Vita:Magyarországi Munkáspárt 2006 - Európai Baloldal

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vuk 11 évvel ezelőtt a(z) Szócikk minősége témában

Betiltás[szerkesztés]

Miért nincs betiltva ? Szélsőséges. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.56.20.21 (vitalap | szerkesztései)

Nem szélsőséges. Egy mérsékelt baloldali párt, a MSZP-vel való együttműködésre is hajlandó (részben ezért is történt a Munkáspárt szakadása: Thürmer Gyula elvtársék nem látták értelmét a neoliberális gazdaság- és társadalompolitikát folytató MSZP támogatásának).

Persze ha az MSZP-t szélsőségesnek tekintjük mondjuk az egészségügyi rendszer ellen indított SZDSZ-es támadás támogatása, vagy az USA háborús politikájának kiszolgálása miatt...akkor...izé...szóval ezzel a hozzáállással az EGÉSZ politikai "elit"et szélsőségesnek nevezhetjük. – Holdkóros vita 2008. szeptember 16., 16:01 (CEST)Válasz

Áthozat[szerkesztés]

2009-ben a párt szövetségre lépett fontos baloldali szervezetekkel, azonban a bíróság mondvacsinált indokokkal folyamatosan halogatta a Baloldali Szövetség bejegyzését. Végső megoldásként a Zöld Demokratákkal karöltve megalakult a Zöld Baloldal választási szövetség. A bíróság ennek bejegyzését is folyamatosan halogatta, ráadásul bürokratikus és ügyintézési hibát is elkövettek. A Zöld Baloldal bejegyzési okmányára a Zöld Demokraták nevet írták, a javítás után pedig azt nem küldték meg az Országos Választási Bizottságnak, holott ez törvényi kötelességük lett volna. Következésképpen a Zöld Baloldal -bár a megfelelő mennyiségű kopogtatócédulát összegyűjtötte, a fellebbezés megtörtént, és a nemzetközi baloldal egyhangúan tiltakozott- nem indulhatott a 2009-es EP választáson. Bár a botrány nemzetközi volt, a magyar sajtó nem tudósított az eseményekről. Az Európai Parlament -direkt a Zöld Baloldal esete miatt- kezdeményezi a választási rendszerek felügyeletét.


Kivettem a fenti szöveget, minimum egy rakat forrás kellene ahhoz, hogy benn maradhasson, de a hatásvadász kitételeken ("mondvacsinált okok", "nemzetközi botrány") akkor is csiszolni kellene. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. július 13., 19:53 (CEST)Válasz

Szócikk minősége[szerkesztés]

Szerintem nem lenne rossz a magyar politikai pártok szócikkeit rendbe szedni, megírni kiemelt szócikkekre, hogy elkerüljük a szélsőségeket. Továbbá mindegyik pártról tudnának semleges tartalmú, informatív anyagokat találni a kedves olvasók az interneten. Szerintetek?

Aki ráér az bővíthetné a szócikket. – Vuk vita 2013. január 27., 14:11 (CET)Válasz