Vita:Szilikátásványok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Chemistrylogo.svg Ez a szócikk témája miatt a Kémiaműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Kémiai témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Untitled[szerkesztés]

Szerintem nem helyes a Szilikátok (ásványtan) cím, mivel nincs más Szilikátok szócikk a magyar Wikiben. Inkább az utóbbi címre kellene átmozgatni. Mit gondoltok erről?--Linkoman 2005. október 19., 13:06 (CEST)
Szerintem is külön kellene Szilikátok szócikk, s ennek tartalmát oda átmozgatni.Csak az a baj, hogy én ezt nem tudom megcsinálni, meg talán nincs is jogosultságom. A ma elfogadott Strunz ásványosztályozás egy humitcsoport-ot különít el. Ami oda tartozik az olivincsoportból oda átírtam. A knebelit azért került törlésre, mert az a fayalit szinoním elnevezése. Mining symbol.svgJó szerencsét!Padrag 2007. október 5., 14:03 (CEST)

Megnéztem alaposabban. Erre a szócikkre nagyon sok hívatkozás történik és még továbbiak várhatők...Ezért javaslom megtartani így. Az is elképzelhető, hogy a más nem ásványtani fogalomkörbe tartozó Szilikátok szócikk is készülhet a későbbiekben (pl:festékek vagy félvezetők tárgykörben), akkor egy egyértelmüsítő lap megoldja a dolgot.Mining symbol.svgGlück auf!Padrag 2007. október 7., 18:14 (CEST)