Vita:Mathias Corvinus Collegium

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Elfogultság[szerkesztés]

{{tartalmi segély}}(?)

  1. A lap nagy része szóról szóra a Mathias Corvinus Collegium honlapjáról lett kimásolva, melyet a T/1. személy gyakori használata ("Képzésünk a résztvevők számára teljes mértékben költségmentes.") a kevésbé informált olvasóknak is nyilvánvalóvá tesz.
  2. A laptörténetben észrevehető a "Korzonora" és "Mathiascorvinuscollegium" felhasználók által készített szerkesztések nagy száma. Ezek a felhasználók ezen a szócikken kívül nem eszközöltek sehol sem szerkesztést, itt viszont Korzonora 18, Mathiascorvinuscollegium 4 szerkesztést hajtott végre.

Kezdő szerkesztő révén én nem látok más megoldást erre, mint a szócikk teljes kitörlését és objektív újraírását. Remélem, tapasztaltabb felhasználók tudnak jobb alternatívát felhozni. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője HamukaKong (vitalap | szerkesztései) 2016. szeptember 9., 22:30

@HamukaKong: Mélyen egyetértve a felvetettekkel, a nem enciklopédikus információkat (kuratórium és vezetőség minden egyes tagjának felsorolása, jelentkezési feltételek, programleírások) tényszerűre lerövidítettem, illetve kiszedtem a szócikkből. Köszönjük a visszajelzést! Pasztilla 2016. szeptember 17., 16:31 (CEST)

Elfogultság 2.[szerkesztés]

{{tartalmi segély}}(?)

Sziasztok! Nem akadékoskodásból, de én továbbra sem látom megoldottnak a problémát: a szöveg továbbra is tele van T/1-es megfogalmazásokkal és propagandisztikus/patetikus szólamokkal, még mindig nyilvánvaló elfogultság jellemzi. Támogatnám HamukaKong korábbi javaslatát a szócikk (minimum jó részének) törlésére vonatkozóan. – I.would.prefer.not.to vita 2020. május 23., 05:29 (CEST)

@I.would.prefer.not.to: Hali! Úgy tűnik, megtörtént, amitől tartottam. A problémát valójában annak idején, '16 szeptemberében Pasztilla tényleg megoldotta, az akkor 43 kB-s szócikk kevesebb, mint 4 kB-ra rövidült, és minden nem enciklopédikus tartalom/megfogalmazás eltűnt. Én úgy fél éven keresztül nézegettem a szócikket, hátha bepróbálkoznak ismét, de ez nem történt meg, sőt, a cikket tovább nyesték, úgyhogy onnantól eltűntem egy időre.
Ezzel csak az a baj, hogy 2017 augusztusában "Norafalyuna" 21 változatást eszközölt a szócikken, ezzel nemcsak visszaépítve az előzőleg kitörölt összes szakaszt, de még számos másikat beépítve. Feltűnő amúgy, hogy a fent említett felhasználó csak a Mathias Corvinus Collegium szócikkét szerkesztette, meg feltűnő a felhasználónév hasonlósága "Korzonora" nevéhez. Bináris még egyszer kivágott egy halom nem enciklopédikus tartalmat, de az tény, hogy még mindig tragikus állapotú a cikk.
Én azt javasolnám, hogy állítsuk vissza a Norafalyuna által elvégzett szerkesztések előtti állapotot. (Ez az Adam78 2017. május 16-ai szerkesztése utáni állapot lenne.) Ódzkodom attól, hogy ezt én tegyem meg előzetes jóváhagyás nélkül, tekintettel arra, hogy egy járőr már szerkesztette a cikket azóta, ez pedig felülírná a szerkesztését. Gondoltam arra is, hogy talán le kéne védeni a lapot, de lehet, hogy az már túlzás lenne. – HamukaKong vita 2020. május 29., 16:38 (CEST)