Vita:Windows XP

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2014. április 12.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Szerintem a kék halál nem ide való link, jó három-négy éve használom a WinXP-t, és mindössze egyszer-kétszer volt kékhalálom, vírusfertőzés miatt. A Windowas és a Win98 cikkekbe azért oda lehet tenni. Gubb 2004. október 18., 22:14 (CEST)

pedig milyen szép kékhalál-színe van a bejelentkező képernyőnek meg alul a tálcának :-) nekem se volt még ilyen gond, amióta xp-m van, de ez a gyönyörű színösszeállítás a cikk melletti képen felidézi a kedves emlékeket... első dolgom volt átállítani az egész vacakot a régi színösszeállításra :) Alensha 2004. november 2., 16:30 (CET)
Hihi... ezt beleegyezésnek vettem ahhoz, hogy kitöröljem a kékhalál-linket. Pedig nem vagyok nagy Windózrajongó. Nekem most olajzöld a színsémám, egyébként, a kék egy kicsit pasztellszínű, elmosódottak rajta a grafikus elemek. A kedves emlékekről pedig annyit, hogy Bill Gates és/vagy anyukája vsz. sűrűn csuklott abban az időszakban, mikor Win98-am volt (ha igaz az a babona, hogy akit a távolban emlegetnek, az csuklani kezd ... :-) Gubb 2004. november 2., 17:31 (CET)

anonim hozzáadása[szerkesztés]

én úgy tudtam, az SP 1 tényleg nem megy fel illegális windózokra. (az SP 2 garantáltan felmegy, mert... izé... megbízható embertől hallottam.) Alensha  2005. december 30., 01:53 (CET)

Adalék[szerkesztés]

Vásároltam egy gépet: Proc:3 GB, 256 NB Ram 40 GB merevlemez, feltelepített Windows XP. sp2

Eleinte nagyon gyorsan működött minden, aztán kb a 60. naptól kezdődően egyre lassúbb lett a gépem, majd a netre fellépve méglassúbb. De nem ez volt a fő gondom, hanem az, hogy a WP-ben megírt cikkem mentésekor egyszerűen kilépett, újraindult, scanolt. Ez utóbbi sem lett volna nagy baj, de egyre hosszabb ideig tartott a rendszer felállítása, a végén már 90 percig. Ekkor megelégeltem, ráeresztettem a frissítést.

Ennek az lett a vége, hogy újra kellett indítani a rendszert, ami aztán soha nem indult el. Kiírta, hogy végzetes hiba történt.

CD-röl újra telepítettem, de ekkor már napok alatt eljutottam odáig, hogy napi 8-12 alkalommal kidobott a netről, és újra indult. A rendszer scanolás hasonló módon ment végbe, először kb 3 perc, majd egy héten belül 90-100 perc lett a vége.

Ismét telepítettem, de most előbb létrehoztam néhány partíciót, Feltelepítettem a Windows 98-at a C:-re és az XP a D:-re.

Így a C: volt egy rendszerem, ami a régi megszokott és eddig probléma mentesen használt minden munkára, szórakozásra alkalmas volt. És egy másik indítással az XP biztosította a net elérését. Az első rendszeren (C:) nem volt hang, mert hiába telepítettem a géphez kapott lemezről, az nem volt hajlandó megszólalni sem. (visszafelé nem kompatibilis szoftver).

Ekkor is előfordult hogy kidobott a netről, vagy adott egy kékhalál táblát, de újraindítás után 1 percen belül felállt a rendszer. Ezért naponta többször is beléptem a WP-be. (1 óra alatt 4-5 alkalom)

Most 4 (NÉGY) XP van feltelepítve, ha valamelyik felmondja a szolgálatot, belépek a másikról. Ez sem megoldás, mert foglalja a helyet, és 30 napon belül aktíválnom kell, és akkor kezdődik minden előről.

Hát ezért van az userlapomon, hogy egy sz@r Windows XP-használok. Felvettem a magyar forgalmazóval a kapcsolatot, elmondtam a problémámat, a válasz egy angol linkekkel teli levél, bár kipróbáltam mindet, de magyar szöveg egyiken sem volt.

Második levelükben közölték, hogy küldjem el az adataimat a mellékelt lapokon, de mellékletet nem küldtek. Másnap megérkezett a melléklet de a kitöltés, elküldést követően, elhárították magukról a felelőséget, azt javasolva, hogy forduljak az eladóhoz, vagy a szervízhez. A telepítő CD a fájlok másolása közben kiírja, mely fájlokat (ö másolja a telepítési könyvtárba), nem tudja megnyitni!?!?

Még egy érdekesség: Ha az üzemképes gépemet magárahagyom, órákig ad olyan hangot, mintha írna a merevlemezre, vagy valamit telepítene. Több vírusírtót is kipróbáltam a legfrisseb verziókkal, de vírust nem talált.

Erőssen gondolkodom azon, hogy visszarakom a win98-at, ahoz legalább már egy kicsit értek. Hát ennyire felhasználóbarát az XP, ennyire fontos az eladónak, hogy meg legyek elégedve a szoftverével. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. június 7., 12:25 (CEST)

visszaállítás[szerkesztés]

Valaki állítsa vissza az előző változatot, amiben nincs a "nagyon jo" megjegyzés a media center résznél!

A keprelsky 2020 ig támogatot Dudás Balázs vita 2018. július 12., 00:18 (CEST)

Májkroszoft[szerkesztés]

Miért kell az összes Windows neve elé a Microsoft szöveg? Szerintem felesleges, és az angol WP-ben sincs.

nagyon egyetértek. A WINDOWS a Microsoft védjegye, tehát senki más nem fejleszthet WINDOWS terméket - ebből következően a Microsoft az elején egy felesleges értelmező. Redirektnek azért meghagynám, mert mindez nem mindenki ben tudatosul.--Linkoman
Szerintem is teljesen felesleges, nem tudom, ki nevezte át erre a névre. --Danivita, szerk 2007. május 16., 18:25 (CEST)
De azért ez jó:)
(akt) (előző) 2006. december 22., 02:27 Linkoman (Vita | Szerkesztései) A (Windows XP átnevezve Microsoft Windows XP névre: Összhang a cég többi termékről szóló szócikkek címével) --Danivita, szerk 2007. május 16., 18:27 (CEST)
Mindenki fejlődhet vagy tévedhet. Ahogy vesszük.--Linkoman 2007. május 16., 18:35 (CEST)

2009. május végéig meghosszabbították az élettartamát[szerkesztés]

http://www.vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=254124

Ádám 2008. december 23., 13:39 (CET)

Mi történt?[szerkesztés]

  1. Hogy lenne frissítve Windows Áruházon keresztül? Az csak Windows 8.x és 10 rendszerekben van!
  2. És hogy lenne 10.0.x (RS3; 1703 (mára 1810?)) a stabil kiadás, mikor eredendően 5.1.2600 (3790 az SP3-hoz) az utolsó Windows XP-kiadás? Alfa-ketosav vita 2019. február 13., 20:57 (CET)
Szerkessz bátran! (És forrásolva.) – Vépi vita 2019. március 1., 16:52 (CET)