We Believe

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Queen + Paul Rodgers
We Believe
dal a(z) The Cosmos Rocks albumról
Megjelent2008. szeptember 15.
Felvételek2007 november – 2008 augusztus
Roger Taylor házi stúdiója
StílusRock
Hossz6:08
KiadóParlophone, Hollywood
ProducerQueen + Paul Rodgers
Joshua J Macrae, Justin Shirley Smith, Kris Fredriksson
A The Cosmos Rocks album dalai
Első oldal
  1. Cosmos Rockin’
  2. Time to Shine
  3. Still Burnin’
  4. Small
  5. Warboys
  6. We Believe
  7. Call Me
  8. Voodoo
  9. Some Things That Glitter
  10. C-lebrity
  11. Through the Night
  12. Say It’s Not True
  13. Surf’s Up… School’s Out!
SablonWikidataSegítség

A We Believe a hatodik dal a Queen + Paul Rodgers formáció 2008-as The Cosmos Rocks albumáról.

Nyilatkozatok szerint valójában Brian May szerzeménye, bár megegyezés szerint az albumon nem jelölték külön a szerzőséget. Több mint hatperces hosszával az album leghosszabb dala. Balladai jegyeket tartalmazó mű, ahol a The Cosmos Rock dalai közül a legerősebben megjelennek a Queen együttesre jellemző vokálharmóniák – bár nem annyira kidolgozottan. A vélemények szerint ez a dal hasonlít leginkább az egykori Queen himnuszokra, a BBC kritikusa például a We Are the Championshoz hasonlította.[1]

A dalszövege egy jobb világ iránti vágyat említ, ez a téma gyakran előkerült May dalainál, mind a Queen tagjaként (Some Day One Day), mind pedig szólóban (Another World). A kritikusok naivnak és szentimentálisnak tartották a szöveget.

A Mojo magazin az 1980-as évek stadionrock dalaihoz hasonlította. A PopMatters a békéről szóló abszolút gyönyörű üzenetnek nevezte.[2] Az est.hu kritikusa a Queen himnuszok egyik gyenge utánérzésének tartotta.[3] A BBC kritikusa az album egyik mélypontjának tartotta.[1]

Rendszeresen játszották a lemezbemutató Rock the Cosmos Tour során. Az első versszakot rendre May énekelte el, majd később vette át az énekesi szerepet Paul Rodgers.

Közreműködők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Chris Jones: 'The Cosmos Rocks' (angol nyelven). BBC, 2008. szeptember 5. [2012. július 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. december 13.)
  2. Lana Cooper: 'The Cosmos Rocks' (angol nyelven). PopMatters, 2008. november 7. (Hozzáférés: 2008. december 13.)
  3. Bokor Péter: 'The Cosmos Rocks' (magyar nyelven). est.hu, 2008. október 1. [2008. október 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2008. december 13.)

További információk[szerkesztés]