Vita:Zárcsere

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Jogi kocsmafalról átmásolt szöveg[szerkesztés]

Ajtó szócikk-biztonsági ajtó alcím[szerkesztés]

Zárcserével foglalkozó cégünk (zárzorro) szakmai alapon tenne egy kiegészítést zár/biztonsági ajtó témában a meglévő cikkekhez.

Zárbetét A biztonsági ajtóban lévő zárbetétek méretét mindig az ajtónak a vastagsága határozza meg. A minőséget pedig az ajtó szerkezeti felépítése alapján kell kiválasztani.

Zárszerkezet A legnagyobb biztonságot azonban a három irányba záródó, ún. trezorzár-szerkezetek adják. Ezek a terjedelmes, súlyos zárszerkezetek, a trezorokban, páncélszekrényekben található zárak mechanikája alapján működnek. Általában Olaszországban gyártják őket.

Forrás: https://zarzorro.hu/zarcsere

Hevederzár szócikk-modern hevederzárak alcikk: Modern hevederzárak Magának a hevederzárnak csak akkor van értelme, ha minőségi, magas biztonsági fokozatú a zárbetétje, illetve maga a zárszerkezet stabilan, 100 százalékosan támasztja az ajtólapot a külső feszítés hatására.

A MABISZ és a biztonságtechnikai szakemberek által ajánlott hevederzárak alcikk kiegészítés: Barlock

Forrás: https://zarzorro.hu/ – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Szakalzsolt (vitalap | szerkesztései) 2017. május 29., 08:54 (CEST)

Lehet, hogy a sablonunk kicsit félreérthető, hiszen azt ajánlja, hogy erre a lapra írjon az illető "zármagvas" (tehát egy körömfeketényit sem jogi jellegű és tartalmú) eszmefuttatást? --Linkoman vita 2017. május 30., 16:01 (CEST)

@Linkoman: Pont most akartam írni az egyik szerkesztőnek, hogy hova kerüljön ez a szakasz, mert nem érzem jogi temészetűnek. De ha már hozzászóltál, tőled kérdezem meg, hogy hova kerüljön ez a szakasz? Apród vita 2017. május 30., 16:07 (CEST)

@Apród: -- a Zárcsere szócikkből visszavonták az új szerkesztő szerkesztését. A szerkesztői lapra írt sémaszöveg viszont a jogi kocsmafalat ajánlotta neki. Nyilvánvalóan a Zárcsere szócikk vitalapjára tartozik a hozzászólás.--Linkoman vita

Kedves Linkoman! Szerekeszthetem a vitalapon említett cikkeket az említett kiegészítéssel élesben? Köszi a válaszod! – Szakalzsolt vita 2017. május 31., 17:59 (CEST)