Vita:Modern Talking

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Német témájú szócikkek (vázlatos besorolás)
DE-pahyl.svg Ez a szócikk témája miatt a Németország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Szajci (vita), értékelés dátuma: 2008. március 30.
Német témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Könnyűzenei témájú szócikkek (vázlatos besorolás)
Crystal Clear app kguitar.png Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Opa (vita), értékelés dátuma: 2007. december 5.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Okafogyott törlési eljárás[szerkesztés]

Annak ellenére, hogy a progresszív rockzene volt a kedvencem fiatalabb koromban a Modern Talkinkot is meghallgattam. A műfajukban azért nagyot teremtettek.--Modern Talking író 2005. szeptember 18., 10:12 (CEST)

Mivel a szócikk közepes szócikk szinten megírásra került, ezért a törlése és a törlés miatti szavazás is okafogyottá vált.--Modern Talking író 2005. szeptember 18., 10:41 (CEST)

Törlés jelet miért vehetne már le csak adnim, amikor a szavazás kiírója is visszavonta a javaslatát és egyéb más ok miatt is okafogyottá vált a szavazás?--Modern Talking író 2005. szeptember 18., 11:01 (CEST)

ha gondolod, visszavonom a visszavonást. – Váradi Zsolt 2005. szeptember 18., 11:01 (CEST)

Eddig mindig le lett véve ebben az állapotban a törlés jel. Te miért ragaszkodsz értelmetlenül hozzá?--Modern Talking író 2005. szeptember 18., 11:04 (CEST)

Ja és nem válaszoltál a kérdésemre. Miért vehetne le csak admin törlésjelet? --Modern Talking író 2005. szeptember 18., 11:05 (CEST)

a szavazásnál idézem az okot. – Váradi Zsolt 2005. szeptember 18., 11:11 (CEST)

AZ csak egy lehetőség. Viszont eddig minden értelmes és nem kötekedő hangulatu szerkesztő önként levette, vagy belenyugodott, ha ebben az állapotban már levette valaki a törlés jelet. Mi a gondod neked a Modern Talkinggal? --Modern Talking író 2005. szeptember 18., 11:13 (CEST)

Képeket kellene még feltenni[szerkesztés]

Az angol wikin van egy kép róluk. Az más szerint ide is áthozható? --Modern Talking író 2005. szeptember 18., 10:43 (CEST)

Nem. Ez ugyanis fair use jelölésű poszter. Az ilyen képeket törölni szoktuk, kivéve, ha albumborítóról, könyborítóról, város- vagy országcímerről, ill. film/interjú/tv-műsor screenshotjáról van szó. Ezek az esetek nem egyértelműek, ezért külön-külön meg szoktuk jelölni nagy, ronda, figyelmeztető sablonokkal és amennyiben kiderül, hogy a magyar törvények értelmében nem használhatóak szabadon, egyszerre kerülnek törlésre. Minden egyéb fair use kép azonnal. -- Serinde 2005. szeptember 18., 11:16 (CEST)


Fura jogi értelmezés. Egy képnek meddig él a szerzői joga? 10-20-25 évíg?--Modern Talking író 2005. szeptember 18., 11:18 (CEST)

Kapaszkodj meg: a szerző halála után 70 évig. Csak úgy, mint bármely más műnek. -- Serinde 2005. szeptember 18., 11:30 (CEST)

Indoklás[szerkesztés]

A szöveget lektornak kéne átnéznie, mert megfogalmazásai és megállapításai meglehetősen vitathatók.

„Az 1984 októberében alakult, és néhány hónappal később világhírűvé vált együttes a Beatles-t, és az Abbá-t követően a legsikeresebb európai együttesnek számít. A legújabb „világméretű” összesítések szerint minden idők 30. legsikeresebb együttese az eladott lemezek száma alapján, tehát amióta bármilyen zenei hanghordozót gyártanak a Földön.”

