Vita:Vác tömegközlekedése

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hunyadym 14 évvel ezelőtt a(z) Cím alatti felirat témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Közlekedéssel kapcsolatos szócikkek (jól használható besorolás)
Vasúttal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)

A Vasúti közlekedés alcím alól a ", mivel a máriaudvari nem a Szob-Budapest vonalon helyezkedik el, a kisvási megállóban pedig a nagyvonatok nem, hanem csak a kisvonatok állnak meg." szakaszt töröltem, mert:

- Az, hogy a Máriaudvar megálló nem a Szob-Budapest vonalon helyezkedik el, azt az előző mondat 'Máriaudvar' szó hivatkozássá képezése már eleve adja, hiszen ha rákattint valaki, akkor a Vác-Vácrátót-Veresegyház-Budapest vonal szócikkére ugrik rá. Tehát ebből egyértelműnek kell lennie, hogy a megálló nem a Szob-Budapest vonalon helyezkedik el.

- Vácon nincs olyan, hogy kisvonat. Ilyet ne írjunk már egy 1435 mm-es nyomvonalon közlekedő viszonylatra. A kisvasút a keskenynyomtávú vasutak nem hivatalos közkeletű elnevezése. Az, hogy a Vác-Diósjenő-Balassagyarmat viszonylaton Bzmot-motorvonatok járnak és nem mondjuk Csörgők, attól az még "nagyvasút". A Bz is nagyvasúti szerelvény. A másik dolog, hogy a Kisvác szó eleve hivatkozás és ha rákattintanak, akkor a Vác-Balassagyarmat viszonylat szócikkére ugrik, ebből a hülye is látja, hogy nem a Szob-Budapest vonalon helyezkedik el.

Omsk, 2009. 05. 11.

Cím alatti felirat[szerkesztés]

Kell a cím alatt levő figyelmeztető felirat? (A szócikk nem csak kizárólag a Volánbusz által üzemeltetett helyijárati autóbusz közlekedéssel foglalkozik, hanem a Vácot érintő összes közlekedési rendszert (és azok esetleges hiányosságait) igyekszik bemutatni.) Ez szerintem egyértelmű, ha pedig az olvasó végignézi a cikket, akkor úgyis egyértelmű számára. – Hunyadym HunyadymVita 2009. augusztus 9., 13:00 (CEST)Válasz

Én azért tartom szükségesnek a feliratot, mert a szócik címe Vác tömegközelekedése és a tömegközlekedésbe az egyéni közlekedése nem tartozik bele, ám a szócikkben érintőlegesen van szó egyéni közlekeédsről is. OMSK