs belinkelve sehova. Másrészt kettőn van 3-3 link, amiből egy mutat megírt szócikkre, a harmadiknál a három linkből egy szócikkre mutat, egy átirányításra. Magából a szócikkből egy hozzá nem értő számára nem derül ki, hogy mi ez, minek a linkjeit tartalmazza. Szóval szükség van ezekre? Ha igen, nem lehet valami központibb lapon összegyűjteni? Ha nincs szükség, érdemes lenne törölni, hm? Kösz, ha ránéztek, szevasztok December vita 2010. február 5., 23:12 (CET) Ui: szerintem helyesírási hiba is van a címben

Törölhetitek nyugodtan. – Madridista Ideírjad 2010. február 6., 09:33 (CET)

NB I

Az elmúlt napokban naprakészre hoztam az összes NB I-es csapat játékosainak statját (a szócikkek épp aktuális keretei alapján) a jelenlegi csapatában. Kivéve: DVTK és Szombathelyi Haladás. Ezt User:Miskolcihun-nak és User:Mechike-nek hagynám, hiszen az ő kedvenc csapataik és ha van hozzá kedvük :) (igazából már meguntam és ezek maradtak a végére + jó sok játékos van mindkettőben :-)) Na szóval ez azért volt jó, mert innentől kezdve akár azt is meg lehet csinálni, hogy fordulónként növelni eggyel a meccszámot és a gólokat (és persze vezetni a |klubfriss= paramétert) Pilgab üzenet 2010. február 28., 22:25 (CET)

Hogykell

Szevasztok! hogy írjam magyarra a Premier Academy Leaguet? Premier akadémia liga az jó? [[szerkesztő:Gery42]|Gery42]] március 12 21:48 (CET)

Mivel egyetemistáknak szervezik, és ennek a legmagasabb osztályáról van szó, evindenciálisnak tűnhet az „egyetemi liga első osztálya” is. - CFC vita 2010. március 18., 18:10 (CET)

Füzi József szócikk-kezdemény

Sziasztok! Találtam egy anon szerkesztői lapján felejtett szócikk-kezdeményt Füzi Józsefről. Kérdezem, hogy érdekel-e Benneteket, akartok-e vele foglalkozni (kidolgozni). Ha igen, hova mozgassam? Mert nem lenne szerencsés, ha ott maradna. Egyébként érdekes módon olyan, mintha egy Wikipédia szócikket kopizott volna valaki oda, de ilyen néven nincs szócikk a wikin, lehet, hogy korábban törölték valamiért? Jelezzetek vissza plíz. Itt van: Szerkesztő:84.0.206.237/piszkozat December vita 2010. március 18., 02:00 (CET)

Nagyon vicces :-) Kuka. - Csurla vita 2010. március 18., 17:46 (CET)
Az. - CFC vita 2010. március 18., 18:06 (CET)
Töröltem, mint hoax. Pilgab üzenet 2010. március 18., 18:30 (CET)
Ok, kösz. Dec

Szolnoki MÁV FC

Esetleg valaki nem akarná továbbvinni ezt a lapot? Sok lehetőség rejlik benne, egész jó kis cikket lehetne kikerekíteni belőle. Én időm hiányában nem sokat tudok hozzátenni, de ha valaki ráér, ránézhetne kicsit. Végül is lehet, hogy jövőre ez már egy NB1-es csapat lesz. :-) - Mechike öntsd ki a lelked 2010. március 22., 19:43 (CET)

Prisztai Viktor

Sziasztok! A fenti szócikket értő kezeitekre bízhatnám rendberakás és ellenőrzés céljából? Jelenleg katasztrofális állapotban van. Köszönöm előre is, szevasztok December vita 2010. április 5., 00:52 (CEST)

Elég jártasnak tartom magam a labdarúgásban – főként a magyarban – de a fent nevezett kolléga ha nem ír öncikket, most azt sem tudnám, kicsoda… Maradjunk ennyiben. - CFC vita 2010. április 5., 01:16 (CEST)

csakadvtk munkássága

Most már sokadjára futottam bele, hogy csakadvtk kolléga kicsit félvállról vette azt, hogy ha belső linkel, cikket ír, stb., az alapvető wikis követelményeknek eleget tegyen. Kivétel nélkül az összes általa szerkesztett cikk folyószöveg nélküli, a csapatnevek összevissza linkeltek (városnévre, a jó ég tudja honnan szedett csapatnévre, amiről még álmaimban sem gondolnám, hogy redir kellene, pedig már lassan 3000-t csináltam focicsapatoknál, stb), úgyhogy ha véletlen belefuttok, tudjatok róla. - CFC vita 2010. április 9., 07:57 (CEST)

Béla Guttmann: IPA

Good evening everyone! I'm Buzz from the Italian Wikipedia. We're working about Béla Guttmann (hopefully, he will become a... Kiemelt szócikkek soon!) and we need the IPA, or at least the magyar pronounce, for him. Could anyone please help us? I'll be very grateful if you can answer on my discussion page on it.wiki. Thank you very much for your appreciated help! Buzz

Done. :-) - CFC vita 2010. május 4., 20:09 (CEST)

Answer received! Really thanks for your help. Best regards, Buzz.

műhelykordinátor, állapotfelmérés

Sziasztok! Arra gondoltunk néhányan, hogy érdemes volna egy műhelykordinátort kinevezni minden műhelynek, aki összefogja a műhelytagokat ill. a kérdezőknek segít. Ez a kordinátorság önkéntes, a műhelyeknek elég 1 ilyen fő, olyan, akiben mindenki megbízik. Ezzel remélhetőleg még jobban működnek majd a műhelyek. Ebben a műhelyben ki vállalná a feladatot, ill. jelenleg hány aktív tag van? A kordinátor feladata lenne még, hogy havonta frissítse az aktív és inaktív műhelytagokat a műhely lapján, ezáltal is megkönnyítve az ide látogatók dolgát. Szajci reci 2010. május 6., 14:16 (CEST)

Az állapotfelmérésre reagálnék: én vagyok, amikor kedvem tartja, vagy éppen ráérek. A fociműhely pedig úgy inaktív, ahogy van, mivel a műhelyalapelvek egyike sem teljesül az elmúlt fél évben. Az, hogy vannak tagok, akik szerkesztgetnek/bővítgetnek nem jelenti azt, hogy érdemi munka folyna. Mint olyan, a fociműhely jelenleg inkább linkgyűjtemény :-) - CFC vita 2010. május 6., 14:31 (CEST)
Mit javasolsz? legyen rajta az inaktív sablon, vagy nem? Szajci reci 2010. május 6., 14:32 (CEST)
Erről én nem szeretnék döntést hozni. - CFC vita 2010. május 6., 14:36 (CEST)
Viszont megoldásként javasolnám, hogy húzzuk be a sportműhely alá alcsoportként. - CFC vita 2010. május 6., 14:51 (CEST)
Nem tudom jó ötlet-e. Ilyen alapon a műhelyek 80-90%-át le lehetne zárni. Ha átviszitek akkor viszont külön alcsoportban kell folytatni a munkát. A műhelylapokat pedig nem kell „eldobni”, hanem átnevezni (pl:Wikipédia-vita:Sportműhely/Labdarúgás alcsoport. A tagok aktív/passzív besorolása is felülvizsgálatra szorul. Szép hosszú az „aktív” szerkesztők sora, aztán jó ha a harmaduk aktív.Carlos71 vita 2010. május 7., 08:26 (CEST)
A fentebbi csak felvetés volt, semmi több. A műhelylapokat senki sem dobná ki, mivel azért ez a jelenlegi formájában nem olyan rossz.
Viszont nagyon merész kijelentés a harmadát emlegetni, mert jobb esetben is ez inkább az ötöde. :-)
Azt a tényt viszont nem lehet eltussolni, hogy érdemi, koordinált, igazi műhelymunka hosszú ideje nem folyik itt (majdnem egy éve). Aki szerkeszt, az a maga kis világában teszi (ahogy én is, de ennek megvan a maga oka), senki sem foglalkozik azzal, hogy a kért cikkek listáját Pilgab feltornyozta. - CFC vita 2010. május 7., 09:19 (CEST)

Sajnos igazad van. Én is a kis világomban élek. Nem tehetek róla, de engem inkább a klubok érdekelnek (azokhoz legalább vannak hiteles források). Például a játékosokról szinte semmi értékelhető forrás nincs a neten, ezért nem érdekelnek. Megpróbáltam van Persie-nek utánanézni, de még az Arsenal honlapja sem ír sokat róla. Ha muszály megszegem az elvemet és néhány fontosabb jelenlegi és régi legendás játékost lefordítok az angol wikiről, de nem szívesen erőszakolnám meg magamVigyor. Próbálok a listázott klubokból is készíteni. A Hapóél, amin dolgozom is kért cikk, csak sajnos lassú vagyok, mert nem vagyok hajlandó az angol wikiről fordítani vagy silány 2 mondatos cikkeket írni. Ha akarjátok megpróbálom kitalálni hogy mi az a minimum, ami mellett a cikk még viszonylag színvonalas marad (pl: kupaindulások listázása a meccsek listája nélkül). Így több cikket tudnék írni. Emellett nem hiszem, hogy az AIK fontosabb lenne, mint a Valencia CF vagy az Athletic BilbaoVigyor. Azokat is be kellene fejeznem.Carlos71 vita 2010. május 15., 14:43 (CEST)

A frissen induló európai kupák lapjain az AIK és a Hapóel a két legnevesebb, szócikk nélküli egyesület. Ebből a szempontból prioritást élveznek a többivel szemben. (Természetesen sem a Valenciát, sem pedig az Athletic Bilabót nem überli). Azt viszont be kell látnod, hogy egy-egy kisebb csapatról soha nem lesz annyi infó, mint egy Real Madridról, pedig sok-sok kis egyesület adott már nagy játékos a külföldnek, esetünkben pl. Predrag Mijatovićot). Az ex-jugó csapatoknál van 4-5 nagyobb, jelentősebb klub, a többi nagyon halovány, mégis, ha ezt az elvet valljuk, akkor soha nem lesz róluk semmi. Én megpróbáltam szintúgy egy minimumot állítani, ahhoz mérten haladok lépésről lépésre.

