Vita:Számtartományok

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Zerind 9 évvel ezelőtt a(z) Problémás a történelmi megközelítés témában
Ez a szócikk témája miatt a matematikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen

Problémás a történelmi megközelítés[szerkesztés]

Nem értek egyet a cikk "történelmi" megközelítésével a számhalmazok kibővítésének indoklásaképp. Némely mennyiség irracionális voltát már az ókorban is tudták; a negatív és a komplex számok használata pedig csak a középkor végén terjedt el. A beágyazások logikai sorrendje nem azonos az időbelivel.

Az 1. ponthoz: az "arab számjegyekkel ábrázoljuk" nem egészen ide tartozik. A 2. ponthoz: a 0 remélem mindenütt egésznek számít. A 4. ponthoz: a "természeti jelenségek leírására" minden fizikus és mérnök racionális számokkal dolgozik, nem is túl sok tizedesjeggyel. A többi valós szám már a tiszta matematikához tartozik. Az 5. ponthoz: bizonyára a valósakra gondol.

A "már nem volt elég", "egyetlen hibája" kitételek nem méltók ehhez a cikkhez.Lerin~huwiki üzenőlapja  2014. június 30., 13:45‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Igazad van, elég rossz a megfogalmazása az egész cikknek. Viszont azt szerintem nem állítja, hogy a nulla ne lenne egész, hanem hogy a természetes számokat nem mindenhol kell nullával is bővíteni a negatívok mellett, hogy megkapjuk az összes egészet, mert a nullát vannak, akik alapból természetes számnak nevezik. Zerind üzenőlap 2014. június 30., 13:51 (CEST)Válasz