Vita:Vértes (hegység)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Terrestrial globe.svg Ez a szócikk témája miatt a Földrajzműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Einstein2 (vita), értékelés dátuma: 2011. március 23.

Semlegesség[szerkesztés]

Kicsit bántó a szócikkben imitt-amott elburjánzó rajongói, ill. vendéghívogató állűr. Valószínűleg egy helybeli, lelkes szerkesztő műve, aki szeretné, ha konkrétan a látogatók száma növekedne, a Wikipédia viszont nem ennek a terepe. A szócikk ezért rettenetesen hosszú mellesleg. Már az igemód használatával, hogy nem ezt meg ezt csinálhatjuk, hanem ez és ez található, segíteni lehetne a bajon. Lényegtelen részletek túlragozása (pl.: ebben a szócikkben túlzás azt taglalni, hogy a Vértes Natúrparknak az avatásán mi volt a koreográfia, kik vettek részt rajta). Einstein442 WikiProject Scouting fleur-de-lis solid.svg hallom 2012. augusztus 28., 13:19 (CEST)

Magyarul[szerkesztés]

Sok a felesleges idegen szó:
klíma=éghajlat, fauna=állatvilág, flora=növényzet, növényvilág, "lejtő" szavunk nincsen 'LEITŐ' szavunk van (LE-ÍT úgymint TAN-ÍT, KÉSZ-ÍT, ÉP-ÍT stb.), naturpark=természetvédelmi terület, növénypopulációk=növények, növényzet, karbon=szén (egyébként sem karbon, hanem carbon, vegyjele 'C'), probléma=nehézség, gond

és az ostoba, fontoskodó írásmód:
" ravasz hadicsellel" az ÉG SZERELMÉRE! Ki írta ezt a cikket?

"104 barlang vált ismertté a hegységből" Barlangok nem 'válnak' ismerté, mert ez nem a barlangtól függ. Barlangokat felfedeznek.

"... nyolc méter mélynek tudták megmérni a víz függőleges kiterjedését" HUH?? Tudták megmérni? Miért nem tudták mélyebre mérni? Ügyetlenek voltak? "Függőleges kiterjedését"??? Talán mélységét, nemde? Magyarul: nyolc méter vízmélységet mértek ... vagy valami hasonló.

"... meg lett állapítva" = megállapították.

S, hogy a cikk 'stílusánál' maradjak: varsájnlik egy paré szavakat elmisszingultam, hát legyen bitter :) suppléingolni aki megfájdingolja azokat.

115.70.29.185 üzenőlapja  2018. október 25., 06:35‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

A kérdésre, hogy ki írta a cikket a válaszom, hogy egyszerű emberek mint te vagy én. És ugyanolyanok ellenőrzik és javítják a szabadidejükben. Egy jótanács: ha valami szerinted nincs rendben a cikkel, akkor szerkessz bátran!. -- ato vita 2018. október 25., 06:44 (CEST)