 megjegyzés 1.) Ne hidd hogy nekem a kisebb csapatok nem szimpatikusak. Nincs értelmetlennek tartható cikk. A Hapóél sem kiscsapat Izraelben. 2.) Amit írtam a Valenciáról és az Athletic Bilbaóról az jogos volt. Egyébként a Valencia, Sevilla, Mallorca is tuti induló a kupákban, cikknek pedig egyik sem nevezhető. A legjobb 3-4-5 csapatba (kisebb) országonként amúgyis beletartozik az AIK és a Hapóel is. Tehát semmi ellentmondás nincs a kettőnk véleménye között ilyen téren. Szerintem azonban fontosabb a nagyobb csapatokat előbb megírni (egyrészt mert nekik köszönhetjük a foci szeretetét és nem egy ötödosztályú csapatnak, nem őket akarom fikázni, de ez egyszerűen tény; másrészt az eredményeik és az olvasói érdeklődés miatt is; egyszerűen jogosnak tűnik a felülről lefele/fontossági sorrend elve). Az hogy te a kisebb országok fontosabb csapatait írod, az megint nem áll ellentétben azzal, amit írtam (kisebb országok jelentősebb 3-4-5 csapatának elve).Carlos71 vita 2010. május 15., 19:52 (CEST)

Játékosokra éppúgy igaz. Alan Dzagojev jelenleg 19 éves, szerintem ha nem orosznak született volna, már a Real csúcsigazolása lenne… de hát a kelet piaca nem olyan vonzó. Vannak játékosok, akikről ódákat lehet zengeni, vannak, akikről 2 sort. CrisRoni sem csillogna, ha nem lennének két soros játékosok, akiket kicselez, nem igaz? - CFC vita 2010. május 15., 15:21 (CEST)

 megjegyzés Ugyanaz a véleményem mint fent. Senki sem mondja, hogy ők egyáltalán nem fontosak, de ne mond már fontosabbak legyenek azoknál a játékosoknál, akik miatt élvezet nézni a meccset. Egyszerűen van egy prioritási sorrend. Ez tény. Mellesleg egy orosz válogatott mióta jelentéktelen?Carlos71 vita 2010. május 15., 19:52 (CEST)

Na akkor mi legyen? Szajci reci 2010. május 15., 14:25 (CEST)

Szerintem legyen CFC a műhelykordinátor (persze csak, ha elvállalja).Carlos71 vita 2010. május 15., 14:43 (CEST)

Nagyon megtisztelő, hogy ilyesmi felmerül, de:
  1. jelenleg nincs tényleges műhelymunka,
  2. amúgysem vállalok olyat Wikin – legyen bármilyen szintű is az–, ami tisztséggel jár (adminság sem hiányzott, le is mondtam)
  3. továbbra is tartom, hogy a sportműhely alá kell behúzni az egészet
Ezért tisztelettel nem vállalom. - CFC vita 2010. május 15., 15:21 (CEST)

Na Thierry Henry kiemelt az angolon. Azt a cikket lefordítom. Ő úgyis duplán a kedvencem (Arsenal-Barca).Carlos71 vita 2010. május 15., 14:48 (CEST)

Emellett meg kellene írni a legalapvetőbb cikkek listáját. Nyílván az összes VB az. A jelentősebb kupák idei szezonja és a fő cikkek is azok. Híres és legendás játékosok/klubok stb. Utóbbinál a kevésbé fontos országoknál pl:Izrael, le kell szűkíteni a listát a legfontosabb 3-4 klubra, a topligáknál, magyar csapatoknál az első két osztályig elmehetünk. A listát le kellene szűkíteni a legeslegfontosabbakra. Ha eszerint dolgozunk és mindenki ebből dolgozna az lenne műhelymunka. Támogassa már valaki legalább egy ötletemet, mert kilépek a műhelybőlVigyor. Tele vagyok energiával és mindig csak lehangoltok a pesszimizmussal. Kit érdekel, ha 2-5 vagy mittudomén hány ember dolgozik csak. Az alapcikkek listája szerintem jó ölet. Igaz extra meló és így is adunk egy 15-20 éves melót magunknak, de ostobaságnak tartom hogy egy harmadosztályú nevenincs játékosról van cikk, Maradonáról/Frank de Boerról pedig csak egy nagy ürülék. Ha nincs bennünk semmi pozitív hozzáállás, akkor csak sz.rabb lesz minden. Egye fene belemegyek, hogy az angol wikiről lefordítok játékosokat, az hamar megy. Azt meg mindenki bevállalja, hogy időnként a saját cikkeit frissíti/ellenőrzi és minden forrás nélküli későbbi beírkálást kitöröl a cikkből/visszaállít. Mást nem tudok felajánlani.Carlos71 vita 2010. május 15., 15:11 (CEST)

Sajnos, Tomó, most az egyszer nem értek veled egyet. A sportműhely alá behúzással az égvilágon semmi nem változik meg, hiszen akkor ott, a műhelyen belül jönnek létre az alműhelyek.... Van ennek értelme? Inkább legyen egy műhely inaktív egy ideig, de maradjon meg a profilja. A Wikipédia az égvilágon semmit nem profitálna abból, ha az össze sporttal foglalkozó műhely egy műhelybe csoportosulna. Nem fontos, hogy legyen koordinátor, még kevésbé, hogy hetente iksz számú műhelymunkát végezzetek. Nagyon fontos amit írsz: nem kell a tisztség! Ez így van jól, Te mindig is pontosan tudtad, hogy garantáld az által megdolgozott cikkek minőségét, és úgy láttam, hogy voltak hozzá társaid is, akik átvették lendületedet. Kérlek, tartsd meg a jó szokásod! Üdvözlettel, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. május 15., 15:32 (CEST)

Igen, abban igazad van, hogy ezzel az ég adta világon nem változna semmi, ki is tettem egy átalakított formában az inaktivitást jelző sablont. Az, hogy én, Carlos, vagy xy biztosít bizonyos elvárásokat saját cikkei felé az sajnos nem oldja meg az egyre súlyosbodó problémát, miszerint a nagyobb többséget ez nem érdekli. Az a kis réteg, aki tényleg épít az nem elég ahhoz az irdatlan adatmennyiséghez, a másik sok felhalmoz. Ezért van az sokszor, hogy valamelyikünk „elfárad”. Én egy éve kiírtam a magam projektjét, ~ 70%-osan sikeresnek tartom. Idén tuti, hogy nem vállalom, mert szinte mindenki magamra hagyott. De az én saram volt, nekem kell a vállamon bevinnem a célba. - CFC vita 2010. május 17., 11:21 (CEST)

Ok. Én is vettem az adást. Ha nincs igény a műhelyre, akkor én sem erőlködök tovább. Csak jót akartam! Folytatom a klubokat.Carlos71 vita 2010. május 16., 18:34 (CEST)

Szerintem szó nincs arról, hogy ne lenne igény a műhelyre, inkább az a gond, hogy nincs elegendő számú résztvevő a feladat szétosztásához, szerkesztési elvek egyesítéséhez stb. Éppen, hogy nagyon is volna igény, a gond az, hogy egy-két emberrel egy műhely nagyon elmagányosodik (lásd a Ti példátokat)... És ez nagy kár, mert jobb minőségű cikkek születnek, ha műhelyi keretek között egyeztetés van róluk. – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. május 17., 11:28 (CEST)

Szó szerint. - CFC vita 2010. május 17., 11:35 (CEST)

Igen. Az igény alatt a közösség azon tagjaira gondoltam, akik csak felíratkoznak, de nem dolgoznak vagy az egyéb szerkesztőkre, akiket nem érdekel a projekt (ez ugye mindenkinek a szíve joga) és nem annak a 2-3-4-5 szerencsétlenre, aki itt töri magát vagy aki válaszol. Igazatok van 2-3 ember több 10ezer cikkre kevés. Pech.Carlos71 vita 2010. május 17., 11:45 (CEST)

Én az önálló labdarúgásműhelyre szavazok. – Csurla vita 2010. május 17., 21:31 (CEST)

Hrötkö János

Hi, I work on italian wikipedia and I created his page (here http://it.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_Hr%C3%B6tk%C3%B6 you can see the statistics): please, do you have informations about him? It seems he played with Hungarian National Team.. Thanks! 93.33.1.171 (vita) 2010. május 15., 11:41 (CEST)

I think you mispelled his name, this would be a very unusual surname in Hungary, our words do not end in the letter ö ever. I found evidence for a certain Hrotkó János [19], [20]. I didn't find any details about him. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. május 15., 12:13 (CEST)

Timi, máskor várj meg :-)

Yep, he was Hrotkó János (János Hrotkó in Western order name). Born in Gérce, 30th March 1922.

His manager career:

  • 1953–55: Sporting CP (POR) [he was the traier of junior team]
  • 1955–56: Sporting Covilhã (POR) [he was a player, too]
  • 1956–57: Leixões (POR) [he was a player, too]
  • 1957–58: Caldas Leiria (POR)
  • 1958–59: Leixões (POR) [the team had won the 2nd level championship's north group]
  • 1959–60: SC Vianense (POR)
  • 1960–61: Boavista (POR)
  • 1961–62: União Torriense (POR)
  • 1962–63: Torres Vedras
  • 1963–64: Atlético Lisboa
  • 1964–65: CS Marítimo

He was not selected to the Hungarian National Team, and I have not got any info about his MTK's carreer. - CFC vita 2010. május 15., 12:43 (CEST)

thanks for the help you give us!93.33.1.171 (vita) 2010. május 15., 13:14 (CEST)

Kuttik András and Sárosi György

Excuse me for the disturb, but it must be my Hungarian Day.. Kuttik, we have few news about him, but very probably he was a popular player when he lived in Hungary.. we have few news about him, this is actually his italian page: http://it.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A1s_Kuttik ..

Sàrosi (http://it.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6rgy_S%C3%A1rosi): we have some news but we want control if they're true.. for example he was a lawyer, before the russian invasion; he was born in Trieszt (Trieste) and the mother was italian (but we have a name, Stefancsics, from here: http://www.ftcbk.eu/2009/01/29/dr-sarosi-gyorgy/ of course we don't understand what there is written :(...); he coached iranian national team and he scored 613 goals in 607 matches (official matches, I believe). Of course if you can translate something about his page in hungarian it would help us enormously..

Of course if you want help for Cabrini, Pruzzo and Donadoni page, I can do a translation in basic english from their italian wikipedia pages.. thank you very much for your help!93.33.1.171 (vita) 2010. május 15., 23:10 (CEST)

Segítségkérő olasz anon

Itten kérte segítségünket, ha tudtok, segítsetek neki! Bennóiroda 2010. május 23., 21:33 (CEST)

Góllövőlista - forrás

Sziasztok!

