Wikipédia:Skype-böngészőplugin kikapcsolása

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Wikipédia:SKYPE szócikkből átirányítva)
Skype böngészőplugin működés közben

A Skype telepítésekor egy kiegészítő program (a Skype-böngészőplugin) települ a böngészőhöz; ez alakítja a weboldalakon a telefonszámokat Skype-hívógombokká. Sajnos ez a program több hibát is tartalmaz; egyrészt sok olyan számot is telefonszámmá alakít, ami nyomokban sem az (emiatt például a Wikipédia néhány szócikkében a táblázatok furán jelennek meg), másrészt, ami nagyobb baj, a szerkesztőablakban is megpróbálhatja átalakítani a telefonszámnak vélt számokat, ami értelmetlen krixkraxokat eredményezne. Ha a Wikipédia szoftvere ilyet tapasztal, megakadályozza a szerkesztést, és ezt az üzenetet jeleníti meg. A megoldás ilyenkor a Skype-böngészőplugin kikapcsolása vagy eltávolítása. (Ez magának a Skype-nak a működését nem fogja megzavarni.)

Alább olvasható a plugin kikapcsolásának módja néhány gyakoribb böngészőre. Ha nem találod meg az általad használtat, vagy más okból nem boldogulsz vele, hagyj üzenetet a kocsmafalon vagy írj az info-hu@wikimedia.org címre, és segítünk (az üzenetben írd meg, milyen böngészőt használsz).

Firefox 3[szerkesztés]

Az Eszközök menü Kiegészítők menüpontját kell megnyitni, kiválasztani a puzzle ikont, majd a listából a "Skype extension for Firefox nevű elemet, és annak a Letiltás gombjára kattintani. Ezután felajánlja a Firefox újraindítását, és utána már nem fog fennállni a probléma.