Vita:Sudár Balázs

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Enlightenment1685 3 hónappal ezelőtt a(z) Változtatások 2023.12.31 témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Kiváló interjú[szerkesztés]

Kolozsi Ádám: Szittyák vagyunk, és finnugorok (2019)

Közben nagyon büszke vagyok a finnugor nyelvemre, műfordítok, énekelek, és örülök, hogy nem egy 28. kis török nyelvű nép vagyunk a hatalmas török világ peremén. És igen, közben büszke szittya lovas vagyok, abszolút a lovas nomád hagyományban érzem otthon magam.

Kásler miniszter úr nyilatkozataiból úgy tűnik, mintha lenne a tudomány felé egy elvárás, hogy mi legyen a végeredmény. Én meg tudós vagyok, és kutatni szeretek. Bármi a végeredmény, azt elfogadom. Ez azonban csak akkor működik, ha teljesen szabadon folyhat a kutatás, elvárások nélkül. A Történettudományi Intézetben most így dolgozhatok. És ha végül nem ideológiai gyárként fog működni az új intézet, én leszek a legboldogabb.” -- Ulrich von Lichtenstein vita 2019. február 7., 11:11 (CET)Válasz

Változtatások 2023.12.31[szerkesztés]

Az interneten elérhető önéletrajza alapján rendbe tettem és frissítettem a szócikket, remélem így áttekinthetőbb. (Alul, a források között mellékeltem.) Eltávolítottam néhány 10+ éves, mára elévült forráshivatkozást, illetve a vele készült interjúkat is. Utóbbit azért, mert szerintem aki ezekre kíváncsi, az 5 perc kereséssel megtalálja őket, viszont nem hiszem, hogy egy lexikonban lenne a helyük. Sportolók, zenészek, színészek esetében sincsenek a róluk szóló szócikkek teleszórva bulváranyagokkal.

EDIT: Kivettem néhány korai, kevésbé jelentős munkáját a felsorolásból, és inkább frissebb, az általános magyar történelem szempontjából fontosabbakkal helyettesítettem őket. Enlightenment1685 vita 2023. december 31., 16:01 (CET)Válasz