Most frissítettem az idei olasz idényt és a góllövőknél levő hivatkozás (1) a megtekintéshez regisztrációt illetve 5 kreditet kér (amit ott különböző módon lehet szerezni). Én látom, de ha valaki aki olvassa a cikket rákattint annak nem fog bejönni a lista csak a felszólítás. Az oldal nagyon jó, mivel előzőleg is benne vannak a góllövőlisták meg mindenféle statisztika, szóval én onnan tudom szedni az infót máshol nem is találtam. A kérdésem az lenne, hogy mit tegyek? Hagyjam ott a linket, vagy szedjem ki? Mivel máshol nincsenek ezek fent, pontosabban a régebbiek nincsenek az utóbbi 3-4 év statisztikáit még össze lehet valahonnan kaparni. – Bucikaaa vita 2010. május 24., 17:17 (CEST)

A linket nyugodtan otthagyhatod. Előbb-utóbb ezek is fenn lesznek máshol is, csak most friss. Pilgab üzenet 2010. június 3., 21:42 (CEST)

Rafa 'pool

Kis tippjáték: Rafa Benítez elhagyta a 'poolt... szerintetek ki lesz az új edző?

Az én tippem: Kenny Dalglish; Ő vezeti most a 'pool akadémiáját, egyszerű lenne áthozni onnan, kötődik a klubhoz, játékosok felnéznek rá, meg nem kis sikereket ért el korábban a klubnál: én rá tippelek Pilgab üzenet 2010. június 3., 21:41 (CEST)

Szerintem is King Kenny lesz az új edző vagy esetleg egy a mostani VB-n résztvevő csapat edzője. Hajrá 'Pool' – Beni8 vita 2010. június 22., 23:01 (CEST)

Koszovó

Sziasztok! Van már Koszovói labdarúgó-válogatott meg Koszovói Labdarúgó-szövetség? Azt látom, hogy cikk még nincs, de vajon ezek már létező szervezetek? – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. június 6., 13:31 (CEST)

Igen. De csak a VIVO- és az NF-Tanács tagjai, amíg nem lesznek elismert, független ország (azok pedig sosem lesznek), addig nem veszi fel őket sem az UEFA, sem a FIFA. - CFC vita 2010. június 6., 13:41 (CEST)

Enwikin cikkük is van: en:Kosovo national football team, en:Football Federation of Kosovo. Amúgy kb. ugyanaz igaz a katalán labdarúgó-válogatottra is, amit CFC írt, csak náluk kicsit acélosabb játékosok is vannak (V. Valdés, Piqué, Puyol, Busquets, Xavi, Krkić, Fàbregas). Vagy ők nem akarnak mindenáron kiválni Spanyolországból? – Warmuz ¤ vita 2010. június 8., 11:29 (CEST)

Hatvanvalahány ország elismeri, nem ugyanaz azért, mint egy Abházia vagy egy Dél-Oszétia. Szerintem pár év múlva meglesz a FIFA-tagság is. – Madridista Ideírjad 2010. június 9., 18:00 (CEST)

Tomó szerintem úgy értette (velem együtt), hogy az ENSZ-be nem veszik fel, Oroszország és Kína pl. soha nem fogja őket megszavazni, nem beszélve további legalább 25 országról... Ha pedig nincs ENSZ tagság, akkor nem lesz FIFA sem. – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. június 10., 07:29 (CEST)

Igen, persze. Azt hittem, mindenki érti (szerintem értette is, csak pontosított). :-D - CFC vita 2010. június 10., 07:43 (CEST)

focivébé

Nem látszik rajtam, de nagy focivébé rajongó vagyok, viszont nincs tévém. Tudtok mondani olyan weboldalt, ahol meg lehet nézni a meccseket elejétől a végéig? Nem baj, ha nem élőben, de persze nem egyheti késéssel... ja, és persze ingyenweboldal kellene. A privát mailcímemre is válaszolhattok, ha nem akarjátok itt reklámozni a linket. :-) Tényleg nagyon örülnék neki! – Perfectmisside írj! 2010. június 6., 21:41 (CEST)

index.hu közvetíti. --Dami vita 2010. június 9., 18:30 (CEST)
Erre most ne vegyél mérget, de sztem az MTV is közvetíti online. Amúgy hasonló cipőben járunk, én a 13.30-as és a 16.00-s mérkőzéseket neten kell nézzem. - CFC vita 2010. június 10., 07:22 (CEST)

Elsőt nekem is, másodiknak meg az első félidejét, aztán irány a legközelbbi söntés a második félidőre :) Pilgab üzenet 2010. június 10., 17:40 (CEST)

Ja, a félkilencesek nekem is kocsmai meccsek :-D Ott a legjobb a hangulat. :-D - 2010. június 11., 09:41 (CEST)

Nem biztos de szerintem a telesport.hu-n.– Beni8 vita 2010. június 17., 22:42 (CEST)

Körkérdés

Ki kinek szurkol? Én a kicsiknek (USA, Ausztrália). – Madridista Ideírjad 2010. június 10., 19:27 (CEST)

Én a spanyoloknak szurkolok, szerintem brazil-spanyol döntő lesz! De még odaérhetnek: Portugália, Anglia, Argentína. – Mechike vitázz 2010. június 10., 19:59 (CEST)
Szerintem amíg Maradona az edző, az argentinok az életbe semmit nem nyernek. Meg hát elég érdekes válogatási módszerei vannak. Egy Cambiassót kihagyni... Pláne egy Zanettit. Ő volt idén az Inter traktorja VigyorMadridista Ideírjad 2010. június 10., 20:41 (CEST)

Első körben annak, hogy Mexikó ejtse ki a parfümösöket. Pilgab üzenet 2010. június 10., 20:13 (CEST)

Úgy néz ki bejött :D Pilgab üzenet 2010. június 17., 22:32 (CEST)
Főleg Brazília, ha kiesik, akkor Portugália, Spanyolország. Peligro (vita) 2010. június 10., 20:25 (CEST)

Nem kérdés: Hollandia és Japán (csak az a baj, hogy egy csoportba vannak:S) ;) :-) - Peti610 vita 2010. június 11., 06:21 (CEST)

Argentína, mint 1982 óta mindig. Az „isteni” Diegóval viszont semmi esélyt nem látok nagyobb eredményre. És nagyon szorítok Hondurasnak és Észak-Koreának. Utóbbi esetében érdemes majd figyelmi Csong Deszét (Dzsong Tesze és hasonszőrű átírásai léteznek), mivel ő Japánban élő dél-koreai :-) - CFC vita 2010. június 11., 09:48 (CEST)

Nem akarok panaszkodni, de ez az indexes közvetítés nagyon vacak. Mérem az időt: pontosan 6 másodperc játék után 6 másodperc töltés. Nézhetetlen. – Perfectmisside írj! 2010. június 11., 16:09 (CEST)

Megjavult. – Perfectmisside írj! 2010. június 11., 16:29 (CEST)

Gyerekkorom óta a braziloknak, utána a spanyoloknak, hollandoknak és az angoloknak.Carlos71 vita 2010. június 11., 18:51 (CEST)

Nationalelf. – Warmuz ¤ vita 2010. június 12., 11:03 (CEST)

Akkor szerintem csak én egyedül az olaszoknak. :) Bár nem látok sok esélyt a címvédésre, de hát egy vérbeli drukkert nem érdekli a realitás (vagy csak kis mértékben). A squadra azzurrán kívül nagy kedvencem még Argentína, de én is Maradonát látom a csapat gyengéjének, szóval tőlük se remélek VB-címet. Harmadik kedvencem Mexikó, bár reálisan ők se sorolhatóak az esélyesek közé, de szimpatikus csapat. Akinek drukkolok az "esélyesek" közül azok a hollandok. Szimpatikusak is meg annyit adtak már a foci világának, hogy megérdemelnének egy VB elsőséget. Többi általam vélt esélyes: Brazília (mint minden VB-n), Spanyolország (most ez egy nagyon jó csapat) és Németország (mindig esélyesek). Anglia szerintem nem nyeri meg, de ötödikként azért felvenném az esélyesek közé. – madnessvita 2010. június 14., 23:01 (CEST)

Az én kedvenceim a hollandok, spanyolok, franciák és az angolok. Szerintem spanyol-holland döntő lesz.– Beni8 vita 2010. június 17., 22:40 (CEST)
Nem itt, de ugyanez volt a tippem, mármint spanyol–holland-döntő :-) - CFC vita 2010. július 5., 15:44 (CEST)

sablonkérés

Kedves műhelytagok, könyörögve kérlek titeket, hogy lehetőleg {{navbox}}(?) használatával készítsétek el az új keretsablonokat, pl. Sablon:2010-es szlovák vb-keret... Minél kevesebb ilyen születik, annál kevesebb munkát adtok pl. nekem, amikor az összes navboxot át kell majd alakítani egységes {{navbox}}(?) alapra.... Köszönöm... – Timish sablongyár üzenőfal 2010. június 15., 17:21 (CEST)

Vonalat meg lehetőleg mellőzétek, helyette • -t rakjatok az alsó eszköztárból. ~ Boro 2010. június 15., 17:34 (CEST)
A műhely inaktív, javaslom személyesen keressétek fel az illetékeseket, mert ők itt nem nagyon írnak. :-D - CFC vita 2010. június 15., 18:26 (CEST)

Ezt te honnan vetted, hogy a keretsablonokat át „KELL” alakítanod? Az oké, hogy a legtöbb sablonnál ez így nagyon praktikus, de ebben az esetben nem kérte senki. – Warmuz ¤ vita 2010. június 15., 18:30 (CEST)

Ez azért van így, Warmi, mert sablonegységesítési irányelvet fogadott el a magyar Wikipédia közössége. Kérték, nem követelték. Nincs semmi gond, jó az új ám, hidd el. - CFC vita 2010. június 15., 18:37 (CEST)

Nem mintha nagy beleszólásom lenne akármibe is. :) Bár nekem ez a sok egységesítés néha az agyamra megy. Kiölünk minden jó dolgot, csak azért, mert nem egységes. Így meg tényleg egy nagy sablon lesz az egész Wikipédia. De legalább katonás rendben ugyanúgy fog kinézni minden. Ennyit a sokszínűségről. Szerintem nem árt néha amúgy. :) – Warmuz ¤ vita 2010. június 15., 18:55 (CEST

