Vita:Svájc hadereje

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Panzer aus Zusatzzeichen 1049-12.svg Ez a szócikk témája miatt a Hadtudományi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Kavics (vita), értékelés dátuma: 2009. január 14.
Hadtudományi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Nem sokat értek a hadereghez, da a légierőről szóló rész igen zagyva. Együtt szerepel Benne a Bf 109, a Hunter "repülőgép" (naná, majd tengeralattjáró) meg az F18. Ezt hogy kell érteni?--Kaboldy 2006. december 10., 08:42 (CET)

Ez úgy van hogy a svájci légierő kuriózumként megtartotta régi gépeit, felújítva, melyek repülő képesek, de természetesen túl sok hasznát nem vennék egy komoly háborúban. A "repülő" azért van utána írva, hogy mindenki értse, mert a laikusok lehet hogy nem tudják. Lehetne helikopter is... A Hornetekhez nem kell kommentár.

stílus!!![szerkesztés]

Ez a szócikk még nagyon messze áll egy lexikonba illő szócikktől, leginkább egy katonai blog bejegyzéséhez hasonlít. Ezek a mondatok 0 információval rendelkeznek:

"Svájc, mivel katonai információk terén elszigeteltebb, mint más európai államok, túl sok gondolat nem jut eszébe az embernek Svájc haderejével kapcsolatban. Amellett viszont, hogy igen fejlett haditechnikával ellátott haderőről van szó, a katonák, sőt az átlag emberek is jól kiképzettnek számítanak" - - Einstein442 vita 2009. január 10., 16:48 (CET)