Vita:Sziget

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Terrestrial globe.svg Ez a szócikk témája miatt a Földrajzműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen

Holm[szerkesztés]

A korábbi Holm lap vitájáról áthozva:

Ha az a gond a cikkel, hogy rövid, akkor szólj, és bővítem. Ha tudsz erre a fajta szigetre megfelelő magyar kifejezést, azt szívesen veszem. Köszönöm, --Antissimo 2007. május 27., 11:06 (CEST)
Az a gond vele, hogy ez tulajdonképp egy skandináv (svéd, norvég) kifejezés definíciója, amelyet általános földrajzi kifejezésként nem használnak, csak skandináv szövegösszefüggésekben szerepel. Vagy te tudsz forrást a magyar szakirodalmi használatára "vegetációval rendelkező sziklasziget" értelemben? Üdvözlettel, --Adapa 2007. május 27., 11:34 (CEST)
A problémám alapvetően az, hogy valahogy neveznem kell ezeket a szigeteket, de nem találtam rá magyar szót (talán mert ilyen szigetek Magyarországon nincsenek). A külső hivatkozásokban megadott mű szerzője általában valahogy körülírja, aztán az egyértelműség kedvéért odaírja azt is, hogy holm. Konkrétan azért írtam meg ezt külön cikkben, hogy ne kelljen minden előfordulásnál leírni, hogy mi ez. --Antissimo 2007. május 27., 11:40 (CEST)
Mivel ez így nem szakirodalmi elnevezés, hanem szótári definíció, javaslom a Sziget szócikkbe való átirányítását. Így továbbra is megtalálható maradna és link is készíthető lenne rá, ami azután átvinne a sziget szócikkbe. A Hermann Ottó könyv tartalmát egyébként célszerű lenne egy Norvégia földrajza című szócikkhez felhasználni. Mit gondolsz? --Adapa 2007. június 8., 07:29 (CEST)

Rendben, irányítsuk át. --Antissimo 2007. június 8., 09:58 (CEST)

Áthozta: – Burumbátor Súgd ide! 2016. december 11., 13:32 (CET)