Warmuz, az egységesítésnek nem az a lényege, hogy katonás legyne, hanem hogy egységes. Hol látsz olyan lexikont vagy enciklopédia-sorozatot, amiben egyik oldla zöld a másik hupilila, a harmadikon Arial betűtípus van a negyedikben rózsaszín adobozok, a hatodikban a kék iniciálék... Ezen felül pedig az egységes sablonoknak a legfontosabb velejárója: kevesebb munka, ugyanis a sok random átvett angol sablon kétszázféle kódjának javításához EMBER kell. Márpedig nem vagyunk eleresztve sablonguru ügyben nagyon, Tgr alig van,. Dani szintén... Minél egyszerűbbek, átláthatóbbak a sablonok, annál kevesebb ember kell a karbantartásukhoz, és akkor végre én is írhatok cikket ahelyett hogy hülye sablonokat javítgatnék.... Példának okáért ezért fogom a nyomorult keretsablont navbox alapra tenni. A funkciója nem fog változni, de végre nem az lesz hogy az egyik navbox 25 centi hosszú az alatta lévő meg 35 az az alatta lévő meg kilóg a kéeprnyőből.....mer a "sokszínűség" szép, ugye... – Timish sablongyár üzenőfal 2010. június 17., 22:23 (CEST)

A keretsablonok éppenséggel egyöntetűek voltak, és egységesek. De ne legyen baj. :) – Warmuz ¤ vita 2010. június 18., 12:57 (CEST)
Az lehet, de a többi navigációs sablon közül meg kilógnak, pl. rövidebbek és vastagabb a keretük. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. június 18., 13:13 (CEST)

A 2010-es labdarúgó-világbajnokság vitalapján vetettem fel a következő kérdést: szerintem a Selejtezők részben található táblázat Hogyan kvalifikált elnevezése egy kicsit bizarr, furcsán hangzik, véleményem szerint a Kvalifikáció módja, vagy hasonló elnevezések sokkal helyesebbek lennének. ugyanez a megfogalmazás szerepel a selejtezők saját cikkjében is, véleményem szerint ott is javítandó lenne... – Mdönci Mdönci postafiókja 2010. június 17., 19:24 (CEST)

DVSC UEFA Bunda

A közlemény.

„Az UEFA-szabályzat alapján a büntetés fellebbezésre tekintet nélkül azonnal hatályba lép.” - A kérdésem az lenne, hogy a két játékost a DVSC keret tagjának tekintsük-e a másodfokú ítéletig, mert most jogilag nem aktív labdarúgók. Pilgab üzenet 2010. június 25., 18:58 (CEST)

2010-es foci vb

Tippelés a győztesre, július 1-ig. – Tomcsy üzenet 2010. június 27., 19:57 (CEST)

Bizony ám, gyerünk! Nincs tét, de veszteség se. Persze, másképp is csinálhatjuk... :) --Burumbátor Speakers’ Corner 2010. június 27., 19:58 (CEST)

Ha nyerek, meghívom magam egy sörre. Ha nem, akkor azért… Máris lett tétje :-D - CFC vita 2010. július 5., 15:42 (CEST)
Jobbat tudok: ha nyerek, Drehert iszom, ha nem, akkor valami o’ccsóval büntetem magam. :-D - CFC vita 2010. július 5., 15:46 (CEST)

Isten keze

Sziasztok! Valaki rá tud közületek nézni a Diego Maradona-cikkre? Borzalmas állapotban van, jómagam meg nem vagyok akkora nagy szakértője. A bevezetőt már javítottam. Cassandro Ħelyi vita 2010. július 1., 23:17 (CEST)

Kicsit elbíbelődtem vele, de aki tudja, csiszolgassa még.– Nbcee vita 2010. július 2., 02:48 (CEST)

Sziasztok! Találtam egy ilyen rendbehozandó cikket: Luka Žvižej. Alensha 2010. július 4., 15:51 (CEST)

No offense, de ő nem kézilabdázó? Vátevör– Nbcee vita 2010. július 4., 15:58 (CEST)

Én nem tudtam ennyiből eldönteni, bocs :) Alensha 2010. július 4., 16:11 (CEST)

A "Pick Szeged" árulkodó nyom :) – Nbcee vita 2010. július 4., 16:39 (CEST)
Kieg.: Azért látom, kell erősen küzdeni vele. Úgy-ahogy rendbe lett hozva, erre ma megint lecsaptak rá.– Nbcee vita 2010. július 5., 16:01 (CEST)

Új nemzeti válogatott keret sablon

Különösen Warmuz figyelmébe: semmit sem kell senkinek másképp csinálnia, a sablon mégis egységes a többi navboxszal és ugyanúgy használható, ahogy eddig, a szócikkekben sem kell javítani, csak a dizájnja lett szebb és újabb. Asablon kódja itt található, működés közben pedig itt látható. 10 kemény percbe telt egységesíteni. :) Remélem nem látjátok akadályt, hogy lecseréljem a régi kódot erre? Hangsúlyozom, senkinek nem kells emmi újat csinálnia, ugyanazt másoljátok a szócikkbe, mint eddig is. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. július 5., 15:39 (CEST)

Nyugodtan. Warmuz most úgyis kocsmázik valahol a nagy német vb-sikerre. :-D - CFC vita 2010. július 5., 15:40 (CEST)

Teemeah: Remélem most örülsz, hogy ilyen durva módon odab.sztál ezzel a beszólásoddal. :) Még szerencse, hogy a kis hülyegyerek most jól megkapta az oktatást a nagy Wikipédia tancitól. Huhhh. :O Tomi: sajnos nem kocsmázok, bár de jó lenne a Sun Cityben nézni a vb-t, mint ahogy tettük azt pár alkalommal. De most meló van 1000-rel, mára is csak egész véletlenül kaptam szabadnapot. Jobb híján a 2010–2011-es szezon német cuccait csinálgatom. – Warmuz ¤ vita 2010. július 6., 17:49 (CEST)

Na ezt viszont tényleg nem kéne szerintem. Éppenséggel ha elvárjátok Timitől, hogy a sablonokkal kapcsolatos szempontjain felülemelkedve kommunikáljon a műhellyel, és most éppen ezt teszi, szólt egy csere előtt, akkor nem kéne viszontbeszólogatásokkal tovább élezni a helyzetet. Béke, szabadság? Bennóiroda 2010. július 6., 17:56 (CEST)

Én nem kértem tőle semmit. Csináltam már annyi értelmes dolgot itt, hogy ne kelljen értetlen hülyegyerekként beállítania. Különösen Teemeah figyelmébe. Ha már ilyet játszunk. …nem kéne viszontbeszólogatásokkal… Ott a pont. Ebből el lehet dönteni, hogy a tojás volt-e előbb. Szép napot! – Warmuz ¤ vita 2010. július 6., 18:06 (CEST)
Ez egy régi ügy, de szerintem az a megoldás, hogy mindenki fizet nekem egy sört. Ha a vita marad is, én legalább jól érzem magam. :-D - CFC vita 2010. július 6., 20:43 (CEST)

Azért hozzád szólt, Warmuz, a bejegyzésem, mert te értetlenkedtél hogy miért is kell lecserélni a sablont, mikor az önmagában egységes. Szerettem volna megmutatni, hogy egységessé lehet tenni anélkül, hogy Neked vagy bárk,i másnak bármit is változtatni kellene. Úgy csinálsz, mintha valami retardált lennék, de legalábbis hülye, hogy beleszólok a "nagy" focis fiúk dolgaiba. Ezentúl nem szólok, csak lecserélem a sablonokat és nem fog érdekelni, hogy mit gondolsz, remélem örülsz neki. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. július 6., 21:12 (CEST)

NB II

Ezt láttátok már? Sajnos nem tudom mindegyik cégnevet csapathoz kötni. Cassandro Ħelyi vita 2010. július 9., 00:54 (CEST)

Persze. - CFC vita 2010. július 9., 01:03 (CEST)
Hülye kérdés következik: át van vezetve már a megfelelő cikkben? A cikket utoljára Jojoks2 szerkesztette, mivel korábban voltak vele gondok, a biztonság kedvéért valaki átnézné? (Külön off kérés: ahol nem egyértelmű, ott valaki megírja a vitalapomra, hogy adott cég melyik csapatot működteti? Köszi előre is!) Cassandro Ħelyi vita 2010. július 9., 01:11 (CEST)
Én úgy tudom, hogy az NBII-t Kovalchuk mester tarja a kezében. - CFC vita 2010. július 9., 01:14 (CEST)
Gold-Sport Szolgáltató Kft = Kozármisleny, Sziget Foci Kft.= Tatabánya (hol van ott sziget??), a többi már magáért beszél.– Nbcee vita 2010. július 9., 01:51 (CEST)
Köszönöm! Cassandro Ħelyi vita 2010. július 9., 11:37 (CEST)
Én a 2009-10-es szezonért voltam felelős. :)– Kovalchuk vita 2010. július 9., 12:14 (CEST)
AZ NB II-t nem vállalom, 97 évet vártunk az első osztályra, most már nincs visszaút :)– Nbcee vita 2010. július 9., 13:13 (CEST)
Ez a szezonra vagy magára a főoldalra vonatkozik? Vigyor Cassandro Ħelyi vita 2010. július 11., 14:31 (CEST)
Úgy ahogy van, el akarjuk felejteni Vigyor max ha feljut a "B"-csapat, akkor lehet róla szó.– Nbcee vita 2010. július 11., 16:33 (CEST)
Nem túl nagy az érdeklődés. :-) - CFC vita 2010. július 11., 14:43 (CEST)

Edzők

Vicente del Bosque és Bert van Marwijk nem érdemelne cikket (illetve jobbat, ami most van)? Szerintem ma nagy érdeklődés van és lesz e két cikkre. Cassandro Ħelyi vita 2010. július 11., 14:33 (CEST)

bevallom, utóbbiról akkor hallottam először, amikor kinevezték holland kapitánynak. :-D - CFC vita 2010. július 11., 14:42 (CEST)
del Bosque cikket bővítettem, a Beşiktaş-i edzőségét is majd kiegészítem.– Tomcsy üzenet 2010. július 11., 15:54 (CEST)

