Vita:Sárga Angyalok

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hidaspal 9 évvel ezelőtt a(z) A cikk tartalma mégegyszer témában

A cikk tartalma mégegyszer[szerkesztés]

Sárga Angyal: A Magyar Autóklub segélyszolgálati szerelőinek közismert neve. Nevüket a segélyszolgálati járművek jellemző sárga színéről kapták. A Magyar Autóklub segélyszolgálatát 1963-ban indította. Az első segélyszolgálatos járművek Steyer – Puch típusú, 23 lóerős kisautók voltak, melyek leginkább a balatoni országúton teljesítettek szolgálatot, ekkor még csak három járművel. 1965-ben kezdődött el a hálózat bővítése, amikor a Magyar Autóklub az osztrák autóklubtól (ÖAMTC) 15 Steyr-Puch használt gépkocsit vásárolt. A későbbi években rengeteg új típusú segélyautó segítette a szerelők, közismert néven Sárga Angyalok munkáját. A Segélyautók között többek között Trabant, Lada, Volkswagen Golf, majd később Opel Astra, Opel Combo, Renault Kango és Fiat Doblo járművek is megtalálhatók voltak. A Klub segélyautóit utoljára 2014-ben bővítette, amikor is 8 db Dacia Dokker Van típusú gépjármű került beszerzésre. Manapság a Sárga Angyalok nevét sokan jogtalanul használják, de a név kizárólag a Magyar Autóklub szerelő kollégáit illeti meg.

195.228.137.66 üzenőlapja  2014. augusztus 18., 13:45‎ (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

A wikipédiának pedig vannak formai követelményei, amelyeket a sablonok jelölnek. Javítani kell a cikk minőségén, utána levenni a megfelelő sablont. A sablonban lévő linkek elvezetnek oda, ahol meg lehet tudni, hogyan lehet javítani. Hidaspal vita 2014. augusztus 18., 14:02 (CEST)Válasz