Vita:Magyar jogász akadémikusok listája

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hkoala 12 évvel ezelőtt

A "magyar jogász akadémikusok" cím alapján azt gondoltam, hogy a lista magyar jogászokat tartalmaz, akik egyben akadémikusok is. (A hasonló című Magyar régész akadémikusok listáján csak magyarok szerepelnek.) A lista viszont a Magyar Tudományos Akadémia jogász tagjait tartalmazza, külföldieket is. Csak számomra nem egyértelmű a cím? --Hkoala 2011. július 11., 20:34 (CEST)Válasz


Korrekt. Azonban a helyzet az, hogy az egyes tudományszakokat illetően szerintem fontos, hogy egy adott jogágon belül kik voltak a külföldi tagok. Az MTA ma is együtt szerepelteti a levelező stb. tagokat a különféle listákban. Azonban nincs annyi külföldi tag, hogy ez zavaró legyen.

Valamint a címadás során a Magyar régész akadémikusok listája nevű, hasonló témájú elődöt vettem figyelembe, azonban megjegyezném, hogy a nem magyar tagok törlése éppen hogy annak a lehetőségét vonná el, hogy megismerhető legyen, hogy az akadémia egy adott korszakban minő külföldi életműveket ismert el a tagsággal (azért eléggé nagy nevek vannak ott). Az esetleges félreértéseket a bevezető előre eloszlatja.