Van Marwijkról volt már szerencsém korábbról hallani, amikor a Borussia Dortmund edzője volt. Veje egy bizonyos Mark van Bommel. ;-) Cassandro Ħelyi vita 2010. július 11., 16:00 (CEST)

Ázsia-kupa

Elkészült az eddigi összes Ázsia-kupa, de a játékosok nevei nem a magyar helyesírásnak megfelelően vannak feltüntetve. Ezért lenne jó, ha az átírásban jeleskedők rápillantanának ezekre a cikkekre és átírnák a neveket. – Kovalchuk vita 2010. július 12., 20:14 (CEST)

focicsapat törlési megbeszélésen

Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Aszód FC - kérlek, nézzetek rá. – Hkoala 2010. július 14., 07:26 (CEST)

Kategória:Nógrád megyei bajnokság

Sziasztok! Szakmai segítség kellene tőletek. Megtennétek, hogy végignézi közületek valaki a Nógrád megyei bajnokság kategóriában szereplő szócikkeket? Egyszerűen nem igazodok ki rajtuk. Ilyenek például, hogy Nyugati Csoport szócikk (ez mi ez?), de van ahol meg tök más a cím, mint a tartalom. Sejtésem szerint kukázni lehet a legtöbbet. 2008-ban Esefan gyártotta őket többnyire. A nagyon nyílvánvalóakat feltettem törlésre, mint a 2006/2007-es Szezon BLSZ I.osztály, de ha a többi is odavaló, akkor megkérlek titketek, hogy jelöljétek törlésre! Köszi! – Ary vita 2010. július 14., 21:34 (CEST)

Bízom benne, hogy lesz valaki, aki vállalja. Értem, miről van szó, de én tuti nekiállnék anyázni, ezért rá sem merek nézni. - CFC vita 2010. július 20., 15:06 (CEST)
Szvsz 3 cikkbe kéne összevonni ezeket.– Nbcee vita 2010. július 20., 15:38 (CEST)
Vazze, találtam pár önellentmondást... – Nbcee vita 2010. július 20., 20:58 (CEST)
Tévedtem, ezt elég lesz két cikkbe összevonni.– Nbcee vita 2010. július 20., 21:18 (CEST)
:-) - CFC vita 2010. július 20., 21:31 (CEST)
Nah, csináltam két, kb. csonk szintű cikket, azokból tán még lesz valami nagykorukban. A többit meg átirányítottam erre a kettőre. Kérdés, hogy töröljük-e azt a sok átirányító lapot? Szerény véleményem szerint hármat mindenképpen kellene, a túl általános nevek miatt is: Balassagyamati Csoport, Déli Csoport Másodosztály, Nyugati Csoport, de ha az a véleményetek, hogy az összeset, azon sem lepődnék meg túlzottan.– Nbcee vita 2010. július 20., 21:41 (CEST)
A szezonosok szerintem maradhatnak átirányításnak, az általad említett három meg törölhető. – Madridista Ideírjad

Régi magyar focisták, edzők

Olasz kolléga, aki már többször kért itt segítséget, azt kérdezi, hogy van-e rá mód, hogy a 10-es, 20-as, 30-as évek Olaszországban játszó/edzősködő magyarjairól több infót szerezzünk. Van? Vagy annál nem nagyon lesz több, mint ami az olasz wikin van? – Madridista Ideírjad 2010. július 17., 21:07 (CEST)

Van, ha nekilátsz Széchényibe és Antikváriumokba járni, hogy forrásokat kutass. Tudok adni néhány könyvcímet, ha szükséges. - CFC vita 2010. július 20., 15:04 (CEST)

Bajnokságok, ill. frissítésük

Két éves tervezés, ill. a tavalyi próbák után úgy gondoltam, ha már hónapokon át matekoztam 15-féle rangsorolási rendszer kidolgozásán, idén megvalósítom, ami korábban csak álom volt. A San Marinó-i (extrém különc rendszer), a liechtensteini (csak kupa van) és a magyar bajnokság kivételével (vagyunk rá elegen, ill. hadd dolgozzon Mechike is :-D) az összes európai élvonalbeli bajnokság frissítése (tabella, kereszttábla, és ezek wikikódjainak legenerálása) elvégezhetővé vált, ez összesen 50 (!) bajnokságot jelent, 13 különböző rangsorolási rendszer mellett.

Mivel Warmuz nem kérte a németekhez, az olaszokhoz pedig Bucikaaa (madness) hozzájárulása nélkül én nem teszem be, jelenleg 48 cikkbe tudok frissíteni napi rendszerességgel, főként az esti órákban. Az eredményeket az uefa.com & Soccerway.com-ról szedem.

Arra kérnék mindenkit, akit érdekel, hogy – mivel ilyen rendszere senkinek sincs a wikin, ill. több ezer adatról van szó – ha hibát talál, jelezze.

Köfi. - CFC vita 2010. július 20., 15:02 (CEST)

Mennyi az annyi? (Stadionok)

Nézegettem egy kicsit a magyar stadionokat. Egy igen jól megírt szócikkel találkoztam: Buzánszky Jenő Stadion, viszont az egyik adatnál dobtam egy kisebbfajta hátast: 12 000-es befogadóképesség??? Egyrészt a magam kissé elhalványult emlékei szerint ez egy kedves kis stadion, másrészt a magyarfutball.hu-n található képek is inkább az ötezres számot valószínűsítik. Amint láthatjátok, erről kialakult egy kisebb vita is az adott oldalon, érdemes a "gekko" nicknevű hozzászóló számításait elolvasni.

Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy az ötvenes években pl. egy Fradi elleni meccsre kimentek elég sokan, és ha szardínia-módra összetömörültek, meg a kerítésen is fürtökben lógtak, akkor talán elérték a tízezres nézőszámot, amit kissé fölé is becsülhettek, de akkor is irreális befogadóképességnek ötjegyű számot megadni. Szerintem a befogadóképesség azt jelenti, hogy hány ember fér el kulturáltan a létesítményben (úgy, hogy lát is valamit), és nem azt, hogy tokiói metró-stílusban hány embert bírunk begyömöszölni az adott stadionba.

Ezenkívül is általánosan megfigyeltem, hogy (főleg az állóhelyek esetében) elég nehéz meghatározni, mennyi is a befogadóképesség, vannak rá különböző képletek (1 folyóméter = 2 ember), de annyira pontos sosem lesz, mint az ülőhelyek esetében. Arról nem nyitok vitát, hogy a csepeli stadion most 12 vagy 14 ezres, de ez a dorogi elég kirívó eset szerintem. – Nbcee vita 2010. július 21., 01:03 (CEST)

Kieg. Én is voltam olyan meccsen nálunk, amikor 8000 ember nyomorgott a 6300-as stadionban, mégsem mondom azt, hogy akkor 8000 a befogadóképességünk.– Nbcee vita 2010. július 21., 01:03 (CEST)
A legnagyobb probléma, hogy nem tudom, melyik tekinthető megbízható forrásnak. Voltam Dorogon kupameccsen, de az valamikor a '80-as évek közepén volt. Fogalmam sincs, hogy néz ki, már nem emlékszem. :-D - CFC vita 2010. július 21., 06:49 (CEST)
A magyarfutball.hu felé hajlok. - CFC vita 2010. július 21., 06:53 (CEST)
Az igazi az lenne, ha a rendőri bejárás megtörtént volna mindenhol (pl. ahogy írják is, a Bozsikban hazai állóhely 2.300 fő, vendég állóhely 1.700 fő)– Nbcee vita 2010. július 21., 11:25 (CEST)
Más példa: Lehet, hogy egy ötüléses kocsiba be tud zsúfolódni akár 14 ember is, de hivatalosan akkor is ötszemélyes marad az az autó.– Nbcee vita 2010. július 21., 14:19 (CEST)

A hivatalosan megadott maximális nézőszámot kell venni. Ebbe sokszor beleszól pl. a tűzoltóság vagy a rendőrség is. Ilyen pl. a ZTE-kosárpálya, ahol nem lehet 2500-nál több néző egy meccsen hivatalosan, de simán vannak 3500-an is a valóságban. Ellenkező előjellel kell venni ezeket a stadionokat, meg kell kérdezni vagy a klubtól esetleg az illetékes tűzoltóságtól, hogy mennyi a biztonsági szempontból beengedhető maximális nézőszám. Pilgab üzenet 2010. július 24., 09:52 (CEST)

Akkor Dorog legyen ötezres?– Nbcee vita 2010. július 25., 13:54 (CEST)
Szerintem igen. Pilgab üzenet 2010. július 25., 15:11 (CEST)

Chesterfield fc

Valamit kéne kezdeni a cikkel, nekem nincs rá kapacitásom. Gondolom gépi fordítóval készült. Jó lenne, ha valaki tenne rá egy sablont, hogy a cikk jelenlegi állapotában siralmas. Átnevezést és az átirányításokat megcsináltam hozzá, iw-ket is betettem. – Warmuz ¤ vita 2010. július 24., 15:42 (CEST)

Én azonnalit tettem volna rá, de úgyis leszedték volna. - CFC vita 2010. július 24., 18:51 (CEST)
Megcsinálom. – Madridista Ideírjad 2010. július 24., 19:18 (CEST)

Egyáltalán nem biztos, hogy leszedték volna. Gépi fordítás azonnali törlésre megfelelő indok, de kösz Madridista, hogy megcsinálod! :-) Cassandro Ħelyi vita 2010. július 25., 15:14 (CEST)

BL selejtező

Megcsináltam az idei BL szezon selejtezőjét. Bővítésre szorul szerintem szövegileg, meg persze lehet még pofozgatni illetve ha van benne bármilyen elírás akkor javítani. A harmadik kör meccseit még nem írtam bele, mivel élnem is kell valamikor, ha senki nem szándékozik csinálni akkor én szívesen elkészítem és frissítem. Csak gondoltam szólok. : ) madnessvita 2010. július 24., 22:46 (CEST)

Ahogy elnézem a korábbi szezonokat arra gondoltam, hogy lehetne valami egységességet kitalálni, mert ahány szezon annyiféleképpen van megírva és akik olvassák azoknak nem logikus. Ha valakinek van jó ötlete, vagy összeszedné, hogy hogy is nézzen ki egy általános BL-szezon az sokat segítene. Ha nincs más én összerakhatok majd egyet, de szerintem jobb lenne "összebeszélni" mert utána csak a vita lenne, hogy mit hogyan írjunk stb. madnessvita 2010. július 30., 14:56 (CEST)

Csapatos kategóriák

Már régi hiba/gond, hogy vannak nem egységesen elnevezett kategóriák a Labdarúgók magyar klubok szerint kategóriában. (Persze biztos a külföldiek közt is vannak) Ezek általában azért ilyenek mert túl hosszú lett volna a nevük (Ha nincs rövidebb megoldás, akkor a hosszút kell használni, Hotcattel már nem olyan rossz, mint azelőtt volt), vagy közben a vonatkozó csapatnak sok fajta neve volt - jogutód-e?. Írok ide egy listát, ami mellé odaírhatnánk a legjobb új nevet, aztán majd egy bottal átrendeztetjük őket. Pilgab üzenet 2010. július 25., 15:02 (CEST)

Szerintem a Vácé is hosszú a Dunakanyar-Vác formában. – Madridista Ideírjad 2010. július 29., 07:15 (CEST) A többi, amit írtál, jónak tűnik. És amúgy tényleg, sok ilyen van a külföldi csapatoknál is. Nem tudok konkrét példát, de sok olyan van, ahol mittudomén FC-vel, máshol anélkül szerepel a csapat neve. – Madridista Ideírjad 2010. július 29., 07:15 (CEST)

Az FC csak ott kell, ahol csak település név van.