Ez a két mondat lazán üti egymást. Ha a Beatles és az ABBA után következik, akkor mondjuk harmadiknak kéne lennie, nem harmincadiknak! Nehezem hiszem, hogy a 3–29. helyen kizárólag amerikai együttesek lennének. Mindenesetre egy forrásmegadással meg lehetne győzni.

„Modern Talking – ki ne ismerné ezt az együttest? Rengeteg hír, találgatás, pletyka, szórakozás és gyűlölet. Dieter Bohlen és Thomas Anders, a duó tagjai egymás nélkül mit sem érnek, mint zsák és foltja, ám azt hogy melyikük melyik, nem lehet megállapítani.”

Ilyeneket ne írjunk már egy lexikonba! Ez mégsem a Story magazin aktuális száma...

„Hamburgban így egy új, eddig ismeretlen hangzás született, ami aztán meghatározta a zenei életet.”

Azért a zenei életre a Modern Talking nem volt túl nagy hatással, még a diszkókban is voltak akkoriban más hangzású zenét játszó sikeres előadók.

„Ám ezen dalok eléneklésére csak egy valaki volt képes, és ez Thomas Anders volt.”

Magánvéleményem, hogy ezen dalok eléneklésére bármilyen, átlagosan képzett énekes alkalmas lett volna.

„E kompozíciók nem csak a könnyedebb műfajban hoztak nagy változást, hanem hatással voltak a többi stílusra is, hiszen a többi zenekar be akarta bizonyítani, hogy ők jobbat tudnak, és „igazi zenét” akartak készíteni.”

Itt mire vagy kire gondol a szerző?

„Sajnos a kezdeti békésnek tűnő feloszlás aztán egy a nyolcvanas évek belinél is durvább ellentéthez vezetett, aminek azonban nem szabadna károsítania a zenei hagyatékot. Sajnos ez nem így van. Manapság még inkább az a jellemző, hogy a Modern Talking polarizál: vagy nagyon kedveli valaki, vagy nagyon gyűlöli. A rajongók is egyre több „pártra” szakadnak azáltal, hogy kedvencük nem feltétlenül a rajongók elképzeléseit tartja szem előtt. Bár ez még a Modern Talking meglétekor is így volt. Az irigykedő, és gyűlölködő „ellenségek” pedig úton-útfélen megpróbálják sárba tiporni az egyedülálló teljesítményt, amire a két zenész képes volt, esetleg a kritikusok pedig nem. A feltűnőség és siker mindig kétoldalú, és a Modern Talking mindig feltűnést okozott a megszokottól való eltéréssel, aminek valószínűleg köszönhették a hatalmas ismertségüket, és ezáltal a népszerűségüket. 10 millió ember világszerte azért mégsem tévedhet, és nem lehet „botfülü”, sem „igénytelen”. Részben a „kiszámíthatóság” és az egyszerű, de kellemes kompozíciók nem feltétlenül jelentenek negatívumot, még ha ezek a fontos tényezők néhány kritikus számára elviselhetetlenek is.”

Ez javarészt szubjektv fejtegetés, a szócikket viszont azért írjuk, hogy objektíven tájékoztassuk az olvasókat a tényekről, és nem azért, hogy igazságot tegyünk drukkerek és ellendrukkerek között. Filmfan vita 2008. július 3., 16:42 (CEST)

A zenekar hivatalos weboldala?[szerkesztés]

"A(z) Modern Talking együttes weboldala" - itt a link nem működik. Nem töröltem, de be kéne linkelni a rendes, hivatalos weboldalt. Van ilyen weboldal? Mert keresgéltem, de nem találtam. – Szipucsu vita 2012. január 10., 15:13 (CET)

New Wave[szerkesztés]

Nem azért, de amikor anno a modern talking, illetve Sandra Cretu hangzásának new wave-es vonaláról írtam az újhullám (zene) cikkben, sokan körberöhögtek, talán joggal. De ezek szerint ebben is csak nekem van igazam, vagy legalábbis a zenekritika nem is olyan egzakt tudomány? Kerge Kísértet 2012. május 22., 16:32 (CEST)