Vita:Tolantongo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Legutolsó javításaim[szerkesztés]

Jegyzetként voltam kénytelen beírni a megközelítési lehetőségeknél két angol wikipédia hivatkozást, mivel nem találtam más megoldást és fontos információ lehet ez azoknak, akik Mexikóban dolgoznak vagy utaznak honfitársaink közül. Az egyik a 85D úttal, a másik Pachuca várossal kapcsolatos, ahol elágazik a fürdőhely felé vezető út. Az a problémám, hogy egy szállodaláncot összefoglaló honlapon találtam egy részletes mexikói autóúttérképet, amely mutatja a hivatkozott helyeket részletesen. A problémám az ilyenkor, hogy a szállodai térkép hivatkozás nagyon hosszú, és nem tudom, hogy sima honlap hivatkozásként mennyire időtálló. Ilyen szempontból az utazni vágyóknak fontos információt közlő szócikkek megbízhatóbbnak tűnnek az angol nyelvű wikipédiában. Lehet, hogy nincs igazam, bár már láttam több helyen, hogy a Források és jegyzetek összevontak voltak, gondolom, hasonló okok miatt. Margit Flag of Hungary.svgKérlek, az adott szócikk vitalapjára írj! 2017. május 27., 12:17 (CEST)

Igazam van, nagy ... ! [1]. Vajon kit érdekel itt Magyarországon a spanyol nyelvű forrás, mikor van magyarnyelvű is?Margit Flag of Hungary.svgKérlek, az adott szócikk vitalapjára írj! 2017. május 29., 11:54 (CEST)

Világutazómagazin Roadtrippers Getaways Mexican Federal Highway 85D Mexikó 85D főútja Mexican Federal Highway 85 Mexikó 85 közút mementó Margit Flag of Hungary.svgKérlek, az adott szócikk vitalapjára írj! 2017. május 29., 12:05 (CEST)

Szia, most látom csak, hogy ide is írtál. Az első felvetésre annyit jegyeznék meg, hogy szabályaink szerint más nyelvű Wikipédia nem használható forrásként, az angol sem. Az már saját véleményem, hogy a Mexikóváros és Pachuca közötti út ismertetése ennek a szócikknek a szempontjából felesleges. Az rendben levőnek tűnik, hogy a Pachucából Tolantongóba való eljutásról írsz, végülis a legközelebbi nagyváros az tényleg Pachuca, de oda már millió helyről el lehet jutni, nem csak Mexikóvárosból. A második felvetésre, miszerint kit érdekel a spanyol forrás, az a válaszom, hogy nincs megkötés, hogy milyen nyelvű forrásokat használjunk. Én azért használtam ezeket, mert konkrétan azokról az információkról, amikhez odaírtam, hogy ezekből a forrásokból származnak, ezeket a forrásokat találtam. Zerind üzenőlap 2017. május 29., 12:08 (CEST)

Nem is forrás volt, hanem jegyzet, akkor nézz utána a csillagászati és más tudományos jellegű szócikkeknek, és meg fogsz lepődni, hogy mennyi igényt nem tudtok kielégíteni, mert nem gondolkodtok el kellőképpen dolgokon.Margit Flag of Hungary.svgKérlek, az adott szócikk vitalapjára írj! 2017. május 29., 12:11 (CEST)

Memento magamnak, és nem neked, bárki is vagy :D:Mexican Federal Highway 105Margit Flag of Hungary.svgKérlek, az adott szócikk vitalapjára írj! 2017. május 29., 12:11 (CEST)