- Csurla vita 2010. december 29., 23:09 (CET)

NBI - statisztikázó

Egy, az idei magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnoksághoz való statisztikázón dolgozom, amellyel az összes meccs részletes adatai felvihetőek, a kóddal egyszerűsíthető a góllövőlista, büntetőlapok karbantartása, a tabella frissítgetése, és így tovább (egy, a vb-keretlistához, illetve a futballévkönyvekben fellelhető statisztikához hasonlatos táblázat is gombnyomásra készíthetőek).

Screenshotok:

Mivel egyedül kódolni is, adatok is feltölteni gyilkos, ezért a kérdésem a következő: egy-egy csapattal beszállna-e valaki a játékosok felvitelébe? - CFC vita 2010. július 28., 21:13 (CEST)

Ha megmutatod hogy kell, szívesen vállalok egyet. Azt hiszem, nem kell külön kiemelnem, melyik csapatot :) – Nbcee vita 2010. július 28., 22:00 (CEST)
A Fradihoz szívesen. – Madridista Ideírjad 2010. július 29., 07:09 (CEST)
A Fradi mindjárt kész :-) - CFC vita 2010. július 29., 08:40 (CEST)
Lehet későn írok már, mert valaki megcsinálta, de ha nem akkor beszállnék, végül is elég sokat foglalkozok a magyar focival, főleg az Nb1-el. Nekem elég is a Videoton, Haladás duó! :-) – Mechike vitázz 2010. július 29., 17:50 (CEST)
Ha a Fradi elkelt, akkor inkább kimaradok. :D – Kovalchuk vita 2010. július 29., 19:25 (CEST)

Mikorra kell megcsinálni? Hétvégén nem vagyok, de utána szívesen megcsinálom a Vasast, ha elmagyarázza valaki, hogy a kütyü hogyan működik. Cassandro Ħelyi vita 2010. július 29., 19:32 (CEST)

Hétvégére. Mechi, adsz elérhetőséget majd? - CFC vita 2010. július 29., 19:48 (CEST)
Akkor ez látom felejtős. :-( Cassandro Ħelyi vita 2010. július 30., 00:22 (CEST)
Látom, a KTE-n meg a Vidin kívül már a zöldek meg a két havercsapatuk is kész van.– Nbcee vita 2010. július 30., 00:32 (CEST)
Havercsapat? :-D - CFC vita 2010. július 30., 08:16 (CEST)
Jólvanna, ironizáltam egy kicsit. Viccet félretéve gyorsan össze kéne dobni a többi csapatot, mert nyakunkon a rajt.– Nbcee vita 2010. július 30., 13:50 (CEST)

Augusztus 1.

Lassan már az 1. fordulón is túl vagyunk, és még több mint a csapatok fele nincs kész. Aki neki állna egy csapatnak, azoknak a figyelmébe ajánlom, hogy már túl vagyunk az első fordulón, és a nemzetisport már hozzáadta a játékosstatisztikához, hogy szerepelt e. Az mi adatbázisunkban pedig az szerepel, hogy a szezon előtti NB1-es meccs/gól. Szóval nézzétek meg, hogy játszott e az adott játékos az 1. fordulóban, és ha igen vonjatok ki a statjából 1-et.

Jelenleg ezek a csapatok készültek el: Ferencváros (CFC), Győri ETO (Mechike), Haladás (Mechike), Kecskeméti TE (Nbcee), Lombard Pápa (Mechike), Paksi FC (CFC), Videoton (Mechike)

Amelyik csapatokat belehet vállalni: Budapest Honvéd, Debreceni VSC, Kaposvári Rákóczi, MTK Budapest, BFC Siófok, Szolnoki MÁV, Újpest, Vasas, Zalaegerszegi TE

Mechike vitázz 2010. augusztus 1., 11:51 (CEST)

Na akkor a maradékból a Siófokot és/vagy az MTK-t szívesen, de valaki a vitalapomon homályosítson fel, mi is ez. – Madridista Ideírjad 2010. augusztus 1., 12:36 (CEST)

Új fejlesztések

Egy teljes otthoni informatikairendszer-összeomlás után…

A kezdőcsapatokat + cseréket fel lehet vinni a meccsekhez, illetve minden meccsadat szerkeszthető lett. Remélhetőleg a meccsesemények is (ha nem esik szét az otthoni háló megint), péntekre készen lesznek.

Az adatlapok továbbra sincsenek meg, egyelőre az adminisztratív felülettel foglalkozom. - CFC vita 2010. augusztus 4., 13:55 (CEST)

Ugyan azt ígértem, hogy a kiválasztott formáció (pl 4-1-2-1-2) szerint lehet majd felvenni a kezdőcsapatot, mégis a jelenlegi módszer mellett maradtam, szerintem egyszerűbb. Ha valakinek szüksége van rá, elmagyarázom az angol rövidítéseket, mi micsoda (nekem az angol testhez áll a sok menedzser játék után, gyorsabban ki tudom választani). - CFC vita 2010. augusztus 4., 14:04 (CEST)

Roy Keane

Üdv mindenkinek. Épp az imént jelöltem őt kiemeltnek. Egy baj van a cikkel, hogy a commonson van róla egy kép. Az benne is van, az infoboxban. Tudnátok segíteni nekem képeket szerezni? Vagy legalább azt, hogy hol találhatok szabad képeket? – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2010. augusztus 17., 10:48 (CEST)

Bobby Robson

Focisok! A cikk kiemelésen van, gyertek szavazni! :) – Einstein2 Einstein2 Góóól! 2010. augusztus 25., 17:54 (CEST)

törlendő

Sziasztok! A Balassagyamati Csoport cikkre valaki még júliusban elhelyezett egy törlés sablont, de nem került fel törlési megbeszélésre. Ránéznétek? – Hkoala 2010. augusztus 26., 17:59 (CEST)

Még egyet ugyanilyent találtam: Összevont rájátszás. – Hkoala 2010. augusztus 26., 20:49 (CEST)

Borz-alom

Ha van kedvetek, nézzetek rá: Ignazio Abate. – Hkoala 2010. augusztus 26., 18:27 (CEST)

Törlendő, egy mondta sem javítható. - Csurla vita 2010. augusztus 26., 21:04 (CEST)

Wickers

A fenti szerkesztő munkásságára jó volna ránézni. Frissítget bőszen, de telis-tele van hibával. És még ellenőrzöttként meg is jelölik, amit csinál. Nincs kedvem állandóan visszavonogatni a szerkesztéseit. – Warmuz ¤ vita 2010. augusztus 30., 11:03 (CEST)

Nektek való kérdés érkezett a Tudakozóba

Karmelaüzenőlap 2010. szeptember 1., 12:18 (CEST)

Copa América

A fenti torna 1975-ig a Campeonato Sudamericano de Selecciones (szabad fordításban: Dél-amerikai válogatottak bajnoksága) nevet viselte. Az 1975 előtti tornák cikke viszont Copa América néven fut, de ez így nem fedi a valóságot. Kell-e átnevezés (ha igen akkor mi legyen a név), vagy maradjon így? – Warmuz ¤ vita 2010. szeptember 2., 18:05 (CEST)

Carlos Queiroz

Sziasztok! Valaki tudja a fenti cikket bővíteni? Most menesztették és jó lenne, ha a pontos ok is benne lenne. A képről és az infoboxról nem is szólva! Köszönöm előre is! Cassandro Ħelyi vita 2010. szeptember 9., 23:36 (CEST)

Bővítettem, amennyit tudtam. – Tomcsy üzenet 2010. szeptember 10., 00:44 (CEST)

Kategóriavita:A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései

Nézzetek be, kérlek, a fenti lapra. Bennóiroda 2010. szeptember 21., 19:38 (CEST)

Előre

Létrehoztam az Előre (egyértelműsítő lap)ot, jelenleg kilenc romániai magyar sajtóterméket tartalmaz, de mintha lennének focicsapatok is ilyen néven. Ha úgy gondoljátok, bővítsétek ki az egyértelműsítőt. – Hkoala 2010. szeptember 21., 21:34 (CEST)

FC Dinamo Bucureşti

Ha valaki, bárki érti, hogyan kell az infoboxban a csapat mezeinek színeit javítani, ne fogja vissza magát :-). Egy anon szerkesztő próbálkozott a módosítással, de nem jött össze, nekem még annyira se :-). Köszi előre is.– Istvánka posta 2010. október 17., 11:58 (CEST)

Lionel Messi

Meg szeretném kérni a műhely tagjait, hogy nézzetek rá a Lionel Messi szócikkre, mert szerintem egy kicsi csiszolgatás után lehetne kiemelésre javasolni. Mit gondoltok? wikiüdvözlettel: Andrew69. 2010. október 30., 13:50 (CEST)

caf

Sziasztok! A CAF-fal kapcsolatban lenne egy kérdésem itt: Wikipédia:Botgazdák_üzenőfala#CAF! – B.Zsolt vita 2010. december 16., 22:47 (CET)

Magyar válogatott keretek évenként - a sablonokkal valamit kezdeni kell!

Sziasztok!

