Vita:Somorjai Ferenc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

P literature.svg Ez a szócikk témája miatt az Irodalmi műhelyek érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Irodalmi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

KIT feloldani!
KIT = Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
--Mártiforrás 2011. december 13., 02:09 (CET)[válasz]

Egykori szegedi vasúti híd[szerkesztés]

Szeged. Az egykori vasúti híd. Lebombázva 1944-ben Somorjai Ferenc tusrajza. Szeged vasúti hídja a Pest-Szeged vasútvonal Temesvár-Orsova-Bukarest felé irányuló folytatásaként épült 1858-1859-ben, Cézanne mérnök tervei alapján. Munkálatait Jókai Mór is megtekintette, a technikai vívmányok iránt mindig fogékony író állítólag leszállt a Tisza fenekére is a pillérek építőihez. A szép arányú alkotást 1944-ben bombatámadás pusztította el. A híd maradványa látható Újszegeden, az Alsókikötő soron. A vasúti híd mind a mai napig nem lett újjáépítve, erre vonatkozó tervek sem születtek. Forrás: Somorjai Ferenc: Szeged. (Ser. Panoráma : magyar városok.) Budapest, 2002. ld. 222. o.--Mártiforrás 2011. december 13., 02:09 (CET)[válasz]

Megfogalmazás[szerkesztés]

Helyenként rajongói oldalra hajaz, és rettentően sok kép van benne. Különösen a fotókat sokallom. Dudva Skull and Crossbones.svg vitalap 2018. január 5., 9:24 (CET)