Vita:Megváltozott munkaképesség

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez a szöveg honnan van? Másolmánynak tűnik.--Linkoman 2007. szeptember 13., 10:51 (CEST)[válasz]

lektor sablon[szerkesztés]

A "forma" sablont is én raktam rá, mert csak kb. a feléig tudtam megformázni, és nincs rá több időm... A felsorolások nem voltak jók és a belső linkek teljesen hiányoztak a cikkből.

A lektor sablon azt jelenti, hogy az orvosi szakkifejezéseket át kellene írni hétköznapi írásmódra (pl. "epilepsia" helyett "epilepszia", vagy "dyslexia" helyett "diszlexia" - ezeket már átírtam...).

A betegségek leírásait le kellene rövidíteni, mivel ezekről általában van (vagy lesz) önálló szócikk, és ennek a szócikknek nem a betegségek felsorolása és ismertetése a témája. (ilyen pl. az epilepszia). Az itt lévő információkat azokban a saját szócikkekben fel lehet használni esetleg. misibacsi*üzenet 2009. szeptember 3., 23:09 (CEST)[válasz]

egy mondat ki[szerkesztés]

"A mentális problémával érintett személyeket az esetek többségében elmegyógyász szakember ajánlásával érkeznek, aki háttér-információval is szolgál."

Még ha az általam félkövérrel kiemelt értelemzavaró ragozást el is távolítjuk, a mondat szabályossá lesz bár, de értelme nem tárul fel. Nem világos, hová érkeznek a mentális problémával érintett személyek, és hogy oda mért kell elmeorvosi ajánlás. Nem világos, miféle háttér-információval szolgál az orvos - kiteregeti a beteg családi hátterét, vagy mi? Kerge Kísértet 2012. február 17., 20:08 (CET)[válasz]

A Sponylolisis hibásan van feltüntetve[szerkesztés]

Csigolya-és szalagmeszesedés (spondylosis)

Ez nem helyes, ugyanis a latinban azt jelenti, hogy "csigolyatörés", és nem meszesedés. (Nekem is ez van, úgyhogy eléggé utánajártam a témának) és magyarban ezt csigolyaív szakadásnak szokták hívni. Amikor a csigolya hátsó íve leválik, vagy eltörik. Ennek a durvább változata a Spondylolysthesis ami már kétoldali csigolyaív szakadás.

Továbbá helyesen írva:Spondylolysis

Referencia: https://en.wikipedia.org/wiki/Spondylolysis