Korábban is felmerült már, hogy a magyar válogatott keretek évenkénti sablonjai nem maradhatnak úgy, ahogy vannak. Itt található az a 10 sablon, amellyel gond van.

A keretek fiktív keretek, nem egyes tornákra hivatalosan összeállított és beszámozott listák, hanem a készítője által ad hoc összeírt névsor. Azt nem vitatom, hogy az adott években főként azok a játékosok játszottak, akik a keretsablonokban szerepelnek. A mezszámokkal azonban már nagy baj van, mert azok minden valóságalapot nélkülöznek és ez eleve tarthatatlan állapot nálunk. Szintén erős pontatlanság, hogy miért szerepel valaki pl. 23. játékosként a keretben, ha mondjuk az adott évben játszott két meccset és kispadozott még egyet, a 24. aki ugyanígy járt meg miért nincs benne. Egy szó mint száz, dönteni kell, hogy miképpen változtatunk ezen a helyzeten. Én több megoldási lehetőséget is látok:

  1. Töröljük a sablonokat és kivesszük azokról a helyekről, ahol vannak. Ez az adott játékosok lapjain nem gond, a válogatott cikkében azonban esetleg hiányozna a tagolás miatt is valami.
  2. Átalakítjuk a sablonokat, és mezszám nélkül felsoroljuk benne az adott évben pályára lépő összes játékost. (Az ilyen, mezszám nélküli keretsablonra is van példa.)

Bármelyik (vagy akár egy harmadik lehetőség) mellett döntünk is, a jelenlegi helyzeten változtatni kell, mert irányelveinkbe ütközik. Infel vita 2010. december 29., 21:17 (CET)

Én az első variációra szavaznék. – Kovalchuk vita 2010. december 29., 21:40 (CET)
Második. Azért szerintem kár lenne veszni hagyni. – Madridista Estadio Santiago Bernabéu 2010. december 29., 22:58 (CET)
Második. Posztonként szereplehetnének benne a játékosok. - Csurla vita 2010. december 29., 23:02 (CET)
Akkor ezek lényegesen nagyobb dobozok lesznek. Infel vita 2010. december 29., 23:17 (CET)
Szerintem teljesen felesleges megtartani. Ilyen alapon csinálhatnánk 2002-es andorrai vagy 1999-es üzbég keretet...Jó persze magyar wikipédia meg minden, de akkor se látom sok értelmét.– Kovalchuk vita 2010. december 30., 14:03 (CET)

Az is a helyzethez tartozik, hogy nincs minden évből most sem, csak random pár évből. Infel vita 2010. december 31., 10:36 (CET)

Kiemelés

Üdv a műhelytagoknak. Xabi Alonso kiemelése január 2-án lejár. Kérem a tagokat, hogy ellenőrizzék a szócikket (Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Xabi Alonso), és ha megérdemli a csillagot, akkor tanúsítsák. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 31., 10:29 (CET)

Szlovákiai focisták

Tamás Darázs, Gábor Takács, Krisztian Varga - van valami indok arra, hogy a nevük ilyen sorrendben szerepel? – Hkoala 2011. január 11., 17:20 (CET)

További ilyen jellegű piros linkek a ŠK Tešedíkovo cikkben. – Hkoala 2011. január 11., 17:44 (CET)

Szerintem ez az egész cikkcsoport (csapat, labdarúgók) nem nevezetesek. - Csurla vita 2011. január 11., 19:53 (CET)

Ráadásul ötödik ligás csapatról van szó...– Kovalchuk vita 2011. január 12., 02:52 (CET)

Kiemelés újra

Sziasztok! Xabi Alonso után Bellamy is arra a sorsra jut, hogy nem kapja meg a csillagot, mert a szócikk írója, Scholes18 nem aktív, a jelölő Madridista pedig nem tud időt szakítani rá. Egy hét múlva lejár Bellamy kiemelési eljárása, esetleg valaki vegye kezébe a javítgatását. Köszi. (Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Craig Bellamy) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. január 23., 19:55 (CET)

Műhelyallapok

Sziasztok! A műhelyek helyzetének rendezése céljából folyik egy átfogó projekt a Wikipédiában. Ennek során szeretnénk mindenki számára egyszerűvé, könnyen kezelhetővé tenni a műhelyeket, amely vonzó lehet az újabb műhelytagok számára is. E projekt keretében készült egy felmérés a műhelyek által használt (vagy nem használt) allapokról.

Arra kérünk Benneteket, hogy nézzétek át ezt a listát: Szerkesztő:Hunyadym/Műhelyek#Labdarúgásműhely, és nevezzétek meg itt lentebb azokat az esetleges allapokat, amelyeket már egyáltalán nem használ a műhely, hogy törölhessük. A csekély használható tartalommal rendelkező lapokat esetleg érdemes lenne összevonni. A cél az, hogy felesleges lapokat ne tároljunk a szerveren, az információk ne szóródjanak szét. Üdv: – Joey üzenj nekem 2011. február 1., 15:41 (CET)

KERTESZ Géza and Tóth-Potya István, football players and WWII heroes

hi, excuse me if I don't write in hungarian, I'm foreigner and I don't know your language.. on it.wikipedia we are trying to enlarge their pages, they were football players and coaches and they were killed by nazists because they saved jewish people in WWII: do you have more news about them? Thank you very much! 93.33.11.111 (vita) 2011. február 6., 10:21 (CET)

Hy! What kind of information would you like to know about them? – Kovalchuk vita 2011. február 6., 10:38 (CET)
on it.wikipedia we need almost everything about them (about mr. Toth we have very few news and absolutely nothing about his career in Hungarian national team), mainly about their player career and news and sources about their homicide.. thank you for everything you can do! 93.33.11.111 (vita) 2011. február 6., 10:48 (CET)
As I see it, in hu.wikipedia hasn't enough information. – Kovalchuk vita 2011. február 12., 00:51 (CET)

Németh Szilárd

Speciális:Mi hivatkozik erre/Németh Szilárd <--- Sziasztok! Erre rá tud nézni valaki és megcsinálni az egyértelműsítést? (Úgy tűnik, hogy csak a labdarúgóra kell egyért, a politikusra már nem). Köszi előre is! Cassandro Ħelyi vita 2011. február 15., 16:19 (CET)

Sablonjavítás

Az afrikai nemzeti válogatottak infoboxa a CAF lapra hivatkozik, ami egy egyértelműsítőre irányít át. A sablonban a CAF nincs linkelve, a sablon linkeli. Aki ezt a rendszert kialakította, nem gondolta át, hogy másnak is lehet még ez a rövidítése. A WP:BÜ-n kérés érkezett a javításra (lásd fentebb a #caf szakaszt ezen a lapon), hogy ne egyértelműsítőre mutassanak ezek a linkek. Megpróbáltam a Afrikai Labdarúgó-szövetség|CAF alakban javítani az infoboxot (lásd itt), de ez eredménytelen, így is az Afrikai Labdarúgó-szövetség szöveg jelenik meg, akkor meg egyszerűbb teljesen kicserélni, és így a kontinens a zárójelben természetesen feleslegessé válik. Pillanatnyilag ez a legjobb, amit csinálni tudok vele. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. február 16., 09:07 (CET)

Tévedtem, így sem működik, ottmarad egy üres zárójel. Sajnos így is elég sok időt eltöltöttem már vele, de egy ilyen esetleges rendszerrel nem tudok mit kezdeni. A hivatkozások egyharmadát javítottam, a másik kétharmad, ami az afrikai válogatottak sablonjában van, most az egyértelműsítőre mutat, ezt majd valakinek javítania kellene. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. február 16., 09:28 (CET)

Arra viszont érdemes figyelnetek, hogy a jövőben a CAF lapra ne mutasson egyetlen új link sem, mivel ez az egyértelműsítő lapra irányít át. Helyette egyből az Afrikai Labdarúgó-szövetség lapra célszerű linkelni, és általában sem bízni 3-4 betűs rövidítések egyediségében. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. február 16., 09:35 (CET)

Bocs, hogy beleszólok, de az ilyet így lehet sablon paraméterében megadni: Afrikai Labdarúgó-szövetség{{!}}CAF [21]CsGábormegbeszélés 2011. február 16., 09:37 (CET)

Huh, jól tetted, hogy beleszóltál, és még pont az utolsó pillanatban, amíg be nem zártam azt az ablakot. Erről bizony én feledkeztem el, de így sikerült megoldanom a maradékot is, most remélhetőleg jó már, köszi. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. február 16., 09:59 (CET)

Thomas Basmailer

Sziasztok! Ehez a szócikkhez tud valaki bármilyen forrást? Én nem találtam. Ha más se, akkor szerintem törölhető. --fausto vita 2011. február 22., 18:09 (CET)

Nem találtam, azonnalira tettem, szerintem felesleges erről szavazgatni. A lap első verziója mintha a Gera Zoltán (labdarúgó) cikk "módosítása" lenne, az infobox nem sikerült, de a Fulham és 11-es mezszám látszik, és volt pár magyar név is. – Tomcsy üzenet 2011. február 23., 03:13 (CET)

Női csapatok

Sziasztok! Rátévedtem a FIFA női világranglista oldalra, és a 25 elemes táblázaton akadt meg a szemem. Meg lehet oldani ennek a frissítését? Nem létkérdés, de ha már tartalmazza az oldal ezt a táblát, akkor jó lenne, ha frissülne. Azonkívül javaslom, hogy a táblázatban jelenleg szereplő 25 csapatot meg kellene írni, ilyen prioritási sorrendben. Nagyjából ez a 25-30 csapat az, amelyik forog ebben a táblázatban. Üdv, --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. február 26., 17:17 (CET)

Meg lehet oldani kézzel is :)) negyedévente frissül csak a női ranglista. De lehet sablont is gyártani rá, ahol csak országkódot és pontszámot kell beírni, a konföderációt (és esetleg a színt, ha az kell) tudja a sablon automatikusan. Ilyet lehet a férfi ranglistára is persze.– Tomcsy üzenet 2011. február 26., 18:28 (CET)

Tartalommentés

Sziasztok! Ráakadtam Szerkesztő:Euro2008 allapjaira, több cikket, sablont kezdett itt el. Sajnos, ő már vagy 3,5 éve egyáltalán nem szerkeszt, ezért Benneteket kérlek: nézzétek már meg a kezdeményeket és döntsétek el, van-e közöttük olyan, amit érdemes volna befejezni, vagy éppen már régen használjuk is, csak éppen én nem tudok róla. Előre is hálás köszönetem, --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. március 20., 06:36 (CET)

