Vita:Vavyan Fable

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
P literature.svg Ez a szócikk témája miatt az Irodalmi műhelyek érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Irodalmi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).


Mondja ezt egy olyan ember, aki valószínüleg elolvasott Tőle egy könyvet (vagy még annyit sem...), de arra sem volt hajlandó túlsággal figyelni. Stílusa igenis megérdemli a pozitív jelzőket, és aki valóban ismeri mind az Ő könyveit, mind Rejtőjét, megállapíthatja, hogy igen, tényleg van némi hasonlóság, ám csakcsupán a lendületes cselekményvezetésnél. Fable nyelvezete szabadabb. Közérthető nyelvet használ, ahogy Rejtő a maga idelyében. Míg egyikük a zsaru regényeiről volt híres, másikuk a légiós sztorikról. Ráadásul figuráik sem emlékeztetnek egymásra (pl. Piszkos Fred- Vis Major). Össz hasonlósága a két tollnoknak, hogy emberien írnak, regényeik pergősek, alakjaik halhatatlanok, szívesen olvassa Őket kicsi és nagy egyaránt. Fable hihetetlenül fantáziadús, ráadásul, emberi, mind könyveiben, mind civilben.


  • A fentiek vajon bekerülnek a következő könyv elején található „Vavyan Fable-nek írták a neten” rovatba ? :) VillanyGabi 2007. december 3., 19:38 (CET)


2008.máj.21. Szerintem eléggé önálló, egyedi a stílusa ahhoz, hogy ne hasonlítgassuk mindig másik írókhoz. Tiszteletben tartom ha valakinek nem tetszik amit Fable ír, vagy ahogyan ír. Nekem nagy kedvencem, mert szórakoztat, és ezt remek humorral, temérdek empátiával és fantáziával teszi. Bárki a szemére vetheti hogy nem szárnyal szeráfi magasságokban mint irodalmi mű, de talán nem is ez a célja hmmmm??? Ha ilyesmire vágyik valaki, miért ezt a stílust olvassa? Én szeretem Fable meséit, és ahogy múlik az idő, mindig újra és újra olvasom őket. Azt hiszem ezt csak a jó könyvekkel tesszük... Amúgy könyvtáros vagyok, és örök szerelmem a könyv. Üdv mindenkinek: Amy