Vita:Pitralon

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 4 évvel ezelőtt a(z) Vállalhatatlan szöveg témában

Lektorálandó, mert ...[szerkesztés]

Sajnos, a német Wiki-cikk fordítása pontatlan: 2010_től a Pitralon terméket nem a Sara Lee gyártja.

Ezen túlmenően, a cikk nem említi, hogy a Pitralon egy védjegy, tehát mint terméknév adható-vehető. A márkanév védjegyoltalma magyarázza azt is, hogy az egykori NSZK-ban ill. NDK-ban más-más vállalat gyártotta, párhuzamosan!

Egyszer elég lenne megemlíteni, hogy a mai Pitralon borotválkozás utáni arcszesz (ja, ezt sem sikerült lefordítani a német szövegből...) mint termék eltér az eredetitől. 99 év után ez nem is lenne csoda. De ennek a ténynek az ismételgetése azt a hamis benyomást kelti, mintha a mai termék sehol sem lenne az eredetihez képest...--Linkoman vita 2018. július 29., 23:00 (CEST)Válasz

Vállalhatatlan szöveg[szerkesztés]

Már tavaly is szóltam, de úgy látszik, hiába. A jelenlegi szöveg nem nevezhető a német Wikipédia Pitralon szócikke fordításának, mert pont a lényeget nem értette meg a fordító.

A német Wikipédia cikkéből pontosan kiderül a lényeg. A "Pitralon" nem egyetlen anyag neve, nem egy meghatározott receptúrát takar - márpedig a magyar szöveg azon a képzelgésen alapul, hogy csak az az "eredeti", ami az "eredeti" receptúrának megfelel.

A magyar cikkből hiányzik egy tény, amivel a hétköznapi ember nem is tud mit kezdeni: a Pitralon egyidejűleg más cég javára állt védjegyoltalom alatt az egykori NSZK-ban illetve az egykori NDK-ban (!!!) No, ez hogy lehet? Valaki tán bitorolt?

Ha egyszer ráérek, megírom rendesen.

De addig is maradjon fenn a katasztrofális sablon, mert a jelenlegi szöveg tele van hibás következtetésekkel/szóhasználattal.--Linkoman vita 2019. június 15., 09:16 (CEST)Válasz