Lila-zöld derbi

A focikedvelő szerkesztőket meghívnám az új Lila-zöld derbi cikkünk vitalapjára. El kellene döntenünk, jó-e ez a cím, és ha nem, mi legyen a megoldás. A dolognak jelentős a tétje: feltételezhető ugyanis, hogy a sajtóban a jövőben nagyon sokan fogják használni a cikkünket, aminek pedig az lehet az eredménye, hogy a mi cikkcímünk terjed el, mint a Fradi-Újpest meccsek neve. Ha megvan a konszenzus, meg lehet írni az angol nyelvű szócikket is. Üdv, --Korovioff vita 2011. április 3., 13:50 (CEST)

Oleh Blohin

Sziasztok! Valaki rá tud nézni Oleh Volodimirovics Blohin szócikkére? Most lett megint szövetségi kapitány Ukrajnában, de a cikke rettentően elavult, emellett nincs sem forrása, sem infoboxa. Nagyon szépen köszönöm előre is! Cassandro Ħelyi vita 2011. április 21., 17:54 (CEST)

Székely László

Sziasztok! Az itwikisek érdeklődnek, hogy ismerjük-e Székely László fociedző pontos születési dátumát, mert nekik csak az évet (1910) sikerült kinyomozni. Tudtok-e segíteni?--Istvánka posta 2011. április 26., 12:07 (CEST)

Ami nekem forrásom van, abban nincs évszám. Viszont a forrásaim alapján rosszak a klubokhoz tartozó évszámok, illetve van, amit felvehetnének, ezen az alapon pedig olyan is, ami nekem nincs meg. Egyszóval, inkább nem mondok semmit. :-) - CFC vita 2011. április 28., 14:43 (CEST)

Inaktívitás

Kitettem az inaktivitást jelző sablont, nehogy bárkit megsértsünk azzal, hogy nem válaszol senki, semmire -- vagy azért, mert nem tud, vagy azért, mert nem ér rá, vagy egyéb más okból.

Amennyiben bárkinek lenne kedve a műhelyt újraindítani, vegye le a sablont, és szervezze a feladatokat. - CFC vita 2011. április 28., 14:56 (CEST)

Mezőkövesd

Született egy új cikk Mezőkövesdi SE néven. Szerintem ez a Mezőkövesd-Zsóry SE akarna lenni. Egy szóval két cikk van ugyanarról a csapatról. Összevonás? – Warmuz ¤ vita 2011. május 28., 12:19 (CEST)

Szokásos: pátyolgatott atombéna szerkesztő, aki azt sem tudja, mi az az enciklopédia. Természetesen a kettő egy és ugyanaz, mégpedig Zsóry nélkül (ugyanis a fürdő csak a névért fizetett, a klubot nem bitorolja). – CFC vita 2011. május 28., 12:55 (CEST)

Dz$udz$i

Egy kis off, ilyenek vagyunk mi magyarok (érdemes végigolvasni :D) : [22]Mechike vita 2011. június 8., 20:18 (CEST)

Én az egész hadjárattal nem értek egyet, mert ezen az alapon a ciprusiakat is ki lehetne kezdeni… vagy Szentpéterit Máltán, Turit Feröeren. – CFC vita 2011. június 8., 20:22 (CEST)
Azért ez egy kicsit más. Dzsudzsák a magyar futball legígéretesebb játékosa, mindenki Balázsa. Ez az orosz Makhachkala soha nem fog a BL-ben szerepelni, hiába keres Dzs 3-4x annyit ott Dagesztánban, a fizetésén kívül semmi előrelépés nincsen a karrierjében ezzel az igazolással. Huszti 2, ráadásul 1 nap alatt lerombolta azt, amit eddig felépített. Remélem 1 évig ellötyög ott aztán húz vissza Európába. – Mechike vita 2011. június 8., 20:31 (CEST)
Mahacskala. :-) Szenvednek vele az újságírók, mert 70%-ban Mahalacskáznak :-D – CFC vita 2011. június 8., 20:33 (CEST)

Egyetértés

Kérlek, nézzetek rá az Egyetértés egyértelműsítő lapra és szükség esetén egészítsétek ki: nem hinném, hogy csak egyetlen csapat volt ilyen névvel. --Hkoala 2011. július 4., 17:31 (CEST)

NB1 mérkőzéseinek lapjai

Mechikével és nbecével már tavaly akartuk, idén nagy valószínűséggel sikerülni is fog az a terv, hogy az NBI bajnoki mérkőzéseit az oroszokhoz hasonló rendszerben és részletességgel dolgozzuk ki a bajnoksághoz tartozó allapokon. Csak azért írok itt, hogy szóljak, ezek nem minősülnek külön szócikknek, csak bővebb ismertetőnek szánjuk.

A fordulók lapjait, a tabellát, a góllövőlistát, a statokat, és a kereszttáblát is PHP-s kód generálja egy külső adatbázisban és oldalon. – CFC vita 2011. július 14., 12:25 (CEST)

The other Molnàr Ferenc

hi, on italian wikipedia we have this article and I'd love enlarge it (also because he coached my team :))..), do you have something about his life? He was at MTK Budapest.. Grazie mille! 93.56.20.153 (vita) 2011. július 17., 22:44 (CEST)

some sources call him Anton Molnàr, so maybe his real name was Molnàr Antal, he was one of the first Napoli coaches.. 93.56.53.95 (vita) 2011. augusztus 14., 09:54 (CEST)

Labdarúgócsapatok nevezetessége

Ezeket cikkeket Donvito szerkesztő készítette. Ezek jelenleg megyesi bajnokságban szerepelnek és nem derül ki róluk, hogy korábban voltak-e NB III-as szinten is. Ezt kellene megállapítani, mert ettől függ a nevezetességük. Köszönöm! - Csurla vita 2011. augusztus 16., 21:13 (CEST)

Mivel a Zircet a kategória szerint 2009-ben alapították, így szerintem nem nevezetes. -- Joey üzenj nekem 2011. október 3., 18:23 (CEST)

Lee Dixon

Sziasztok! Amennyiben valaki mégis figyelné ezt a vitalapot, rá tudna nézni a Lee Dixon szócikkre? Sok éve ott virít rajta a lektor sablon. Megköszönném! Cassandro Ħelyi vita 2011. augusztus 21., 12:52 (CEST)

A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései

Kell ez aszócikk? Évenként meg van a teljes lista. Ha itt nincs válasz érdemben, akkor felteszem a törlések közé és ott lesz róla vita. - Csurla vita 2011. augusztus 26., 19:16 (CEST)

két Nagy

Sziasztok! A {{A DVSC vezetőedzői}} sablon hivatkozik Nagy Györgyre és Nagy Jánosra, mindkét link egyértelműsítőre mutat. Sajnos, egyik lapon sem találok olyan személyt, aki ide illene. Ki tudnátok egészíteni az egyértelműsítőt? --Hkoala 2011. október 3., 17:21 (CEST)

Megpróbálok utána nézni, de nem igazán sikerült azonosítani őket. - Csurla vita 2011. november 1., 17:34 (CET)

Csatlakozás

Sziasztok! Hogy lehet ide csatlakozni? :) Egy szerkesztő úr ajánlotta nekem, hogy lépjek be ebbe a műhelybe. Elkezdtem frissíteni meg javítgatni a magyar nyelvű focis cikkeket (bajnokság, játékosok), és gondolom itt tudnátok nekem segíteni, hogy pontosan mit és hogyan kell. Remélem valaki válaszol erre! :D --Sierra2008 vita 2011. november 1., 16:19 (CET)

Szia! Írd be a neved egyszerűen a tagok közé. Ha kérdésed van engem kérdezhetsz a vitalapomon. Üdv! - Csurla vita 2011. november 1., 17:33 (CET)

Köszönöm! Feltétlenül igénybe veszem majd a segítséged! --Sierra2008 vita 2011. november 1., 19:14 (CET)

Magyarország–Lengyelország statisztika

Üdv! A keddi meccs örömére és néhány lengyel kolléga szivatására összeraktam egy statisztikát eme adatsor alapján.

Azaz 31 mérkőzésből

  • magyar győzelem 20-szor.
  • lengyel győzelem 7-szer.
  • döntetlen 4-szer.

magyar győzelem: 20 db (otthoni–idegenbeni)

  1. 1. 1–0
  2. 2. 0–3 (i)
  3. 3. 5–0
  4. 4. 4–0
  5. 5. 0–2 (i)
  6. 6. 4–1
  7. 8. 2–6 (i)
  8. 9. 8–2
  9. 10. 2–5 (i)
  10. 11. 6–0
  11. 12. 1–5 (i)
  12. 13. 4–1
  13. 14. 1–3 (i)
  14. 15. 4–1
  15. 16. 0–2 (i)
  16. 18. 2–0
  17. 21. 2–1
  18. 23. 2–1
  19. 24. 5–3
  20. 31. 0–1

Gólarány: 74–16

döntetlen: 4 db

  1. 17. 1–1
  2. 22. 1–1
  3. 28. 0–0
  4. 29. 0–0

Gólarány: 2–2

lengyel győzelem: 7 db (otthoni–idegenbeni)

  1. 7. 4–2
  2. 19. 2–1
  3. 20. 4–2
  4. 25. 3–2
  5. 26. 3–2
  6. 27. 1–0
  7. 30. 1–2 (i)

Gólarány: 19–10

Összesen 123 gól esett, ebből a rúgott–kapott gólok aránya (magyar–lengyel): 86–37.

Kedden lesz a 32. meccs Poznańban, 20:00-tól. --Gyantusz vita 2011. november 14., 02:39 (CET)

"Friss sportesemény" sablonok

Üdv! Az imént tucatnyi ilyen sablont szedtem le rég lezárt szezonokról, amikben még jövő időben volt fogalmazva a cikk. Ezeket nemcsak felrakni kell, hanem leszedni is, amikor lejárnak. A Wikipédia:Szócikkek elavult karbantartósablonnal lapon tudjátok figyelemmel kísérni őket. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. december 24., 10:19 (CET)

Images

I generated list of articles about footballers, without image in infobox on this wikipedia, but with image on plwiki - maybe somebody will be interested. This list will be regenerated so it may be a good idea to add this page to watchlist. Similar list on different topics are available here Bulwersator vita 2012. március 11., 23:53 (CET)