Warriors Orochi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Warriors Orochi
Fejlesztő Koei
Omega Force
Kiadó Koei
Sorozat Dynasty Warriors / Samurai Warriors
Platformok PlayStation 2, Xbox 360, PlayStation Portable, Microsoft Windows
Kiadási dátum JP: 2007. március 21.
USA: 2007. szeptember 18.
EU: 2007. szeptember 21.
PSP
JP: 2008. február 21.
USA: 2008. március 25.
EU: 2008. március 28.
Műfaj Hack and slash
Játékmódok többjátékos
Korhatár PEGI: 12+[1]
Adathordozó DVD, UMD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény

CPU:1,6 GHz Intel Pentium 4
RAM: 256 MB RAM
Videokártya: 64 MB VRAM, DirectX 9.0C+

Merevlemez: 6 GB szabad hely
A Warriors Orochi weboldala

A Warriors Orochi (Japánban Musō Orochi / 無双OROCHI) PlayStation 2-n és Xbox 360 konzolokon futó akció-videojáték, a Koei és az Omega Force fejlesztésében.

Japánban 2007. március 21-én, Európában szeptember 21-én jelent meg, a PlayStation Portable-, illetve a PC-átiratra 2008. március végéig várni kellett. A Warriors Orochi 2 2008. április 3-án jelent meg Japánban, Európában és az USA-ban 2008 szeptemberére várható.

Ez a játék a 15. századi Japánban játszódik. Számtalan karakterek közül választhatunk, és őket lehet igazi történelmi csatákba vinni. A játék külső nézetes, rpg. Minden egyes karakternek van saját története, s minél többet játszunk, annál több bontakozik ki. A karakterek némelyike valódi hősök voltak a maguk korában, például Mijamoto Muszasi, aki költő, zen buddhista és kiváló kardforgató hírében állt.

A karakterek rendelkeznek egy segítővel is, akik a csaták közben igyekeznek a hősünket minél jobban védelmezni, és segíteni a csaták befejezésében. Egyben ha megfelelő pillanatban nyomjuk le a speciális gombot, akkor a hősünkkel halálos párt alkotva kaszabolhatjuk le az ellenséget.

A játék nagyon kötődik a japán kultúrához, a játékban is kitűnik, hogy a harcosok úgy mozognak, ahogyan az igazi szamurájok harcoltak. Ha egy ellenséget likvidálunk, akkor egy erős kard lendítéssel letörlik a vért a kardról, sőt meg is adják a tiszteletet az elesett bajtársaknak.

Minél több csatát vívunk meg győztesen, annál erősebb lesz a karakterünk, a segítők is kapnak bónuszokat a harcban véghez vitt hőstetteikért. A játék rengeteg embert vonultat fel, s így visszahozza a csatamezők hangulatát. Például, amikor egymagunk végzünk egy nagyobb csapat katonával, az élve maradottak fejvesztve menekülnek előlünk. A pályák elég változatosak, Japán egész területén találhatóak. Lehetnek sík füves puszták, vagy kiégett várkastélyok.

A játék érdekességei közé tartozik még az is, hogy a karakterünk a küldetések során pénzhez is hozzájut. Így a fegyverünket (ami lehet katana (ősi japán kard), lándzsa, muskéta, vagy egyszerű legyező) lehet szerkeszteni, tökéletesíteni amíg meg nem kapjuk a legerősebbet.

Jegyzetek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]